3 Октомври, 2024 10:31 645 1

Лекарят на Матю Пери официално е обвинен за смъртта на актьора

  • матю пери-
  • лекар-
  • актьор-
  • смърт-
  • обвинение-
  • съд-
  • дело

Д-р Марк Чаев се призна за виновен по едно обвинение в заговор за разпространение на кетамин

Лекарят на Матю Пери официално е обвинен за смъртта на актьора - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Доктор Марк Чавес, един от двамата лекари, които бяха обвинени във връзка със смъртта на Матю Пери през октомври 2023 г., се призна за виновен в заговор за разпространение на кетамин, според TMZ .

54-годишният Чавес потвърди признанието си пред съдия във федералния съд в Лос Анджелис в сряда, 2 октомври, допълва изданието.

Лекарят е заплашен от до 10 години затвор, но присъдата му ще бъде произнесена чак на 2 април 2025 г.

До произнасянето на присъдата Чавес остава на свобода срещу гаранция от 50 000 долара. Съобщава се, че той е предал паспорта и медицинския си лиценз, като се е съгласил да не практикува медицина. Преди това Чавес прие споразумение за признаване на вината при първото си явяване във федералния съд в Лос Анджелис на 30 август. Той подписа споразумение „да се признае за виновен в заговор за разпространение на хирургическия анестетик кетамин“, според Associated Press.

„Той изпитва невероятно угризения, не само заради това, че се случи точно с Матю Пери, но защото се случи с негов пациент. Той се опитва да направи всичко по силите си, за да поправи грешката.“, каза тогава адвокатът на Чавес Матю Бинингер.

Актьорът Матю Пери беше намерен мъртъв на 54-годишна възраст в дома си в Пасифик Палисейдс на 28 октомври 2023 г., след очевидно удавяне в джакузито си. Причината за смъртта на звездата от „Приятели“ обаче по-късно беше определена като следствие от„ острите ефекти на кетамина “. Пери е получавал инфузионна терапия с кетамин за лечение на тревожност и депресия, но последното му лечение е било седмица и половина преди смъртта му. Установено е, че кетаминът, който Пери е погълнал преди смъртта си, не е бил законно предписан от лекар.

Чавес и още четирима души – д-р Салвадор Пласенсия, Ерик Флеминг, Кенет Ивамаса и Джавийн Сангха - жена, известна като „Кралицата на кетамина“ – бяха арестувани във връзка със смъртта на Пери на 15 август.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доктора

    0 0 Отговор
    Чаев ли е, или Чавес...? Втора статия правописа на автора,куца много е зле, ама наистина зле.