3 Октомври, 2024 10:45 408 2

Принц Хари посети кралство Лесото (СНИМКИ)

  • принц хари-
  • благотворителна фондация-
  • кралство лесото

Именно в малката планинска държава в Африка херцогът на Съсекс стана съосновател на благотворителна фондация, подкрепяща младежи

Принц Хари посети кралство Лесото (СНИМКИ) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Принц Хари е на посещение в кралство Лесото, съобщи АП. Именно в малката планинска държава в Африка херцогът на Съсекс стана съосновател на благотворителна фондация, подкрепяща младежи, през 2006 г. Фондацията бе основана в памет на майката на принц Хари, принцеса Даяна.

Посещението на принца в Лесото започна във вторник тази седмица със среща с млади хора.

През миналия месец Хари навърши 40 години, припомня БТА.

Той трябва да посети още Йоханесбург в РЮА в рамките на четиридневно пътешествие в Южна Африка. Това е първото посещение на принц Хари в региона през последните пет години. Съпругата му Меган и двете им деца Арчи и Лилибет не го придружават.

Принц Хари съоснова фондация Sentebale съвместно с принца на Лесото Сеейсо. Първоначалната цел на благотворителната организация е подпомагането на млади хора, заразени с вируса на ХИВ.

Организацията работи в Лесото и Ботсвана и подкрепя деца и млади хора в борбата с предизвикателства, свързани със здравето, неравнопоставеността и климата. Дума sentebale означава "не ме забравяй" на езика на Лесото. Двамата принцове са искали името на фондацията да бъде в памет на покойните им майки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червената шапчица

    2 0 Отговор
    Крал Бонго Бонго показа голямата черна краставица на принца...
  • 2 Павел пенев

    1 0 Отговор
    Английското кралско семейство са група добре обучени циркаджии. Вижте им облеклото, нагръдните ленти, ордени и медали, поведението, държането и развеселяващите мутри. Нека ги поканим в цирк Балкански и всички билети ще бъдат разпродадени за една година напред.