27 Октомври, 2024 10:18 705 5

Памела Андерсън се размина с главна роля в култов сериал

  • памела андерсън-
  • роля-
  • сериал-
  • досиетата х

Андерсън често е пренебрегвана за по-сериозни актьорски предизвикателства

Памела Андерсън се размина с главна роля в култов сериал - 1
Снимкa: Shutterstock

Памела Андерсън, известна най-вече с участието си в сериала „Спасители на плажа“, е можело да има съвсем различна кариера. През 90-те тя е била коментирана като възможен избор за ролята на агент Дейна Скъли в култовия сериал „Досиетата Х“. Според звездата на филма Джилиън Андерсън, първоначално е имало желание за „по-висока, по-блондинка и по-секси“ актриса за ролята, и името на Памела било сред обсъжданите. Самата Андерсън също потвърди това наскоро в участие при Конан О’ Браян.Това е пореден пример за това как сексизмът и предразсъдъците на Холивуд са определяли кариерния път на жените през онова време, пише retro.bg.

Решението да се заложи на Джилиън Андерсън, която тогава нямала кой знае какъв опит, променя цялостния подход към ролята на жените в научнофантастичните сериали. Вместо обичайния сексуализиран образ, Дейна Скъли става пример за интелигентна и независима жена, което е в рязък контраст с обичайните очаквания за женските роли в телевизията през 90-те.

Тази ситуация поставя под въпрос как би изглеждал „Досиетата Х“, ако Памела Андерсън беше избрана за ролята на Скъли. Вероятно сериалът щеше да има различен тон и динамика, особено като се има предвид стереотипния образ на Памела по онова време. Това е част от по-големия контекст на холивудските предразсъдъци към актрисите, които се считат за „твърде секси“ за сериозни роли.

Андерсън често е пренебрегвана за по-сериозни актьорски предизвикателства, въпреки че притежава талант, но голяма част от кариерата ѝ е оформена от обществото и индустрията, които я възприемат единствено като секс символ.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига

    4 1 Отговор
    Бе... ! През 90-те това означава , че Джилиън е правила по добри орални калпазании от Памела !? Ти да видиш...
  • 2 УдоМача

    2 0 Отговор
    Що за снимка сте сложили. Намацана като вешица а от доста време на сам дамата спря да ползва мазила и е хубава с естествената си красота.
  • 3 бг пуяк

    3 0 Отговор
    Абе, джypналя, 2025 тропа вече, кво ни занимавате с разни мумии и кво щяло да стане с тях преди 35г!. Я вместо да копи-пействате разни жълтини от западналите сайтове, вземете тещо смислено да публикувате.
  • 4 мале майко мила

    2 0 Отговор
    ТОВА ЛИ Е ПАМЕЛА !?? ДРЪЖ ОРЕЛА АЗ ОТИВАМ ЗА ОРИЗ...
  • 5 стига пропаганда

    1 0 Отговор
    ами памела се е снимала в списания за възрастни. какво точно е очаквала от такива действия?