Необходими продукти:
- 1 глава зеле;
- 1 морков;
- 3 чушки;
- 2 глави червен лук;
- 3 скилидки чесън;
- магданоз или целина;
- 500 грама кайма;
- 200 грама измит ориз;
- 100 грама ситно накълцано сухо месо;
- сол и черен пипер на вкус;
- 2 чаени лъжички смлян сладък червен пипер.
Начин на приготвяне:
Извадете кочана от зелето и го варете в подсолена вода за около 30 минути. След като сварите зелето, го извадете от водата, отцедете го, след което отделете листата.
Всички зеленчуци се нарязват на възможно най-дребно, след което се смесват с каймата, ориза и сушеното месо и се подправя на вкус.
Отстранете твърдата среда от листата и ги разделете на две, ако са големи.
Напълнете ги с плънка и навийте като рула, като първо подпъхнете краищата, за да не изтече плънката. Намаслете тавата или гювеча и наредете пълнените сарми под формата на охлюв (като вита баница).
Смесете доматения концентрат с 500 мл вода. Залейте пълнените зелеви листа. Покрийте с фолио и печете във фурната за около 90 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Залейте всичко със заквасена сметана. По желание към сметаната може да се добави 1 яйце и малко сирене. Печете във фурната за още 30 минути, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 шаа
10:23 03.12.2024
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Мара
10:21 04.12.2024