Рецепта на деня: Домашен пастет от пилешки дробчета

4 Януари, 2025 10:05 1 395 16

  • пастет-
  • пилешки дробчета-
  • какво да сготвя

Пастет с деликатна консистенция и нежен вкус

Рецепта на деня: Домашен пастет от пилешки дробчета - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • пилешки дробчета – 500 г;
  • лук – 1/2 глава;
  • чесън – 4 скилидки;
  • масло – 100 г;
  • коняк – 50 мл;
  • сметана (20%) – 100 милилитра;
  • мащерка, сол и черен пипер на вкус.

Начин на приготвяне:

Накиснете дроба във вода или мляко по желание, след което почистете и нарежете дроба на парчета. Лукът трябва да бъде обелен и нарязан на половин пръстени, чесънът не трябва да се смачква, а да е нарязан на филийки. Разтопете маслото (80 г) в тиган, запържете лука, чесъна и черния дроб за 10 минути.

След това трябва да добавите коняк и да изпарите алкохола на силен огън за 4-5 минути. След това добавете мащерка, сол, черен пипер на вкус, сметана и гответе до сгъстяване за 3-4 минути. След като е готово, се смила с блендер до гладкост, съхранява се в съд с капак в хладилника, залива се с разтопено масло, пише flagman.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Пич

    7 3 Отговор
    Ето ви съвет за пилешки дробчета ! Посипете ги със сода , разбъркайте , и оставете половин един час ! После измийте хубаво , и тогава гответе !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Благодаря!Чудя се как да накарам синът ни да яде , пилешки пресни дробчета за вдигане на хемоглобин , еритроцити и лимфоцити.На супа ги яде няколко пъти.само с лук задушени не ги харесва и сега ще направим пастет ще сложим и маслини ,но без алкохол!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ти си

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    За да не ги яде задържани с лук имам само едно обяснение - вероятно ги препоръчаш и
    консистенцията им става зърнеста и после имаш чувството , че ядеш пръс . Опитай само леко да ги запържиш но до толкова че да не останат кървави вътре . Пожелание можеш да погаси с 2-3 глътка вино за подобряване на вкус и аромат .....

    Коментиран от #8

  • 7 ОТ всичкото това !

    5 4 Отговор
    ОТ всичкото това !

    Изглежда само Чесъна, Лука, Маслото, Коняка и Останалите подправки са Годни за Консумация !

    Така че! Останалото може да отиде на Боклука !
  • 8 Ти си

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Ти си":

    Препоръчваш чети препържваш .....
  • 9 шекер

    5 0 Отговор
    Лукът накрая минава през блендера, затова няма особено значение, как го режеш за запържване.
  • 10 Не консумирам въртешни органи

    3 2 Отговор
    Не консумирам въртешни органи от промишлено отглеждани животни.
    А за рецептите и коментарите благодаря!

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 И аз така

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не консумирам въртешни органи":

    Все едно ядеш всичките отрови на организма.
  • 13 жена

    3 2 Отговор
    И аз го правя по подобна рецепта, но не слагам чесън, за да може да се яде по всяко време.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.