Необходими продукти:
- 1 кг черен дроб;
- 4 глави лук;
- 50 мл зехтин;
- 3 зелени чушки;
- 2 люти чушки;
- 2 домата;
- брашно;
- сол;
- черен пипер;
- мащерка;
- 1 връзка магданоз;
- 1 ч.ч. прясно мляко.
Начин на приготвяне:
Свинският черен дроб се измива добре и се нарязва на кубчета. За време от половин до един час той се оставя да престои в прясно мляко, което абсорбира ароматите му и го прави по-леко за следваща консумация. След изтичане на това време отцеденият дроб се поръсва с брашно и се задушава в загрятия на средна температура зехтин.
След като се запържи леко, той се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Едва след това се добавят няколко стръка мащерка и нарязани на половинки люти чушки, които ще придадат пикантност на ястието. В този момент се добавят и доматите, нарязани на ситно. Изчаква се, докато течността изври почти до край за 10-15 минути.
При сервиране ястието се поръсва с пресен накълцан на дребно магданоз, лимон и люти чушки (по желание), пише 1001recepti.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Град Козлодуй
10:15 01.03.2025