Необходими продукти:
- зелен боб - 1 кг;
- домати - 1 брой средно голям;
- лук - 1 голяма глава;
- моркови - 2 средно големи;
- чесън - 1 глава;
- магданоз - 1 връзка;
- копър - 1 връзка;
- джоджен - няколко листенца;
- червен пипер - ½ чаена лъжичка;
- сол.
Начин на приготвяне:
Бобът се почиства от дръжките и връхчетата и се нарязва на хапки. Лукът и морковите се нарязват и се запържват. Добавя се червеният пипер и също се запържва, но много за кратко!
Добавя се бобът, почистените и нарязани скилидки чесън, доматите, подправките и солта. Налива се малко повече от чаша вода.
Всичко се разбърква и се вари в тенджерата под налягане 1 час.
Сосът може да се посгъсти с една чаена лъжичка брашно, размита на кашичка в малко вода. Ястието се поднася студено, по желание - гарнирано с кисело мляко или сметана, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Е те такова нещо
10:10 19.03.2025
2 много полезна манджа
10:11 19.03.2025
3 Име
10:12 19.03.2025
4 Нц.....
10:20 19.03.2025
5 999
11:04 19.03.2025
6 999
11:20 19.03.2025