Last news in Fakti

14 Април, 2012 16:08 1 266 5

Нужна е национална програма за уличните кучета

  • софия-
  • йорданка фандъкова-
  • улични кучета-
  • кучета
Нужна е национална програма за уличните кучета - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Столичния кмет Йорданка Фандъкова призна, че работата на общината по отношение на бездомните кучета често среща отпора на някои природозащитни организации, които осиновяват животните и ги връщат на улицата. Това, според кметицата, е недопустимо, а подобен проблем има и на територията на други общини в България. Ето защо тя призова от ефира на ТВ7 за изготвяне на национална програма за борба с уличните песове.

Фандъкова заяви, че е получила обещание от колегите си от ГЕРБ, че ще внесат за разглеждане в парламента нужните промени в закона за бездомните кучета.

Тя допълни, че са нужни промени в закона за изграждането на приюти, за да може при минимални разходи и облекчени условия, кучетата да се приберат от улиците. Според нея са нужни и по-бързи процедури за установяване на агресивността на кучетата.

Йорданка Фандъкова се спря и на проблема с интеграцията на ромите в училищата и детските градини, където те често се оказват нежелани от родителите на останалите деца. Кметът на София разказа, че в момента в столицата се строят две детски заведения, където циганчета, българчета и дечица с увреждания ще учат заедно. В тях щяло да функционира и специално звено за работа с родителите.

Един от наболелите въпроси за столичани е и трафикът, който от натоварен през делничните дни, се превръща в невъзможен през празничните. Фандъкова разкри, че новите инфраструктурни и транспортни проекти на територията на общината ще облекчат положението по улиците – с 15% щял да намалее трафикът след пускането на южната дъга на околовръстното, подобен щял да е ефектът и след въвеждането в експлоатация на втория метродиаметър.

Кметът на София разкри, че възлага големи надежди за облекчаването на трафика и на изграждането на новото кръгово в района на телевизионната кула, което обаче щяло да бъде напълно завършено след шест месеца. По думите й, този проект не само ще намали натовареността в района, но и ще ограничи вредните емисии в атмосферата, които се отделят от колите, които работят на място в задръстването.

Фандъкова подчерта, че ще работи за цялостна рехабилитация на пътната мрежа на територията на София, за да не се налага да запълваме кратери след всяка зима.

За да се намалят ПТП-тата, при които загиват пешеходци пък, тя обеща да се изградят легнали полицаи преди зебрите в районите с повишена концентрация на подобни инциденти.

Модернизация на градския транспорт, извеждане на трафика от вътрешността на града и ограничаване на влизането на автомобили в центъра са сред основните приоритети на общината, каза Йорданка Фандъкова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Без кучета

    0 0 Отговор
    Природозащитниците правят пари от бездомните кученца ... скъпо е да си "природозащитник" ! Много ги обичат !
  • 2 Никакви псета по улиците

    0 0 Отговор
    Изход има.Или да внесем малко виетнамски работници(за по-хуманно),или да ги изтрепят за една нощ и всичко ще е наред.В Атина преди олимпиадата ги изтровиха за една нощ,и всичко си дойде на мястото.
  • 3 Марков

    0 0 Отговор
    Националната програма е ясна и проста.Купуват се по- няколко алигатора за всяка община и хуманно им се предоставят бездомни кучета да ги охраняват.
  • 4 joro

    0 0 Отговор
    Каква програма бе Данче какво ти каже БАТ БОЙКО това ще правиш за това те е назначил.......
  • 5 Вера

    0 0 Отговор
    Фандъкова,не може да убиваш кучета ,хей така,защото не си им дала ти живот!Вашата партия колко години управлява кметството,а сега и цялата държава!Как толкова години не разбрахте,че се правят далавери с кастрациите на кучета и много пари отиват във вашите джобове!Ако всичко беше точно,кучетата щяха да са намаляли чувствително!Не прехвърляйте вината на неправителствените организации!Осиновявали кучета и после ги пускали пак на улицата!Гнусна лъжа,госпожо Фандъкова!Тези кучета са изпратени в чужбина за осиновяване!Не се оправдавайте с никой!Вината е ваша и на вашия бащица Бойко!Колко пари са минали през екоравновесие и са потънали в нечии джобове!Пък сега се сетихте да раздухвате истерия около уличните кучета!Виждате,че ви се клатят столовете и ще ни залъгвате с разни измислени проблеми!Умрял един човек,ухапан от куче!Жалко,а колко хора умират,защото нямат средства да си купят лекарства,а колко пенсионери стоят на студено зимата,защото нямат пари да си платят парното,а колко хора бяха застреляни на улицата,колко загинаха при катастрофи,колко бяха пребити,ограбени,колко умряха от лекарски грешки,колко бяха изнасилени и над колко старци се издевателства в селата от гладни цигани,колко още ще се вдигат цените на тока,парно,бензин и продукти от първа необходимост,до кога ще се гаври властта с пенсионерите,кога ще се промени мутренското управление и още и още и още!Това е страшното,госпожо Фандъкова!Това обяснете на хората,а не ги настройвайте срещу уличните кучета,не плащайте на разни там агенции да дават измислени анкети,че ето вижте 90% от хората са срещу уличните кучета!Лъжа,лъжа и пак лъжа!Ще санкционирате хората,които хранят улични кучета!Браво бе,умнице,добре го измисли!Но внимавай ,който гроб копае някому,сам влиза в него!Не убивай,даже и цвете,дори и мравчица!Уважавай живота на всяко същество на тази планета!Господ го е дал,само той може да го вземе!