Новини

Европа е приготвила Украйна за разпад

Няма изход от настоящата ситуация в Украйна. Където и да поемете - гражданската война и разложението са навсякъде

Публикувана: 16 Октомври, 2019 13:03
39 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 10078
Европа е приготвила Украйна за разпад
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.9 от 20 гласа.
 
Източник:
Поглед.инфо
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Ефектът на киселата краставичка“ - така се нарича влиянието на учебната среда в педагогиката. Вземаме прясно корнишонче, слагаме го в туршия - и след три дни, независимо дали то иска или не, става солено. Средата се формира постоянно и неизбежно, когато субектът е потопен в нея.

Това, което Путин е направил с Украйна, по аналогия с „ефекта на киселата краставица“, ще се нарича „ефектът на Путин“ в историята. Взимаме Украйна, поставяме я между Европа, която се интересува от руския газ и подкрепяния от Русия Донбас - и независимо дали Украйна иска или не, тя става конфедерация. Тоест престава да я има.

Сега Зеленски, който беше притиснат в ъгъла от националистите, каза, че ако преди Нова година Украйна не приеме закона за специалния статут на Донбас, тя автоматично ще излезе от Минския процес.

Дори изтеглянето на войските в Донецк не беше възможно за Украйна. Сега тя вече подготвя световното обществено мнение за факта, че цялата история на мирните преговори се свежда до минимум. Сега всички масово прозряха - Савченко вече заяви, че именно Порошенко е загубил Украйна, когато е подписал Минските споразумения.

Пропагандистката истерия трябва да прикрие срама от едностранното оттегляне на Киев от преговорния процес. Дори Порошенко сега участва в протести срещу „формулата на Щайнмайер“ - документът, който самият Порошенко подписа като президент - „Това е Украйна“.

Продължаването на войната е катастрофа както за Украйна, така и за Европа. По този начин Украйна се движи до следващия Майдан, когато Зеленски ще бъде свален от групата, обединена срещу Коломойски, обвързана с американските демократи. Отношенията между Украйна и Европа след подобен обрат на събитията не просто ще се влошат - те ще влязат в безизходица.

Няма основания Европа да поддържа антируските санкции. Не е възможно да се оцени пълната дълбочина на шока поради провала на европейския шаблон за Украйна в случай на неуспех на Минския процес.

Украйна открито е омръзнала на Европа. Сега Зеленски превръща Щайнмайер в идиот. Макрон вече е бесен. Тръмп изисква Зеленски да преговаря с Путин с намек за отстъпки и край на войната с Русия, която е от полза за демократите.

Именно поради конфликта в Украйна Тръмп не може да си осигури така необходимата позиция на Русия в борбата на САЩ с Китай. Украйна се превърна от любим мазол в цирей в задника, който не иска да премине, отказва да се лекува и изисква все повече и повече нарастващи грижи. Най-досадното е, че украинският случай не причинява значими вреди на Русия.

„Както съм те родил, така и ще те убия” - така Европа интерпретира добре познато литературно произведение на тема Украйна. Зародил Украйна с политика, Западът я притиска с политика. Украйна вече напълно нагло разваля газовия живот на Европа. Първо, тя проваляше за Германия и Франция „Северен поток-2“ възможно най-силно, а сега напълно отказва транзита през 2020 г., обявявайки, че „Нафтогаз“ не може да сключи споразумение, защото ще бъде създаден нов оператор, а този оператор ще се създаде на Куково лято.

"Ако руската страна каже, че искат други условия, други обеми, тогава е логично да заемем позиция, и ние приемаме, че това трябва да бъде само нов договор, само по европейското законодателство, само с нов оператор", - казва директорът на „Нафтогаз“.

Новата година е след 2,5 месеца и Украйна меко уведоми Европа, че не си струва да чака договор за газ с Русия. "Кино (в смисъл на газ) няма да има."

В същото време Украйна открито торпилира сключването на мир по формулата на Щайнмайер. Украйна не обещава нито газ, нито мир на Европа. Европа инвестира цялата си жилава душа в украинския Майдан и иска по някакъв начин да излезе от капана на нерентабилните санкции, но вместо благодарност, тя получи грубост и обвинения в липсата на предлагане.

„— Никога — изгърмя изведнъж Иполит Матвеевич, — никога Воробянинов не е подлагал ръка!

— Тогава подложете крак, стари глупако! — изкрещя Остап. — Не сте подлагали ръка?

— Не съм подлагал.

— Как ви се вижда този алфонсизъм? Три месеца живее на моя гръб. Три месеца аз го храня, поя, възпитавам и сега тоя Алфонс се сили и заявява, че той… Е, добре! Достатъчно, другарю! Едно от двете: или тутакси ще тръгнете към Цветарника и довечера ще донесете десет рубли, или автоматически ви изключвам от числото на съдружниците концесионери. Ще броя до пет. Да или не? Едно…

— Да-а — промърмори предводителят“.

Украйна е смесица на Воробянинов и Паниковски. Нахалният просяк, професионален слепец и син на лейтенант Шмит, с амбициите на бившия водач на окръжното дворянство, удивява Европа все повече и повече.

Ръководителят на Аналитичния център на Донбаския институт за регионална политика Енрике Менедес заяви, че ако мирът в Донбас бъде разрушен по вина на Украйна и военните действия продължат, други региони ще започнат да се откъсват от Украйна, преди всичко Харков и Херсон. И Европа е наясно с това. Заплахата от рухването на Украйна изобщо не идва от Русия. Ако Украйна не се съобрази с подписаните споразумения, Европа прогнозира началото на разпада ѝ.

Мнението на Европа в тази ситуация е изразено от израелския политически анализатор Соломон Ман. Той отбеляза, че тези, които сега заплашват Украйна с трусове поради формулата на Щайнмайер, представляват само 5% от населението. Но именно тези 5% от радикалните националисти, чиито изяви бяха платени в дребни подкупи, унищожават последния шанс на Украйна за мир и териториална цялост. Всъщност Западът прогнозира гражданска война за Украйна и че тя ще се срине, ако не изпълни изискванията на нормандската четворка.

Да, Зеленски се върти, сякаш в тиган, опитвайки се да интерпретира подписаните условия, така както Балаганов и Бендер пред председателя на изпълнителния комитет си спомнят подробностите за въстанието на крайцера "Очаков" – „с такива подробности, че успокоеният председател на изпълнителния комитет отново наостри уши" . Подробностите на Зеленски така преобръщат значението на формулата на Щайнмайер, че Европа трудно може да се сдържа да не изхвърли Украйна, подобно на Паниковски, на улицата.

Западът все повече се разминава с Украйна в житейските възгледи. Това заплашва Украйна не само да остане вдовица, но и да загуби всички мебели.

"В този случай нашите възгледи за живота са диаметрално противоположни", каза Остап. - Няма време за прегръдка. Сбогом, скъпа, разделихме се като кораби в морето“.

Европа все по-силно настоява Украйна да спре евтиния концерт и да изпълни изискванията на нормандската четворка. Без значение какви мехурчета ще се пръснат в Украйна, ако това не стане скоро, там ще изпитат голяма болка.

Европа все по-силно казва, че не Русия, а Украйна не иска мир. Европа може да прости на Украйна всичко освен едно - да я прави на глупак. В диалога с Русия, САЩ и Китай Европа не може да си позволи лукса да изглежда по-идиотски от Украйна. И сега Украйна прави точно това с Европа.

Меркел отново търпеливо обсъжда със Зеленски перспективата за среща в нормандската четворка. Но няма да има среща, ако Украйна не изпълни това, което е подписала, както е написано там. Меркел и Макрон просто не могат да си позволят да изглеждат слаби пред Путин.

И следователно Украйна я очакват лоши времена. Това е като Паниковски, когото арбатовци преследват, след като открадна гъската от тях. Ако Европа, изчерпала всички граници на търпението, осъзнае, че „украинецът“ ги е заблудил отново, тя ще отмени санкциите от Русия. И това е възможно, когато стане ясно, че демократите в САЩ отново ще загубят от Тръмп. В този случай дори чудо няма да спаси Украйна.

Европа вече подава лоши сигнали на Украйна. Постепенно курсът на изслушванията в случая със сваления „Боинг“ се променя. Холандия изведнъж поиска да се оцени степента на вина на Украйна, което никога не се е случвало преди. Те искат да разпитат онези, които Русия от самото начало предлага да се разпитат. Дания изведнъж се съгласи на "Северен поток 2".

Тези индивидуални сигнали постепенно ще преминат в звънене на погребална камбана. Образувана от Путин около Украйна, самата среда превръща Украйна в политически труп. Да, украинците не искат да признаят това, ще им е обидно. Но отмина времето, когато украинците поне от вежливост бяха слушани в европейския хор.

Няма изход от настоящата ситуация в Украйна. Където и да поемете - гражданската война и разложението са навсякъде. Състоянието на забавена смърт. Няма възможности за спасение. В историята на големи и малки империи има моменти, когато борбата за запазване на малкото парче територия така изхабява силите, че империята се разпада.

Сега такъв момент настъпи в Украйна. Задушава се от Донбас, нито може да преглътне, нито да изплюе. Изглежда, че за всички мъки и тормози Донбас заплати на Украйна с най-страшното отмъщение - той просто я взриви. Украйна ще се измие с кръвта, която проля в Донбас. Бумерангът се завръща. Вече не Русия, а Европа осъжда Украйна на колапс. Войната не може да заглъхне, но не може да продължи. Украйна няма да издържи на такова напрежение.

„— Аз често бях несправедлив към покойника. Но беше ли покойникът нравствен човек? Не, той не беше нравствен човек. Това беше бивш слепец, самозванец и гъскокрадец. Всичките си сили той вложи, за да живее за сметка на обществото. Но обществото не искаше той да живее за негова сметка. А Михаил Самуелевич не можеше да понесе това противоречие на възгледите, защото имаше избухлив характер. И затуй умря. Край“.

Още не е умряла Украйна, казвате? Да бе, да.

Превод: В. Сергеев

Източник: Поглед.инфо

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.9 от 20 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
мислещ
1 Отговор
Тия съм ги признал за най-простата и прогнила нация в Европа.

Коментиран от #15, #20


Оценка:
-20 +78

100
2 Отговор
Много голямо парче са отпуснали на Русия. Най-много половината от това имат право да вземат.

Оценка:
-58 +10

3
Този коментар е премахнат от модератор
Един
4 Отговор
Щом Румъния ще вземе територии, що пък и ние не вземем населените с българи земи.

Коментиран от #5, #6


Оценка:
-11 +56

Хасан Азис
5 Отговор

До коментар #4 от "Един":


Какво ще вземеш бе мизерни коя държава няма да те не може да управлявате народа си и се топи те и масово се увеличава циганско населението и земя щял да вземете ми смешни Къде е в татарин

Коментиран от #10


Оценка:
-35 +27

Смешен филм
6 Отговор

До коментар #4 от "Един":


Каква земя искаш бе мизерник армия Имаш ли бе производство Имаш ли бе мизерник

Коментиран от #11


Оценка:
-29 +20

Кирил
7 Отговор
Продължават публикациите от сайта финансиран от русия за хибридна война срещу България.
Защо го правите

Коментиран от #9


Оценка:
-40 +26

Дано торнадо помете метрото софия
8 Отговор
Харесвам празника на влюбените гяури

Оценка:
-37 +4

Факти
9 Отговор

До коментар #7 от "Кирил":


Публикуване проруски стати защото мразим татарите Айде бе те са в г***

Оценка:
-23 +10

Един
10 Отговор

До коментар #5 от "Хасан Азис":


Ти не ни гледай в нашето канче, а се пази кюрдите да не ви го сложат от изток.

Коментиран от #18


Оценка:
-2 +39

Един
11 Отговор

До коментар #6 от "Смешен филм":


О, отворко, ти да не мислиш, че само с война се получават територии. Южна Добруджа как я получаваме?

Коментиран от #30


Оценка:
-2 +24

Жоро
12 Отговор
Вие защо не сте питали бойко за мнение.Как така без него.

Оценка:
-5 +17

Обективен
13 Отговор
Това е поредната поръчкова статия на руската пропаганда, няма ща нищо общо с реалността... Руският народ ще продължава да търпи тежки санкции, заради Путиновата агресия през 2014г.

Оценка:
-40 +25

Наблюдател
14 Отговор
Отново препечатка от руският хибридник Поглединфо и отново отровно зловоние на русофилска медийна клоака!

Оценка:
-29 +20

Истината
15 Отговор

До коментар #1 от "мислещ":


Руските роби не мислят, те само повтарят възгледите на господарите си.

Оценка:
-33 +16

Антитрол
16 Отговор
Статия, написана в путински стил.Пълни лъжи,но троловете в Бг ще зацвилят радостно.

Оценка:
-29 +17

Експерт
17 Отговор
Проблемът е, че Путин и руснаците са готови да унищожат земята, а Европа не знае как да постъпи. По този начин Путен ще стигне до Гибралтар и ще затвори Средиземно море, както затвори Керченския проток. Лошото е, че и Щатите играят с него. Европа да пуска американците, защото ще влязат руснаците. Да не упорстват като Хитлер.

Оценка:
-28 +6

18
Този коментар е премахнат от модератор
Последния софиянец
19 Отговор
Запада е в ролята на Франкенщайн. Изплаши се от чудовището което създаде и сега иска да го убие.

Оценка:
-2 +24

Фараончето
20 Отговор

До коментар #1 от "мислещ":


Следващите идиоти в света след Украйна сме ние българите !!!Да няма какво да ядеш и да гласуваш за гербе висша форма на идиотизъм!!!

Оценка:
-8 +32

goni
21 Отговор
За друго не знам, ама Русия никога няма да остави Киевска рус. Това е все едно ние да оставим В. търново. Пиши ни умрели!

Коментиран от #38


Оценка:
-5 +22

Който гроб копае в него пада
22 Отговор
Наслада в ушите на мурзилките !

Оценка:
-16 +6

Владолф Путлер
23 Отговор
Поредната руска пропаганда и повръщня! Санкциите срещу Русия трябва да продължат и Отечествената война на украинците трябва да продължи, докато не бъдат върнати окупираните по фашистки начин земи от руснаците!

Оценка:
-27 +11

А дали ама нада ли
24 Отговор
....Дания изведнъж се съгласи на "Северен поток 2... Може ли някой да посочи потвърждение на тази новина или е фейк ?

Коментиран от #35


Оценка:
-12 +4

Глист
25 Отговор
Не си спомням във Факти да е имало един положителен материал за Украйна ?

Оценка:
-6 +9

Българин
26 Отговор

До коментар #18 от "Турчин":


Абе я не плаши лъва със салам, бе смотан.
Целия свят настроихте срещу вас, не ни бутайте и нас.
Че всеки път сте така - тръгвате като тигри, после бягате като овци заради такива като тебе. Ревете, че сте 80 милиона, ама половината са кюрди, 5 млн. са наши помаци с промит позък, още колко са други народности. Продължавайте така и утре ще сте разцепени на части без на никого да му пука за вас.

Оценка:
-1 +20

ПЕНКО
27 Отговор
БРАТЯ И СЕСТРИ УКРАИНЦИ , ВИЕ СТЕ ПРЕКРАСЕН НАРОД !!! НО ВИ ИНФОРМИРАМ : НИЕ НЕ СЕ ПРОДАДОХМЕ ЗА ПЪРШИВИТЕ 5 МИЛИАРДА ДОЛАРА ОТ ЦРУ ...НИЕ СЕ ПРОДАДОХМЕ С /У УНИЩАЖАВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА НИ И СЕЛСКОТО НИ СТАПАНСТВО ОТ ПРОДАЛИТЕ СЕ БЪЛГАРИ НА АГЕНТИТЕ НА ЦРУ НАРЕЧЕНИ РАН И РЪТ : ПРОДАЛИ СЕ СДС -КОСТОВИСТИ И СДС СТЕФАН САВОВЦИ - В СЪУЧАСТИЕ С АГЕНТИТЕ НА БеСиПи ОТ БКП : НОРА АНАНИЕВА И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ !!!!!!!!!!!!!!!!

Оценка:
-5 +19

goni
28 Отговор

До коментар #18 от "Турчин":


Ти не си турчин. Турците са грамотни хора, а ти не си. Нямам нищо общо с другия коментиращ. По всяка вероятност си циганин, който се турчее. Ще ти издам една тайна.:) Турците не могат да понасят такива като теб!:)

Оценка:
-1 +25

29
Този коментар е премахнат от модератор
778
30 Отговор

До коментар #11 от "Един":


Срещу размяна на малцинствата, ако не знаеш.

Оценка:
-1 +1

681
31 Отговор
браво - заработихте копейките, руски мекерета

Оценка:
-9 +4

Търкалета
32 Отговор
Анализът, с лирични отклонения, е точен. Много напомня, "демотирането" на комунизма, какъвто тук никога не го е имало. Но написаното е точно по понятието "в хоризонт", т.е. и тук ще мине руски газ, който е необходим не толко за туксшните, а за интереса на Европа!

Оценка:
-0 +8

гост
33 Отговор
Ако стане разделението така мисля че украинската част ще бъде мноого по малка поради простата причина че 90 процента ще се преселят в полската унгарската и румънската част заштото ще са в евро саюза и ще живеят по добре.Останалите 10 ще отидат в русия .Украинската част ще се убезлюди и съответно ще се иска преразглеждане на териториите защото празно място неможе да съществува.

Оценка:
-2 +9

Ушанков
34 Отговор
Това само някой болен русофилски мозък може да го измисли!

Оценка:
-11 +1

Бай хой
35 Отговор

До коментар #24 от "А дали ама нада ли":


Айнщайн мчи той потока вече е готов Ра. Искаш ли доказателство че събсхлям слънцето че изгрее?

Оценка:
-1 +2

ссср
36 Отговор
СЛАВА РОССИИ

Оценка:
-1 +6

стоян георгиев
37 Отговор
поредната съветска партенка.само докато чакат да се разпадне украина да не се случи нещо с новия ссср на другаря путин!

Оценка:
-8 +0

Роко
38 Отговор

До коментар #21 от "goni":


И кво общо има Мокшостан с Киевска Русъ? Освен че при един от походите си срещу мокшите киевския княз оградил пазара на Москва (от тогава на селото започнали да му викат град има "крепост" значи става град) със стена от дървени колове та да има къде да живее оставения да контролира мокшите руски гарнизон е това продължило малко скоро дошли монголите унищожили държавата на русите и назначили местния мокшски вожд за княз на Москва щото мокшите били толкова бедни че никой уважаващ се монгол не му се занимавало с тея бедняци пък и князете на мокшите били прочути с покорството си (монголите се грижели за дресирането на бъдещите мокшски князе който прекарвали юношеството си като трупчета за крака на монголските си господари)

Оценка:
-8 +0

39
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Наско Сираков
Наско Сираков коментира състоянието на българските фубтолисти
Във всички отношения нашите футболисти са най-големите мишоци в Европа. Ние сме с най-слаботелесните играчи."

Още бисери