Last news in Fakti

28 Март, 2020 19:00 8 903 76

Ти му викаш ”бизнес”, то разбира ”олигарси”

  • коронавирус-
  • мерки коронавирус

Ти му викаш ”самонаети”, то разбира ”маргинали”

Ти му викаш ”бизнес”, то разбира ”олигарси” - 1
Снимка: БГНЕС

Пиар експертът Весислава Танчева с коментар във "Фейсбук"
Борисов: До този момент, вместо очакваните 500 милиона от осигуровки, в бюджета са събрани само 150 милиона. Работодателите да бъдат така добри да си плащат, щом още работят.

Аз: Ще платят, ако на тях им платят клиентите. Щото между това да работиш и да ти платят за свършеното има известна разлика. Както видяхме, японците затвориха два завода без обяснения и без да платят изработеното до момента.

В общия случай, всеки, който на своя отговорност и без помпа от държавата е отворил някакъв бизнес, зависи от куп неща - собствени идеи и предприемчивост, клиенти, доставчици, бизнес климат, бюрокрация и т.н...

Веднага се усеща кога говори някой, дето една стотинка не е изкарал от свободно предприемачество и е заобиколен само от себеподобни! Ти му викаш "бизнес", то разбира "олигарси", ти му викаш "самонаети", то разбира "маргинали", викаш му "мерки", то разбира "ще ми счупите касичката, от която раздавам на когото поискам"!

Затова, от този момент нататък, всеки път като чуя някой да говори за корона-кризата като на Женския пазар, ще излизам на терасата!

На терасата, щото не може на Ларгото, ние сме съвестни граждани, нали!


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    149 7 Отговор
    Хахахаха, трагикомедията е пълна!
    Много добре казано!
  • 2 Бачо Киро

    102 5 Отговор
    Разбира то, разбира, просто му е през Праните Гащи...
  • 3 вашето мнение

    144 19 Отговор
    Бъдете сигурна госпожо, много ще излезем на терасата, скоро. Дадохме на тая проста тиква да ни ограбва 10 години, дали ще му дадем и да ни погребе зависи от нас. ОСТАВКА ГЕРБЕРУНГЕЛИ.

    Коментиран от #9

  • 4 6399

    107 6 Отговор
    Не само от осигуровки няма да влизат пари, но и от други такси и данъци. Отделно половината съкратени ще отидат на бюрото по труда да взимат обезщетения. В същото време всички хиновници ще получат заплати и др. Така че предстоящия месец Борисов ще заложи Държавата за нов заем.
  • 5 Ееейй народе

    44 3 Отговор
    Ред за екарисажа няма както и ковчег джобове
  • 6 Аве Адолф Хайллл

    18 86 Отговор
    Бля бля , то за това е извънредно положението , защото всички ние ще понесем загуби по един или друг начин , загубите няма да подминат никой , така че стига стоя вой ..... и ако не внасяш пари в бюджета , значи и помощ от бюджета не може да чакаш , кръга от отдавна е затворен ......

    Коментиран от #12

  • 7 360

    103 3 Отговор
    ЕПА НАПРАВЕТЕ СПРАВКА ЗА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КРУПНИТЕ БИЗНЕСИ С КАПИТАЛ НАД 200.000лв - 85% ИЛИ СА ДС-та ИЛИ СИНЧЕТА НА ДС-та, бизнес придобит "под масата" / бивши държавни активи, И ДА НЕ СА ОЛИГАРСИ ПО-ЛОШИ СА, и некадърни и вулгарни - най-калпавият материал, НЕ ГИ ЖАЛЕТЕ
  • 8 Последния софиянец

    88 5 Отговор
    Досега бизнеса се справяше напук на,, държавата,,. Сега си искаме парите които ни обират толкова години.

    Коментиран от #15

  • 9 360

    27 55 Отговор

    До коментар #3 от "вашето мнение":

    НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ НИКОЙ ЩОТО ОСВЕН ТИКВАТА НЯМАМЕ ДОРИ 1 СПОСОБЕН УПРАВНИК - ВСИЧКИ СА БОРИС БОНЕВЦИ АМА КАТО ДОЙДАТ НА ВЛАСТ ВСЕКИ МЕСЕЦ СЕ ОТЧИТАТ НА АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВЧЕТА
  • 10 Много точно написано адмирации

    72 10 Отговор
    на автора , между другото този щаб който дрънка простотии начело с фатмак годжи може да дава обяснения а не да остроумничи взе да писва нещо, а къде останаха екипа от истинските лекари нещо много бързо ги отсвири бокича май не са му удобни с изказванията си които абсолютно противоречат на щаба от хирурзи
  • 11 Буко Баламата

    44 1 Отговор
    Много ясно обяснено.
  • 12 вашето мнение

    71 7 Отговор

    До коментар #6 от "Аве Адолф Хайллл":

    Ей нацисче недоклатено, редовно внасям пари в скапаният ти бюджет. Ежемесечно със заплатата си, ежедневно с покупките си. Мишко, какво получавам като компенсация сега, обещание за заем от 1500 лв. Запомни ми думите мишок, с теб ще се срещнем на улицата един ден, защото вожда ти ще ни принуди. Ще те бия по хилавия задник докато кръв препикаеш, келеш.
  • 13 Ръмпези

    81 4 Отговор
    АКО, ИЗТЪРВЕТЕ СРЕДНИЯ И МАЛЪК БИЗНЕС ЩЕ ИМА ЛИНЧ....КАК НЕ ГО УСЕЩАТ ГЛАВИТЕ ВИ НЕ ЗНАМ..ТЕ ГЛЕДАТ ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ, НЕ ПОЗНАВАТ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД....

    Коментиран от #47

  • 14 розово

    68 3 Отговор
    В момента има нервност от тези които ни събират парите във вид на данъци.Може би това е защото не могат тези пари да стигнат до техните хора.Те са били толкова самонадеяни че са нямали план Б. Нервни са.
  • 15 По последния

    10 24 Отговор

    До коментар #8 от "Последния софиянец":

    Баровец а скрий се де. Нали там ресторанти и т.н. Ще свърши всичко пак ще отвориш и тогава тарикате, държавата КОЯТО не познаваш ще те размаже и ще вземе повече от колкото ти е дала сега.

    Коментиран от #16, #21

  • 16 JPower

    50 5 Отговор

    До коментар #15 от "По последния":

    Ние отдавна не сме държава, а колония на ЕС И САЩ..... Скоро всички тия боковисти и предните предатели, ще бъдат затрити...
  • 17 Behemoth

    67 4 Отговор
    ТИКВАТА сега е много ербап пред мисирките ама като го подгоним с гегите ще пищи като малко момиченце....открадна десет години от живота ни ...дали неговия струва толкова?
  • 18 Случаен

    74 5 Отговор
    Tиква,а като теглеше досега последните 15г,24 милиарда заем,на казваше че децата ще ги плащат и не е хубаво да теглим,нали.....НАГЛЕЦ ДОЛЕН

    Коментиран от #22

  • 19 вашето мнение

    66 5 Отговор
    Все повече се вижда, слугата е изоставен от световнитте си господари. Изпълни мисията си. Сега ще плаща, бъдете сиггурни, тоя ще свърши като Чаушеско.
  • 20 Никой не вярва на думите на ББ

    58 4 Отговор
    Каквито и филми да разиграва, не вярваме и няма да повярвам. ГЕРБ изнасяйте се властта, нека властта да се смени с компетентни и родолюбци Българи на които ще вярваме и си имаме уважението. ГЕРБ нещата с вас не се получават, чисто сърдечно го разбете и се оттеглете.

    Коментиран от #24

  • 21 Последния софиянец

    59 5 Отговор

    До коментар #15 от "По последния":

    А докато свърши, кой ще ми плаща наемите, тока, водата, Сота, счетоводството и много други на заведенията ми. Който не е правил бизнес не знае че ни смучат от сто места. На троловете в нета им е лесно. Взимат си центовете.

    Коментиран от #26, #34

  • 22 Дельо хайдутин

    38 3 Отговор

    До коментар #18 от "Случаен":

    На 6 ти април Боко ще тегли още 200 000 000 заем. От началото на годината става милиард.

    Коментиран от #27

  • 23 дост нагло

    17 35 Отговор
    е тва...аз ще платя ако клиента ми плати !!!и какъв предприемач си щом не поемаш рискове ?? ами то така и баба може...та значи ако си получа парите ще се разплатя и ще си прибера печалбата но ако не ...ами губят работници,държава !!!никой не го е карал да става предприемач !! риск печели риск губи !!да не говорим , че нашите предприемачи крият печалба по хиляди начини...офшорки,прехвърляния,наемат работници от украйна,молдова ноооо ако е за помощ реват на държавата

    Коментиран от #28, #52, #60

  • 24 НКВД

    11 4 Отговор

    До коментар #20 от "Никой не вярва на думите на ББ":

    Дай пример за" Компетентни и Родолюбци"!
  • 25 гост

    34 3 Отговор
    Баница няма, зимника е изяден и празен. И да се преровят мишите дупки, каквото може да се изяде ще се изяде. На народа не му трябват помощи защото бързо ще свършат и се връщаме в изходна позиция "Пари НЕМА", а му трябва заплатена работа. Някои ще оцелеят (не всички). Сега е момента да се поощрят местните производители и тези които искат да работят, да се облекчат от данъци и рестрикции. Да се даде шанс първо на тези които искат и правят нещо за да оцелеят, за другите които чакат на помощи каквото остане. Иначе се самоунищожаваме.
  • 26 вашето мнение

    50 13 Отговор

    До коментар #21 от "Последния софиянец":

    Вие софиянци не сте за жалене. Първо подскачахте като шебеци и ревахте за демокрация. Докарахте на власт най-големите престтъпници на прехода СДС. 10 години давате доверие на престъпници от герб, за да ограбват всички, а на вас осигуряват що годе нормален стандарт на живот.
  • 27 Имаш ли и бегла представа ,какви са

    7 4 Отговор

    До коментар #22 от "Дельо хайдутин":

    Параметрите на един такъв заем?
  • 28 Последния софиянец

    54 4 Отговор

    До коментар #23 от "дост нагло":

    А за Пеевски и другите придворни бизнесмени защо няма риск? Като се осерат държавата ги рестартира с нашите пари.

    Коментиран от #29

  • 29 това е

    24 6 Отговор

    До коментар #28 от "Последния софиянец":

    въпрос за прокуратурата и за тъпите избиратели подкрепящи политиците от последните 30 години. аз говоря по принцип какво е предприемач. ако и на мен някой ми гарантира , че ще плащам само ако и на мен ми платят какъв е проблема да стана и аз предприемач...нали нищо не рискувам !!

    Коментиран от #33

  • 30 Кой68

    35 6 Отговор
    А какви са нашите "изнесмени" и бизнес?В статията се гледа само едната страна.Същото бе и преди да се появи COVID 19.Бизнеса всячески се опитваше да шмекерува за да не плаща или да плаща по-малки заплати,осигуровки и постоянно оплакване.Къде е предприемивоста на тия "бизнесмени"? И аз да ви дам пример:в Китай завод за ел.автомобили в момента не ги произвежда,а шие маски?Защо не казвате в статията за далаверите със Евро фондове?Малко ли се угаждаше на бизнеса.

    Коментиран от #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Един друг

    20 6 Отговор
    Нали чухте всички да обеднеят без банките обаче.
    И това за 60/40 е голяма наглост.Може и глад да дойде.
    Отново играят популистки срещу бизнеса и тези които ще спасят работника-работодателите.Работникът е учил за работник но е неблагодарен.Дали съм беден защото съм прост или съм прост защото съм беден.
  • 33 Последния софиянец

    36 2 Отговор

    До коментар #29 от "това е":

    Ами само такива придворни предприемачи ни дават за пример. Домуса, Пеевски, Марешки и т. н. А и с нашите пари се пъчат като дарители.

    Коментиран от #36

  • 34 По последния

    11 3 Отговор

    До коментар #21 от "Последния софиянец":

    Пускай кепенците бе тарикат. Обяви несъстоятелност . Лъжеш бе. Случайник. Колко плащаш и колко дереш. Тук можеш да разказваш каквото искаш. Но има и хора дето знаят и не го забравяй. Фалирал съм възраждал съм се и сега съм спокоен и за 3те поколения след мен. Забранил съм бизнес в БГ. Направи га и ти.

    Коментиран от #40, #42

  • 35 Бат Бойко

    17 2 Отговор

    До коментар #30 от "Кой68":

    Само ,, наши,, фирми могат да шият маски. ХА ХА ХА!
  • 36 ами той

    16 3 Отговор

    До коментар #33 от "Последния софиянец":

    боко си го каза...вие сте прости и аз съм прост и за това се разбираме !!статията не е за придворните предприемачи а за тоя който се изживява за истински предприемач а разсъждава като придворен такъв
  • 37 Стрелата

    8 1 Отговор
    Пълнооо Говедооо.
  • 38 Коки пианището

    15 1 Отговор
    Ти му викаш Куме Ване а ТОЙ търчи за у....я да те хване.
  • 39 filo

    7 18 Отговор
    Борисов:Писна ми от лайниви сайтове. Със сигурност е имал предвид и този. Бил в дяволски прав, отрепки невероятни сте.

    Коментиран от #51

  • 40 Последния софиянец

    16 4 Отговор

    До коментар #34 от "По последния":

    Аз съм фалирал три пъти и пак отначало. Работя шест дена седмично, от тъмно до тъмно. А като стане авария и нощем. На три дена съм се прибрал по веднъж да спя вкъщи.
  • 41 Възмутен

    49 3 Отговор
    Защо да плащам данъци. Да има за онези дето само правят деца, обират старци, не искат да учат, не искат да спазват никакви правила, не плащат нищо, а само казват "ние имаме права". И за съжаление те не са 50-60 хиляди, а 500-600хиляди.
    Или да има за стотиците хиляди нищо не правещи държавни хрантутници, които получават огромни заплати с единствена задача да затрудняват максимално хората, които им осигуряват незаслужените заплати и бонуси.
    Благодаря, ще крия постоянно данъци.
  • 42 Дельо хайдутин

    6 2 Отговор

    До коментар #34 от "По последния":

    Бошков! Ти ли си бе? ХА ХА ХА!
  • 43 Чичата

    9 21 Отговор

    До коментар #31 от "БЪЛГАРИЯ ПОМНИ: ЛУКАНОВ ФАЛИТА,..":

    Разликата между Корона вируса и Позитанският Хомо Социализъм е, че при първия Мъчението е кратко а при Комунистето Безкрайно
  • 44 Урррр за Тиквуций

    33 4 Отговор
    Всичко е ясно, да влезе убития.България отдавна е територия, 70-80 процента от народа живее в мизерия, медиите са купени да целуват задника на уникално простия пожарникар,за младите няма ценностна система, а Боко краде ли краде и здраво ни стриже.Ту да ти е..май..саката.Ще висиш с главата надолу много скоро....

    Коментиран от #45

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 бгфр

    9 11 Отговор
    За когото сте гласували на изборите, той ще ви управлява. Ако не сте гласували, нямате право да недоволствате.
  • 47 много си прав

    26 3 Отговор

    До коментар #13 от "Ръмпези":

    И най тъпите вече разбраха че парите от ЕС спряха и затова баце вече не е толко надменен а даже маи маи мисли да се представя като държавник.
  • 48 ггггг

    12 0 Отговор
    гладна мисирка просо сънува.
  • 49 Барба Ганьос Резилос

    18 2 Отговор
    Бидона от банкя , пълен с чорба от втасало зеле , съвсем се газира и засмърдя.
    Требе се източи и обезпаратизира със...... Сода!!!!
  • 50 Абсурд

    19 2 Отговор
    Тиквата ще умори народа какви простотии измисли 60/40 ,1500 кредит, тежко и горко на народа
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Бачо Киро

    16 2 Отговор

    До коментар #23 от "дост нагло":

    Би било нагло, ако става дума времето преди кризата. В момента е реалност. Това, че работи някой в момента не означава непременно, че може да си събира парите, докато Праните Гащи си говори наизуст, нали все чужди пари харчи. В момента всеки се опитва да отлага плащанията, а Боко гледа хората да му платят кризата.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 За да ОЦЕЛЕЕ България

    17 1 Отговор
    Тази криминална власт трябва да се ЗАДУШИ !
  • 58 Пинк Флойд ни го показа ЯСНО !

    8 1 Отговор
    Ю - теб " Pink Floyd - "Another Brik in The Wall (HQ). " Как ни направиха на месо ! Не го забелязахем тогава и сега ? Правят ни на УРОДИ за да ни унищожат ! Но тук Пинк Флойд показва и КАК ЩЕ СВЪРШИ ВСИЧКО ТОВА ! Гледай го ! За всички нас е !
  • 59 Да не им позволим да убия ЖИВОТА !

    7 1 Отговор
    Без БОРБА !
  • 60 ежко

    14 0 Отговор

    До коментар #23 от "дост нагло":

    Тези ще ги говориш на баба си!На Пеевски бизнеса губи ли?Риск губи,а?Ако няма бизнес откъде пари да се плаща на администрация,ченгета,армия и да се купуват скъпи хартиени самолети,а?
    Мойта лесна -утре закривам сергията и имам достатъчно до пенсия, ама гореспоменатите откъде ще клюопат?Купувам си един двор 2-3 декара, садя, имам и ще "вържа" годината, а тези дето досега косвено хрантутих, те кво ще правят?
  • 61 За да ОЦЕЛЕЕ света УОЛ СТРИИТ

    7 0 Отговор
    Трябва да зе ЗАДУШИ !
  • 62 Ние неможе да вярваме на този

    7 1 Отговор
    ЕЛИТ и тази анти социална убийствена ИДЕОЛОГИЯ ! Събуди се , не бъди ОВЦА за КУРБАН!
  • 63 Георги

    9 1 Отговор
    Имайте предвид че пари за олигарсите ще има. Видях някъде написано че медиите чакат пари от държавата .само се сетете кой щеги вземе.
  • 64 Аман от комуняги

    3 3 Отговор
    Явно някой другари са решили че държавата им е вечно длъжна.
    Забравиха и съсипването и,и са решили че тя може да се държи като една Германия?!
  • 65 Селянин

    4 1 Отговор
    В периода преди кризата тръгвам на работа кафенетата и ресторантите пълни, зададе се празник хукват за Гърция, Турция и Спа курортите. В същото време реалния бизнес не можеше да си намери квалифицирана работна ръка. Използвайте кризата за да си направите реална равносметка. Иначе и пари да ви дадат ще ги похарчи те и пак ще хленчите.

    Коментиран от #67, #68, #72

  • 66 Бенковски

    6 1 Отговор
    На терасата и с освиркване, например в 20.00 часа, не понасям Грозния военен генерал- боли ме глава от него!
  • 67 През задния двор ли те икъка майка ти ?

    2 1 Отговор

    До коментар #65 от "Селянин":

    На Италия кой помага , Запада или - Китай , Русия и Куба ! ШИКАЛКА със ШИКАЛКА! Когато си свиня - без значение е дали си с ГЕРДАНЧЕ или не ! Ние сме СВИНИ !
  • 68 Ти днес не си МАСТУРБИРАЛ

    2 2 Отговор

    До коментар #65 от "Селянин":

    Затова ти е крив света ! Прецапай си ",парцала " на ръка и ще ти олекне ! Това ни препоръча всеобхватно нашата власт ! Три пъти дневно !
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Аве Адолф Хайллл

    2 2 Отговор
    Гледам , че неистовия вой тука продължава. Толкова ли не разбрахте , че пазарната икономика е това , едни оцеляват, други не , и за да оцелее един ,по някога е нужно да затворят няколко . Това е естествения кръговрат на нещата , а кой ще изтегли късата клечка ...... това винаги е не известно . Хайлллл
  • 71 СавеЦка USsR

    4 1 Отговор
    Сичко е такава помия че не ми се коментира,мързи ме.
  • 72 Слава Путина Слава Россий

    5 0 Отговор

    До коментар #65 от "Селянин":

    Ама кои са тия хора които ходят по ресторанти и по гърция за националния празник,обикновенния българин можеби - не!Това са разни близки на гробарската измет свързани с разни фирми разни шефове и богаташи.Обикновенния българин брои стотинките за сметките за храна за гориво и така нататак ми аз например не съм си копувал нови дрехи не помня от кога.
  • 73 Ммда

    3 0 Отговор
    То си мисли, че само олигарси има в тая държава. Ще ни докарат изкуствена икономическа криза и ще ни съсипят живота. Но колкото е по тежка икономическата криза, толкова по тежка ще бъде и политическата криза. Така че да му мислят.
  • 74 Вас

    2 0 Отговор
    Крадците ,като се накрадат,ще сложат край на Corona. Следващия след Бойко ,ще си къса главата откъде да нахрани Великите държавни служители.Масов фалит.За някои Истински,за други Добре дошло .
  • 75 Вас

    1 0 Отговор
    P.s. А за пенсии Абсурд.
  • 76 Весислава Танчева!! "Ромката" която

    0 0 Отговор
    Хвали ГЕРБ!! НЕЕ Ромка по етнос, а по съдържание на това, което пише!! И да хвали ГЕРБ. Всички Видяхме за 12год кои са, какво правиха!! Не помага Хвалбата!! Отиват си, а ти ще ходиш да търсиш друга Хранилка!!!