13 Август, 2020 14:15 7 278 60

Бутайте бавно

  • бойко борисов-
  • протести-
  • корупция-
  • оставка кабинет

Колкото по-дълго Борисов се задържи на власт в протестната ситуация, обхванала страната, толкова по-зле за него

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на д-р Тони Филипов за сайта "Редута"
Надявам се , братя и сестри, че вече не се съмнявате, че Бойчето си отива. Е, малко по-бавно от очакваното, но мисля, че е за добро. Наблюдавам драмата му със смесени чувства, като оня, дето гледал тъща му да виси от балкона точно над новото му Ауди. От една страна страшно ми се иска Борисов и тази проста и нагла паплач, която се е намърдала по етажите на властта, да си отидат колкото е възможно по-бързо. Дори, ако може, вчера да си отидат. Но, от друга страна, пък ми се иска така да си отидат, че никога вече да не се връщат. Стамболов обичал да казва: Крушата като узрее сама капва. В този смисъл ще е полезно да се остави ерозията да поработи още малко. В момента политическото бъдеще на ГЕРБ се рони с дни, даже с часове. Колкото по-дълго Борисов се задържи на власт в протестната ситуация, обхванала страната, толкова по-зле за него. Борисов на власт е вече неубедителен. Борисов изглежда като човек, който вътрешно е предал властта. Нещо повече, на моменти изглежда безпомощен и жалък. И най-страшното – все по-смешен. Излага се, както би казал обикновения българин. С всеки ден на власт, Борисов губи част от бъдещата си парламентарна сила. Кронос изяжда неродените си деца.

Ако Борисов си тръгне сега, той все още има възможност да запази партията си, ако не непокътната, то поне в прилично политическо здраве. Според социолозите към момента ГЕРБ остава първа политическа сила. И дори и да не събере нужната подкрепа, за да състави свое или да участва в коалиционно правителство, ще бъде трудно заобиколима сила в НС. И на Борисов няма да му бъде потърсена отговорност за съсипването на държавата. Защото тепърва ще се „изненадваме“ докъде ни е докарало това управление.

В едни похитени скайп разговори между Светлана Джамджиева и Огнян Донев от 2014 г. Светла преразказва на Донев какво ѝ е казал премиерът Борисов на срещата им: „На него му трябва просто да е спечелил най-много депутати, ако не му стигат – 1 г. опозиция и се връща на власт, ако има 80-90 депутата, да видим как някакво правителство ще го вкара в затвора … – което аз му предрекох…”

Та на този етап желанието на Борисов все още може да се сбъдне, към днес 80-90 депутати са му в кърпа вързани. Но не се знае дали утре още ще бъде така. Упорствайки да стои на власт той работи срещу собствените си интереси. Но, както учеше Наполеон, не пречете на врага, когато греши. А Борисов определено греши, стискайки властта като умрял ябълка.

В това отношение някаква роля (или оправдание?) играят и коалиционните партньори, т. нар. патриоти. Ако си спомняте, когато се изготвяше коалиционното споразумение между ОП и ГЕРБ, Валери Симеонов настояваше за гаранции, че на Борисов няма да му хрумне едностранно да подаде оставката на кабинета и че това трябва да става само с одобрението на коалиционните партньори. И вероятно ги е получил под някаква форма. И затова именно Симеонов вече на два пъти „връща“ оставката на Борисов и съобщава, че кабинетът ще си довърши мандата. Патриотите са наясно, че абсолютно случайното им присъствие във властта никога няма да се повтори и в този смисъл нямат какво да губят. И, от друга страна, имат нужда от малко време да заличат дирите от завлаченото. Всъщност, този аргумент със сигурност е валиден и за Борисов. Спешното слизане от властта на едно толкова корумпирано  управление носи много рискове.

Досега Борисов слизаше от властта подобно на легендарния Антей, колкото да се докосне до земята и да събере нови сили. Но знаеше, че ще се върне. А сега, уви, не е сигурно. Завръщането в Бояна на бяла кобила може да се отложи за неопределено време. Едноличното управление, което беше постигнал през последния си мандат, вече никога няма да се случи. Бих искал да кажа, че никога нито ГЕРБ, нито Борисов лично ще помиришат отново властта от близо, но животът ме е научил никога да не казвам никога…

През десетте години на управлението си Борисов натрупа огромен финансов ресурс. Нямам съмнение, че би могъл да купи изборите само с джобните си. Парите от едно шкафче имам предвид.

Ако ми позволите да се изразя метафорично, парите са за изборите това, което е маслото за френската кухня. Трите тайни на успешните избори са, първо пари; второ пари; трето пак пари.

Извън ефектните метафори, парите в изборите все пак не решават всичко. За оставането на власт на Борисов и ГЕРБ след един нов вот голямо значение ще имат два взаимосвързани фактора – мълчаливото мнозинство, хората, които не гласуват, и калинките на Борисов, администрацията – централна и по места. Това са стотици хиляди хора, които заедно със семействата и приятелите си, които с тяхна помощ са си облизали пръстите, вероятно надвишават милион.  Имам наблюдения върху няколко случая как живее тази администрация. Ами добре живее и някак не според заплатата. Тези хора ще гласуват за собственото си добруване, нито за миг не се съмнявайте в това. Досега добруването им се олицетворяваше от Борисов. Ако партията събере сили и кураж да издигне нов лидер и да скрие банкрутиралия стар лидер, тези хора ще преосмислят извора на добруването си. Но прабългарският подход на Борисов да се огражда с нищожества, с тъпи кърджалийски п…и, до един, пардон, до една по-тъпи от лидера, поне в едно отношение ще му донесе успех.

Определението „прабългарски“ извличам от написаното от проф. Петър Мутафчиев: “Когато прабългарите виждали сред сънародниците си някой, който особено се отличава по талант и ум от останалите, казвали, че повече му прилича да служи на Бог и го обесвали на някое дърво. Така изпращали в отвъдното надарените.”

За честа на предците ни ще кажа, че не те са измислили този подход. Синдромът на високите макове – всичко което стърчи се реже – е познат още от дълбоката древност. Според Херодот този подход води началото си от съветите, които  тиранът на Милет Трасибул дава на побратима си Периандър, тиран на Коринт (583 пр.н.е.) А според други източници идва от съветите, които Луций Тарквиний Горди, последният римски цар (до 510 пр. Хр.) дава на сина си. Но и в двата случая става дума за 2500 години преди Борисов. Той, разбира се, не е чел проф. Мутафчиев, за Херодот да не говорим. Тази „мъдрост“ явно носи в гените си. Може би шопите пък да не са печенеги, знам ли….

Отплеснах се.

ГЕРБ е в състояние, подобно на това на ДПС – един султан и равна и послушна безгласна маса. Мисля, че Борисов може спокойно да приложи измамата на Доган с почетното председателство. Да се оттегли уж от реалното ръководство, да сложи някое нищо начело на партията и да диктува от сенките. Той вече го е играл този цирк. Като кмет на София  беше неформален лидер на ГЕРБ, а партията ръководеше формалният Цветанов. Е, чак нов Цветанов трудно ще намери, но посредствености бол.

Струва ми се, че нито за Борисов има бъдеще като лидер на ГЕРБ, нито за ГЕРБ има бъдеще с лидер като Борисов. Той е тотално компрометиран. Изтеклите записи,  в чиято автентичност вече никой не се съмнява, показаха един завършен простак, един селски хитрец, който се прави на по-глупав отколкото е, един корумпиран политик, един циник и в буквалния, и в преносния смисъл. И предполагам, че западните му партньори са останали очаровани от признанието му как ги прави на идиоти.

И понеже се чуват много гласове, които с тревога питат какво ще дойде след Борисов, да не дойде Нинова, а преди това Радев да назначи едно служебно правителство, което да ни продаде на казаците, та и аз ще кажа популярния виц за двамата осъдени на смърт. Като ги карали към бесилото единият предложил да избягат. Пък другия му рекъл: Ама да не стане по-зле.

Заклевам се във всичките години, през които съм „гнил гърди“ по чинове и банки, заклевам се във всичките си дипломи, в целия си некратък житейски опит, че по-лошо от това няма как да стане. По-тъпо, по-корумпирано, по егоистично управление трудно може да си въобрази човек.

А колкото до страховете, че служебно правителство, назначено от Радев, ще ни продаде на Матушката, това са пълни глупости. Няма правителство, което да е направило толкова много за големите руски проекти у нас, колкото е направило това на Борисов.

Не бойте се братя! Дето викаше един бай Ванчо в ранния соц, мечките в гората, хайдуци зад бюрата, няма от какво да се страхувате. Освен от себе си, разбира се. “Може и да има звяр, може би самите ние…”

Точно така! Ние! Всеки от нас! Всеки, който с лека ръка посяга към бюлетината на кандидата с най-дългия лъжовник! Всеки, който оставя другите да направят неговия избор. Лекомисленото мнозинство, мълчаливото мнозинство, подкупното малцинство… За съжаление винаги те решават изборите.

И все пак! Сега имаме една важна задача. Да свалим простотията и корупцията от власт. За останалото ще мислим после!


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jorj

    11 9 Отговор
    Кому опорни точки.
  • 2 El boko

    30 7 Отговор
    И аз така си мисля, че това е плана на патриотите да свалят Борката! :)
  • 3 Анонимен

    76 6 Отговор
    Еми бавно го бутаме. Гледай го колик е тулуп. Оранен с държавни пари.

    Коментиран от #48

  • 4 Последния Софиянец

    51 19 Отговор
    Слави вече изпревари ГЕРБ.Скоро и нашия Христо Иванов ще ги мине.Да не бърза Боко с оставката.

    Коментиран от #6, #8, #11, #16, #21, #25, #31, #49

  • 5 Къде е тиквоча днес?

    37 8 Отговор
    Няма ли видео? Компанията вече е заредена с биричка, чакаме скеча!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Няма такава пародия

    50 4 Отговор
    Как управляваща партия няма да се яви в парламента? Та нали тя управлява, опозицията трябва да бойкотира??
  • 8 Поздрави

    7 14 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Коя статистика гледаш❓Или си вярваш сам😄

    Коментиран от #12, #30

  • 9 Ива

    63 6 Отговор
    Браво на статията ! Точно описание на мутрата от СИК ! Пътник е отвсякъде и задължително разследване от бъдещото мнозинство ! Другият много опасен за държавата - гл прокурор и дясна ръка на мафията трябва да бъде арестуван за рекет и погазване на конституцията , заедно с кукловодите му от ДПС !
  • 10 Бла..бла..ббла

    7 27 Отговор
    Гладна кокошка просо сънува....
  • 11 Ххх

    18 18 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    На Христо не му вярвам личи си че е утракан, а за Слави всеки знае че е бил приятел с Баце и са се скарали за пари. Помниш ли последното гостуване на Баце при Слави, ако не го намери и си го пусни.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Аз съм тулупа от Банкя

    19 4 Отговор
    И нема да си ода !
  • 14 ахоихо

    34 4 Отговор
    БРАВО!Много точно описано.Нещо като Бай Ганьо.Всичко е 1:1.Селския хитрец :))))))
  • 15 Едно е ясно

    9 8 Отговор
    Племето не знае какво иска.
  • 16 Майна от Пловдив

    14 23 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Кой е тоя Слави ,Чалгаря ли . А ми те за него ще гласуват всички чалгари ,мутрите на които е пял на ушенце , пичлемета-наркоманчета и кво . Същото и за Радев . Всички мутри ,олигарси ,наркомани , криминални , включително Доган , Пеевски, Черепа гласуваха за Радев . Защо . защото явно им е изгодно . Някой ще се опита ли да ме опровергае . Може би по-горните за гласували за Цачева. Аз ги отсвирих и двамата.

    Коментиран от #19, #27

  • 17 Псевдоним

    14 4 Отговор
    Бойко се разпада като свръхнова в космоса. Толкова време слънце го играе и на слънце стана накрая.
  • 18 Банкянски оракул

    11 3 Отговор
    Бойко ке падна на Богородица по стар стил...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ИВО СИРОМАХОВ

    4 1 Отговор
    ЕХ, ТОНИ, И ТИ СИ КАТО МОЯ НАЧАЛНИК - СЕГА НЕ МОЖЕТЕ ДА МИСЛИТЕ И КОГА ЩЕ БЪДЕ ТОВА ПОСЛЕ?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Буташ

    4 15 Отговор
    Бойко, получаваш Кремъл. Това ли искаш докторе. Доста съм разочарован от теб но явно минарето ти е ниско. Жалко.

    Коментиран от #29, #35

  • 23 Чалгар

    13 7 Отговор
    Чалгаря Слави ли ви е алтернативата?Този народ е изпростял до н-та степен.Издухали сте гарнитурите тотално

    Коментиран от #33, #40

  • 24 Матей

    13 4 Отговор
    Ейй,една свястна статия.Само едно буди съмнение,дали трябва да се оставя бокича да протака с оставката.Така е,колкото се дърлят ,толкова повече хората ги намразват и разбират същността на колизията.КОЙ КОГО?Буржоазията или народа?
  • 25 Оставка няма да има

    5 15 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Успех на изборите на пролет.
  • 26 Дельо хайдутин

    8 5 Отговор
    Явно за 30 години никой не разбра, че комунисти никога не наказват комунисти. Всички са червени и с червени книжки и ДС. Затова спете спокойно, няма да има наказани, както преди, така и сега.
  • 27 За кого и кой ще гласува

    8 3 Отговор

    До коментар #16 от "Майна от Пловдив":

    е извън твоята компетентност. А ако 60% от избирателите са наркомани , то явно или не знаеш значението на думата, или знаеш, че пишеш глупости. Що се отнася до зависимостите, Борисов е зависим от две неща - от собствения си комплекс за малоценност/ недостатъчна интелигентност, владеене на езици,просташки речник/ - и от маргиналните случайници, определящи се като " патриоти"./- и от наркозата на властта. 8826
  • 28 Ххх

    8 3 Отговор
    В. "Гардиън" за Беларус: "Последният диктатор на Европа" губи силата си". А нима само той ? А толупът от Банкя ? Нима вторият не е диктатор и не губи силата си ? Или както казваха американците "Кучи син, но наш кучи син !".
  • 29 Това за Кремъл

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "Буташ":

    е една от мантрите, които се изтъркаха. Замислете нещо ново, а? Но синдромът на слугинажа явно не може да те / ви пусне - и мисълта, че няма да ближеш ..... на " велика Америка" те плаши. А се опитай да погледнеш - ето една писта - електропроизводството у нас - кой ти подари АЕЦ и колко плащаш на Америка за собствените си " "Марици"?
  • 30 Doni Brasko

    13 4 Отговор

    До коментар #8 от "Поздрави":

    Истинската, не купената. Аз не познавам човек, който да харесва ГЕРБ.

    Коментиран от #32

  • 31 Хаха

    6 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Туй Канна ли ти го каза или Червен Кольо?
  • 32 Ето ме

    2 8 Отговор

    До коментар #30 от "Doni Brasko":

    Да се запознаем
    Аз го харесвам

    Коментиран от #34

  • 33 Doni Brasko

    8 3 Отговор

    До коментар #23 от "Чалгар":

    Не се кахъри, алтернативи има. Само за Винету няма, за него остана само Бай Ставри

    Коментиран от #38

  • 34 Doni Brasko

    10 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ето ме":

    Ти не го харесваш, ти му се подлагаш, щото сигурно и ти си имаш чекмедженце- по-малко, но пълничко, а след Винету не е сигурно какво ще стане
  • 35 25350

    13 1 Отговор

    До коментар #22 от "Буташ":

    къв Кремъл бе братле....все едно казваш ако арестуват крадецът в домът ми , ще дойде Путин. Изтрещяла нация от псевдодемократи и комунисти. Честно. Борисов е престъпник, не ми пука за Кремъл , Гергов , Борисов , Домусчиев , Гешев , ШиШи -миши в пандиза.

    Коментиран от #46

  • 36 Хаджиментов

    4 7 Отговор
    А бе, този от Редута.
    Ако ще се замерваме с вицове и аз ще ти кажа един:
    "Върви си един човек през гората, излиза не една полянка и се вижда заобиколен от кръвожадни туземци.
    - Ей сега си такова майката - си казва той.
    - Още не си я е таковало, вдигни пушката и убий вожда - обадил се вътрешният му глас.
    Вдигнал човека пушката и убил вожда.
    - Е, сега вече наистина си такова майката - казал вътрешния глас.
    Та нашите протестиращи и техните клакьори да не се правят на вътрешния ни глас.
    А колкото до по-лошото може - да умират хора по опашки, народа да обеднее драстично, да се върнат бригадите на борчетата, да изчезнат парите от банките, да се озовем в Радева зима, комбинация на Луканова и Виденова.
    Тези неща са важните драги, а не дали премиера ти е простак. ББ така и така ще си отиде на следващите избори, а цялата уйдурма е да докара Радев на власт, А защо - автора си е отговорил.

    Коментиран от #51, #57

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Няма

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Doni Brasko":

    Не се кахъря,защото знам,че няма.
  • 39 Ах тази драсканица

    4 7 Отговор
    Пълни глупости надраскани и скалъпени. Това не е статия а глупост. Явно човекът който я е писал неразбиращ нито от социология нито от политика. Защото ефектът е точно обратният на това което казва. Всички участници в тъй наречените протести са губещи а ГЕРБ и Борисов печелят. Даже си мисля че може да има тайна договорка между Христо Иванов и Борисов. Колкото повече барикадират и протестират толкова повече гласоподавателите се отвръщават от участниците и залагат на сигурно ДС подкрепят ГЕРБ и Патриотите. Затова ефектът може да бъде пълно мнозинство на изборите за управляващата коалиция. Но от психология и социология Христо Иванов никога не е разбирал затова отново ще остане извън Парламента, защото рейтингът му направо се срива. Той е изгубил около 0.6 % от своите избиратели за последният месец.

    Коментиран от #52

  • 40 Баба Яга

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Чалгар":

    А ти дай пример за поне една партия за която да се гласува. Само една
  • 41 Зайко Байко многознайко

    7 1 Отговор
    Бацето от Барселона се появи с бели гащи на балкона! Народът под проэорците дойде депеша бърэа да му принесе! Окаэва се че цялата страна не ще да го вижда вече във власта! Эа единадесет години раэграбиха страната и се окаэа, така,че герберите са по опасни от червената метла! Всичко лошо Баце на комунистите отреди а себе си иэдигна в строител с народните пари! Машинации, врътки, иэмами эа милиярди Евра, на народът му остава да пие по една студена вода! Милиони напуснаха страната да иэбягат от едноличния терор, че Родината ни эаприлича на раэкулачен обор! Патриотарите грабливи эа да останат във власта пристанаха на Бойковия сатана! Марешки от " Вяра" така ни иэлъга ,че накрая ни остави със цървули във ръка! Баце горе, Баце долу вика целият народ и не иска да го види в тоя си живот! Гешев го играе "велик мъдрец" и ни убеждава, колко манговци е эатворил, но эа крупни далавери обраэа на дядо Йоцо той е придобил! На борецът със эвука му хрумна идея гениялна сега, ДДС ето намалява туриэма да спасява! Наиграхте се, време е да си вървите с добро, че следващото действие е със сопа по гърбо!
  • 42 Диамантената ръка

    7 2 Отговор
    "Ще мислим после". Ей заради това мислене после вече 30г., сме на тоя хал. Не, трябва сега да мислим, а не после. После нищо пак няма да измислим, щото някой вече мисли днес, или вече даже го е измислил.
  • 43 Рамбо от ГЕрП

    6 0 Отговор
    Никаква оставка!!! Крадене до последна капка кръв.
  • 44 ГОРСКИ

    2 1 Отговор
    Борисов все още има шанс да управлява във някоя бананова Република!!!
  • 45 Да се присети

    3 0 Отговор
    Наистина трябва време за да се присети Меркелица,че проксито и е окало гащите. Трябват протести пред дойчовското и хамериканското посолство - белким някой се присети да му бие шута.
  • 46 Хаджиментов

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "25350":

    Кой е престъпник казва съда.
    Иначе и за теб могат да кажат какво ли не и да искат да те обесят.
    За другото, явно си няямаш и идея от политика и логика, както и най-елементарна интелигентност, щом решаваш първо да скочиш от високото, пък после да мислиш какво да правиш...
  • 47 ГХГО

    3 1 Отговор
    Бойчето раздаде едни пари сега и няма намерение да си ходи. Освен това нещо с манифестациите и лагери под формата на протести нещо нищо не излезе до сега. Оставката никой от управляващите не я чува и се праят на глухи.
  • 48 Токи

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Анонимен":

    Какви протести бре събират се у три града по 200човека недоносени и нереализирани лумпени палят хвърлят яйца и домати който им направи забележка веднага скачат на бой и ти викат ти си Гербаджиите Пилат по входовете на блоковете покрай Орлов мост смарди та се не трае и това били хората на България това били бъдещите управници е мерси да ме управляват престъпници и побеснели хора от злоба онзи ден една от Системата ни убива щела да се пали и какво се оказа че тя била в теб концесионер на водата минерална не плащала заплати данаци съдат я сега и се жали протестира срещу Бойко щото я съдят така че там по тези протести са само престъпници който искат да първата кожи
  • 49 Мутра

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Пич обзалагам се на каса уиски с теб че на изборите Бойко ще е пак пръв с 34% щото хората като гледат тая диващина по протестите трпки ги побиват ако това е нашият бъдеще да ни управлява лумпени със и хаоса

    Коментиран от #55

  • 50 УжасТ

    3 0 Отговор
    И мен тръпки ме побиват! Нима функционално неграмотните,простаците и парвенютата са достигнали 34% от популацията в България? УжасТ!!!
  • 51 Дедо Вия

    2 1 Отговор

    До коментар #36 от "Хаджиментов":

    Вицовете ти не струват. Докторът ти го каза, ако Баце си отиде, калинките като теб ще видят, "къде се рат гладните".

    Коментиран от #53

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Хаджиментов

    5 1 Отговор

    До коментар #51 от "Дедо Вия":

    Ти мен не ме мисли. Аз съм преживял и Живков и БКП и Държавна сигурност и Възродителния процес и Голямата екскурзия и купонната ситема и режимите на вода и ток и кризата за бензин и Лукановата зима и Мултигруп и борческите бригади и Виденовата зима и пирамидите и умишлените банкови фалити и Костов и С2 с юпитата и Тройната ламя, милионен митинг срещу БСП, целувката на Станишко с Местан, справям се с Перестройката, ще преживея и още едно управление на престъпната клика загробила България и нейните съучастници. Вярвам, че това ще е последното и много преди края на мандата те ще отидат завинаги на бунището на историята, където им е мястото.
    Мисли му ти какви ще ги дъвчиш тогава, като няма да има кой да плаща за тролене.
  • 54 Фюри

    1 0 Отговор
    Ти май и Ледниковия период си преживял.
  • 55 М13

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "Мутра":

    От вчера изследване на "Телеграф" над 60% са срещу протестите и оставка, 34% са за тях и други без мнение.

    Коментиран от #60

  • 56 Гласоподавател

    0 0 Отговор
    Много добър Анализ, изказва всичко в завършен вид и определено оформя тезата към която клоня и аз самия и хилядите свободни граждани, които са пренаситени от статуквото.
  • 57 адаша

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Хаджиментов":

    Изглежда си в някакъв паралелен свят.Бригадите на борчетата никога не са изчезвали.Пример-ББ, Маджо,9/10 от управлението в МВР, Гр.Ганч. и т.н. , и т.н.....
  • 58 Залп

    1 0 Отговор
    Борисов ги удари в земята! Отличен! Валерко с важни 9 точки! Каракачанката се изложи с казармата и президента-скрита лимонка! Дончев-какво общо има със Сорос?! Фандъкова-слаба ракия! Борисов, чуй Марков, за повече неща преценките му са верни! Дерзайте!!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Да еааа!

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "М13":

    Неграмотен съм, кой е собственик на "Телеграф"?