Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 13:00 14 609 54

Медиите се отдръпват от Борисов

  • бойко борисов-
  • румен радев

Убеден съм, че ДАНС и ДАР няма да извършат обективна проверка за активното мероприятие срещу президента Румен Радев в Естония, смята Росен Миленов

Медиите се отдръпват от Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Информацията, че Радев е имал контакт със заразен с коронавирус не е поднесена от случаен човек. Това е персона с положение в държавната пирамида, вероятно от Министерски съвет. Защото иначе няма как да се приеме на сериозно подобен сигнал от естонските власти. Това мероприятие е направено на министерско ниво, защото все пак става въпрос за дипломатически отношения.

Това каза пред Фрог нюз бившият служител от ДАНС и експерт по национална сигурност Росен Миленов. Ето какво още уточни той:

Убеден съм, че ДАНС и ДАР няма да извършат обективна проверка за активното мероприятие срещу президента Румен Радев в Естония, заради което президентът прекъсна визитата си. Борисов настоява за проверка на “доброжелателите” на Радев, защото иска да демонстрира прозрачност. Стреми се да представи пред обществото, че не той е “доброжелателят” и да внуши, че Радев едва ли не си измисля тези неща.

Някой целенасочено е пуснал информацията на естонските власти за това, че Румен Радев и имал контакт със заразен с ковид, но кой го е направил няма да се разбере. Съвсем ясно е, че става въпрос за мероприятие. С поръчаната проверка Бойко Борисов иска да ни каже: “Ето, вижте, не съм аз скроил този номер. Затова ще търсим виновника”. Изобщо не ми е ясно как ще го търсят, ако някой е подшушнал в неформален разговор за контакт на президента?! Това няма как да се докаже. Колкото Гешев ще провери произхода на пачките от чекмеджето на Борисов, толкова и ще се установи и източника на естонските власти, каза още той.

На въпрос дали подобни действия на Борисов ще спасят пропадналия му обществен имидж, той уточни: “Борисов вече е неприятен на хората. Той е приключил политически. Управляващите ще налеят много пари по различни направления. Търсят общностите, които да усетят материалното, като по този начин се опитват да задържат властта. Но щом някой приключи с харизмата, значи и политическия му път във властта е приключил. Борисов вече няма кой да го крепи.

Преди много хора му лъскаха имиджа. Медиите виждаме, че се отдръпват от него. При случая с Мишо Бирата 90 на сто от медиите го оневиниха. Те са едно от най-силните оръжия за създаването на обществени настроения. Борисов затова се измъкваше чист досега.

Медиите му създадоха т. нар. “тефлоново покритие”, с което се изгради усещането, че този човек притежава някакви качества.

Днес това покритие вече го няма. Борисов залязва. Има един огромен проблем, обаче и той е дали Бойко Борисов, Иван Гешеви и Делян Пеевски ще лежат в затвора. Ако не лежат, ще има държавна мутра “Борисов 2”, държавна мутра “Борисов 3” и т. н. Тоест ще се мултиплицира модела. Затова е много важно тези управляващи да понесат отговорност за престъпните си решения.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 186 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де Факто

    202 43 Отговор
    Вижда се края на ХУНТАТА, ТИКВИТЕ, ТУЛУПИТЕ.....CIAO....FOR LONG. :-)

    Коментиран от #46

  • 2 айде чао

    161 36 Отговор
    Бойко хептен се спомина , амин :)))
  • 3 Бацо

    106 30 Отговор
    Пука ми аз нали набухах заема в шкафа
  • 4 Голям Слон

    142 26 Отговор
    Борисов, Гешев и дебелия ли да са първите? Едва ли. Изгубил съм надежда, че правосъдие за големите виновници ще има.
  • 5 Журналист

    183 33 Отговор
    Това е станало по поръчка на Боко Тиквата,последният страшно много завижда на ПРЕЗИДЕНТА.

    Коментиран от #51

  • 6 Българка

    162 30 Отговор
    Публикувано във факти.бг: “Борисов вече е неприятен на хората. Той е приключил политически.
    Но докато си тръне с придворните си ще доразсипе България. А че доносът към Естония е от неговите хора, беше ясно още във вторник
    ОСТАВКИ! СЪД! ЗАТВОР!
  • 7 БАЙ Х@Й

    97 13 Отговор
    ДАНС ОЩЕ НЕ СА КАЗАЛИ КОЙ НАПИСА "БАЦЕ НАНКА" !!! КЪДЕ ГИ ТЪРСИТЕ ???
  • 8 темелко

    81 24 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Затова е много важно тези управляващи да понесат отговорност за престъпните си решения.
    Няма пред кой да понесат отговорност за престъпните си решения.За съжаление прокуратура и съд им слугуват.
  • 9 БАЙ Х@Й

    70 12 Отговор
    А дали властите в страната домакин не са се консултирали с едно посолство !!! Все пак те си дават сметка за политическия отзвук на това да откажеш продължаване престоя на един Президента само заради съмнения !!!
  • 10 Отдръпнали се

    58 15 Отговор
    - чушки! Неплаща вече щедро, иска да го хвалят на вересия.
  • 11 наблюдател

    80 29 Отговор
    Правителството на ГЕРБ е нелегитимно.
  • 12 Бил

    52 102 Отговор
    Ли е контактен.Бил е.От тук нататък питате кой го е накиснал, а не го питате защо е замъкнал 30човека на срещата и има наглостта изобщо да е там. Медиите в България са извратени като Радев, който има наглоста дори да лъже за случая
  • 13 мърша

    60 23 Отговор
    То кой ли вече не се отдръпна от Тиквуня ? Като започнем от Шмеркел, до последния американски посранник, всички бягат от него.

    Коментиран от #43

  • 14 jorj

    33 9 Отговор
    Боклуците направо бягат като бити ...... си .!.
  • 15 Пълни глупости

    44 75 Отговор
    Няма мероприятие.Като е бил контактен е трябвало да си стоят с Деса у дома.
    Ами ако беше заразен и разпространеше вируса на другите участници.Щяха да ни ръфат чуждите медии месеци наред.Като Джокович.Да е благодарен , че някои следят за контактите на участниците във форума.Много го е яд президетчето
  • 16 пройчо

    45 5 Отговор
    "Отдръпнали " се те....на един език разстояние, повечето...
  • 17 Биби Кинг

    8 19 Отговор
    Ми знайш ами, нали и ти си бил съштиа некадърник до преди неодавна.
  • 18 !!!?

    39 66 Отговор
    Всички знаеха, че Фигуранта е контактен не само с COVID-19, но и със съветския вирус. Това не е тайна, та естонците да я научат от Министерския съвет !!!
  • 19 ъъъъъ

    26 10 Отговор
    май, ако , може би ......голяма статия , голямо мнение. дай ФАКТИТЕ. другото е манипулация.
  • 20 оня с коня

    31 54 Отговор
    Четем изказване тип "Политически Анализ" на БИВШО ЧЕНГЕ.А ЗАЩО е Бившо?Ами защото СА ГО ИЗХВЪРЛИЛИ от Системата на МВР "за нещо" - друг отговор НЯМА.И ходило това Бивше ченге Между хората и установило че...Борисов им е станал Неприатен.И да обасни:Между КОИ "Хора" се е щматкало Говедото- между тия които крещят по Протестите че са "Народа" ли?А КАК ще обясни бившият Дансаджия Тезата си че ББ е "приключил" Политически,а според Социолог. Проучвания ГЕРБ са на Първо място по Рейтинг КЪМ МОМЕНТА?И заключава дълбокомислено Росен М.,че Борисов "няма вече кой да го крепи" - Ами като се преброят на Изборите Бюлетинките,ще се види КОЙ КОГО крепи - само още малко Търпение!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    20 9 Отговор
    Браво! Да разбирам ли ,че Факти няма повече да го споменават или ще увеличат плюенето.
  • 23 Бай Стою касапина

    31 21 Отговор
    Кво толкова се чудим? Най-вероятно Естонското посолство е дало информация на своите, че нашият е бил контактен с болен от КОВИД.
  • 24 луда работа

    34 13 Отговор
    Защо се крие, че президента е бил контактен, защо ние българите научаваме от Естонския президент и от руските медии за този скандал, след като с Р. Радев в Естония са били и 10 български журналисти?
  • 25 Кой68

    24 34 Отговор
    След като е знаел президента че е имал контакт със заразен не е отменел визитата!?Естонците от дипломатичност ще си замълчат.Но "президентската"администрация защо е допуснала това? То е ясно че сега Б.Борисов ще го отнесе,но се плаче на грешния адрес.Кучето е заровено другаде.
  • 26 Перо

    31 8 Отговор
    “Мероприятието” е замислено другаде,но изпълнителите-мутри,не стават за нищо! С полувисше ЖП училище толкова.
  • 27 Естонец

    18 27 Отговор
    Раймонд Калюлайд, брат на естонската президентка Керсти Калюлайд е .
    . социалдемократ !
    Едва ли сестра му е по-далеч от него....!
    Не става дума за политика ! ...
    Да се измъкваш по зелени чорапи от нечия постеля в казармата явно е геройство...
    Но това е суверенна държава с безкомпромисно ръководство ...
    Проблемът е изцяло в тази неописуема селяния, гарнирана с простотия + първобитна наглост на чорапоносителя ...!
    "...Всъщност , Борисов е виновен ...!..." - така е от римско време , нали ...!?
  • 28 на всички

    23 35 Отговор
    вече е ясно, че Радеви са си кухи лейки, обаче не разбирам защо продължават с простотиите и след като ги наритаха от Естония. Първо не знаел за генерала, после не ги били изолирали, после било някаква световна завера, после бил се чувствал здрав физически, после колко теста си бил направил.Туй не може явно да схване, къде е сгафил. А беше помъкнал една сюрия съветници със себе си, плюс духов оркестър "журналисти", начело с Наплатановата.Толкова ли никой не се намери да му налее малко мозък!?

    Коментиран от #37

  • 29 Вики

    29 14 Отговор
    Не е проблем, че е трябвало да се прекъсне срещата, проблем е, че НЯКОЙ НАШ ДОБРОЖЕЛАТЕЛ е информирал тайно домакините, преди президентът да разбере, че е бил контактен.

    Коментиран от #30

  • 30 верно ли

    14 16 Отговор

    До коментар #29 от "Вики":

    сте толкова тъпи - проблемът е, че въобще е отишъл, след като е ЗНАЕЛ, че е бил контактен.
  • 31 Борис

    14 18 Отговор
    Плюят отритнатите, плюят тези на които им спряха авантата, а че президентът е подъл лъжец е ясно като ден. Опитва се да гради имидж със заблуди и приказки като същински партиен секретар. Погледнете как говори: той не изразява мнение, той само критикула и поучава .т.е мнението на партийния секретар трябва задължително да се изпълнява.
  • 32 Кovak

    21 4 Отговор
    Трябва да се поне се отговорност. Време е да се направи ревизия на всичко, на говорите към ЕС, на договорите за АЕЦ-ите Козлодуй и Беляне, за всички енергийни проекти за последните 20-25 години, за строежите на магистралите и др. строителни проекти. Трябва да се ревизира дори метрото в София. Трябва да се ревизира продажбата на БТК. Как се окраде Червена могила, Кремиковци, Стомана и др. заводи. Всичко трябва да се ревизира, и съответните виновници в затвора!

    Коментиран от #41

  • 33 Калин Ставрев

    11 18 Отговор
    Този е психо .той скачаше по полицейските автомибили. Никакво активно мероприятие не е имало .Имало е само горещо желание от Радев все пак да отиде на някакво международно събитие ,защото е тотално изолиран от партньорите на България, Желание и на съпругата му и кохортата им да отидат на екскурзия .31 човека екскурзианти.Срам за Президентството.

    Коментиран от #35

  • 34 Тикви и каскети

    3 7 Отговор
    Ние не сме прости
  • 35 Дядо

    16 8 Отговор

    До коментар #33 от "Калин Ставрев":

    Калина, ти си психо. А Бойко е нелегален. Я кажи къде е поканен в последните 4 месеца. Кой е срам?
  • 36 Росенчо,

    8 9 Отговор
    тези 'Опорки Бабикян ли ти ги спусна или Хаджигеев
  • 37 Дядо Добри

    15 7 Отговор

    До коментар #28 от "на всички":

    Е как да не го каниха наборе. Каниха го говедото, заедно с каскета го каниха, да дава обяснения в Брюксел. Ама тъпото се покри и прати Свиначева и писарушки!
  • 38 Радев

    8 13 Отговор
    Тоя шпионин твърдеше че няма такъв вирус, но не съм го видял да посети и едно отделение на болница. А сега и цял свят го разбра че е лъжец. И браво на поляците че му биха шута на резидента.

    Коментиран от #39

  • 39 Хи их хи

    7 2 Отговор

    До коментар #38 от "Радев":

    Поляците бе, поляците!
  • 40 Истината

    14 7 Отговор
    Престанете да хулите Радев. Шанс е за нас да имаме президент като него. Защото от 30 години той е първият български президент който се опълчи срещу мутрите.

    Коментиран от #44, #45

  • 41 Косомол

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "Кovak":

    ....ЧАКАЙ,ЧАКАЙ. !
    СТОЙ !
    КАК ТАКА ..!?
    .... АМИ ЧЕ ,АКО ТОВА СТАНЕ ,НЯМА ДА НИ ТРЯБВА ЛУСТРАЦИЯ ...!
    ,...............
    ..."ЦЕЛОТО БКП=ДС" ЩЕ БЪДЕ ...ОКОШАРЕНО. !!??
    .... СПРАВКА :
    - РАЗДАДЕНИТЕ КУФАРЧЕТА, ДРУЖЕСТВА, ЗАВОДИ И КАКВО ЛИ НЕ ...!

    Коментиран от #42

  • 42 ОРЛОВ МОСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #41 от "Косомол":

    ЗАБРАВИ "ТЕХНОИМПЕКС" ..!!??
  • 43 Офицер от запаса

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "мърша":

    Безумната сделка за ф16(хвърчило на 45 години),предплатени и надплатени,още дълго ще кара САЩ да си затварят очите,пък и добре лиже Премиера,прави го с наслаждение.
  • 44 И аз да кажа

    4 7 Отговор

    До коментар #40 от "Истината":

    И какво свърши като се бил опълчил? С всемъдри прозрения за корупцията в стил:"водата е мокра!" И с уреждане- кога на любимата, кога на дипломати! С глупостите за вируса

    Коментиран от #47

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ФАКТ Е

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Де Факто":

    В паниката си да добута мандата, за да фалшифицира отново изборите по лукашенковски , с над милион мъртви души, Борисов използва всякакви мутрински методи!
    Министъра на здравеопазването сам го издаде, като на брифинга се оплете и каза че теста на генерала на ВВС е ПОЗИТИВИРАН, т.е.фалшифициран!!!
    Борисов е ОПАСЕН ПРЕСТЪПНИК СЪС ОГРОМНА НЕКОНТРОЛИРУЕМА ВЛАСТ!
    България е Парламентарна Република ФОРМАЛНО по Конституция. Борисов не е привикван на парламентарен контрол в петък!!!

    Коментиран от #48

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Мдааа

    5 2 Отговор

    До коментар #46 от "ФАКТ Е":

    Мдааа...Борисов е диктатор...Българският Лукашенко...Мдааа...
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Тулупии I

    2 4 Отговор
    Аз 10 години ги прпоря с 200 и ми пипат мускула дорде напълних 1 000 чекмеджета, сега нека си лаят, кервана ЗАМИНА !!!
  • 51 Един

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "Журналист":

    Когато на ББ скроиха номера с чекмеджето заинтересованите лица приеха това за истина без капка съмнение, но сега за Радев се надигнаха подлизурковците му и го бранят със зъби и нокти,все едно фатмака е света вода ненапита. Горкия, един път да го поканят някъде и той да се провали, та това отекна в целия свят!!! Хич да не чака друга покана, май тази беше последната за мандата му! Дано не се разстрои много, че ще направи още по-големи глупости !
  • 52 Аве Адолф Хайл

    3 3 Отговор
    Поредната платена внушаваща неистини статийка ....
  • 53 Борис

    0 2 Отговор
    Интересно кои е този росен Миленов ? Защо се търси кои е съобщил на естонските власти, а не се анализира защо Радев е искал да скрие, че е бил контактен. Само тук има нарушение на закона и на морала и само това трябва да се обсъжда. Другото е политика и част от егоцентризма на Радев.
  • 54 ПАРАЗИТ

    3 0 Отговор
    БОЙКО МУТРАТА ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА -- НЕГОВАТА СВОБОДА НИ СТРУВА АДСКИ СКЪПО !