3 Януари, 2021 13:01 29 557 140

Цял живот с бай Тошо, Жени Живкова и приятеля им Бойко. Аман!

  • тодор живков-
  • евгения живкова-
  • жени живкова-
  • д-р димитър попкутуев

Нека народецът да знае, че нищо не се е променило…

Цял живот с бай Тошо, Жени Живкова и приятеля им Бойко. Аман! - 1
Кадър: bTV
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За ЧНГ или заради нещо друго със сложен подтекст бТВ реши след новогодишната нощ и Васильовден да ни поздрави със старо интервю на тунингованата Жени Живкова. За втори път зрителите на телевизията бяха буквално принудени да слушат умозренията и мъдростите на внучката на Тодор Живков.

Жени Живкова има право на мнение, позиция и свободата да ги изразява. бТВ има право да кани, когото прецени, според своите критерии и политика.

Като зрител, към когото се адресира продукта, също имам право на мнение.

Повтарянето на разговора с Евгения Живкова от октомври на 2 януари 2021 г. за мен е най-малкото странно. Освен като обслужване на носталгията по социализма и реклама на Бойкоборисовото управление, с друго не успявам да си го обясня.

Евгения Живкова отдавна е в модния бизнес. Но охотно дава политически оценки и прави паралели. „Припомни“ колко магистрали и заводи построил дядо ѝ, как се държал сред народа и как Бойко – не го нарича „г-н премиер“, защото са приятели и били в една компания (?!) бил научил много от Живков. Тоест: При дядо беше супер, а Бойко му е нещо като наследник и пак е супер. Нека народецът да знае, че нищо не се е променило…

Жени все пак смятала, че протестиращите имат известно право. Управляващите трябвало да се вслушват в техните искания и да има диалог. Тя не била за крайни решения. Да плеснат с ръце и да се прегърнат? Тези, които искат оставката на Борисов заради смразяващата корупция и прокурорския произвол на Иван Гешев?!

На това място е задължително Жени Марчева да попита Жени Живкова какво мисли за чекмеджетата с милионите и златните кюлчета, за Мата Хари и „простата кърджалийска п..ка, за докладите на Брюксел, за 111-то място по свободно слово, за това как приятелят ѝ Бойко „е.е с 200 европейски лидери“… Но Жени от бТВ не пита Жени от модата.

Силно смущаващ е фактът, че над 30 години България е управлявана от бивш милиционер без висше образование, а неговият бодигард, дипломиран пожарникар е пръв партиен и държавен ръководител вече 11-та година. Мистерия е също как така Борисов постоянно изтъква, че дядо му е бил пребит от комунистическата власт и той сега се бори срещу комунизма, като по времето, за което говори любимият му държавник Тодор Живков е ръководел МВР в София. Ето какво пише в Уикипедия: „Непосредствено след Деветосептемврийския преврат оглавяваното от Тодор Живков оперативно бюро, активни участници в което са бъдещите председатели на Народното събрание Владимир Бонев и Станко Тодоров, е превърнато в Щаб на Народната милиция в София със седалище в хотел „Славянска беседа“. Действащ успоредно с Дирекцията на милицията, Щабът е натоварен изключително с арести, разследване и тайни убийства, като играе играе активна роля в започналия масов терор срещу противниците на режима, а дейността му остава зле документирана. Там са отвеждани за първоначални разпити високопоставени „врагове на народа“ – бивши министри и депутати, висши военни и полицаи, като част от тях са избити.

На 19 септември е обявено разпускането на Щаба на Народната милиция, но в действителност той продължава да функционира до края на октомври. На 17 октомври Живков формално е назначен с царски указ за главен инспектор в дирекция „Униформена милиция“.

През 80-те години на ХХ век под ръководството на Живков се извършва „възродителния процес“. Дори само тези неща стигат, за да не бъде даван за пример по какъвто ѝ да е повод.

Има различни мнения по въпроса. Има и различни аргументи. Но те звучат като да бъде хвален Хитлер, защото по негово време са построени аутобани, модерни заводи, а децата са получавали шоколад и закуски в училище…

Внуците на Леонид Брежнев, дългогодишен генсек на КПСС и ръководител на СССР, три пъти герой на НРБългария - Виктория, Наталия и Андрей не са постоянно в медиите да обясняват как дядо им е строил Байкало-Амурската магистрала, предприятия-гиганти и съветския спорт е бил №1, например.

В Германия художникът Роберто Янес, внук на ръководителя на ГДР Ерих Хонекер не раздава акъл от медиите нито сравняват Ангела Меркел с дядо си.

Много интересен е друг пример. „Ние носим двоен товар, - заявява в едно от редките си интервюта преди години Бетина Зелерс, внучка на един от нацистките лидери Херман Гьоринг. – Носим товара на нацистките главатари, и на своите родители, които не можаха или не поискаха да преосмислят това, което са направили техните бащи“. Дълги години Бетина Зелерс живее с този товар. Напуска Германия, участва в хипарски комуни в Европа и Америка. Накрая се заселва в селце в САЩ, далеч от големите градове. Когато се развежда, запазва фамилията на съпруга си, за да не връща моминската си Гьоринг. На трийсет години тя и нейният брат се подлагат на стерилизация, „за да не се продължи рода Гьоринг“. „Трябва да имаме отговорност пред историята и пред останалите хора. Не е оправдание да казваш: Това е бил дядо ми, а не аз“, смята Бетина Зелерс.

Евгения Живкова не заявява гражданска позиция, а се опитва да опакова в розово отдалечаващите се спомени за времето, когато цялата власт е била в ръцете на дядо ѝ, заедно с цялата репресивна машина.

Приятелят ѝ Бойко сигурно е научил нещо от Тодор Живков, но това трябва да ни плаши, а не да ни радва. В Учебниците за управление на държавата са имена като Фланк Гудпау, Фредерик Тейлър, Томас Мор, Уилям Уилоуби, Леонард Уайт, Лютер Гулик, Макс Вебер и пр. Там Живков го няма, а Борисов не е прочел нито ред от тези книги.

Ако тя не го съзнава или не желае да признае, то гражданите трябва да го направят. Не с новогодишна заря и пиратки, а както се прави в цивилизования свят - граждански отпор. Иначе рискуваме децата ни да растат с внушения какви „достойни народни синове“ са Бай Тошо и Бойко охранителчето. Това е престъпление към нацията.

Автор: Д-р Димитър Попкутуев

Източник: FrogNews


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 201 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дядо курти от село пиперково

    239 28 Отговор
    Най-крадливия КОМУНИСТ пребоядисал се в синьо това е 🎃..С една разлика ,че е и най-големия крадец.

    Коментиран от #32, #85, #101

  • 2 ТаУмВзе

    164 21 Отговор
    Пропагандата си върви. Кое е ново, освен мизерията и житцето? Робът се самоуби от Слугинаж и търпение. Ще става само по зле.

    Коментиран от #5

  • 3 Последния Софиянец

    148 20 Отговор
    Вън от Партийния дом на БКП (БСП,ДПС, ГЕРБ).

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дельо Хайдутин

    209 55 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    През соца хората бяха по свободни.1989 г излязоха милиони да си търсят правата.А сега превърнаха хората в страхливи ратаи.Седят по дупките си и се репчат в нета.

    Коментиран от #10, #48, #67, #87, #131

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Кой68

    65 36 Отговор
    Не гледайте!
    Кой ви кара?
    Други програми ли няма,а може би цялата Новогодишна нощ сте били прид тв !?
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    171 68 Отговор
    ПРИ БАЙ Тодор имаше Държава,сега имаме територия!Грешно е да ги слагате един до друг!От това само се вижда,че родения да бъде слуга,не става за господар!Визирам чесача на уши борисов!

    Коментиран от #19, #27, #103

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Критичен

    135 15 Отговор
    БТВ обслужват БКП ДС и ДПС, а Бойко е на последно място, отдавна спрях да ги гледам, кикимян и тем подобни ме отвращават !!!
  • 12 Българка

    115 13 Отговор
    Всички номенклатурчици и техните наследници харесват така наречената преходна демокрация, защото са подпомогнати финансово с българските пари/ куфарчета. Те станаха сегашни капиталисти/ бизнесмени. За тях вратите за хубави бизнеси и длъжности са били винаги широко отворени. Нормално е и за Жени Живкова животът при управлението на наследника-охранител на Живков да е добър. Не е нормално, даже е престъпление за предизборна кампания на ГЕРБ , начело с мутрата, да се харчат държавни пари. ПР акциите да се организират от големитре медии под различна форма
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Сандо

    64 85 Отговор
    Ало,докторе,кой си ти?В сравнение с Тодор Живков си дребен пигмей!В предпоследния абзац си изредил хора,които пишат,но не управляват,т.е. акъллии,между които си и ти,не с лопата - с фадрома да ги ринеш.ББ,при цялата ми неприязън към него,има висше образование,дори и такива объркани хора трябва да го признаят.И защо се бъркаш в работата на журналистите,като не ти харесва,просто мини на друга програма,все ще намериш някоя,която да ти избие комплексите.

    Коментиран от #111

  • 15 Знайко

    103 27 Отговор
    30 години ни управлява милиционера Тошо, който се криел от полицията, ама тя не го търсела, защото и бил доносник. И 11 години ни управлява гавазина му мутро-пожарникаря Боко, който също бил доносник. Първия не сме си го избирали, назначиха ни го московците. Втория обаче сами си го избрахме. И дали е наистина оправданието, че БСП са по-лоша от ГЕРБ е достатъчно оправдание. И защо все трябва да избираме между двете злини БСП и ГЕРВ. Нима няма и друиа възможности.

    Коментиран от #64, #69

  • 16 зевзек

    71 7 Отговор
    ми той народеца си го знае това, че нищо не се е променило, но се прави на ударен, и гледа да минава времето, и без това децата му са в чужбина, що да се занимава, пуска скайпа и си гледа внуците, по сериозните учат и език на стари години, за да могат да си говорят със собствените си наследници за по десет минути на седмица
  • 17 Ако не вярвате на Фрогнюз ,

    24 8 Отговор
    Вижте - неИнформиран.нет ...
  • 18 Гюнтер

    79 4 Отговор
    А, бе жено! Как можа така да се орезелиш? Махай бързо ботокса, че ще ти гръмнат бузките...
  • 19 Знайко

    84 57 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    При бай Тошо не сме били независима свободна държава, бяхме 16-та московска военизирани бананова република. Бяхме затвор и милиционери ни пазеха да не избягаме/емигрираме/.

    Коментиран от #43

  • 20 Tatia

    14 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Радвайте се на себе си през Новата година - gеtbаdgіrl. cоm
  • 21 историка

    73 10 Отговор
    заради тая, честната калудка, навремето като се появеше и затваряха дискотеките, за нея и антуража и >>>>
  • 22 Чики-Рики

    56 19 Отговор
    Час по-скоро да се приключва с този ,, Буда,, ,АМИН!
  • 23 VovИ

    85 5 Отговор
    Жени Марчева си е недоразумение в БТВ. Кани си едни и същи приятели на раздумки. И ако това е журналистика. Затова и се сменят сега там поголовно. Дано и трите лелки сутринта през уикенда ги изгонят.

    Коментиран от #105

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Друга медия

    33 47 Отговор
    Ами да беше сменил канала, вместо да плещиш глупости по медиите, бе, маниак!

    Що не превключи на кошлуковския бнт 1?
  • 26 Ханс Зейдел

    62 8 Отговор
    Публикувано във факти.бг:Cилнo cмущaвaщ e фaктът, чe нaд 30 гoдини Бългaрия e упрaвлявaнa oт бивш милициoнeр бeз виcшe oбрaзoвaниe, a нeгoвият бoдигaрд, диплoмирaн пoжaрникaр e пръв пaртиeн и държaвeн ръкoвoдитeл вeчe 11-тa гoдинa
    --------
    Още по-силно е смущаващ факта, че този бивш милиционер без висше образование е поставен, издигнат и поддържан от Германия и германската"Ханс Зейдел"..и авторчето пише за Германия, но не споменава за това?!?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Блиц! Пенсионерите Ликуват и се

    46 6 Отговор
    Прегръщат от Щастие!!! Непрекъснато викат "вашата .. айка Крадци и Мафиоти,"!!!
  • 29 Гост

    52 10 Отговор
    Г-н Попкутуев, за годините демокрация, окрадената България, корупцията и безобразията са виновни тези, които крадливо осъществиха прехода и до сега някой друг им е виновен за положението. Не се опитвайте да си измете ръцете -- виновен сте и ВИЕ!

    Коментиран от #36

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Браво на Жени

    19 49 Отговор
    Страхотно се държи и говори умно, сравни с изказванията тук, хагахахаха!
  • 32 профеcор Вучков

    48 18 Отговор

    До коментар #1 от "дядо курти от село пиперково":

    Тaзи Евгения е еднa шивaчкa .
  • 33 Живкови да не дават Акъл, да се скрият

    63 14 Отговор
    И да дъвкат и преживеят, това, което им е оставил Дядо им! Обикновените хора построиха тогава всичко с труда си за сметка на беднотията си!! Който НЕЕ работил във Фабрика, ТКЗС, НЕЕ ходил със сините дочени дрехи и когато неена работа, който НЕЕ работил с галоши, гумени цървули и гумени ботуши да млъкнат Завинаги!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Гената

    61 24 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Трудно ми е да кажа нещо добро за Бойко Крадеца. Бай Тошо просто беше принуден да плува между големите акули и при това го правеше не лошо ! Тжогава , в "кризисните" времена на 80-тте създадох семейство на 23 години, след като бях отслужил 2 години в Армиятя и бях станал магистър по финанси. Тогава създадох две прекрасни деца, построих си разкошен монолитен апартамент с гараж и смених два чисто нови амтомобила. Демокрацията ми даде "свободата" да гледам как София се напълни с тарикати, смучещи държавата и грухтящи в охолство. По Тошово време прекарах два месеца в Берлн и две години в Мсква, а сега ходят да мият задници на старци на Запад ?! Защо не намериха милионите на Тошо, както се бяха заканили, защо днес цял свят вижда как Боко спи върху пачки евро и златни кюлчета, вижда кой обра 5 000 000 000 лв. от КТБ и нищо не прави ?! А-а-а , да , това било Демокрация !

    Коментиран от #44, #61

  • 37 Ало

    18 6 Отговор
    Ало,ало,какво става с последната инстанция,както се държите,мили соросоиди .бтв ви отнеха.сега ще стенете по форумите,а вашия вожд венелин петковк ще си гледа бебето,защото не предвиди какво го чака с продажбата на бтв.още като прочетох,че консултант по сделката е спас русев разбрах какво ви чака.хайде сега евроком ви чака.
  • 38 Сега въпросът

    36 15 Отговор
    Боковият боковизъм има голяма корелация със живкивизма на бай Тошо - същата самоуверена простащина,гьонсуратщина и нагло лицемерие. Боко е изкопирал най-лошите черти на бай Тошо. Само се чудя кой движи личните финансови дела на Боковата фамилия? Внучката може от отдавна да е в модния бизнес но това е само за прикритие и оправдание на богатствата и,както и да ни разправя баснята за кърпените чорапи на дядо и.Бай Тошо беше турил брат си в дълбока сянка като някакъв касиер в Швейцария и явно той е създавал и оперирал с банковите сметки на фамилията. Сега въпросът е кой къта и оперира с пачките от чекмеджето на Боко?
  • 39 Охо Бохо

    46 13 Отговор
    Стига с този възродителен процес бе? Жалко, че не беше по рано извършен. На теб много ли ти харесва сега как се качиха на главите ни и не, не ме интересува, че те били много харни хора и работливи. Това са приказки точно от едно време.
  • 40 Behemoth

    36 4 Отговор
    Е оная дето се прави на много умна що я кани....тия телевизии работят за да промотират идиотите....
  • 41 Анонимен

    11 15 Отговор
    Хубаво винаги е и е, както при женя, бойко и сие. Знае ли Женя, лично познавам дизайнери и дизайнерки по дядово й време, известни шивачи, обущари и сие, че днес много над вас стоят на студено, че много измряха, няма как, докато нагледно не вифиш женя с очите си. Имаше ред, дисциплина, но имаше и другото _ терор към невинните младежи. Сега е хубаво. Да си млад и да си живял или роден през 60/70 на запад. Целият свят е в опадък. Алчни. Все на рях не им достига. Само те трябва за живеят. Много са се борили женя преди 1944 за справедливост и от скромност и възпитаност не са отишли да си получат свидетелството от Бургас,, Борец против фашизма,,. Дори говорят, че дядо ти нищо не е допринесъл в ония години, не се е крил в балкана, докато те са били и в бункери.. Нагъл ли си печелиш. Скромен, що естен ли си губиш в живота.
  • 42 Моето мнение

    46 10 Отговор
    Миналото не трябва да се идеализира. Трябваше обаче задължително да се запазят добрите придобивки и практики в живота на хората (а не само на отделни хора) и да се надгражда икономиката за по-добро бъдеще. Не стана. Новите властници погубиха хубавото, икономиката, образованието, медицината, въобще грижата за хората и затова сега се идеализира социализмът. Не смятам да оправдавам простотията и некадърността на управляващите, които някои наричат елит. Позор! Държавата губи авторитета си в международен аспект заради безкултурието и лошото управление. Тогава? Час по-скоро нови избори, като трябва да се издигат хора интелигентни, с добра обща и професионална култура, които мислят повече за обществото, отколкото за себе си. Трябва да се помни и дебело да се подчертае, че символът на съвременна България е чекмеджето, пълно с банкноти и злато и отказът на прокуратурата да разкрие истината за тях. Нека по.умните обяснят това на по-глупавите (за да не се прехласнат пак по мускула на Борисов) и да вървим напред.
  • 43 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    44 14 Отговор

    До коментар #19 от "Знайко":

    При бай Тодор имаше по голяма свобода и хората бяха по качествени !Милиционерщината бе покрита и плашеше,тези,които имаха възможност да крадат!Нямаше ровещи по кофите и Хората се пенсионираха на 53г-жените ,а мъжете на 55!Имаше 2 вида кашкавал и сирене ,но това БЕ Истински и Кашкавал и сирене!Имаше софийско жителство и Планиране!Във всяко кътче на България имаше поминък!Циганите работеха ежедневно и нямаше сегашното мародерство!Образованието бе на високо ниво!медицинското обгрижване също!ОГромна част от населението имаше НЕДВИЖИМА СОБственост!Сега за това демократично време напишете вие!Не пишете за време в ,което не сте бил роден!За милиционерите те са от 46г до 55г.Вуйчо ми вече покойник е бил по лагери над 12г.Майка ми покойник не е допусната да следва медицина,като дете на Народен враг,а от сестринското училище за Милосърдни ,тогава вече медицински сестри е изхвърлена със същия мотив!При Бай тодор,видяха ,че семето им е Нефелно и калпаво и Такива ,като мен се наложиха и в спорта и в изкуство и във всички отрасли!За младите имаше перспектива!Не се налагаше да Крадат,а дрогата бе за Тунеядците на някой власт имащи!На фона 8милиона бяха пренебрежимо и незабележимо малко!Сега е НЕВъзможно едно Талантливо дете да има успех в този модел на живот!

    Коментиран от #45, #46, #49, #65, #72

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    38 9 Отговор

    До коментар #43 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Сега е невъзможно едно талантливо ,но БЕДНО дете дауспее в този модел на живот!

    Коментиран от #54, #56

  • 46 Б. М.

    25 11 Отговор

    До коментар #43 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Даааа, вЕрно образованието през комунизЪма е било на високо ниво. Даже, когато след огромни мъки, разбрах какво си сътворил, разбрах, че нивото направо е космическо. 🎃🎃🚙🚙🐧🐧
  • 47 Негър от Алабама

    51 6 Отговор
    ЗА НОСТАЛГИЯТЯ ПО СОЦИАЛИЗМА НЕ СА ВИНОВНИ ПОВТАРЯЩИ СЕ ИНТЕРВЮТА, ЗА НОСТАЛГИЯТА Е ВИНОВНА ГАДОСТТА НАТРПЕНА НИ ПОД. ИМЕТО ДЕМОКРАЦИЯ
  • 48 stan4o

    28 14 Отговор

    До коментар #5 от "Дельо Хайдутин":

    Умираха свободни на граничната бразда!
  • 49 stan4o

    21 9 Отговор

    До коментар #43 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Свободата се получаваше с откъс на ОСн гърба на граничната бразда

    Коментиран от #63

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 stan4o

    31 10 Отговор
    Продължава ли ДНК-то на Политбюро и ДС да управлява, нищо хубаво не ни чака.
  • 52 Дум дум

    35 12 Отговор
    Зaщo ce чудитe? Ceгa нa влacт e тoчнo клaнa нa Тaтo - cилoвaшкo-бeзпaрдoнния мутрo-милициoнeрo-фaтмaшки клaн c цигански прoизхoд, мaнтaлитeт и дeйcтвия! A клaнa нa Лукaнoв - oкoлo Кoрнeлa и "oпoзиция" - им тeкaт лигитe c нaдeжди зa "вcя влacть oпoзиции"! Никoй нe гoвoри зa cмянa нa пocт-кoмуниcтичecкaтa cиcтeмa c фacaднa мутрo-дeмoкрaция oт кoмуниcтичecки тип, a caмo зa cмянa нa "кaрaулa" нa тaзи cиcтeмa!
  • 53 Сър Пичук

    52 5 Отговор
    Ако беше извършена лустрацията всичко щеше да е много, много, по-различно. Нямаше да има ДПС, Доган и Пеевски, нямаше да има ГЕРБ и ББ. нямаше да има НДСВ, нямаше да има червени олигарси, престъпна приватизация и разрушена България, нямаше да има и подобни интервюта.
  • 54 stan4o

    17 4 Отговор

    До коментар #45 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    И преди не е можело, ако не си е продало душата на дявола , за да може да се впише в номенклатурата.
  • 55 Валентин Ангелов

    26 11 Отговор
    Това са проблемите на липсата на Лустрация.Всички номенклатури комунистически , трябваше да бъдат избити.Ето докъде сме я докарали , като се ходи против правилата.

    Коментиран от #114

  • 56 Има шанс

    23 6 Отговор

    До коментар #45 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    и то голям.Не му се налага да преминава границата нелегално, а свободно отива в чужбина да работи. Незнам да има бедни наследници на членовете на Политбюро.
  • 57 Gowo

    27 3 Отговор
    Държава на лъжата.Едно гледаш,друго ти говорят.Едно ти говорят, друго виждаш.
  • 58 йокин

    14 13 Отговор
    Прав бе Т.Колев,казвайки,че имаш дистанционно,гледаш,каквото ти искаш,а не каквото ти пуснат.Не е верно,че са се пенсионирали,ПО-РАНО от60г.

    Коментиран от #60, #62

  • 59 6388

    25 2 Отговор
    "... нека народецът да знае, че нищо не се е променило..."
    Така ставало то! Нали сме тука всички, същите!
    Как да се промени? Попитали: "Кога ще станем като Южна Корея? " Отговорът бил: "Когато тука дойдат южнокорейците!"
  • 60 Gowo

    21 2 Отговор

    До коментар #58 от "йокин":

    Да , но това е в светата на шегите.А кога видиш дъщеря т да натиска дистанционното когато и говориш , тогава разбираш какво е семето посято от тия престъпници.Заличаване на нацията
  • 61 И аз да кажа

    26 10 Отговор

    До коментар #36 от "Гената":

    Ти за вундеркинд ли ни се препоръчваш? На 21 г. си бил магистър по финанси? И монолитните апартаменти ги раздавали като семки, а? Нещо за жителство да ти припомня? Аз пък съм завършил езикова гимназия и исках да видя света, да ида на концерт на Бийтълс и да чуя Кабаиванска и Борис Христов в Ла Скала, не ме е интересувала Москва, беше ми втръснало от руски балет и пляски, от Московската телевизия в петък (Боже, какво самоунижение !) Соцът беше безбожен, самодефинирал се като атеистичен и е грях да се рекламира със захаросани споменчета! Я кажи къде са прекрасните ти деца! "Съвършено случайно" не са ли на Запад, а?
  • 62 Охо Бохо

    23 6 Отговор

    До коментар #58 от "йокин":

    Е как да не вярно. Майка ми се пе дионира на 55 г, свекърва ми и тя, а свекър ми на 57.Много лъжи, много откъде ги изсмуква та незнам, нямате ли родители, баби дядовци да ви кажат.
  • 63 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    21 5 Отговор

    До коментар #49 от "stan4o":

    пътуваше се с червени паспорти!Проблеми започнаха след атентата срещу папата!Тогава ровеха в едни огромни класьори и гледаха снимката!За нормалните хора нямаше проблеми!За стрелбите по границата!Да,познавах човек,на който синът му бе убит,при преминаване,както и един вече покойник истински избягал ,чичо Иван в Залцбург!За моето поколение 58г, социализма не бе жизнено опасен както за родителите и особенно за Дядовците ми,и аз Видях и пиша за човешките страни и за сравнителното равноправие в този модел на живот!Сега аз не виждам такова равноправие!Тогава Академиците в бг бяха около 10човека,а професорите около сто...Сега ,вероятно са професори дори тези,които така неграмотно ми опонират!Апропо,понеже само котаракът ми-Дооктор Роналдо 2-късметлията не е с 2звания! Вчера вечерта официално защити Професура на Тема-Полски мишки....И получи професорски сан!Така щабаджиите имат още един колега,истински специалист в областа си!
  • 64 Тисъна

    18 5 Отговор

    До коментар #15 от "Знайко":

    Сам разбираш, че нямаш думата... Никога нищо не сме избирали! Не може да управлява България човек, когото преди СССР, сега САЩ не го искат!!!
  • 65 Айде бе

    27 17 Отговор

    До коментар #43 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Лъжеш- това е една от тролските матрици! Да плюеш демокрацията, да хвалиш соца и да твърдиш, че си от семейство на репресирани, но живковизмът ти дал перспективи! Какви перспективи, бе лъжецо? Освен чрез брак или работа в Кремиковци, човек и да се разчекне, не можеше да се измъкне от мястото, където се е родил. Аз съм архитект и като безпартиен не можех да стана нищо повече от групов и да ходя на екскурзия до София и Будапеща. Това ли е перспектива, мерзавецо?

    Коментиран от #70

  • 66 Рошав

    10 5 Отговор
    Ще прекъснем много кранчета , търбички, байпасчета.....Бойко Борисов ....честита нова година 2021...
  • 67 Роко

    18 16 Отговор

    До коментар #5 от "Дельо Хайдутин":

    През 90-та хората искаха свободата си. Сегашните протестиращи искаха робството си това е разликата и за това през 1990-та на Цариградско имаше стотици хиляди българи, а през 2020-та десет платени лумпена и едно куче.
  • 68 Пшшшш

    6 3 Отговор
    Докторе иди се прегледай в Карлуково.
  • 69 Роко

    13 8 Отговор

    До коментар #15 от "Знайко":

    Е ми няма на тези избори избора пак ще е между крадците (ГЕРБ) и националните предатели от коалицията БСП-ДПС-ДБ. Ако можеш да ми посочиш алтернатива с удоволствие бих гласувал за нея (учиндолския плешивец не е алтернатива)
  • 70 Охо Бохо

    11 18 Отговор

    До коментар #65 от "Айде бе":

    Мерзсвеца си ти,, защото лъжеш, архитект си, ама дали си бил кадърен , та сега се изкарваш репресиран, като всички, които не са прокопсали.

    Коментиран от #80

  • 71 Jaguar

    12 12 Отговор
    Малък Тошко си е пич,пие,яде и се носи неглиже... дадени хора тука да си гледат в купичката и така...c'est la vie
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Павел Пенев

    17 10 Отговор
    Напротив! Нека народецът знае, че всичко се е променило само че от добро към много лошо.То се вижда.Коментарите са излишни.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Jaguar

    21 8 Отговор
    Що не написа за двете катастрофи при Фердинанд ? Що не написа за режима на Стамболийски и оранжевата гвардия ? Режима на Ал.Цанков ?
    Борис III с нацистите ? СДС-Времето е ВАШЕ,Царя дето ни оправи за 365 дни...истината боли,нали !?

    Коментиран от #77

  • 76 Роко

    19 9 Отговор

    До коментар #74 от "Jaguar":

    Приятелю построили или загробили? Да видим първото правителство след комунизма това на комуниста Луканов няколко месеца след официалния край на комунизма беше принудено да въведе купонна система, това нещо обикновенно се въвежда след война държавата е разорена от войната така нататък само нещо не си спомням да сме водили война преди 89-та даже според теб било рай на земята. Що така бе Миме? Да построиха заводи Кремиковци (неефективен мастодонт отровил софийското поле), оловно-цинковия в Пловдив (отровил пловдивското поле) нужно ли е да изброявам още (смятам че всеки може да се сети за неефективен мастодонт отровил земята в родния му град) или ти стана ясно за кво иде реч? Превърнаха житницата на Европа (държавата изхранвала Европа след ПСВ) в разорена отровена пустош с фалирали никому ненужни заводи с архаична техника и не можещи да произведат конкурентна продукция.

    Коментиран от #84

  • 77 Роко

    12 4 Отговор

    До коментар #75 от "Jaguar":

    Добри или лоши хората които си изброил са били българи за разлика от комунистите(дори Стамболийски). Ти що не написа как са били българи да се пишат на преброяването македонци, що не написа кой изпращаше в Скопие българските бежанци бягащи от зверствата на сърби и гърци (хора непосвенили се да изпратят костите на българина Гоце Делчев в Скопие) що не написа за съдбата на таврийските българи издавени като кучета в Черно море.
  • 78 Jaguar

    20 11 Отговор
    Кремиковци и Верила ? Имаха по-качествена продукция от Германия !!! Не ми отговори на въпросите ?! И сега като има пет вида кашкавал и 5 вида сирене,и може да се ходи навсякъде ...само дето брато няма нищо интересно и всичко е пари ! много от хората и по родните места,не могат да си отидат заради money,money...Приятел.За втория пост си прав.

    Коментиран от #89, #106, #108

  • 79 Jaguar

    11 2 Отговор
    И то донякъде...да наричаш убийци като Стамболийски и Цанков хора ? Македонците няма какво да ги коментирам,Ванче Михайлов-най-големия убиец на ВМРО роден в Македония,аз съм българин и Македония завинаги -Българска .
  • 80 Айде бе

    19 6 Отговор

    До коментар #70 от "Охо Бохо":

    Защо да лъжа? Аз не претендирам колко съм способен, казвам, че в моята сфера - проектирането таванът за безпартиен беше да стане групов. С какво те жегнах, та обиждаш? Какво значение има конкретният човек- важни са условията, правилата, а те бяха : ако може и кислородът от въздуха да е само за комунистите и връзкарите и това важеше дори не само за работата, но и за жилище, пътуване, обучение, здравеопазване! И не ми се обяснявай- животът ми мина сред привилегировани дечица на АБПФК-та и ги зная и колко можеха, и колко научиха, и как им се раздаде от приватизацията, и как ги парашутираха из днешната администрация. То и затова цъфнахме, а ревете колко била лоша демокрацията! Да не напомням вица за публичния дом.
  • 81 123

    11 2 Отговор
    Демокрация е и имат възможност и право да показваткаквото им харесва.А хората ще решът дали им харесва или не,и да резделят доброто от лошото.Иделна страна няма ,колкото и да е добре устроена и богата една страна винаги има някъкв проблем за решаване.Иделно уравление също няма-но за това има и управление за да решава проблемите а не да създава проблеми и ограбва страната както в България както в България от 74 години.
  • 82 Матей

    11 5 Отговор
    Да,бойко хептен я вапца,накрая се оля с тоя ковид,с тая задръс-те-няш-ка история,цяла година ходене по мъките,мизериада.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 123

    20 3 Отговор

    До коментар #76 от "Роко":

    Луканов обявява фалит 3 месца след като БКП се развежда с Българската държавата- с една подробност че $10.8 милярда външен дълг взет от държавата плюс 3 милярда долара от държания резерв остават в сметите и ръцете на Комунистически Апаратчици.А на Държавата България остава дълга по заемите взети от България на Банките от Парижкия Клуб да го плаща!! И това е 4 Държавен фалит на България измайсторен от комунистите, следващия фалит е през 1997г също инжиниран от комунистите ,вече наричани БСП.
  • 85 гого

    17 5 Отговор

    До коментар #1 от "дядо курти от село пиперково":

    Много точно казано,евала на коментара ти бившите комунисти станаха гербаджии,ама това са най-грабливите и нагли хора боядисани в синьо...Тях не им пука за нищо освен за собствения им г.ъз….И разбира се за усвояване на поредните евросредства.
  • 86 Наивен

    19 4 Отговор
    Пълно е с кухи лейки в България!
    ОТ още неемигриралите, половината въздишат по байТОШОВОТО ВРЕМЕ!
    Та кукловодите пробват да наложат тази посредствена внучка, представяща се за дизайнер с окрадените от дядо й милиони, в политическия ни живот и пробват капацитета на горните... ЛЕЙКИ!
  • 87 123

    22 4 Отговор

    До коментар #5 от "Дельо Хайдутин":

    Намерете и избройте всички политически затворници и дисденти до 1988г и колко от тях са били живи след 1989г за да разберете колко е била свободата в България-такива политически затворници почти няма-понеже повечето са в незнайни гробове-убити от ДС.....
  • 88 Jaguar

    22 3 Отговор

    До коментар #83 от "И аз да кажа":

    Моите родители,както и цялата ми рода по бащина и майчина линия,бяха червени,трудови хора цял живот.Облаги не сме имали,почти всичките починаха за тази държава от труд ! Такъв е животът...

    Коментиран от #91

  • 89 Мисля си

    10 10 Отговор

    До коментар #78 от "Jaguar":

    Да кажеш, че няма нищо интересно из целия огромен и прекрасен свят, особено където не е стъпвал руски ботуш...ти си за жалене, човече!

    Коментиран от #90

  • 90 Jaguar

    14 3 Отговор

    До коментар #89 от "Мисля си":

    Във Флоренция стари сгради и скъпо,в Мале комарите за по големи от главата ми,освен влагата...в Гърция камъните са по стари и от теб...и само пари искат.

    Коментиран от #98

  • 91 И аз да кажа

    20 2 Отговор

    До коментар #88 от "Jaguar":

    Ако е така, поклон за тях, но откъде-накъде който и да бил политически режим ще си приписва заслугата? Създаденото е дело на конкретните хора (кой доброволно, кой- не). Нито Живков, ни Борисов са се изпотили заради Вас и мен!

    Коментиран от #94

  • 92 Jaguar

    10 1 Отговор
    Препоръчвам ти Баку, там поне не престава да духа...вятър,мозъка на човек става като на автомивка... безплатно от вятъра.
  • 93 свиреп ОХЛЮВ

    14 3 Отговор
    БОЙКОВЩИНАТА е новия корона вирус !
  • 94 Jaguar

    9 1 Отговор

    До коментар #91 от "И аз да кажа":

    Няма нищо идеално в този свят.
  • 95 Дядо Иван

    17 5 Отговор
    Даже и Русите разкараха комунягите. Само ние ги величаем.
  • 96 ББ В ПАНДИЗА

    10 3 Отговор
    Мнoгo интeрeceн e друг примeр. „Ниe нocим двoeн тoвaр, - зaявявa в eднo oт рeдкитe cи интeрвютa прeди гoдини Бeтинa Зeлeрc, внучкa нa eдин oт нaциcткитe лидeри Хeрмaн Гьoринг. – Нocим тoвaрa нa нaциcткитe глaвaтaри, и нa cвoитe рoдитeли, кoитo нe мoжaхa или нe пoиcкaхa дa прeocмиcлят тoвa, кoeтo ca нaпрaвили тeхнитe бaщи“. Дълги гoдини Бeтинa Зeлeрc живee c тoзи тoвaр. Нaпуcкa Гeрмaния, учacтвa в хипaрcки кoмуни в Eврoпa и Aмeрикa. Нaкрaя ce зaceлвa в ceлцe в CAЩ, дaлeч oт гoлeмитe грaдoвe. Кoгaтo ce рaзвeждa, зaпaзвa фaмилиятa нa cъпругa cи, зa дa нe връщa мoминcкaтa cи Гьoринг. Нa трийceт гoдини тя и нeйният брaт ce пoдлaгaт нa cтeрилизaция, „зa дa нe ce прoдължи рoдa Гьoринг“. „Трябвa дa имaмe oтгoвoрнocт прeд иcтoриятa и прeд ocтaнaлитe хoрa. Нe e oпрaвдaниe дa кaзвaш: Тoвa e бил дядo ми, a нe aз“, cмятa Бeтинa Зeлeрc.

    Eвгeния Живкoвa нe зaявявa грaждaнcкa пoзиция, a ce oпитвa дa oпaкoвa в рoзoвo oтдaлeчaвaщитe ce cпoмeни зa врeмeтo, кoгaтo цялaтa влacт e билa в ръцeтe нa дядo ѝ, зaeднo c цялaтa рeпрecивнa мaшинa.

    Приятeлят ѝ Бoйкo cигурнo e нaучил нeщo oт Тoдoр Живкoв, нo тoвa трябвa дa ни плaши, a нe дa ни рaдвa. В Учeбницитe зa упрaвлeниe нa държaвaтa ca имeнa кaтo Флaнк Гудпaу, Фрeдeрик Тeйлър, Тoмac Мoр, Уилям Уилoуби, Лeoнaрд Уaйт, Лютeр Гулик, Мaкc Вeбeр и пр. Тaм Живкoв гo нямa, a Бoриcoв нe e прoчeл нитo рeд oт тeзи книги.

    Aкo тя нe гo cъзнaвa или нe жeлae дa признae, тo грaждaнитe трябвa дa гo нaпрaвят. Нe c нoвoгoдишнa зaря и пирaтк
  • 97 Jaguar

    17 3 Отговор
    Най-мощната империя-е била Римската империя,нито крачка назад...нито капка страх.Разпада се от изключителна корупция,нечовешки разврат...и от изпитите пари в хазната.0
  • 98 И аз да кажа

    18 3 Отговор

    До коментар #90 от "Jaguar":

    Във Флоренция сред тези сгради и по черните паважи са крачили Леонардо да Винчи и Микеланджело, Ботичели и Медичите, там са разцъфнали идеите на хуманизма, правилата на хармонията...там се вижда докъде е придошла р.Арно и как после всичко е спасено и възстановено, там просто си седи школата, в която започнал Микеланджело, мостът Векио, ренесансовите дворци и Уфици, куполът на Брунелески, статуите в Лоджия Ланци, Давид и Баптистерият. Аз съм визуален тип и за мене те значат много. Там най-хубаво се вижда, че личността ИМА значение в историята, за разлика от диаматът, който твърдеше обратното. Аз пък , ако трябва да видя само едно място за последно, бих избрал Флоренция. Хората сме различни, затова някои мразехме соца, който ни държеше залостени тук.
  • 99 djemmil

    11 1 Отговор
    ДПС много крадат и командват БУЛГАРИСТН
  • 100 888

    11 15 Отговор
    Защо говорите срещу Бжйко Борисов, след като към момента няма по- добър от него.Кой да ни управлява- Корнелия,Мая или Слави.Каквито сме ние,такива са ни управниците.Когато самите ние се издигнем на по- високо ниво,ще имаме по- добри управляващи.
  • 101 В бегето няма комунисти или капиталисти

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "дядо курти от село пиперково":

    Има само грабители крадци не вярващи в никоя идеология освен в кражбите и затова в турската империя ги трепаха турците що имаше държава тогас а вие сега ги жалите
  • 102 До попкотуев

    4 6 Отговор
    Е то щото Ал Йо или Биков са по-убави и умни !
  • 103 Стефан

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    А ще можеш ли да кажеш ЗАЩО фалира онази държава, и не само тя, ами всички подобни по света, аман от матрьошки повтарящи глупости
  • 104 tate

    12 1 Отговор
    Пак са си на власт бееее въже трябва ,сатър!
  • 105 бачо е бачо

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "VovИ":

    Да,ама ,какви баджаци опъваа....
  • 106 Роко

    22 4 Отговор

    До коментар #78 от "Jaguar":

    Приятелю няма значение колко ти е качествена продукцията ако не можеш да я продадеш на печалба. А Кремиковци е губещо предприятие което освен че разоряваше държавата отрови софийското поле. Да те светна как е замислена идеята за това супер предприятие. Група отговорни другари са на посещение в СССР и там им показват метарулгичната промишленост два завода един в област богата на залежи от желязна руда друг в област произвеждаща въглища и влаковете пътуват в едната посока с въглища в другата с желязо (не лоша идея) Та отговорните другари след като се прибрали си казали"глей кви тарикати са това братушките дайте и ние да направим така" И речено сторено в Кремиковци има желязо в Перник въглища. И хоп пръкнали се Кремиковци и Стомана Перник (много лоша идея). Защо? Ми защото никой не си направил труда да провери стават ли желязото и въглищата за металургия (оказало се че не стават). Та започнали да ги возят Варна и двата завода работели на загуба но кво толкова социализъм братче не е важно дали завода е печеливш важното е да го има. После социализма отиде в историята а с него и губещите заводи (държавата вече не можеше да плаща за глупоста на разни отговорни другари). Та това е кратката история на Кремиковци. Ако потърсиш ще намериш подобни истории и за другите заводи построени по време на соца
  • 107 Никола Ташев

    5 21 Отговор
    Автора на "статията" е един смешен "десен" лилав либерасто-комунист, който дори не знам как смее да се нарече "доктор"! Набийте си го най-после в малоумните потури! Това, че г-н Борисов е бил охрана на Тодор Живков, нищо не означава! Това идиоти смешни се нарича пазарна икономика! Живков наема фирмата на г-н Борисов и той, като нормален бизнесмен приема, той отговорност, кой е Живков не носи! Набийте си го най-после в главите и спрете да пишете глупости! Смешни безмозъчни комунистически "уж" десни агенти!
  • 108 Роко

    21 5 Отговор

    До коментар #78 от "Jaguar":

    Отговорих ти за кашкавала щом не си разбрал ще повторя. Имаше но не навсякъде. Имаше за всички безвкусен хляб и наденица тип "кучешка радост" (не че кучето я ядеше но така и викахме), имаше и шпеков салам в София, Пловдив и Варна и луканка по празниците пускаха (в Правец имаше целогодишно затова редовно ходехме на екскурзия до родната къща на Тато). Банани и портокали имаше по Нова година в показния магазин (така го наричахме защото там имаше неща които в обикновените магазини нямаше) Имаше и едни други магазини Кореком там срещу заветните зелени хартийки (долари) можеше да се сдобиеш с всичко което си пожелаеш без да чакаш (в обикновения магазин се чакаше шест месеца печка, хладилник или телевизор и 10-12 за кола ако съветското возило може да се нарече така) но не си мисли че всеки гражданин можеше да пазарува в Кореком там пазаруваха само такива които можеха да докажат че законно имат зелени хартийки (тираджии или хора работили в Либия като роби и държавата им е прибирала 80% от заплатата) а ако си незаконен се озоваваше в най - добрия случай в тухларната. Въобще рай си беше ама само за някой
  • 109 гошо

    10 6 Отговор
    Тъпи и крадливи герберастки комунисти.
  • 110 Роко

    7 1 Отговор
    Приятелю Римската империя се разпада поради причината по която се разпадат всички империи. Става прекалено голяма поради това се нуждае от огромен административен апарат а това значи че владетеля има все по малко контрол над него, когато чиновниците се оставят без контрол се появява корупция (човешко си е временно си на поста така че гледаш да забогатееш докато имаш възможност). А да римските легиони са побеждавали не защото не са отстъпвали, а точно защото са можели да отстъпват организирано когато се е налагало (това се нарича стратегия и дисциплина). Много пъти са се срещали с далеч по силни армии и са ги побеждавали с дисциплина и гъвкавост не с тъпо стоене на едно място "нито крачка назад" работи само ако имаш превъзходство над противника над 10 към 1 то тогава всъщност почти всяка тактика е печеливша, но тази е приложима само ако не ти пука за живота на войниците (готов си да ги пожертваш за постигане на някаква друга цел или просто защото нищо не разбираш от военно дело)
  • 111 Шуми Марица

    9 9 Отговор

    До коментар #14 от "Сандо":

    Кой си ти да казваш кой какво ще гледа, сега на изборите ще гледаме голям кодош, цру пак ще сложат Бойко на власт, да подпише че ние сме произлезнали от македонците, както бай Тошо се съгласи с КГБ, че азбуката е македонска,славянска а не БЪЛГАРСКА. Да направиш газопровод с пари на заем на хора (Путин)които казват ,че българската азбука (кирилицата)е македонска е предателство.
  • 112 На човек

    6 1 Отговор
    не мяса.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 колко жалко, че

    7 3 Отговор

    До коментар #55 от "Валентин Ангелов":

    колко жалко че не си бил роден ине си изявявал това пред грузинския главорез Берия... Сега немаше да изказвам публичните си иробични съжаления, Калитко!
  • 115 дедо

    9 2 Отговор
    това нещо ако е дизайнер
  • 116 Възмутен

    9 10 Отговор
    Да сравняваш Живков с тиквоча е голяма простотия! Разликата е огромна, който знае за образование, здравеопазване, социална политика, ценообразуване и т.н. по Живково време, знае също че тогава имаше Държава, сега остана само разграден и разграбен двор. Всичко друго е оправдание за провала на т.н. демокрация в България!
  • 117 пламен

    7 7 Отговор
    Има голяма разлика, между Тодор Живков и Бойко Борисов. При Тодор Живков нямаше избори, защото кандидата винаги беше само един а Бойко го избира целокупния Булгарски народ и той определя колко време да управлява! Колкото до примера с чекмеджето, би трябвало да вземете в предвид това, че е съвсем естественно да прибереш ценностите в сейфа си, отколкото да ги оставиш на место, дотъпно за всеки, който в твое отсъствие влиза в стаята ти! Да твърдиш, че подобен случай е правдоподобен, като се имат в предвид поведенческите особенности на човека в подобни ситуации, значи да се компрометираш доброволно!
  • 118 тути

    2 2 Отговор
    евала браво
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Антикомунист

    9 7 Отговор
    Непрекъснато Борисов бива привързвам към комунистите, и кой го казва " фрог нюз " най отявлената комунистическа медия---бивши агенти на ДС. Това че е бил охрана на Живков или е имал червена книжка по никакъв начин не го прави комунист. Живях много дълго през комунизма и този парадокс ми е пределно ясен. Познавах много хора които ги ненавиждаха и бяха принудени да имат червени книжки по много причини,заради децата си ,заради кариера и т. н. Но когато си имал близки в концлагерите им и то като бащи и дядовци , няма как да ги обичаш.

    Коментиран от #129

  • 121 Парвенюта

    10 3 Отговор
    Може да се поспори кой е по-голям гьонсурат - Боко или бай Тошо. По манталитет,морални ценности,образованост и двамата много си приличат. Бай Тошо обаче е по-голям гьонсурат - след 45 години вдъхновено строителсто на социализма и а-ха при Хрушча да влезем в комунизма....,тоя папльок през 1989г. най-нахално,без капка угризение и морална отговорност изръси.... социализмат бил едно недоносче. Ееее.... за къФ грездей карА българите толкова години да ручат жабетата? Бай Тошо не можа да си смени змийската кожа с капиталистическа,нооо... внучка му,както и Боко са напълно успяли да се изсулят от червената кожа и днес са самодоволни парвенюта -буржуиии!
  • 122 безпартиен

    6 0 Отговор
    Това, че Бетина Зелерс и нейният брат са се подложили на доброволна стерилизация е ТОТАЛНА ЛЪЖА! Под угроза за животите им са били принудени да го направят. Било следният избор без право на избор. Или стерилизация или смърт. Ясно е кой е щял да ги убие!
  • 123 343

    7 1 Отговор
    Дядо й Тодор Живков много поразии стори. Те картончетата в дс говорят, както и в бюро съдимост. Убийство на непълнолетни убийства на заможни преди 1944, излишно е за териристи и диктатори селяци да пишем. Очевидци сме. Много от реститутките бяха интелигентни и възпитани. Имаме много от моят род. Верно е, че някои са станали по неволя член на бкп, но и цк на бкп хитро подмамвани юристи. Ще те издигнем, но трябва.. Бкп да членуваш. Извършиха им мръсната работа и го изгониха комунистите. Долни хора са. Вярвайте ми, бойко е млад. Нищо не знае. Очевидци сме, граждани сме. Много от родата ни пострада от тях. От страната на двамата ми родители. Бизнесмени преди 1944. Тази н снимката, ако знае у нас, защо не идва, защото срещу нас е дс, ченге и като ги види трепери.. Съсипани човешки съдби. И в моят роден край. Племенник на баба ми са отнели в центъра магазините им.. Навсякъде от 1944 до днес ни управляват дс, ченгета от дс, кгб, кпсс, всичко си върви по старому, живкова, а Белене, 17 годишен?, аз на 13..аз вина нямам, както и той. И женя иска да вкара голямата в нс щерка. Все на тях парите не им стигат. Фържал тж, затова завити на студ маса стоят. 10 милиарда щатски долара е оставил дядо ти Тодор Живков и още се изплаща от народа. Милиарди, при заплати 36 г. От 100 лева и 170 лева, втори за хора с висше образование.

    Коментиран от #125

  • 124 дон Чиче

    8 3 Отговор
    Аман и бахтън и от бай Тошо и от бай тошовица и от бодигарда им от Банкя и от целите им котила, слугинажи, журналя и тем подобна алчна и ненаситна сган, да се пръждосват при господарите си на запад и да ни оставят да си оправим държавицата!

    Коментиран от #126

  • 125 До пояс

    3 3 Отговор

    До коментар #123 от "343":

    Ами бай Тошо членската маса на БКП към 1956г. въобще не го познаваше и Тошо нямаше никакъв авторитет,нито пък харизма. Като знаеше,че в БКП е Никой,бай Тошо запачна да лансира във власта бившите репресирани. Точно по негово време хиляди репресирани и децата им бяха допуснати да учат висше образование,бяха приети в БКП и кариерно запълзяха напред в кариерата. Бай Тошо привлече във властта и преставители на буржоазни фамилии като Сендов, Богдана Карадочева,Любен Беров и даже интегрира черноборсаджии като Петко Бочаров,за което той се поклони на Тошо....до пояс.
  • 126 Каун на Грипен

    5 2 Отговор

    До коментар #124 от "дон Чиче":

    Тук някои повтарят като папагали, "Борисов е прост". Бог да пази България от такива " ерудити" като Румен Радев.Но както каза Мая Манолова, тогава гласувах не по съвест, а както ми нареди партията.

    Коментиран от #127

  • 127 Съмнителна

    4 2 Отговор

    До коментар #126 от "Каун на Грипен":

    Ееее... баш пчеличката Мая е с най-съмнителната лоялност към БСП.
  • 128 Тредстоун

    4 1 Отговор
    Приказки под шипковия храст .... бля , бля , бля . Аман от платени неудачници и техните простотии.
  • 129 Знайко

    4 4 Отговор

    До коментар #120 от "Антикомунист":

    Не е само комунистическата книжка на Борисов улика. Ами близкия му съдружник депутата му и министър на правосъдието Данаил Кирилов. Бивш общински съветник от БСП и адвокат на Жан Виденов. Ами ченгето "седесар" Георги Марков. Ако комунистите са убили невинния ти дядо не ставаш съдружник с тях. И кой друг освен Бойко Борисов е потвърдил за дядо му, че е убит от комунистите. Някой знае ли името на тази "жертва" на комунистите? Защо се крият имена? Аз знам, защото така се крие истината. Борисов умишлено крие името на дядо си, защото ако го каже току виж някой открил, че не е бил кмет и че не е убит от комунистите. Нима си мислите, че Борисов не знае коя е "Мата Хари"? Защо не кажат коя е и защо не даде интервю на истински журналисти, а не на слугите на Тиквата и Шиши.

    Коментиран от #130

  • 130 Това казват

    4 5 Отговор

    До коментар #129 от "Знайко":

    Дядото по майчина линия на Боко е бил кметски наместник в едно от селата на община Божурище преди 09.09.1944г. и на 09.09. никой не го е закачал,а са си го оставили кметски наместник. Проблемът му идва малко по-късно когато е започнал да изнудважени на фронтоваци за секс срещу хляб. Заради сексуалните си подвизи е утрепан от фронтоваци и затова властта не е реагирала - нямала е гьонсурат да дири убийците на един разпасан сексуален девиант. Това днес казват хора от селата в община Божурище. Внукът явно е наследил гените на дядото.
  • 131 Jack Bauer

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дельо Хайдутин":

    Най-свободни са били хората по турско робство. Свободни направиха Априлското възстание, без чужда помощ, показаха на целия свят че има Българи!
  • 132 Наблюдател

    5 0 Отговор
    Освен всичко друго тая е и доста противно същество

    Коментиран от #133

  • 133 Лика прилика

    3 3 Отговор

    До коментар #132 от "Наблюдател":

    Ми виж я каква гуда е станала. С Боко глигана ще се си лика-прилика.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Сп и без

    3 1 Отговор
    За агент Бuда няма спор. Няма спор ,че е чел само една книга. Сам си призна ,че е проst. Спорно е само за дядо муму какви и кои запасняци са го убили - дали тия дето са били запас в Сърбия преди 09.09.1944г. или тия ,които са се върнали от първата фаза на войната в Югославия.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.