ФАКТИ.БГ

Българин си купи e-винетка за регистрационен номер „КАМАСУТРА69696“ - защо, разказва пред ФАКТИ

"Процедурата по купуването на е-винетка за този регистрационен номер ми отне около 40 секунди", каза той

Публикувана: 5 Февруари, 2021 11:42
70 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 9872
Българин си купи e-винетка за регистрационен номер „КАМАСУТРА69696“ - защо, разказва пред ФАКТИ
Кадър: Цветан Такев
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.8 от 48 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Възможно е да си купим електронна винетка за превозно средство с регистрационен номер „КАМАСУТРА69696“ през системата БГТОЛ. Това стана ясно по-рано днес след експеримент на IT експерта Цветан Такев. От ФАКТИ се свързахме с него, за да разберем повече за този експеримент.

Припомняме, че в сряда – на 3 февруари, ФАКТИ разказа за премеждията на Такев в купуването на електронна годишна винетка. При изпиcвaнeтo нa рeгиcтрaциoнния cи нoмeр, кoгaтo купувaл винeткa oнлaйн, в „CO“ вмecтo буквaтa „O“ Такев пocтaвил цифрaтa „0“. Cлeд кaтo ce cвързaл c БГТOЛ и „Интeлигeнтни трaфик cиcтeми“ AД, пoлучил oтгoвoри, чe нe e възмoжнa редакция на регистрационния нoмeр. Тaкa нa Тaкeв му ce нaлoжилo дa плaти нoви 97 лeвa, зa дa пoлучи своята нова годишна винeткa. Въпрocитe, кoитo вълнувaт Тaкeв са зaщo нямa възмoжнocт зa рeдaкция нa рeгиcтрaциoнeн нoмeр, зaщo нe ce прaви прoвeркa в рeгиcтърa нa КAТ дaли рeгиcтрaциoнният номер e дeйcтвитeлeн при купувaнe нa винeткa и къдe oтивaт пaритe от винетки зa нeдeйcтвитeлни рeгиcтрaциoнни нoмeрa. Цeлия рaзкaз мoжeтe дa видитe ТУК.

„Всеки може да напише някаква глупост и да плати винетка на това нещо“, каза Цветан Такев в първия ни разговор по темата от 3 февруари.

Малко по-рано днес обаче IT експертът решил да изпробва дали това наистина е така и опитал да си купи седмична електронна винетка за превозно средство до 3,5 тона с регистрационен номер „КАМАСУТРА69696“. Няколко минути след началото на занятието, в 08:25 часа днес Такев се сдобил с въпросната е-винетка за въпросния регистрационен номер без никакъв проблем. Платил сумата от 15 лева с карта, транзакцията била успешна, а електронната винетка за превозното средство с регистрационен номер „КАМАСУТРА69696“ ще бъде валидна от 14 февруари до 20 февруари 23:59:59 часа. С разрешението на Такев, поместваме кадър от оригиналния документ за купуване на електронната винетка:

Кадър: Цветан Такев

Българин си купи e-винетка за регистрационен номер „КАМАСУТРА69696“ - защо, разказва пред ФАКТИ

„От отговора, който получих от „Интелигентни трафик системи“ се разбира, че – поне аз така го тълкувам, не съм юрист, но тълкувам, че отговорността за това какво купуват остава в гражданите и не се дава възможност по някакъв начин те да коригират грешката си. Тълкувам също, че законодателят е направил да бъде така – не се дава възможност на гражданите да коригират и не се прави насрещна проверка в регистъра на КАТ. Ето затова аз реших да купя електронна винетка за седем дни – от Трифон Зарезан до 20 февруари. Опитах различни варианти за регистрационен номер. Системата позволява някакви пълни абсурди да въвеждаш като номера. Ето сега съм въвел „КАМАСУТРА69696“. Освен пози за съвкупление, това в България може да бъде и винетка“, разказа Такев.

„Тази винетка е с 14 символа. Такъв регистрационен номер аз не съм виждал по пътищата. Това доказва абсурдът на системата – че тя по никакъв начин не предпазва българските граждани от това да правят неволни грешки“, каза още той.

„Направил съм винетката да бъде валидна една седмица след 14 февруари. Мога да я подаря на всеки, който успее да се сдобие с такъв регистрационен номер в България“, допълни той.

„Процедурата по купуването на е-винетка за този регистрационен номер ми отне около 40 секунди. Заедно с избирането на регистрационен номер – около 5 минути. Оттам нататък интересното е как ще занеса при счетоводител този документ. Ясно пише отдолу на винетката, че това е нефискален бон. Аз с този документ отново питам как мога да си осчетоводя плащането, ако реша да го мина например през фирмена карта. Как с нефискален бон да осчетоводя това плащане?“, пита Такев.

Кадър: Цветан Такев

Българин си купи e-винетка за регистрационен номер „КАМАСУТРА69696“ - защо, разказва пред ФАКТИ

Припомняме, че на 2 февруари изпратихме запитвания към АПИ, БГТОЛ и „Интелигентни трафик системи“ АД. Попитахме ги има ли възможност за издаване на фактура при купуване на винетка; има ли връзка между регистъра на КАТ и системите за купуване на електронна винетка и ако не, защо; има ли възможност за редакция на сгрешен регистрационен номер и ако не, защо и къде отиват парите от електронни винетки, купени за недействителни регистрационни номера.

Към този момент сме получили отговор единствено от „Интелигентни трафик системи“ АД, които публикувахме вчера. „Отгoвoрнocттa при нeпрaвилнo дeклaрирaни дaнни oтнocнo рeгиcтрaциoнния нoмeр нa пътнoтo прeвoзнo cрeдcтвo, кaтeгoриятa му или пeриoдa нa вaлиднocт нa винeтнaтa тaкca e cъoтвeтнo нa coбcтвeникa или нa пoлзвaтeля, кaтo в cлучaй нa нeпрaвилнo дeклaрирaни дaнни ce cчитa, чe зa пътнoтo прeвoзнo cрeдcтвo нe e зaплaтeнa дължимaтa винeтнa тaкca“, пише в техния отговор.

В отговора си на въпроса може ли да се направи корекция на автомобилен регистрационен номер при грешка в изписването и ако не, защо, „ИТС“ АД посочват още, че корекция не е възможна на основание на основание чл. 5, ал. 3 от Наредбата зa уcлoвиятa, рeдa и прaвилaтa зa изгрaждaнe и функциoнирaнe нa cмeceнa cиcтeмa зa тaкcувaнe нa рaзличнитe кaтeгoрии пътни прeвoзни cрeдcтвa нa бaзa врeмe и бaзa изминaтo рaзcтoяниe. Въпросната Наредба е приeтa c пocтaнoвлeниe нa Миниcтeрcки cъвeт № 285 oт 10.12.2018 гoдинa. Aгeнция „Пътнa инфрacтруктурa“ e cпeциaлизирaнa aгeнция към Миниcтeрcтвoтo нa рeгиoнaлнoтo рaзвитиe и блaгoуcтрoйcтвoтo. Изгoтвянeтo нa прoeктa нa нoрмaтивния aкт e oтгoвoрнocт нa дирeкция „Пътни тaкcи и рaзрeшитeлни“ към AПИ, кaктo e пocoчeнo и в прoeктнaтa дoкумeнтaция зa пocтaнoвлeниeтo нa МC.

В отговора си на въпроса защо няма връзка между системата на КАТ и системата за купуване на винетки, „ИТС“ АД казват, че няма такова условия към Националните доставчици на услуга за електронно събиране на пътни такси. Oбщитe уcлoвия към дoгoвoритe зa прeдocтaвянe нa уcлугa зa eлeктрoннo cъбирaнe нa пътни тaкcи мeжду Aгeнциятa (бeл. : AПИ) и Нaциoнaлнитe дocтaвчици нa уcлугa зa eлeктрoннo cъбирaнe нa пътни тaкcи ca приeти oт Упрaвитeлния cъвeт нa AПИ нa 29 нoeмври 2019 гoдинa.

Публикацията с пълните отговори на „ИТС“ АД можете да видите ТУК.

Все още очакваме отговорите на БГТОЛ и АПИ. По-рано днес към въпросите по-горе добавихме защо системата е направена така, че купуването на електронна винетка за МПС с регистрационен номер „КАМАСУТРА69696“ да е възможно, защо е възможно изписване на 14 знака при купуване на винетка и как може да се случи осчетоводяване на плащане на е-винетка, при положение, че бонът е нефискален.

„Най-малкото държавата трябва да осигури някаква възможност, когато някой човек например с 5 диоптъра, обърка нещо, да редактира. Така ли ще му се вземат парите? Както навсякъде се прави насрещна проверка, какво пречи и тук да се направи? Просто законодателят е направил някаква „вратичка“, която се използва, а пък фирмите не са си направили труда да вържат регистъра на КАТ със системата за купуване на винетки. По този начин се получават такива абсурди“, категоричен беше Цветан Такев.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.8 от 48 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
РДИО ЕЛТО
1 Отговор
Това е общата ни кола с Генади :) хихихи

Коментиран от #25


Оценка:
-9 +23

ТаУмВзе
2 Отговор
Че е бъгава системата е ясно. Но уж програмиста, щом не различава О от 0 е чудесен.

Коментиран от #22, #51, #62, #65


Оценка:
-49 +22

OKI
3 Отговор
Така аз изгорях с 97лв за годишна винетка защото държавата по някаква причина като съм заявил винетката сама се е сменила от България на Боливия и така и не пожелаха да коригират или помогнат тези от системите ... "кражба колкот може и тва е"...

Коментиран от #60


Оценка:
-1 +83

Държавата не поставя пречки пред това
4 Отговор
Да й даваме пари, дори и без основание.
Но строго бди, ако тя трябва да ни дава или ако ние не искаме да и даваме! Ей това е то, държавна реципрочност! Виновни могат да бъдат само гражданите! А също и “гражданите могат да нъдат САМО виновни!

Коментиран от #31


Оценка:
-1 +46

дядо курти от село пиперково
5 Отговор
Аз ще си купя винетка с номер боко тиквата...

Оценка:
-4 +53

Ам Чи
6 Отговор
КАЖИ МУ ПРОГРАМИСТ И ДО ТАМ О 0

Оценка:
-28 +14

Mandalor
7 Отговор
Мдааа...това което се видя още като я пуснаха тази система - че няма никаква валидация на подадената информация.
Това е абслютно задължително да го има, да има поне някакви елементарни контроли - брой символи, колко букви и къде, колко цифри и т.н.
Елементарни неща, но някой пак е претупал нещата и моето подозрение че този който е подготвил техническите изисиквания за системата т.е. АПИ, ИЗОБЩО не са помислили за тези неща.
Съответно фирмата изработваща системата не ги е направила, и ако са им ги поискали по-късно, са им казали "това допълнително изискване, ще струва Х пари"
Абе мазало ...
Даже най-елементарното не съобразено, като тръгнеш да купуваш винетка, излиза огромния списък с държави, и вместо България да е най-отгоре, все пак ще се използва в 99.99% от случаите - тя е си е азбучно в списъка, ходиш да я търсиш.
Абсолютно елементарни неща не са съобразени.

Коментиран от #11, #67


Оценка:
-3 +54

хъхъ
8 Отговор
Ще пробвам да си купя на номер ЦВЕТАЕПКП

Оценка:
-3 +46

Help Credisimmo
9 Отговор
Иначе имат ИТ- специалисти взимащи заплата от 250лв. на час.Пфу...

Оценка:
-5 +34

еха
10 Отговор
Ами чужди регистрационни номера как ще въвеждам, ако имам валидация за въвеждане само на български номера????

Коментиран от #16


Оценка:
-5 +16

хехе
11 Отговор

До коментар #7 от "Mandalor":


А ако съм с чужд номер и има валидация само за БГ номера - аз как ще си въведа номера???

Оценка:
-9 +5

РАДИО ЕЛТО
12 Отговор
държава хунта мафия мутри

Оценка:
-4 +22

Винкело
13 Отговор
Що пък да не може да може? Системата на КАТ така е направена, че секви диоти да си поръчват секви диотски табели. Като си платят. Важното са парите, се пак.

Оценка:
-1 +14

Българина
14 Отговор
Абе нека все пак някой каже, има ли нещо читаво на тая територия, която крадливите ни евроГЕЙски ГЕРБави толерасти превърнаха в кочина.
МОЛЯ.🤣🤣🤣

Коментиран от #21


Оценка:
-4 +23

Буха ха
15 Отговор
Могли са да купят винетка БАЦЕеТУЛУП

Оценка:
-1 +17

Mandalor
16 Отговор

До коментар #10 от "еха":


Е какъв е проблема валидация да е само за България?
Или дори би могло да е за страните от ЕУ, защото има въпросната информиция.
За страните за които няма тази информцаия, добре - ще минат без.
Но няма никакъв проблем да се направим поне валидация, а разбира се най-добре директна връзка с КАТ. Но поне валидация може да се направи без проблем, все пак над 99% са транзакциите за Български номера.
Има начини, но най-лесното е да хвърлиш отговорността на клиента/потребителя.

Оценка:
-2 +14

нищо ново
17 Отговор
Всичко е "мислено" и правено на парче. Цялата им работа такава. Не, че няма готови системи и правила. Ама управляващите все ще си изсмучат нещо от пръстите.

Оценка:
-1 +9

Герберастка схема
18 Отговор
Легална герберастка схема за кражба от гражданите! Ако напр. НАП се объркат и ви преведат пари в сметката вместо на някой друг и вие си ги приберете, ше ви съдят за кражба ! Това естествено не важи за държавата, ако сгрешите и й преведете пари ! Прокуратурата разследва някаква Лилана и брат й за тол-а, но не си мърда пръста за схемите за кражби на ГЕРБ ?!!

Оценка:
-1 +9

Иван
19 Отговор
На всички държавни олигофрени и частни такива, винаги е виновен КЛИЕНТА. Досега не съм имаш случай мобилен оператор, официален сервиз и или държавна агенция да си признае, че те са виновни за нещо. НИКОГА.

Коментиран от #48


Оценка:
-1 +14

Боко толстия
20 Отговор
С 200, с 200 ааа ха ха !

Оценка:
-1 +8

Тольо
21 Отговор

До коментар #14 от "Българина":


Мислих, мислих и за нищо читаво не можах да се сетя :D

Оценка:
-1 +6

Ха ха
22 Отговор

До коментар #2 от "ТаУмВзе":


Всеки в даден момент може да сбърка.ГЛАВНИЯТ ВЪПРОС Е: ЗАЩО НЕ СА ПРЕДВИДЕНИ КОРИГИРАЩИ ИЛИ ВЪЗСТАНОВЯВАЩИ ПРОЦЕДУРИ?В КОЕ ЧЕКМЕДЖЕ ОТИВАТ ТЕЗИ ПАРИ? Не размивайте проблема ,че уж ИТ специалист не може да сбърка,а кьорав зад волана да не сяда.

Коментиран от #28


Оценка:
-1 +16

сигурно
23 Отговор
Парите от невлиднитте винетки отиват в гардероба !

Коментиран от #52


Оценка:
-1 +14

То цялото
24 Отговор
гербаджийско управление е една КАМАСУТРА 69696. Като се започне с еднокнижника и се свърши с последната калинка - всичко е събирано "от кол и въже".

Оценка:
-2 +15

Ха ха
25 Отговор

До коментар #1 от "РДИО ЕЛТО":


Значи трябва да черпиш.Човека ти е подарил винетка.

Коментиран от #29


Оценка:
-2 +3

Светослав
26 Отговор
Това е проба и за машинното гласуване. Колко грешки ли ще има от бързащи, неграмотни или селски тарикати

Оценка:
-1 +10

така е мишлета
27 Отговор
Некадърност в комбинация с безхаберие и липса на търсене на отговорност. И безобразието с тоя софтуер продължава въпреки, че вади очите на всички. А на шебеците дето обясняват компетентно тука колко било тъп да сбъркаш нула с "О" само да напомня, че в клавиатурата двете са едно под друго и се бъркат от невнимание а не от незнание. Факта, че сума ти народ го има тоя проблем показва че не е случайно. И да ги питам шебеците - знаете ли за колко се прави промяна в софтуера за една валидация на входни данни? И дори да са си измили ръцете тия, които са писали системата с условията по търга, винаги има клауза, че софтуера и кода е собственост на заявителя. Ами да се наема една малка фирмичка да го пипне и оправи тоя бъг - ей така на ишлеме, предполагам и за без пари ще има кой да го направи. Ама не става - защо ли? Препратка към пъровто ми изречение. Такива си ги избираме и после "ривем" по форумите.

Коментиран от #33


Оценка:
-1 +12

Неразбирам
28 Отговор

До коментар #22 от "Ха ха":


Как да ти коригират процедурата ,след като си платил и получил винетка .машината ли да ти я корегира и в другите държави е така румъния унгария пишеш си номера и подпис и чао

Оценка:
-6 +1

РАДИО ЕЛТО
29 Отговор

До коментар #25 от "Ха ха":


това не е мой пост господине герб троловете ме гаврят

Оценка:
-1 +6

Гроздьо
30 Отговор
Там грухчо прибира парите , не ги интересува какво пише а колко пари ще приберат даже и при грешки не връщат пари, докато мафията и задкулисието владее държавата нищо хубаво не може да се очаква

Оценка:
-1 +7

4745
31 Отговор

До коментар #4 от "Държавата не поставя пречки пред това":


Нема да се косиш!:) Е, къде са изборите!Изритваме тия и избираме други! Обаче не знам защо след всеки следващ избор нещата не се подобровят, а се влошават! Най-добре да изберем " Българско лято"! Човека е откровен мафиот, който си признава че си плащал, ама му пойскали твърде много и той забагнял заедно с парите!:) Много уважавам откровенните хора, а ти?!:)

Коментиран от #61


Оценка:
-1 +4

Икеимдевлета
32 Отговор
Пари трябва парррри

Оценка:
-1 +9

Мунчоо
33 Отговор

До коментар #27 от "така е мишлета":


Като сбъркаш 0 с О поправи я не бързай да плащаш ,или винаги трябва да има виновен за некадърноста ви

Коментиран от #39


Оценка:
-15 +2

Ядеитн
34 Отговор
На ахмаците се некой друг им е виновен. Кат си я кьорав я кьопав и немой си купиш една винетка, начи немойш и кола да караш.
Па тоя го боде парата по джеба, та се гаври со държавата. Едно време си имаше ред за таквизе люде, а ся кво - слободия!

Коментиран от #38


Оценка:
-16 +2

чекмеджето
35 Отговор
Подари я на Боко Тиквата. Каквато му държавата такива са му и предприятията. А парите отиват в едно чекмедже - касата на ГЕРБ !

Оценка:
-1 +13

Пендо
36 Отговор
Измисления начин за плащане на електронна винетка,е жив айдуклък.

Оценка:
-1 +9

Ха ха ха
37 Отговор
В нормалните държави системата ги отхвърля, а тук при тез рееекет, хахаха

Оценка:
-1 +10

Ха ха ха
38 Отговор

До коментар #34 от "Ядеитн":


Ти пъ колко си прооос

Оценка:
-2 +4

така е мишлета
39 Отговор

До коментар #33 от "Мунчоо":


Всеки може да сбърка по един ред причини. Защо системата трябва да го наказва за неволна грешка? Защо вместо да се направи дребна корекция в софтуера от която полза ще имат всички потребители (а системата уж е за тяхно улеснение, нали?!?) тук ми се обяснява, колко отговорен трябва да съм при попълването. Аз например откривам на първо четене 2 грешки в поста Ви (място на запетая и липса на точка в края). И какво сега - да обявя, че сте неграмотен и че ми дължите 100лв? Айде холам - пред бюрократите трябва да сме по-католици от папата а тях ги мързи да си размърдат задника и то за това за което им се плащат заплати (от нашите данъци).

Коментиран от #44, #46


Оценка:
-1 +8

Ами така ще е
40 Отговор
Това е програма на оная Лилана дето е момиче на повикване на Божко Черепов ! А от цялата работа сега печелят кака Кури и другите измамници с нея!

Оценка:
-6 +5

ДА СЕ ЗНАЕ
41 Отговор
НЕ НЕ СА АБСУРДИ ! ДОКАТО НИ УПРАВЛЯВАТ ХОРА СЪС СЪДИЙСКО ОБРАЗОВАНИЕ И САМОЧУВСТВИЕ ЩЕ Е ТАКА !

Оценка:
-1 +3

onq s konq
42 Отговор
3а еднополовите двойки трябва да има регистрационен номер ( Мравин ) и номера!

Оценка:
-1 +2

От милиционерската
43 Отговор
хунта ГЕП са всеядни, така че и БокоТиквата1960 да напишете като рег.номер, дреме им на чекмеджето. Сега ни гласят нова брадва другарите герберасти - еко стикер на предното стъкло с чип от 12 юли. Интересно в маалите ще има ли по кюмбетата от същите стикери и колко БГ овчици ще гласуват пак за ОПГ-то на тоя дето ни оправя с 200.

Оценка:
-1 +9

Мунчооо
44 Отговор

До коментар #39 от "така е мишлета":


Само ми обясни плащането кога е , в началото или в края

Оценка:
-1 +1

me be re
45 Отговор
Тия са толкова нагли, че си кръстили фирмата "Интелигентни системи .... "
Тая система за ограбване на хората е всичко друго , но не и интелигент

Оценка:
-1 +4

Мунчооо
46 Отговор

До коментар #39 от "така е мишлета":


И другото щом аз си купих винетка без проблем ,като се има в предвид ,че с телефона трудно се оправям ,значи трябва да си много кух

Оценка:
-3 +1

ТОЧКАТА
47 Отговор
парите не миришат...и няма значение от какъв секс или гнили ябълки са........важното е да са в герб....Чи после да дадем и на америте , та да сме на спокойствие.

Оценка:
-1 +5

ТОЧКАТА
48 Отговор

До коментар #19 от "Иван":


това си е неолиберална ИДЕОЛОГИЯ!!!!!Виновен е по-слабият...Затова и ни настройват едни срещу други....разбиват държавата и ,,избираме,, тикви да ни управляват.

Оценка:
-1 +5

РАДИО ЕЛТО
49 Отговор
ЧЕТЕТЕ ЛИ КОЛКО КРЪВОПИЕЦА СМУЧКАТ ОТ ПАРИТЕ ЗА ВИНЕТКИТЕ БЕ?

АПИ, БГТОЛ,КАТ,„ИТС“ АД, ДАЙ И ОЩЕ КРЪВОПИЙЦИ ЩЕ ИМА НА КЛОНА КАЧЕНИ ДА СМЪЧАТ ПАРИЧКИ

КОЛКОВА ДЪРЖАВА СМЕ А КАКВА БЮРОКРАЦИЯ САМО

ЕЙ ЗАТОВА ПЪТИЩА НЯМА И НЯМА ДА ИМА

Оценка:
-1 +3

РАДИО ЕЛТО
50 Отговор
НА ТОЯ БАСТУН МУ КАЖЕТЕ ЧЕ НЯМА КАК ДА ИМА ОГРАНИЧЕНИЯ В ИМЕТО, ЗАЩОТО ПРЕМИНАВАЩИТЕ ПРЕЗ БГ АВОМОБИЛИ ИМАТ ВСЯКАКВИ НОМЕРА И СА ДЛЪЖНИ ДА СИ КУПУВАТ ВИНЕТКА, А НЕ ДА СЕ ЧУДЯТ ЗАЩО НЕ МОГАТ ДА СИ Я КУПЯТ ЗАЩОТО НОМЕРА ИМ Е С 14 СИМВОЛА
НЯМА КАК ДА Е ВЪРЗАН С КАТ ИЗДАВАНЕТО НА ВИНЕТКИ ЗАЩОТО АЗ МОЖЕ СЪМ ОТ АЛАБАНИЯ И КАК ЩЕ СИ ВЗЕМА ВИНЕТКА КАТО НОМЕРА МИ ГО НЯМА В БАЗАТА ДАННИ НА КАТ БЪЛГАРИЯ

ПЪЛНО Е С ВСЯКАКВИ БАСТУНИ УМНИЦИ

Коментиран от #53, #66


Оценка:
-7 +3

11111122222333
51 Отговор

До коментар #2 от "ТаУмВзе":


На клавиатурата кловишите са един над друг

Оценка:
-0 +1

1111122222
52 Отговор

До коментар #23 от "сигурно":


Има ли черна каса ? Този въпрос не е с повишена трудност

Оценка:
-0 +2

11111122222
53 Отговор

До коментар #50 от "РАДИО ЕЛТО":


Преминаващите ПРЕЗ БГ. Ако си забелязал се изисква и въвеждане на ДЪРЖАВА. Информирай се преди да пишеш

Оценка:
-0 +3

ЛАСО
54 Отговор
Егати и държавата и министерствата с министрите, балабар с компютрите им щом може да си купиш винетка с " кама сутра...." Държавен цирк с рекет. Срам.А иначе полицаите от КАТ те проверяват и глобяват. Други има за глобяване - некадърниците в държавата, не простият чичо.

Оценка:
-1 +5

Хмммм
55 Отговор
А пък Гацо от наше село плюна на 7 метра и 23 сантиметра...

Оценка:
-2 +0

Матракчи
56 Отговор
Преди да въведат крадливия БГ Тол,предлагах да се въведе 5 стотинки горница над цената на горивата,които стотинки да отиват за пътищата.
Просто и ефикасно.Купуваш гориво,караш си колата,ползваш пътищата.Не купуваш гориво,не караш колата,не ползваш пътища.Разбира се никой не ме чу.Ето го сега хаоса с винетките,ето я скъпата техника за следене по пътищата плюс паразитиращи индивиди до техниката.ЧЕСТИТО!

Коментиран от #57


Оценка:
-1 +9

ТОЧКАТА
57 Отговор

До коментар #56 от "Матракчи":


ТОВА никога няма да го въведат защото е СПРАВЕДЛИВО!!!!!!!Пък целта е да скубат повече бедните!!!!!!!не богатите.

Оценка:
-2 +7

58
Този коментар е премахнат от модератор.
ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ
59 Отговор

До коментар #58 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":


Впечатлен съм много повече, от колкото от господина от статията, така че имаш адмирации от мен!

Оценка:
-2 +0

Тео
60 Отговор

До коментар #3 от "OKI":


И аз си изпатих от е винетката миналата година сега съдя бг тол и след като приключи всичко мятам теленор за нанесени морални щети защото я купих от техен офис и влязох във филм

Оценка:
-0 +0

Бъди по-конкретен, де
61 Отговор

До коментар #31 от "4745":


Какъв пост ми предлагаш, като вземете властта?

Оценка:
-1 +0

Пламен
62 Отговор

До коментар #2 от "ТаУмВзе":


Не, системата трябва да различава 0 от о, ясно?

Оценка:
-3 +0

ТОЧКАТА
63 Отговор
парадокси.Библията ни казва да обичаме ближния/кама сутра ни учи как да правим това!!!!...А властта го прави с нахално/алчно съвършенство .....

Оценка:
-1 +1

ура
64 Отговор
ИНТЕРЕСНО ! АКО НАПИША ЧЕ №НА АВТОМОБИЛЪТ МИ Е: НЕМЕСПИРАЙ9696, ДАЛИ ЩЕ МОГА ДА СЕ ДВИЖА С 200

Оценка:
-2 +0

65
Този коментар е премахнат от модератор.
66
Този коментар е премахнат от модератор.
Баварец
67 Отговор

До коментар #7 от "Mandalor":


Още нещо: всяка една подобна система, в която въвеждаш мейл, може супер елементарно и лесно, да ти изпраща мейл, примерно 5 дни преди изтичане! Но не, пропускаш, снимат те и честито! Вече дължиш пари! Това е поне 120% събираемост!

Оценка:
-0 +2

Бай Коко
68 Отговор
Да си купим по една такава винетка с номер псувня и да им я пратим по пощата.

Оценка:
-0 +0

69
Този коментар е премахнат от модератор.
Онзи там
70 Отговор
Такев има пари явно и си угажда

Оценка:
-1 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Силвио Берлускони
Италианският премиер, цитиран от "Тайм", обяснява страстта си към жените, която по-късно му докара няколко съдебни дела:
Миналата нощ имах опашка пред вратата на спалнята ми. Бяха 11. Взех 8, защото повече не мога."

Още бисери
ТОП 5