24 Юни, 2021 13:00 6 323 28

Велизар Енчев: Какво ли още ни кроят Слави Трифонов и сценаристите му

  • велизар енчев-
  • тошко йорданов-
  • итн

Така разбират разделението на властите в „Има такъв народ“ – премиерът да командва прокурорите, козируващи на изпълнителната власт, а не на правото и законите, пише бившият дипломат

Велизар Енчев: Какво ли още ни кроят Слави Трифонов и сценаристите му - 1
Снимка: БСП
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В Би Ти Ви тандемът „Тошко Йорданов-Ива Митева“ произведе новини, които говорят, че животът и на 46-ия парламент може да е кратък, ако „Има такъв народ“ не състави правителство по свой образ и подобие.

В последните дни това е трета подобна заплаха от четата на Слави Трифонов, гарнирана с дежурното уточнение, че с БСП, ДПС и ГЕРБ изобщо няма да се говори, тъй като били партии на статуквото. Но с лицата на статуквото и бивши партньори на ГЕРБ (като Мая Манолова, Татяна Дончева, Христо Иванов и Атанас Атанасов) не само ще се говори, но и ще се прави коалиция, която ще стартира… революция в съдебната система.

Ако Тошко Йорданов вземел властта, първата революционна стъпка ще е закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. Щото специализираните съдии и прокурори били бухалки на властта… Звучи добре, но така ли ще прозвучи другото революционно намерение на вещия в правото Тошко Йорданов - прокуратурата да се извади от съдебната система и премине към изпълнителната власт.

Така разбират разделението на властите в „Има такъв народ“ – премиерът да командва прокурорите, козируващи на изпълнителната власт, а не на правото и законите. По логиката на Йорданов специализираните съдии и прокурори са бухалки на властта, но подчиняването на съдиите и прокурорите на същата власт няма да се изроди в бухалково правосъдие.

Странно, но в тази партия дори не знаят, че заради решение № 3 на Конституционния съд от 2003 г. преместването на Прокуратурата в изпълнителната власт може да стане само чрез Велико народно събрание. Може пък Тошко Йорданов и компания да планират скоропостижно разпускане на следващия парламент, за да свикват Велико народно събрание? Какво ли още ни кроят Слави Трифонов и сценаристите му? Няма друга такава държава!


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто човек

    13 38 Отговор
    Още един пример защо не трябва да имат нещо общо с партията, избрала Шиши и Каскета!

    Коментиран от #28

  • 2 Какво още

    6 4 Отговор
    ..ви,бело и царско село.Какво друго?
  • 3 Представяте ли си среща

    45 5 Отговор
    Байдън-Тошко 🤣 Каква картинка
  • 4 нама толкова прости

    49 2 Отговор
    Съзнателния ми живот започна през демокрацията и за 30г се нагредах на некомпетентни парашутисти, а напоследък направо прости, сложени на пост да се учат и изпълняват. Съмняам се че ще издържим още 4г некадърно управление на неопитни хора, които тепърва се учат. Кадърните, соито огат да започнат да оправят нещата, остават все по-малко. След още 4г ще са още по-кът.

    Коментиран от #12

  • 5 Корупция

    18 40 Отговор
    Комунистите не сте фактор, затова никой не ви смята за живи.....
  • 6 Holy Sh1t

    60 6 Отговор
    В жалкия си опит да си докарат повече гласове от вън Слави и протестаджииската компания направиха такава услуга на ДПС, че направо не ми се говори. Сега подадените заявления за гласуване от турция са 2 пъти повече от тези от всички други държави взети заедно. Според мен хора които по една или друга причина от ХХХ години не живеят в България не трябва да имат право да гласуват.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ИНЖ

    11 42 Отговор
    Велизаре, много си "червен". Още ти гърми в ушите залпът на крайцера "Аврора"!

    Коментиран от #14

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ХАН КРУМ

    7 26 Отговор
    БИВШИ ЧЕНГЕТА НЯМА.ВСЯКА МИСЪЛНА ИЗПИЛЕНИТЕ МОЗЪЦИ ВОДИ ДО СЦЕНАРИИ, АКТИВНИ МЕРОПРИЯТИЯ И СКРИТ ЗАМИСЪЛ.ЕНЧЕВ ,ПРЕГЛЕДАЙ ОЩЕ ВЕДНАЖ ЛИЦЕ В ЛИЦЕ И ПОСОЧИ ,КЪДЕ ТОЧНО ИВА МИТЕВА КАЗА ,ЧЕ ПРОКУРАТУРАТА ЩЕ ПРЕМИНЕ КЪМ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ ИЛИ КАЗА ,ЧЕ В РАЗЛИЧНИТЕ СТРАНИ ИМА РАЗЛИЧНИ РЕШЕНИЯ НА ТОЗИ ВЪПРОС, КАТО ИЗБИРАНЕТО МУ ОТ ПАРЛАМЕНТА , НАЗНАЧАВАНЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТА ,,ПРЯК ИЗБОР И Т.Н.......... ЗАПОЧНАХТЕ СЪРЕВНОВАНИЕ С ГЕРБ КОЙ ,ПО ДОСТОВЕРНО И ПОВЕЧЕ ЛЪЖЕ. БИКОВ НЕ МОЖЕТЕ ДА ГО НАСТИГНЕТЕ ,НО СТЕ БЛИЗО.НАПЪНЕТЕ ОЩЕ МАЛКО.

    Коментиран от #15

  • 11 LOSHIA

    15 8 Отговор
    ИЗБОРИ ДО ДУПКА,ДОКАТО ВИ ИЗТРИЕМ
  • 12 Иван Иванов

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "нама толкова прости":

    Информирайте се за видовете форми на държавно управление. Бъдете политически информитани за да направите своя информиран и свободен избор за ново държавно управление на страната. Мнозинството винаги може да промени държавно управление на страната стига да си го поиска.
  • 13 Hoho Boho

    19 3 Отговор
    Ами той, Борисоф и сега си владее прокуратурата..
    Къде е промяната, излиза че Славчо ще почне да владее прокуратура?
    Даже и закон ще си направи?

    Да, ама не!!!
  • 14 самоГЕРБ

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "ИНЖ":

    По време на СДС-то скачаха и викаха - "Кой не скача е червен! "
    Пиши конкретно по темата! Стига идеологически фрази!
  • 15 мнение

    15 3 Отговор

    До коментар #10 от "ХАН КРУМ":

    Той цитира Тошко, не Ива!
  • 16 кьорав

    11 0 Отговор
    Ще видим, казал слепият!
  • 17 Аз Негодника

    25 3 Отговор
    ИТН ... Е ПРОЕКТА НА ОЛИТАРХИЯТА...И ДПС
  • 18 Има една опозиция

    17 5 Отговор
    И тя е БСП.Колкото и да не им харесва на американските подлоги и ек джендърите
  • 19 Енчев, не си глупав, човек, но си Ченге!

    4 13 Отговор
    Не желаят да Споделят намеренията си с теб!!! Приеми го като Факт!!!
  • 20 Другия с коня

    8 11 Отговор
    Топ Разузнавача от Първо главно на ДС Велизар Енчев ги разбира тези неща.Той много добре знае чий Продукт са Слави Трифонов и ИТН.Проблема е,че не са от Неговите достойни и СВярващи Комунисти,а от отцепилите се Олигарси като Красимир Гергов....Трето поколение Комунист - Андрей Райчев и обикновенния Червен цървул Кънчо Стойчев....А зад тях плеяда Приватизатори и Милионери.Останахме 5,5 милиона тука и няма да ни е лесно....Лустрация!!!!!
  • 21 КуКу Къш

    21 2 Отговор
    Кукувците са вредни, а малкото човече Тошко е с Наполеонов комплекс и си е повярвало, че е голямата работа.
    Дано не успеят да направят правителство и да се приберат там, откъдето изпълзяха - в шоуто със затихващи функции!
  • 22 Зайко Байко многознайко

    5 5 Отговор
    Бацето от Барселона се появи с бели гащи на балкона! Народът под проэорците дойде депеша бърэа да му принесе! Окаэва се че цялата страна не ще да го вижда вече във власта! Эа единадесет години раэграбиха страната и се окаэа, така,че герберите са по опасни от червената метла! Всичко лошо Баце на комунистите отреди а себе си иэдигна в строител с народните пари! Машинации, врътки, иэмами эа милиярди Евра, на народът му остава да пие по една студена вода! Милиони напуснаха страната да иэбягат от едноличния терор, че Родината ни эаприлича на раэкулачен обор! Патриотарите грабливи эа да останат във власта пристанаха на Бойковия сатана! Марешки от " Вяра" така ни иэлъга ,че накрая ни остави със цървули във ръка! Баце горе, Баце долу вика целият народ и не иска да го види в тоя си живот! Гешев го играе "велик мъдрец" и ни убеждава, колко "братя" эатворил, но эа крупни далавери обраэа на дядо Йоцо той е придобил! На борецът със эвука му хрумна идея гениялна сега, ДДС ето намалява туриэма да спасява! Наиграхте се, време е да си вървите с добро, че следващото действие е със сопа по гърбо!

    Коментиран от #25

  • 23 Цар Вул

    1 10 Отговор
    Много го боли велизарката, че ИТН станаха втори и че не искат никакви коалиции с БСП и ДПС! Това е. Той вече плюе по тях повече отколкото по ГРОП! БСП е партия от статуквото, набийте си го в чугунените глави! БСП използва носталгията на възрастните хора. Безброй много млади хора има, които са за социална политика и не гледат с добро око на евроатлантическите ни господари, НО изобщо не могат да припознаят в БСП, нещо по различно от останалите партии на статуквото, визирам и ндсв и сдс и дсб и т нт...
    За съжаление, нито партийката на Бойкикев , нито тази на Лъжигенов са надеждни, един слави остана, ама и той го играе на ощипан и е трудно да си го предтставим как върти БГ и ни оправя, оставя някоя по-малка партия.
  • 24 Ха ха ха

    11 2 Отговор
    За тава , което е написал Енчев , е абсолютно прав .....
  • 25 А бе каУн

    1 7 Отговор

    До коментар #22 от "Зайко Байко многознайко":

    Как като не го иска цялата страна ,на изборите ви бие като маче у дирек?Всички ли комуняги сте изперкали и на бялото казвате черно.Имайте поне малко достойнство и уважавайте истината.В противен случай изпадате в ситуацията на лъжливото овчарче.Никой не ви вярва,дори и да сте прави.
  • 26 Изметем

    7 3 Отговор
    Да изметем тези новопоявили се недоразумения като итн, мутри и итн на 11 юли
  • 27 Гост

    1 8 Отговор
    Специално за в. Енчев и другите бивши доносници на ДС сценаристите на Слави готвят силен шут отзад.
  • 28 ГЛАС НАРОДЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Просто човек":

    ГЛАСУВАШ ЗА БОКО , ПОЛУЧАВАШ СЛАВИ -- ГЛАСУВАШ ЗА СЛАВИ , ПОЛУЧАВАШ ДОГАН !