Last news in Fakti

31 Януари, 2022 17:33 11 598 179

Николай Колев-Босия за ФАКТИ: Русия поддържа високо ниво на напрежение в България с агентурни партии

  • план голгота-
  • николай колев-босия-
  • нато-русия-
  • китай

"Не може да направиш пълна промяна без да смениш модела на управление", категоричен бе общественикът

Николай Колев-Босия за ФАКТИ: Русия поддържа високо ниво на напрежение в България с агентурни партии - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Напрежението по оста Запад-Русия не стихва. Източните ни съседи стават все по-агресивни в претенциите си, като можем да предполагаме, че самоувереността им се засилва все повече и повече на база все по-ключовата роля на природния газ за нормалното функциониране на европейските икономики.

Преди точно 10 дни Руската федерация поиска НАТО да се изтегли от България и Румъния и това може да се окачестви като нечуван акт на вмешателство в стратегическите избори на нас и съседите ни от една страна, а от друга - поставяне на неизпълнимо условие в рамките на преговорния процес с НАТО.

В същото време проруските гласове в България са още по-мощно активизирани да защитават руската позиция, независимо от обективните факти, и някои партии, формални и неформални обединения искат да направят така, че в услуга на Москва България да напусне НАТО по един или друг начин.

Наблюдавайки тези интензивни процеси в тяхната цялост, нямаше как да не се сетим за напомнянията на общественика Николай Колев-Босия, че в България безспирно се изпълнява съветският план "Голгота", който цели възстановяването на социализма и, разбира се, с това и връщане на България (и другите страни от Източния блок) в руската геополитическа орбита.

Интервюто ни по темата с Николай Колев четете в следващите редове:

- Г-н Колев, свидетели сме на изострен диалог между Запада и Русия, а Вие нееднократно сте говорили за амбициите на руснаците, които те се борят да осъществят чрез плана "Голгота". Искането на Русия НАТО да напусне териториите на България и Румъния част ли е от плана "Голгота"?

- Да, част е от "Голгота", но там има и друга намеса и тя идва от Китай. Никой не споменава тази държава, за тях се води, че са в много приятелски отношения с Русия, но китайците имат една много прикрита политика. Може да се сравни с плана на Ленин от 1922 година за тайно въоръжаване на Германия и реваншисткото ѝ настройване към Франция и Великобритания. Става въпрос за плана "Буря". Идеята е била Германия да бъде въоръжена и подготвена да удари и завладее Франция и Великобритания, а след това съветската армия да удари Германия в гръб, да превземе цяла Европа и на практика Съветският съюз да стане цяла Европа.

- Тоест Китай действа на тихия фронт?

- Точно така. Те отдавна имат мерак към Източното крайбрежие, една голяма част от Сибир. По тези земи живеят китайски племена, например хунхузите. Според мен настройването на Русия срещу Америка и част от Европа се използва много хитро от китайците, защото когато се сбият Китай ще получи възможност да увеличи сериозно територията си. Тe имат много голяма нужда от това, а никой не го споменава.

- Връщайки се на "Голгота", има ли шанс този план да успее, предвид това, че някои партии, които не са съвсем български, искат референдум дали да сме членове на НАТО или не?

- Разбира се, че не са български. "Възраждане" чие е? Христо Иванов за кого работи? Волен Сидеров за кого работи? Това са пределно ясни неща...

- Христо Иванов за кого работи?

- Естествено, че за Москва.

- Имате предвид с неадекватното си политическо поведение?

- Имам предвид, че го познавам много отдавна, познавам и майка му, тя ми преподаваше руски език в университета. Познавам го още от дете, неговото даже не е русофилство, а нещо много повече. При него е тежко психическо заболяване. Поначало русофилията у българина е психиатрично състояние.

- И все пак на въпроса, дали е възможно планът да успее, особено в контекста на едно евентуално излизане на България от НАТО?

- Това е част от плана. И да, ако България продължава тази отвратителна форма на капитализъм по плана "Голгота", където е предвидено капитализмът да е дивашки, за да може хората в рамките на 50 години хората да поискат възстановяване на социализма.

Преди няколко месеца в Подмосковието Путин в прав текст каза, че капитализмът е изчерпан и трябва да се възстанови социализмът. Това е основата на плана "Голгота".

Въпросът е Китай какво ще направи, както и американският президент, който не се оказа много интелигентен, защо се хвана на китайската игра. Говори глупост след глупост

Мога да ви дам и един пример с една телевизия. По телевизия "Евроком" вечерно време ще чуете много остри предавания, например на Сашо Диков и Люба Кулезич, но в следобедните часове там се прокламира колко е прекрасно това, което сме имали по времето на социализма.

- Рекламират и откровено проруски, антинатовски партии. Шири се проруска пропаганда там.

- Аз познавам единия от собствениците, те в момента са двама, но в началото беше сам. Той работи 5 години в Коми и като се върна откъде намери толкова пари, че да направи телевизия? Това не става просто така. Нещата там са лесно обясними.

- Парламентарно представената партия "Възраждане" е в синхрон с руските позиции. Подобие на "Атака" ли е тази партия?

- Да, разбира се, че е подобие на "Атака". Когато бях гладна стачка 81 дни, при мен се домъкна председателя на "Възраждане" Костадин Костадинов. Беше към 60, 70 ден от гладната стачка, бях доста немощен, но умът ми работеше светкавично и го провокирах на тема Русия. Той е завършил история и се оказа, че признава само руския прочит на българската история. Надрънка много глупости и когато аз му обясних за плана "Голгота", забелязах, че Костадинов вътрешно побесня.

- По-амбициозен и устойчив план ли е партия "Възраждане"?

- Той е създаден заради провала на "Атака". Русия поддържа високо ниво на напрежение в България с тези агентурни партии.

- Виждате ли хора от сегашната власт, които се стремят към изпълнението на плана "Голгота"?

- Да. Самият факт, че тези, които сега дойдоха на власт, не пипнаха модела на управление, за мен това е показателно за какво става дума. Ако те искаха действително да направят промяна, трябваше да започнат със смяна на модела, защото този модел, който беше създаден по плана "Голгота" през 1990 година, той се самовъзпроизвежда. Не може да направиш пълна промяна без да смениш модела на управление.

Ние повече от 20 години правим електронно управление. Досега са похарчени над 4 милиарда лева и такова управление няма и не се очертава. Ако някой си мисли, че това бавен процес, трябва да знае, че Естония започна с нас 2002 година и го направи за 10 месеца срещу равностойността на 55 милиона лева.

Показателно е също така, че в бюджета, който сега правят, няма предвидено рязко намаляване на администрацията. Ние имаме над 800 000 души администрация, колкото имаше и Гърция, когато фалира. А една Нидерландия, която е с население от 18 милиона души, има 38 000 души администрация. Няма и предвидено рязко свиване на парите за администрацията, както и пари за преквалификация, както и за създаване на фонд за съкратените от администрацията. Вместо за тези неща, парите отново отиват за бюджет на администрацията, което е безумие и което ясно показва, че промяна няма да има.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 99 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    183 63 Отговор
    Тръгнал кос,
    гол и бос,
    да събира членски внос.

    Босия още е бос по политическите въпроси. :D
  • 2 ХСИХО ДОФТОРА

    177 52 Отговор
    ТОЯ БОСИЯ, КОЛКОТО ПОВЕЧЕ ОДЪРТЯВА ТОЛОВА ПОВЕЧЕ ОПРОСТЯВА. КАТО ЖЕЛЮ ЖЕЛЕВ. ВЕЧЕ НЕ Е С ВСИЧКИЯ СИ И ГО Е УДАРИЛА ДИМЕНЦИЯТА.

    Коментиран от #54, #67

  • 3 ТаУмВзе

    113 24 Отговор
    Пародията, вече си я разпечатах, за да се смеят и други!
  • 4 От карлуково

    113 24 Отговор
    Баце яла си сам,недей да градиш като прасе за помия пред козяшките ливади
  • 5 Българин

    79 149 Отговор
    Русия си е напазарувала значителна продажна клиентела с откраднатите от България пари.

    Коментиран от #57, #88

  • 6 Вълк единак

    69 153 Отговор
    Абсолютната истина, прав е босия Герб, ДПС, Възраждане.
  • 7 Виталия

    129 45 Отговор
    Тоя разпльокан домат дърдоран какво се бърка там, където не отбира ?

    Коментиран от #66

  • 8 Пич

    132 36 Отговор
    Този говори , точно така , както и изглежда !
  • 9 сила

    78 22 Отговор
    БОСА е номер 1......ЙОЛО е номер 2
  • 10 Така е отдавна.

    34 49 Отговор
    Мнооооого отдавна.
  • 11 Лудите в лудницата. ..😄😃😂😁

    106 39 Отговор
    Клошара и той почнал да се прави на политик!

    Коментиран от #15, #19, #41

  • 12 пламен

    61 104 Отговор
    Точно в десетката.
    Честен и неподкупен
  • 13 Професор

    106 36 Отговор
    Какъв "босия" бе! Некъпания го наричайте. Държавата да поеме разходите по изкъпването му. После да бъде избръснат. Целия в косми. Прилича на кучешки зaдниk.
  • 14 БОРУНА ЛОМ

    82 19 Отговор
    СКУНСКА КАТО КАКЪВ СЕ ИЗКАЗВА?

    Коментиран от #55

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Жеков ТВ

    91 9 Отговор
    Това нещо е син на активни борци против "фашизма и капитализма", осъдено от Георги Жеков за клевета!
  • 17 Факт

    103 16 Отговор
    А пък САЩ имат цяла армия от евреи на ключови постове в държавата дето ни водят за носа и ни държат бедни. Да добавим масоните в съдебната система, фондация отворено общество и БХК също.

    Коментиран от #22, #113

  • 18 Коцев

    27 58 Отговор
    Жалко, но Босия е с изтекъл срок на политическа адекватност. И за непосветените е ясно, че ДБ е единствената партия, неподвластна на Кремъл.

    Коментиран от #69

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Обутия

    82 11 Отговор
    Босия е феномен, гладува около 90 дни, ама май е гладувал като Пищова - от 12 до 17ч.
  • 21 Тоя

    79 16 Отговор
    Тоя въшльо кога ще се изкъпе? От 1989 г. не се е къпал.64
  • 22 Добре, че са те

    24 71 Отговор

    До коментар #17 от "Факт":

    иначе руските бълхи да са на налазили и изпили кръвчицата ни.

    Коментиран от #68

  • 23 БПФ

    79 15 Отговор
    Здравков, достигна дъното на собственото си падение.

    Не можа ли да намериш някой по-читав бе, от тоя дето пак е избягал от Карлуково? Какъв общественик е тоя опърпаняк и убитак? До клошари ли опря жалката русофобска пропаганда?
  • 24 Виталия

    33 1 Отговор

    До коментар #19 от "Луд, дуд":

    Не ти ли писна да гледаш топки на рисунка коронавирус - covid19 ?
  • 25 aaa

    61 11 Отговор
    Този лауреат на политическата НЕКОМПЕТЕНТНОСТ защо му се дава думата? Журналистите хайде малко по адекватни мисли.

    Коментиран от #84

  • 26 A на баня...

    58 8 Отговор
    ...кога ще отидеш...?!Щото като те гледам,имаш крещяща нужда...
  • 27 Така е

    33 73 Отговор
    Повече от месец руската пета колона е мобилизирана да предизвиква антинатовска истерия и да налага фалшивите тези, че от България ще тръгне войната на НАТО срещу Русия. По същество участниците в тази хибридна война на Русия срещу България би трябвало да бъдат третирани като вражески диверсанти всяващи паника и разделение в обществото.

    Коментиран от #40, #122

  • 28 ДаЗдраПерМа

    36 7 Отговор
    хунхузите били племена, ново пет
  • 29 КОНТРАТА

    59 13 Отговор
    Брътвежи на клошар!
  • 30 dddddd

    54 11 Отговор
    Кой е тоя клошар

    Коментиран от #44, #46

  • 31 Соросоидна марионетка

    68 11 Отговор
    Всечки сороси сте таакави неугледни и клети ненормалници

    Коментиран от #45

  • 32 Иванов

    55 13 Отговор
    Колев е един от многото абсурдни "мъдреци" на България, толкова далеч от истината, че е достоен за съжаление, защото освен наши има и много чужди источници.

    Коментиран от #51

  • 33 Възраждане

    7 33 Отговор
    поздрав за всички патриоти с Babi Minune si Susanu - Ia sistem turbat Chak Thak КОЦЕ ПРЕЗИДЕНТ!!! ДОЛУ ВАКСАТА!!! САМО ВЪЗРАЖДАНЕ!!! 1000 пъти ИСУС И КАЧО - ВЕЛИКАНИ, поздрав за НЕПОБЕДИМИТЕ КОЦЕ ПРЕЗИДЕНТ вееее

    Коментиран от #71

  • 34 Шин Фейн

    53 8 Отговор
    Агресира е НАТО който се доближава до Руската Федерация и ще счупи агресивните зъбки в Руската армия!
  • 35 Георги

    22 45 Отговор
    Русия чрез ДПС и Атака и Възраждане като партии и олигарси който станаха такива благодарение на ДС и така наречената дълбока държава сложиха ръка на енергетиката на петрола на банки на телекумуникациите на търговията със оръжие със Бяла и черна техника и туризма и така че ни държат във лапите си и мърдане няма.Слагат си правителства и краднат народна и европейска пара и народа затова бяга от България
  • 36 Кольо, Кольо

    55 9 Отговор
    Много си бос. И лъжеш на поразия. Бойкикева му била преподавала руски в СУ. Курам на смех. Познавам хората от Катедра Руски език от 1974 г насам. Виж да кажеш, че майката на Райчев, Бунджулов, Станишев или Румен Леонидов ти е преподавала руски, бих могъл да ти повярвам. Ача ти явно не знаеш какво е завършила Бойкикева и защо беше редактор във философската секция на Наука и Изкуство. Ти обаче не си луд. Луди са тези, които ти дават трибуна, начело с идеологическия пещерняк Петър Здравков.
  • 37 Гришата

    47 8 Отговор
    този гнусляк и клошарите няма да го приемат в тяхното общество, ще загрози имиджа им
  • 38 !!!?

    24 51 Отговор
    Босия казва голата истина - русофилски секта митарстват из страната, да се правят на по-възрожденци от възрожденците !!!?
  • 39 Да се знае

    27 10 Отговор
    тези партии са - ГЕРБ, БСП, ДПС.

    Коментиран от #74

  • 40 хХх

    19 6 Отговор

    До коментар #27 от "Така е":

    ама има ли и какво е това нато ?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 потребител

    42 10 Отговор
    Само този психоклошар не ни бяхте навирали скоро в очите!
  • 43 Съвет

    42 9 Отговор
    Просто не коментирайте, за да не се унижавайте този умствено болен нещастник.
  • 44 НАТО

    7 22 Отговор

    До коментар #30 от "dddddd":

    С вида си олицетворява московската пета колона у нас, как не се позна?
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Отгвор

    36 6 Отговор

    До коментар #30 от "dddddd":

    Този е Кольо клетия, пардон, босия от Стара Загора
  • 47 въпрос

    38 8 Отговор
    Кой е този брадатия и косматия туземец, на когото сте дали думата?
  • 48 Бай Шиле

    34 5 Отговор
    Този готин пич какъв вид примат е? "Факти" до него ли опряха да си запълват...
  • 49 Не спряха с пропагандата...

    43 10 Отговор
    Колкото повече ни го внушават, толкова повече се съмняваме и не вярваме! Ако настроенията са за напускане на НАТО, причината едва ли е само в наличието на руски агенти! По-скоро се дължи на тоталното осир@не на соросоидните недоразумения, докарали страната ни до мизерия и нещастие с десетилетия наред кражби и потискане на бедния оцеляващ народ! Не може да обвиняваш някой работещ за 650 лева или пенсионер с 300 лева пенсия, които с много икономии, лишения и пестене едва оцеляват, но продължават да плащат за да може някой продажен дупетат, нагли мисирки или безгръбначни калинки да вземат над 6-7 хилки или 10 пъти повече и да мачкат народа! Все от някъде трябва да избие това насъбрано недоволство, а виновните ще се насладят на народната любов в пълен размер!
  • 50 Възрожденец

    14 33 Отговор
    Като разбрахме, че Россия иска да унищожи Царството ни, да грабне земята ни, да погуби народността ни и да се намести в къщата ни, ние се сепнахме, събрахме силите си и се почна между Россия и нас една страшна и непримирима дипломатическа война, война между „освободителите“, днес превърнати в грабители и „освободените“, между малкия Давид и исполина Голиата…“

    „И ясно е за всякиго, че всички желаят да одържат победа българете над руссите, безмерно малкия и слабия над безмерно големия и силния. С едно постоянство, което учуди всичкия свят, с една неучаквана вещина, с една примерна ревност и бдителност, с една предвидливост и съобразителност българете унищожиха всичиите руски интриги, разкъсаха всичките им примки и прескочиха всичките трапове, които им бяха приготвили „освободителите“. Интригата и подкупът, заплашванията и заканванията не подействуваха, изкуствено приготвените бунтове умряха преди да се родят, обещанията много малко души прилъгаха, нотите останаха мъртва буква…
    Аз вярвам, че България ще излезе цяла и невредима от днешната криза, мене ми шепне един глас, че скоро държавният ни кораб ще влезе в добро и безопасно пристанище и че покровител на всичките моряци и кораби, българският светец Св. Никола, ще пази нашия кораб.

    Да се не закачат с нас руссите, защото голямо зло има да им пати главата.

    Россия ще влезе в капана, който отколе й се гласи, ще се почне една общоевропейска война, в която по всяка вероятност Россия ще бъде разбита.

    Коментиран от #96

  • 51 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 4 Отговор

    До коментар #32 от "Иванов":

    унас свестните ги считат за луди
    ХРИСТОБОТЕВ
    а глупецът навред почитат
  • 52 Петър Здравков Адвокат на ГЕРБ!!!

    32 8 Отговор
    Петре, не прочете ли, че НАТО, Великобритания и САЩ официално казаха, че няма до участват, ако има конфликт между Русия и Украйна! Путин и Лавров, колко пъти казаха, че нямат наме рения Русия да напада Украйна!! Само тили не си Разбрал! Т Ъ П А К трябва да си!! ЗА КАКВО СИ ПОКАЗАЛ ТОЗИ Прошляк, да ти даде от Новата, четина, че си хептем Оплешивел,!!
  • 53 Босоногия да се засрами!

    32 10 Отговор
    Какво може да се очаква от наследник на активни борци против фашизма и капитализма? Използвал блага да учи с предимство, сега кръв плюе!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "БОРУНА ЛОМ":

    БОЙЧО ПОЛИТИКАТА беше по УМЕН а от какво е починал а градски
  • 56 Миленчо,

    17 3 Отговор
    Прибирай се по-бързо вкъщи, че мишките се разлудуваха и ще ти изядат не само сиренето, но и хляба. Има една хубава песен на Алън Парсън, Somethins wrong in this house today... When the masters away, apprentices start to play...
  • 57 Българин

    28 9 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Не си българин , а козяшко-турски (натовски) слуга ! И не ползвай ника ми !
  • 58 шефа

    35 9 Отговор
    Не е БОСИЯ,а ПРОСТИЯ ЦЪРВУЛ.Кой нормален би му дал думата на този измекяр.
  • 59 Путинисти ще ядат..

    8 22 Отговор
    Хибридите действат яко да..но ще лапат скоро

    Коментиран от #119

  • 60 Наблюдател

    6 8 Отговор
    Вярно в интервюто е въпроса за модела и администрацията. Също въпроса за Китай който продължават на запад да го подценяват, най-вече за дългосрочните му цели. Тяхните такива не са в рамките на четиригодишен мандат.
  • 61 Най-голямата

    37 16 Отговор
    Русофилска партия у нас е българският народ
    Има едно нищожно количество изключения така наречените соросоиди на хранилка на Козяк

    Коментиран от #63, #94, #100

  • 62 35 номер ДС сложиха на власти Борисов!!

    20 3 Отговор
    Защо пропускаш точно тях! Знаеш, че имат Банки, верига магазини за продажба на бяла техника, както и че имат Разрешения за търговия с оръжие! Всичко е вярно, но умишлено пропусна ГЕРБ и Борисов???? Става дума за неговите"бащици"!!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Светлото путинистко бъдеще ви чака

    15 29 Отговор
    Еничарите на путин действат яко..и ще ви смъкнат и дрехите от гърба..вече успяха да ви направят най-бедните в Европа..скоро ще ви направят и най-бедните в Азия..това им е мечтата на тях
  • 65 kkk

    26 8 Отговор
    Тоя миризлив орангутан (да ме прощават животинките) не умря ли бе, нали стачкуваше по едно време? Жалко, аз се надяваш вече да е станал на тор за цветята...
  • 66 LOSHIAА

    15 4 Отговор

    До коментар #7 от "Виталия":

    А на тебе кой ти втълпи че много разбираш??!!?

    Коментиран от #70

  • 67 Да,да

    22 3 Отговор

    До коментар #2 от "ХСИХО ДОФТОРА":

    А как смърди!
  • 68 Коя

    4 12 Отговор

    До коментар #22 от "Добре, че са те":

    Кръвчица? Дето ти преливаха 200 години от тях. И за какво им твойта продажна кръвчица.
  • 69 LOSHIA

    22 7 Отговор

    До коментар #18 от "Коцев":

    И за непосветените е ясно, че ДБ е мутант на БКП

    Коментиран от #97

  • 70 Виталия

    5 2 Отговор

    До коментар #66 от "LOSHIAА":

    "Команчеро" филм уестърн от 1952...
  • 71 LOSHIA

    18 14 Отговор

    До коментар #33 от "Възраждане":

    Коце президент,ама на КУКОВО ЛЯТО!
  • 72 Пенсионер

    19 8 Отговор
    Това ку-ку пак се появи! Радвам се, че е жив и здрав.
  • 73 ле ле

    25 1 Отговор
    Прав е за администрация и ел.правителство..Докога ще търпим тези кърлежи във властта..Всички излишни, а те са поне 300 000 души..на свободен пазар..да търсят работа според квалификация.ако не са забравили какво учили..
  • 74 Тези партии

    22 4 Отговор

    До коментар #39 от "Да се знае":

    Обслужват евреите в България 😇
  • 75 мой

    12 14 Отговор
    Да и това са ГРОБ, ДПС, ВЪЗРАЖДАНЕ.
  • 76 Абе

    29 13 Отговор
    ЕЙ,КЛОШАР КАКВО НАПЛЕЖЕНИЕ ПОДДЪРЖА РУСИЯ В БЪЛГАРИЯ? КАТО ТИ ХАРЕСВАТ 4 АМЕРИКАНСКИ БАЗИ-ВЪРВИ ДА ЖИВЕЕШ В САЩ.С НЕГРИТЕ И ЛАТИНОСИТЕ ЩЕ СЪБИРАШ БОКЛУК ТАМ.
  • 77 Грух Джуланов

    27 7 Отговор
    Само погледнах снимката и веднага замириса на умряло животно.
  • 78 Деймос

    19 5 Отговор
    Ужас, ужас, ужас :)) СССР въоръжавала тайно Германия ...

    Коментиран от #163

  • 79 Бамбука

    5 17 Отговор
    Всъщност, Босия пита, доколко желанието на Русия взаимоотношенията с България да бъдат на база икономическа целесъобразност са на практика истина и най-важното за коя страна?
  • 80 ХАХАХАХАХАХ

    22 4 Отговор
    На тоя няма ли кой да му купи един билет за Харков или Киев?
  • 81 Пешо

    23 6 Отговор
    Външния вид на тоя клошар напълно олицетворяват идеалите, строя и великите сили, за които той пледира и пелтечи!
  • 82 на голея отдавна трябваше да се запали

    17 6 Отговор
    свещ заради психическото му разстройство да служии на дявола на власт
  • 83 траян

    16 7 Отговор
    Бивш агент на ДС се опитва да разсъждава и както винаги плещи глупости
  • 84 н тази медия на нормални хора

    2 3 Отговор

    До коментар #25 от "aaa":

    думата недавват не че са задкулисни слути на чекмеджанчо
  • 85 ганев

    14 5 Отговор
    ТУИ ПЪК КОИ ГО СМЯТА ЗА човече
  • 86 Чупакабра

    15 15 Отговор
    Хора, Босия е национален герой, дисидент никога не е ламтял за власт. Може да се окаже прав за Ристьо Иванов. Ристьо е подходящ като съставен елемент за реализация на злокобния план на КГБ " Голгота". Негов пра-пра дядо също е бил храненик на Руската империя - Натанаил Охридски. Босия никога не говори глупости, този човек няма какво да губи, на преклонна възраст е. А Ристьо както виждаме не пуска кокала на властта
  • 87 Защо давате

    13 8 Отговор
    трибуна на тая особа? Настанете го някаде на лечение.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Браво

    10 15 Отговор
    Някой го подведе Путин да започне това изнудване и рекет.
    Колкото по дълго държи тези момчета там да мръзнат и се озлобяват, толкова повече ще става ясно, колко брутална и жестока е империята на Кремъл.
    Полезна е и за българите тази дискусия.Ще излезнат в медийното пространство заръките на възрожденците ни революционери, които сега са окачени в Президенство и Мин.Съвет, а под тях по столовете седят политици, които обслужват имперските интереси на Русия и се свиват от страх да не ги накаже Путин.
    Следващия събеседник моля, за Захари Стоянов, Раковски и останалите, чиито завети се потъпкват 70 години.

    Коментиран от #93

  • 90 Петров

    13 8 Отговор
    Уважаема редакция на ФАКТИ, с такива публикации като на Колю босия ВИЕ сондажи ли правите, убеждавате ли някого в нещо, или просто си запълвате страниците, щото мога да ви приведа достатъчно факти и материали от други источници, които да докажат безсмислието за такива материали, от световни признати авторитети, не такива като наш Колю.
  • 91 Гал

    7 3 Отговор
    Мале, Мале ... Без думи.
  • 92 Чичовци

    8 5 Отговор
    Наричат Николай Колев-Босия,бос.Аз го разбирам като необут а не като началник-бос.Бос,не е обут с валенки,няма на гърбът си циганка и на ръцете си няма препратки. Техните управляващи управници са пожизнено заразени от време но със завоеваталския дух на лъже патриота.Те са най-голямата държава на България и не Ленин е съставил руската писменост,а се.св Кирил и Методий.Тяхната православна църква някога е била ръководена от български патриарх.Стига перчене и фанатизъм,защото заприличвате на турците или с това се славите!?Вашата агония,руската и турската ви тласка на безумно действия.С вас до тук с церимолността!!!
  • 93 Иванов

    7 1 Отговор

    До коментар #89 от "Браво":

    Ха, освен тази медия, ако не искате да четете чужда, погледнете поне СТРОГО СЕКРЕТНО, СКАНДАЛНО, или Свободно слово. Пик и Блиц, че и други клюкарски издания не ви препоръчвам.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Руски вестник

    13 8 Отговор
    Просто с такива публикации Факти ви дава възможност да покажете във форума какви сте умни, начетени, ОБРАЗОВАНИ, не хора а стомана, както казваше Павел Корчагин.Вие за болшевишката правда сте готови на големи саможертви и велики революции чрез изтребване на човешкия ви.
  • 96 Кольо, стига бе.

    12 6 Отговор

    До коментар #50 от "Възрожденец":

    Познахме те. Лапни едно валидолче и лягай в кашона да поспиш малко. Инак пак ще се търкаляш в гърчове с пяна на уста.
  • 97 Хммм

    11 2 Отговор

    До коментар #69 от "LOSHIA":

    На 50% си прав. Само трябва да замениш ДБ с Герб.
  • 98 Макробиолог

    12 4 Отговор
    Майкоо,жива да не бях,Босия поставя психиатрични диагнози....Кой бре шашкън търпя бойко/доганпеевски....ят откровен бандитски модел ,скандален дори за Балканите ,толкова години?...Не е ли западните ни ментори,начело с ЕНП?...Путин може да си има секакви планове,,ние тука се делиме на фили,фоби и все някой отвън ни е виновен.....щот са длъжни да ни мислят доброто ли?Не знам к.к. ,х.и. и в.с. чии агенти са,но ти си чужд агент по определение.
  • 99 Еми това заслужава тоя народ

    7 5 Отговор
    ЕЕЕЕЕ,ма и тоя ли изпълзя ?! хахааха,Айде сега направете едно интервю и със Сашо - гъбата. Голям майтап.Но нека, още може ,взимайте интервюта от този поне още 10 , има какво да каже.
  • 100 Най-малката

    5 3 Отговор

    До коментар #61 от "Най-голямата":

    Ха ха... не говори глупости... И недей да говориш от името на народа.
  • 101 Алоооо дъртия

    10 4 Отговор
    Абе я си пери ПАМПЕРСИТЕ и не се занимавай с прости изказвания
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Тоя смърдулник

    10 5 Отговор
    още ли е жив.
  • 105 Читател

    18 7 Отговор
    Факти излагате се вече - в пропагандата срещу Русия защо не разпитате всички изкукали клошари. Старчето вече е загубило връзка с реалността - само му вижте външния вид.
  • 106 van

    1 1 Отговор
    мда надуши ги вичките
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Хаах

    8 10 Отговор
    На 100% е прав за ДБ.
    Пробутват ни подмяна - уж реформа, за интересите на някой си.
    Каква реформа ще правиш на руския модел, практикуван от 30, че и 70 години.
    Това е борбата-да се запази МОДЕЛА.
    Конституцията щели да променят.От Комунистическа на ДЕМОКРАТИЧНА, в която престъпниците, крадците, насилниците имали права да крадат, изнасилват бият лекари, ограбват и насилват родителите ни.

    Коментиран от #120, #164

  • 109 stan40

    12 17 Отговор
    Господин Колев казва истината. Това, че на някои продажни и нищожни душици не им отърва хората да я чуят, показва какви люде са ни управлявали и продължават да ни управляват. Уважавам Русия, но не искам съдбата на детето ми да се определя от нейните интереси.

    Коментиран от #139

  • 110 Тарзан

    10 5 Отговор
    Ве,тоз какъв е бе?У сурата прилича на къделя с вълна.Да не са го фанали от некоя джунгла?
  • 111 Факти,

    16 5 Отговор
    Защо не пишете че новите ни братя са дали 2 милиарда на Източна Европа за борба срещу руското влияние. И тоя клошар е взел 20 $
  • 112 Оффффф

    10 4 Отговор
    Дано да не го четат подрастващите и чужденците.
    Това ли са ни авторитетите ?
  • 113 stan40

    9 2 Отговор

    До коментар #17 от "Факт":

    Защо да не защитим нашият си български интерес, а не този на Русия, или на САЩ? Толкова ли е трудно да следваме заветите на Левски? Всеки народ заслужава съдбата си, затова България скоро ще остане само територия.
  • 114 Гнида

    11 8 Отговор
    Този човек е проамерикански социопат . Сигурно вярва че трите милиарда дадени на САЩ за едни самолети , дето ги няма , ни правят значими . Не е лесно да изкукуригал толкова .
  • 115 Пмияра

    4 3 Отговор
    Николай Колев ако своята енергия нещо по хуманно ще е по полезен.
  • 116 КОНТРАТА

    6 5 Отговор

    До коментар #63 от "Чиба бе трол":

    Соевите роби се кланяте на фалиралите господари от Обора!
  • 117 САТЪРА НА ХАНА

    9 8 Отговор
    МАЛКИТЕ ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА ПАК СА СИ ГОВОРИЛИ С БАЧО КОЛЬО ..... ЗАТОВА ЗНАЕ МНОГО ... ОБАЧЕ ГАДНИТЕ ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА НЕ ИСКАЛИ ДА МУ КАЖАТ ЧИСЛАТА ЗА ТОТОТО , ЗА ДА МОЖЕ ДА СИ КУПИ ОБУВКИ

    Коментиран от #124

  • 118 Една от най-характерните

    7 8 Отговор
    черти на това, което у нас наричат "демокрация" е ,че активните посредственици получиха възможност да се изживяват като компетентници. Боси , прости - ама "убедителни".
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 И това ли е

    5 5 Отговор

    До коментар #108 от "Хаах":

    "руският модел от 70-те - престъпниците ..." да имат повече права от жертвите? За сведение - живял съм доста по онова време. Можем да твърдим, че е имало по-сурови присъди за убийство, кражба, изнасилване - но не и да бъдат оставени безнаказани. Случай от скоро - 4,5 години за убийство - нямаше такова нещо в "онова време". Само пример - най-старият случай, който помня - смъртна присъда за човек, фалшифицирал повече повече от година железопътни билети...Това ли е безнаказаност?
  • 121 Прав е Босия...

    11 13 Отговор
    Както го описва така е, Радев, Янев, Копейкин, Волен, ДПС, БСП, Малинов, професори, политолози като, Вацев, Чуков, хора от службите, правителство, агенции, бизнес, проксита, невменяеми русофили, още да изреждам ли???, в кое не е прав Босия???, прав е във всичко което е написъл, това в момента става пред очите ни, вижте протежето на президента...Янев, той в момента провежда акция за изваждането ни от НАТО по заповед от Москва, след това ще започне атака за членството в ЕС, пак питам???, в кое не е вярно в статията???, само че новото загробване на България от Русия..този път няма да се случи..СЕГА НЕ Е 1944г.
  • 122 ТОВА, КОЕТО СИ НАПИСАЛ,

    8 7 Отговор

    До коментар #27 от "Така е":

    го няма в нито една публикация от Русия. Изцяло е пропагандно клише. За сведение - дори обръщението на Лавров за изтегляне на натовски войски не беше насочено към България, а към НАТО. Ама давай да върви - кой го беше казал - "Една лъжа, повторена сто пъти, става истина..."?
  • 123 Gray Heron/ Сивата чапла - アオサギ

    1 1 Отговор
    "По-другому" - Лолита и Коста Лакоста

    В ю-туб ги слушах, много интересен дует
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Макробиолог

    6 5 Отговор
    Прав ще е босия когат каже цялата истина,сега е полунаведен --хем зоби соросоидни трохи хем задните му части към посолствата....русия има проксита тука,факт,щот пък зап.алианс държи управлението .При друго развитие щеше да е обратното....ноо за вътрешните ни проблеми--корупция,бедност,демографска катастрофа...и т.н.ние сме си виновни.,.
  • 126 Перо

    5 6 Отговор
    И това недоразумение не е израстнало в мутренската демокрация! От дъртите,само боклука е останал.
  • 127 Анонимен

    11 10 Отговор
    Откровено антибългарска статия с ясно открояващ се манипулативен характер. Пак се изпълняват поръчки. Пишат се очевидни лъжи.
  • 128 Koko

    11 5 Отговор
    Тоя бъхлю да се наръси с Тъпилан,че много бълхи ще има,говори глупости .В България отдавна няма комунисти,ако имаше такива като тоя щяха да са в затвора.
  • 129 Евгени

    12 7 Отговор
    Не е възможно да се пишат такива измислици в уж сериозен сайт. Каква Русия, какви 5 лева? Тоя човек явно не знае на кой свят се намира. Странно е, че се търси мнението на такива типове. Той тотално обърква понятията за всичко и всички. Що за "анализ"?
  • 130 айде бе

    6 3 Отговор
    И ТИ като взе да даваш акъл,.. все сме я втасали
  • 131 Кольо...

    12 10 Отговор
    По минусите ще ги познаеш 😂, в момента руските тролове са ти бесни, от това което си написъл 😂, че и започнаха да се изтеглят от границата, Щатите и ЕС им показоха среден пръст😂, танкерите с втечнен газ пътуват към Европа...от лошо..по лошо, сега режат вени😂😂.

    Коментиран от #138

  • 132 Иван

    11 10 Отговор
    Абсолютно прав, браво! Право в десетката на проруските продажници, за това вият на умряло.
  • 133 4ти КИЛОМЕТЪР

    7 6 Отговор
    БОСИЯ ДА ХВЪРЛЯ ДОМАТИТЕ И ДА НЕ УМУВАЕ МУ Е ВРЕДНО.
  • 134 Беновска пита

    8 6 Отговор
    Това босо бостанско плашило няма ли да хвърли някой и друг домат по Парламента???
  • 135 В.В.П.

    6 6 Отговор
    Новият духовен баща,,Водач на България..Тоя още си мисли ,че в края на 80 те.Недорасъл ,нечистоплътник.дръж се Колю!.Мъжката.
  • 136 мирише

    4 5 Отговор
    Абе да не сме на клошарска седянка.Много гнусна гледка.
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Кои са продажните

    2 4 Отговор

    До коментар #109 от "stan40":

    Споменавате ,общо това обхваща и Да България,тази негова статия е насочена срещу ИТН, ние го знаем, какво може да се направи, да се конфронтираме и да падне правителството,Тона което каза за Хр.Иванов, няма значение,човека е читав и е против мутрите и Гешев,поредна разработката на ДС,На Босия много му се иска да падне правителството,как изведнъж да има промяна, нека излезне и обясни по Бнт, за 30/40 дни,повтаря на рефрена на републиканците крадци.
  • 140 Анонимен

    5 3 Отговор
    Дори заглавието е манипулативно!
  • 141 В.В.П.

    7 8 Отговор
    Въшката ,Колю,премиер,Плевела,президент ,Шаламанов и Ненчев ,министри на войната..Ще се оправим ,да знайте,хора!.От сутрин до вечер ,ще ги гледате по теле,радио да се борят за демокрация и срещу Русия,Путин ,Ленин Карл Маркс ,и Грета Тунберг..
  • 142 Кои са продажните

    2 5 Отговор
    Споменавате общо,това обхваща и Да България,тази негова статия е насочена срещу ИТН и Да България, ние го знаем, какво може да се направи, да се конфронтираме и да падне правителството,Това,което каза за Хр.Иванов, няма значение,човека е читав и е против мутрите и Гешев, Босия с поредна разработката на ДС,На Босия много му се иска да падне правителството,как изведнъж да има промяна, нека излезне и обясни по Бнт, за 30/40 дни,повтаря на рефрена на републиканците крадци.
  • 143 Анонимен

    12 11 Отговор
    Всичко, което в момента се случва в България, е в резултат на пряката намеса на една държава и това не е Русия.

    Коментиран от #160

  • 144 другарят

    10 8 Отговор
    Ей, не се сърдете на Босия! Всички ще изкукаме един ден така..

    Коментиран от #155

  • 145 Анонимен

    8 4 Отговор
    Много анализатори се извъдиха! Обработката на общественото мнение продължава с пълна сила. Всеки вижда кой командва парада в България.
  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Обутия

    6 4 Отговор
    Та питам те босия,кажи ни как да реформиране съд.система,без абсолютно мнозинство, Гешев сам ли ще си ходи?Прочети това и бъди добър,пак тук да отговориш,защо по време на протестите срещу републиката на крадците, ти не показа на Европа,кой стои зад крадците,не беше само Путин,имаше личности на най високи позиции в Евро парламента,които защитаваха,омразната нам република на крадците, просъществувала 12 год.Чувал ли си за ЕНП,Манфред Вебер и ХДС,ХСС , за настоящият председател на Е.Парламента,Роберта Мецола,които ни заливаха с помия и хвалеха крадците начело с Борисов,първо промени себе си, след това ни съветвай, ние и без тебе ще се оправим,много сме.Много ти здраве.ОБУТИЯ.

    Коментиран от #149

  • 148 Ами ...

    4 2 Отговор
    Янев, ОСТАВКА!
  • 149 Ами ...

    3 3 Отговор

    До коментар #147 от "Обутия":

    С нови избори. Ето така.

    Коментиран от #162

  • 150 Мозъчен Лекар

    4 3 Отговор
    ПСИХИАТРИЯ

    Коментиран от #156

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Лила

    1 5 Отговор

    До коментар #144 от "другарят":

    Другарю,ти отдавна си изкукал необратимо.
  • 156 Лила

    3 3 Отговор

    До коментар #150 от "Мозъчен Лекар":

    Ти там си пациент,нали? Приеми го като комплимент,направен с най- добро чувство,защото докторите там са още по- зле и от пациентите си.
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Анонимен

    4 2 Отговор
    Въпреки нестандартната си визия/ меко казано/,Николай Колев- Босия показва интелект,с какъвто много малко хора могат да се похвалят.За съжаление подобни личности едва ли може да разчитат на това ,че някой ще ги чуе. Ограничените и тъпи екземпляри са на почит по нашите земи не от днес
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    7 2 Отговор

    До коментар #149 от "Ами ...":

    Никога повече крадците от Герб, които са мулетата на ДПС и Пеевски,ДС,швейцарска банка е глобена от швейцарският съд 45 милиона шв.франка, за това,че е приела 45 мил ш. Франка от българската мафия,парите са вкарвани с чували и сакове, нещо да си спомняте, какви избори, мафията иска да се връща.Всички глупаци са корумпета,да живееш честно има много начини, иска се ум.
  • 163 До 78

    6 5 Отговор

    До коментар #78 от "Деймос":

    Прочети другарю невеж путинофил книгата "Фашисткият меч е изкован в СССР". Също и книгите на Виктор Суворов. За да се убедиш че Съветският съюз е осигурявал на хитлеристка Германия всички необходими суровини за да води войната срещу Полша и след това на запад. Целта е била след като Хитлер разгроми Франция и Англия,Сталин да го удари в гръб и да покори цяла Европа,превръщайки я в нови Съветски републики. Тези факти комунистическите историци,които са промили плиткия ти мозък ги премълчават,но не могат да ги отрекат.
    Що се отнася до "миролюбието" на СССР,показателно е изказването на началника на Главното политическо управление на РККА(Рабочье-крестянская красная армия) Ян Гамарник през 1937 г.: "Червената армия ще счита своята мисия за изпълнена,когато завладее цялото земно кълбо". Много миролюбиво изказване,няма що!
  • 164 ГЕРБ=ДПС =ИТН=ПЕВСКИ

    3 4 Отговор

    До коментар #108 от "Хаах":

    Точно това цели тази статия на Босия,да удари Да България,да е дискредитира и правителството да падне, после е лесно да се възстанови републиката на крадците, от Герб ,този път с помоща на анти ваксърите от Възраждане и ДПС, този човек, за кого работи ,не знам да ли го осъзнава и навярно си мисли че е някакъв месия,прилича ми на платена публикация.
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Пламен Станчев

    5 3 Отговор
    А ГЕРБ не е ли агентурна партия, след като е създадена и поддържана от германска фондация (Конрад Аденауер)?

    Коментиран от #178

  • 167 Обутия

    5 4 Отговор
    Такова преиначаване на фактите и историята не може да се е родило в главата на босия. Гладуването май не му се е отразило добре на умствените способности. Ленин бил финансирал Хитлер. Такава гениална простотия даже в болните евроатлантически кратуни не помня да се раждала...

    Коментиран от #169

  • 168 Факт

    3 2 Отговор
    ... Кольо, Петре ... и двамата сте боси!
  • 169 не е добре

    5 1 Отговор

    До коментар #167 от "Обутия":

    с главата горкия!
  • 170 Матей преображенски

    5 8 Отговор
    Русофилството у българина е вродено--факт и е много положително качество,и на Н.Колев не му прилича да си криви душата,защото е жив свидетел на оня период,когато бяхме с Русия,период на непрекъснат възход и благоденствие и сигурност, държавна и лична не на последно място.А сега какво имаме,нищо,всичко ни е отнето от американските изверги и техните лакеи,докараха ни до просешка тояга.Люба Кулезич също ме изненада в нейните предавания ,като видях как се нахвърля срещу всичко руско,все едно Русия си няма други грижи и постоянно дебне как да ни скочи на гърба.Всъщност досега не е регистрирана никаква руска подривна дейност,въпреки всички старания да бъде изнамерена такава.Ако Путин искаше да овладее България без излишен шум,мажеше да отпусне някой и друг милион,не като американците за Украйна 5 милиарда долара,толкова евтино можеше да организира и канализира недоволството в страната и властта да се смени и да застъпи русофилско управление.Тогава и американските бази и всичко останало много бързо щеше да се оттече в канала.зА ДРУГИ СТРАНИ не е много сигурно да се получи с такъв подход,но тук--безспорно би се получило.Много хора дори не осъзнават колко положително би и м се отразила подобна промяна непосредствено в личния живот и какво облекчение,как ще паднат цените и завърнат забравените социални придобивки,да знаеш ,че държавата не ти е душманин и можеш да разчиташ в труден момент.Ама тия неща трябва да се мислят,а не да се подхожда с някаква изкривена схола

    Коментиран от #173, #177

  • 171 Европа

    3 1 Отговор
    Ку ку
  • 172 Един

    6 3 Отговор
    Руските агенти от доста години ни портят живота, а за пред хората обвиняват запада, капитализма и демокрацията. И много зомбирани нашенци им се връзват и блеят по соца и рашата.
  • 173 Абе братле...

    1 3 Отговор

    До коментар #170 от "Матей преображенски":

    Защо не се лекуваш????...🙈🙉.
  • 174 БгТопИдиот

    4 4 Отговор
    Всеки ден се вади от нафталина поредния палячо.
  • 175 Bai...

    2 1 Отговор
    Този е "missing link" , нали?!
  • 176 Никой

    2 3 Отговор
    За съжаление е много прав. Другото са тролове. Русия си иска България защото на нейна територия има 50 000
    / хиляди / регистрирани руски фирми,30 000 / хиляди / постоянно живеят у нас.Само във Варна има закупени 80
    /хиляди / имота, руското предмостие към ЕС.По данни на руското посолство в България около 300 000 руснаци са закупили имоти в България. Въжето е на шията ни само трябва да се бутне столчето.
  • 177 советобезмозг

    1 4 Отговор

    До коментар #170 от "Матей преображенски":

    Русофилството в България е крайна фаза на умствена недостатъчност.
  • 178 Мрия Гейбриел

    1 0 Отговор

    До коментар #166 от "Пламен Станчев":

    ГEPБ е създадена в лабораторията на КГБ/ДС за политическо инженерство с цел източване на еврофондовете. Цената, срещу която ЕС позволяваше кражбите е евродепутатската листа на ГЕРБ, състояща се от държанки (респ. хетеро и гей такива) на политици от ЕНП, които са използвани безропотно да прокарват лобистко еврозаконодателство.
  • 179 Ангел

    1 0 Отговор
    Поредното субективно мнение,неслучайно е "босият"