Last news in Fakti
  Тема: Украйна

19 Май, 2022 21:06 47 858 232

Защо Радев повтаря тези думи? Да не би да знае нещо повече?

  • румен радев-
  • българия-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • радев-
  • президент-
  • бесарабски българи-
  • оръжия

Президентът Румен Радев продължава да заема позиция срещу изпращането на оръжия за Украйна

Защо Радев повтаря тези думи? Да не би да знае нещо повече? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Президентът Румен Радев продължава да заема позиция срещу изпращането на оръжия за Украйна. И ако призивите му за спиране на войната са важни и в тях има смисъл, то в част от тезите и мотивите му няма такъв. Нещо повече - те са на ръба на логиката.

Какво точно иска да каже Радев?

Още новини от Украйна

"Трябва да е ясно, че България е част от всички европейски решения и решенията на НАТО по отношение на Украйна. Но там няма императив за предоставяне на оръжие", заяви Радев тази седмица след срещите си с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер и с канцлера Олаф Шолц. По думите на Радев България не бива да допуска "користните призиви на някои наши политици да предоставим непременно оръжие за Украйна да се опаковат като някакъв морален дълг на България". "Нека не забравяме, ще напомня още веднъж, ние имаме огромна историческа диаспора. Тя е разположена точно в зоната на конфликта. Аз не искам с българско оръжие по един или друг начин да се убиват българи. Това е недопустимо", заяви още Радев в Германия.

Изказването на президента буди недоумение. Какво точно се опитва да каже Радев с думите, че не иска "с българско оръжие да се убиват българи"? Че украинците убиват или ще убиват етнически българи? Или пък че българи убиват българи? Тази теза на Радев се явява един вид рецидив, след като и преди около две седмици той обясни, че не трябва да се дават оръжия на Украйна, защото имаме там "огромна историческа диаспора".

Българите в Украйна

Българската диаспора в Украйна е наистина голяма. По данни от преброяването през 2001 година като българи са се самоопределили над 204 000 души. Най-голямата част е концентрирана в Одеска област и по-конкретно в граничещия с Молдова район Буджак. Тези хора са наричани бесарабски българи. Следващата по големина група са т.нар. таврийски българи, които живеят на територията на три области: Запорожка област, Николаевска област и Донецка област. Таврийски българи имаше и в села около изравнения със земята Мариупол, който е в Донецка област, както и сигурно още стотици в самия град. А това означава, че вероятно има убити таврийски българи, тъй като руските бомби нямат вградени датчици за избягване на етноси.

Много таврийски българи са блокирани от руските окупатори в споменатите три области. Те можеха и все още могат да бъдат изведени и прибрани в България, както направи Гърция с малцинството си от Мариупол. Но лично аз не съм чул от Радев, който иначе е загрижен за българското малцинство, някакво конкретно предложение в тази посока. Не го чух и когато бомби и ракети започнаха да падат в Одеса.

Ако президентът знае нещо повече

Нека да допуснем, че президентът знае нещо повече. Възможно е Радев да има предвид, че голяма част от българското малцинство, за което руският език е лингва франка още от заселването им през 19 век, е проруски настроено. Възможно е също така на базата на някаква разузнавателна информация да предполага, че се очаква много от тези хора да вземат страната на руските окупатори. Но това са спекулации, "новини от бъдещето". Няма достоверна информация за избити българи от украинци, но за сметка на това има сведения за загинали етнически българи, защитавали родината си Украйна срещу агресора Русия.

Някой би могъл да си помисли, че президентът, който е бивш въздушен ас с МиГ-29 и все още гори с проблемите на българските ВВС, може да има някакъв план, в който не бива да ядосва Русия, защото в нейни ръце е съживяването на българските изтребители МиГ-29. Не знаем това, а и няма кой да го накара да дообясни връзката между оръжията и българите в Украйна.

Под черта

Каквито и да са намеренията и мотивите, думите на Радев определено будят недоумение. Има вероятност той и/или съветниците му да са избрали такова поведение, защото се надяват, че това ще му донесе електорални бонуси от русофилския електорат. Но последиците са други. Повтаряйки тезата, че не иска "с българско оръжие да се убиват българи" в Украйна, президентът на България и генерал от резерва на държава член на НАТО и ЕС на практика обслужва спорни позиции и създава предразсъдъци, чийто ефект ще остане задълго.

Автор: Георги А. Ангелов


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 284 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    141 362 Отговор
    Оставка Радев!

    Коментиран от #197, #215

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 122 Отговор
    Искам да продухам цевта на някой и да ми напълни устата,като еклер.

    Коментиран от #24

  • 3 ханс

    184 38 Отговор
    Не е работа на вкиснато зеле
  • 4 Проекта на Радев занулява Копейкин

    80 123 Отговор
    Снимката която публикува Стефан Янев е придружена с кратък коментар -"Абе , къде е Копейкин"

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Иван Костов

    107 268 Отговор
    Българските подлоги на Русия са -Георги Първанов (агент Гоце) и Сакскобурготски които заедно казаха думите "Никога срещу Русия", след тях Бойко Борисов който работеше 12 години за Руските енергийни интереси на балканите и Румен Радев

    Коментиран от #162, #199

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Военния

    62 112 Отговор
    Военния..
    лансира сегашния премиер Петков...
    Само констатирам.
    А военните са си мафия от някога
  • 9 Десен(СДС 90s)

    79 157 Отговор
    ,Тоя е една Штка ! ..понякога и често не знае какво да прави и как да постъпи !..а преди 2-3г мислех че е новия човек на Бг

    Коментиран от #198

  • 10 Ега ти DWWC

    128 34 Отговор
    Вкиснато зеле
  • 11 Недей лъга няма изгорен Българин

    68 206 Отговор

    До коментар #5 от "Беновска пита":

    На днешния ден преди 8 години се случи трагедията в Одеса, при която загинаха 42-ма човека. Трагедия използвана агресивно от проруската пропаганда и в Русия и България, и превърнала се в една от ключовите опорни точки в подкрепа на путиновите престъпления. А всъщност всеки активно наблюдаващ случващото се тогава като мен си спомня, че всичко беше следствие на активна руска провокация. На 3 минутното видео взето от канала на руския опозиционер Владимир Милов ще видите накратко преразказ на случилото се. Както г-н Милов казва - десетки видеа показват реалните събития и могат да бъдат проверени от всеки. Ще опиша накратко хронологията, защото субтитрите, които направих не са топ, но за 30 минути толкова.

    🔥На 02.05.2014 г сутринта на гарата в Одеса пристигат проруски активисти, противници на новата власт в Киев. Те са окичени с георгиевски лентички и са въоръжени.
    🔥Същия ден в Одеса се играе футболен мач и градът е пълен с фенове, обикновени хора, но и футболни хулигани.
    🔥Проруските активисти започват да предизвикват украинците, след което разкъсват полицейския кордон и ги нападат с камъни. Малко по-късно започват и да стрелят.
    🔥Полицията умишлено не се намесва активно и е обвинена, че е застанала на страната на провокаторите.
    🔥Нападнатите фенове са по-многобройни и бързо се организират за контратака. Притиснатите провокатори намират убежище в профсъюзния дом.
    🔥Провокаторите започват да хвърлят коктейли "Молотов" по украинците. В ескалацията на биткат

    Коментиран от #83, #146

  • 12 питай

    60 13 Отговор

    До коментар #5 от "Беновска пита":

    ФСБ те знаят най добре
  • 13 Българин

    93 188 Отговор
    В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Всички от генералите катоРадев, Янев, Шивиков са учили във военни колежи в САЩ и са направили кариера в структурите на НАТО. А сега, когато трябва да се защитават интересите на евроатлантическа България изведнъж стават пацифисти и дефакто застават на страната на Путин и руският агресор!

    Коментиран от #225

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Факт

    243 61 Отговор
    Георге,ти ако не знаеш,че укрофашистите гориха български знамена,изгориха жив инж.Ив.Милев и Върховната Рада забрани българския език,защо манипулираш въобще."Какво смятал бълг президент,че украинци ше избиват българи ли?"Ами то е факт!
  • 16 Гост

    40 95 Отговор
    Този е на 2ро място по всичко .На първо няма кой да надмине постотията, наглостта, лижнето,подлизуркването и коварството на Плювнят Плевня ..а тоя е след него
  • 17 ГруЮ

    187 40 Отговор
    аФтора сериозно ли не е разбрал какво точно е казал президента или се прави на тъп, щото така му изнася?

    Коментиран от #214

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ХА ХА ХА

    178 36 Отговор
    ТОВА ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ Е МНОГО КОМПЕТЕНТНО БЕ ! ЗНАЕ ВСИЧКО , ЗА ВСЕКИ И СИПЕ АКЪЛИ КОИ КАКВО ДА ПРАВИ !!!! САМО ДЕТО НЕ КАЗВА ИСТИНАТА ЗА СВОИТЕ ШВАБИ И ЗАЩО ПЛАЩАТ НА РУСИЯ ВЪВ РУБЛИ ??????
  • 20 В ситуацията

    51 123 Отговор
    По добре Луна да беше президент
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ТРЯБВА ДА ЗАБРАНЯТ НА РАДЕВ ДА ГОВОРИ

    35 113 Отговор
    И ДА ВЪРТИ КОРЕМНИ И ЛИЦЕВИ ОПОРИ , ЩОТО БОКО И КИРО СА ГОЛА ВОДА НАВСЯКЪДЕ !
  • 23 Скоро

    87 20 Отговор
    Военни ще пазят това правителство с автомати...

    Коментиран от #36

  • 24 Цецка

    10 35 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    ...кучето од Еклер пълен не се плаши . ...Стопанина Му са плаши штот ...май ...пальот и самальот не вдигает ..хи хи .....хи хи ...хи хи ..хи хи...
  • 25 Физиотерапевт

    106 29 Отговор

    До коментар #14 от "Недей лъга няма изгорен Българин":

    Това,че нацягите са го кръстили Iван Мiльов не значи,че не е Иван Милев.Тодор Живков кръсти колегата Румен ама той си беше Рамадан и Наум си беше Наим Солейманоглу,ръйш ли.А ти дари ли заплата за комика?
  • 26 proi4o

    84 24 Отговор
    "....Ако президентът знае нещо повече

    Нека да допуснем, че ...." !!!...
    ...Край на дебатите ,нека допуснем ,че гошо ангелов е славоблудстващ КЕЛЕШ !
  • 27 А ти

    68 18 Отговор

    До коментар #14 от "Недей лъга няма изгорен Българин":

    Се самозалъгваш!
  • 28 ИСКАМЕ СИ ПЛЕВЕНДУРА И БОКО !

    22 47 Отговор
    ............................................................................................
  • 29 Ник

    126 27 Отговор
    Българско оръжие избива българи, който по време на османското робство са изселени в сегашна Украйна. Кое не е ясно.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Абсурдистан

    51 115 Отговор
    Чорапа е бил и си остава кремълска подметка. Импийчмънт!

    Коментиран от #97

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ам,чи

    48 98 Отговор
    Зеления чорап изглежда сам не разбира себе си...
  • 34 Даа

    13 46 Отговор

    До коментар #32 от "А50":

    Бая тъпичко...
  • 35 Хаах

    58 121 Отговор
    Днес 19.05.2022г., Радев все още е УВЕРЕН, че Русия ще победи.Информиран човек, я от службите, я лично Путин.
    81% от руснаците го твърдят, що не и Радев.
    Това е въпроса на въпросите, който трябва да му се зададе от журналистите.
    Няма лошо, че го вярва. Обича си човека военнопрестъпника Путин. Лошото е, че го крие от българите и журналистите.
    Не може да победи Русия бе Радев.По Росия 1 го казаха.
  • 36 А50

    64 12 Отговор

    До коментар #23 от "Скоро":

    Не съм сигурен че ще намерят военни на страната на правителството

    Коментиран от #226

  • 37 Президентът

    79 19 Отговор
    Винаги има повече информация от ск...н дописник в предателско зеле.
  • 38 Явно тиквата си ти!

    31 62 Отговор

    До коментар #5 от "Беновска пита":

    Българин с името Иван Милев, отговарящ на описанието, няма връзка с одеската трагедия от 2014 г. А Уикипедия слага изрично уведомление за статията за Иван Милев - МИСТИФИКАЦИЯ!
    Най-добрите лъжи съдържат капка истина и лъжата за изгорелия българин е такава. Проверката на всички опорни точки би отнела дълго време, но вероятно много от тях са съставени по подобен начин. Изглежда противно да се споделят обвинения за нечия чужда смърт, обвити в измислици, но това е същността на дезинформацията. За борбата с нея има само един вечен съвет – МИСЛЕТЕ!"
  • 39 Чорапа

    43 71 Отговор
    Чорапа си сложен от руснаците за президент. Нали никой не вярва, че милионите за предизборни кампании си ги вади от джоба, спестени от заплата.
  • 40 Аз казах

    34 13 Отговор
    Гоше,Гоше,много си прост Тоше
  • 41 Ми тез свободолюбивите

    64 12 Отговор
    от зелето, що не дават право на опровержение за съмнителните си статии??
  • 42 Още по-вече се амбицирам

    14 14 Отговор

    До коментар #5 от "Беновска пита":

    Когато се мъчат да ме вземат за шаран !
  • 43 Фори

    37 62 Отговор
    Оказа се шашкънин.Язък че гласувах за него.
  • 44 Пешо z

    23 43 Отговор
    Този още не разбрал,че може отново да сложим феса и Запада ще ни върне на Ердо.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 DW дежурните Лъжци и маниполатори!!

    90 29 Отговор
    ПОЗВОЛЯВАТ СИ ДА НАЗИДАВАТЕ ПРЕЗИДЕНТА НА България!? Минавате Червената линия!? Вживявате се на Гаулайтери на Държавата!! Наглеете!!!
  • 47 Пешо z

    63 23 Отговор
    Голям писател този Ангелов бе.Помияр.
  • 48 Пешо z

    77 25 Отговор
    Дойче веле =вкиснато зеле ,фашизоидна медия.
  • 49 Ами прав е Президента както и 84% от на

    93 24 Отговор
    Ние почти не можем да помогнем с оръжие, но като военна помощ може да се помогне с жива сила и военни специалисти, значи имаме бивши военни миниcтpи тагаров, шаламанов и т н. за командири.... и или за бойци разполагаме с много способни яcтрeби като Пacи, Чexльоу, AлЙo, Инджeв, Kpeмтодорова и т.н. жълтoпавeтняци и ДъeБъ-apи, които могат да спретнат рота, че и батальон даже, а и са моторизирани с трабентчето на Пасито!!! А бай Баце и командир може да е има опит от възродителния процес!!!
    И така се решават два проблема... и на Украйна помощ и на Бг очистване от боклуци!!!
  • 50 Hoho Boho

    31 63 Отговор
    Радев копае дъното
  • 51 Троловете си приличат по манталитетните

    20 38 Отговор

    До коментар #45 от "Мдааа дааа":

    Подготовката на лъжата е впечатляваща. Списъкът с опорни точки е създаден предварително с трудно проверими, но лесни за вярване нарочни изопачения на истината, които да повлияят на общественото мнение в България. За жалост дори съвестна бърза проверка в онлайн източници би показала, че действително някой си Иван Милев е загинал в пожар в Одеса и че действително има етнически българин с това име.
  • 52 Разбира се,

    22 54 Отговор

    До коментар #45 от "Мдааа дааа":

    че няма ни Милев, ни Милевица. Колко му е пропагандата да измисли едно име и да го пусне в обращение. А вместо инж.Милев, по-достоверно щеше да изглежда името, инж.Ганев...

    Коментиран от #180

  • 53 Монгол Татарчев

    23 3 Отговор
    Нештасник
  • 54 С Петков и Радев

    24 11 Отговор
    Ни чака вечерен час..
  • 55 У б ътръг

    37 6 Отговор
    Оставете достатъчно оръжие. Оръжието скоро ще потрябва и у нас. Има доста местни иди отч ета за усмиряване.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Факт

    71 20 Отговор
    А бе,вие чухте ли?Елитния полк "Азов" стигнал до Москва .......с автобуси😄
  • 58 Един

    33 5 Отговор

    До коментар #21 от "Стойко":

    Вярваш ли си на глупостта, която си написал?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Скандала и ПОЗОРА Радев

    28 52 Отговор
    Само два факта от последните дни.Нали факти иска Радев.
    НСО-то на Радев, наредило на НС да сложат метални врати.Явно, за да може НСО-то на Радев да пусне едни, а да попречи на други.
    Копейкин се прасна, че скоро Възраждане ще управлява.
    Копейкин обяви, че обявява война Правителството.
    Кога Радев ще ни светне, какви ги твори ДС-ГРУ антуража му и личното му НСО, дето е Държава в Държавата.

    Коментиран от #165

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 666

    32 56 Отговор
    Др. Радев просто изпълнява заповедите на своя началник от КГБ Решетников. Сигурно ще стане губернатор на България от името на Путинска русия.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Верно ли

    22 6 Отговор

    До коментар #65 от "Болни мозъци":

    С къв хейт те занимавам, бе, написал съм ти номера, годината и кво да дириш у Държавен вестник! Или ти само копи-пействаш готовите отговорчета дето са ти подготвили шефчетата?

    Коментиран от #130, #133

  • 68 дедо

    23 4 Отговор

    До коментар #64 от "Единия си ти":

    не подкрепям руснаците, но моля те прочети : държавен вестник брой 47 2020 и.. ако обичаш провери защо българският парламент и правителство са приели това. Извинявам се предварително, но ще сте неприятно изненадани.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 дедо

    20 5 Отговор

    До коментар #65 от "Болни мозъци":

    Ами човекът ти го е написал, ама ти... не обичаш да четеш, а само да обиждаш. това ли е съвременният демократичен модел :) зависи на кой е удобен :)
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Радев казва истини

    86 25 Отговор
    Радев е казал историческа истина ! Там в рускоукраинските степи е българската история.Там е стара България, Там е гроба на кан Кубрат. Там е Волжска България. Там е проведена овнешката битка 1223г там е гроба на Габдула Челбир и българските войни, там е проливана братска кръв. А Радев е български генерал и ги знае тия работи. Но вие малоумници прости нищо не знаете,не знаете,че и Суворов е Българин, и ,че за Киевска Рус българи са проливали кръв и много неща не знаете още--------. За това България не може да иска два братски народа и на българите братски да се избиват с българско оръжие. Ние Българите сме толкова свързани с руси, белоруси и малоруси ,колкото никой друг народ на света. Ние с тия народи сме живяли братски от векове. И сега искате да им даваме оръжие да се избиват едни други за англосакси. Е няма да стане.

    Коментиран от #77, #78

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 дедо

    57 13 Отговор

    До коментар #72 от "Радев казва истини":

    поклон човече, ако те познавах щях да те почерпя, но много тези неща не ги осъзнават, защото не са учили и не четат.
  • 78 Радев знае какво говори

    65 10 Отговор

    До коментар #72 от "Радев казва истини":

    пропуснах 11 български държави българите са основавали в своята история на територията на днешна РУСИЯ украина и Белорусия. На всяка крачка по тези земи ще откриете българска история и хора с българска кръв. и не забравяйте ,могъщото царство на Българите на север, заедно с Руските племена през 1 до 3 ти век е воювало срещу общия враг Хазария.

    Коментиран от #105, #113

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Време е да бъдем Българи

    54 31 Отговор
    България твърдо да наложи Вето за приемане в нато на финландия и Швеция. Това не е в наш интерес.

    Коментиран от #144

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Болни мозъци

    10 29 Отговор
    Иван Милев n на брой. Но запален няма. Какво доказва декларацията на НС относно териториалното деление на Украйна поместено в бр.47 на Държавен вестник от 2020г.? В тази декларация да не би да описва въпросното запалване?
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 дойче зеле

    33 13 Отговор
    Работническо дело на "новото" време
  • 90 Има

    23 5 Отговор
    и таврийски българи.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 ТуентинКарантино

    38 13 Отговор
    Стига с тези оръжия бе, тя войната свърши, американците вече планират следващата
  • 93 РешетникоФ

    25 40 Отговор
    Фатмакоф си знае кой му даде път в политиката, и си бае едни и същи мантри, благодарен на кремъл до гроб
  • 94 Втората армия ... Втора ама в Украйна .

    26 41 Отговор
    Просто изпълнява задачите дадени от Митрафанова.
    Обикновена подлога

    Русские...
    Своих не бросаем ,кого бросили - Тот не свой.. хахаха
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 очевидно

    23 33 Отговор
    Недостойния е вербуван още в гимназията и знае че докато ние тук българите се помайваме да го изпратим при Бай Ставри, Путин ще употреби я радиоактивен чай, я новичок, я нещо друго за да приключи с жалкия му живот. Нека си спомним кога започнаха "протестите".
  • 99 Радев гнездо на фалшиви новини

    23 38 Отговор
    Просто е един от источниците на фалшивите новини. В случая "от най-високо място" заявява че Украинци са убивали Българи защото са Българи, а не случайно попаднали при инцидент предизвикан от руски провокатори. Нека си спомним че на предизборната си кампания говореше за чекмеджета.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Сигурно

    19 13 Отговор
    Защото е руска грамофонна плоча !
  • 103 До Радев казва истини

    34 9 Отговор
    Волжка България не е в Украйна бе алоооооооуууу, в Русия е - около Самара , Толиати, Казан и Болгар - съвсем близо до Москва !!! Четете повече, за да не пишете глпости !!! Тя е основана от втория син на Хан Кубрат - Котраг (кутригурите), а в днешна южна Украйна остава най-големият Батбаян с хората си ! Ако сте слушали песента им на Евровизия, украинците се обръщат към майките си с "мамо" като нас, а не с "мама" като руснаците ! И други думи имат, които са по-близо до нашите, отколкотодо руските. Колко обаче от тях (а и от нас) го знаят този факт, е отделен въпрос !

    Коментиран от #152, #172, #175

  • 104 Решетников

    25 36 Отговор
    Няма да оплювате най-надежното руско агентче в България, че другите като Костадинов са пълни аматьори.
  • 105 кочо

    25 8 Отговор

    До коментар #78 от "Радев знае какво говори":

    Те македонците и те така - навсякъде са били. Имат претенции и за Луната.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Рашистан

    19 27 Отговор

    До коментар #107 от "Илия":

    А не трябваше ли войната изобщо да не е започвала. По твоята логика, ако нямаше западните оръжия, то тогава целия свят щеше да се казва Рашистан. България е част от ЕС, а който не иска Запада да пътува на изток.
  • 110 Правешки-коч

    18 22 Отговор
    Нито ден, нито час без заповеди от Москва!
  • 111 DW и Георги Ангелов

    25 14 Отговор
    Станали сте Нагли!!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Наблюдател 1

    26 27 Отговор

    До коментар #78 от "Радев знае какво говори":

    А знаеш ли, че според руските схващания, българи в руските земи няма? Татари били. Българите били изчезнали отдавна и кипчаците и татарите били техни наследници. Даже българските надгробни надписи се опитват да четат на татарски и кипчакски. Не се получава, но това не ги притеснява. А знаеш ли, че основоположника на политиката по изтриването на българите от историята на земите, за които пишеш е товарищ Сталин? В Украйна, българите са признати за етнос. Имат училища, учат български. В РФ БЪЛГАРИТЕ НЕ СА ПРИЗНАТИ ЗА ЕТНОС. Това е руския свят. В него място за българите няма. Никакви братя не могат да ми бъдат рашистите и комунисти. Ако на тебе са ти братя, значи и ти си като тях. Има една българска поговорка: "Не ми казвай кой си, кажи кои са ти приятели".

    Коментиран от #149, #206

  • 114 Копипасте

    32 19 Отговор
    Защо Радев повтаря тези думи? Да не би да знае нещо повече?"
    Списващия за паричките на Дойче Зеле Георги Ангелов безспорно не знае повече от Радев! Това е факт! Но защо трябва да занимава всички с незнанието си?!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Тодор Живков

    15 14 Отговор
    Мрънкало където иде никой нищо не разбира от него екскурзиянт
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 От руснаците имаме поне нещо ..

    33 16 Отговор
    На лице!Няколко самолета и заводи( някой от които все още работят)При положение ,че вече нямаме български домати и още нещо.....А от Америка имаме разни работи които са от картон и мукава(платени авансово с милиарди долари и пълно заставане в партер от нашите продажници и българо унищожители!

    Коментиран от #120

  • 120 Наблюдател 1

    23 32 Отговор

    До коментар #119 от "От руснаците имаме поне нещо ..":

    От руснаците имахме социализма, от който още не можем да се оправим. И русороби. Но те намаляват по причина пределна възраст.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 bg123

    22 12 Отговор
    Президентът Радев полага усилия да запази здравия разум на нацията, не е гузен като всички ястреби и военнолюбци, потомци на комунистически семейства - Паси, Симеонов/Балевски/ Иванов /Бойкикев/ и др.

    Коментиран от #131

  • 130 Правопис или лъжа ?

    5 0 Отговор

    До коментар #67 от "Верно ли":

    Ти дето пишеш "верно" имаш забележки за правопис ? Елементарен опит за прикриване на фейк.
  • 131 Наблюдател 1

    15 12 Отговор

    До коментар #129 от "bg123":

    Глупасти. Да обезоръжиш жертва на агресия е подлост. Да помогнеш - морално задължение. Да защитаваш агресорите - безчестие.

    Коментиран от #192

  • 132 Цял свят разбра че...

    31 17 Отговор
    АЗОВЦИ ИЗБИВАТ МИРНО НАСЕЛЕНИЕ В ТЖВА ЧИСЛО БЕСАРАБСКИ БЪЛГАРИ И РУСНАЦИ И ДРУГИ ЕТНОСИ.САМО ЖУРНАЛЯТА НЕ РАЗБРАЛИ И ТЪРСЯТ ПОД ДУМИТЕ НА РАДЕВ СЕНЗАЦИИ.

    Коментиран от #134, #135, #138

  • 133 Е и какво

    7 5 Отговор

    До коментар #67 от "Верно ли":

    Иван Милев n на брой. Но запален няма. Какво доказва декларацията на НС относно териториалното деление на Украйна поместено в бр.47 на Държавен вестник от 2020г.? В тази декларация да не би да описва въпросното запалване?
  • 134 От този цял свят

    7 4 Отговор

    До коментар #132 от "Цял свят разбра че...":

    Само ти пишеш лъжи и то с главни букви.
  • 135 Наблюдател 1

    4 5 Отговор

    До коментар #132 от "Цял свят разбра че...":

    Няма да стане. Стига се напъва.
  • 136 Къде ми е нощното шкафче?

    28 13 Отговор
    Единственият разумен български политик,в момента е президентът ни!Затова само неговият рейтинг не пада,както е при ПП,ИТН,БСП и др.!Помощ за бесарабските и таврийските българи и никакво оръжие за Украйна!
  • 137 Шаран БГ

    24 14 Отговор
    Явно г-н Р.Радев заема ЧОВЕШКА позиция, а не политкоректна !? Не може да пращаш оръжие и да искаш МИР.
    Подобно изказване направи италианецът г-н Драги - че разсмя стадото- в едно изречение , и военна подкрепа за Украйна и желание за "мир" на това му казват - парадокс !! Но големият самолет на ниска височина всеки ден - през ден прелита по два-три пъти дневно от юг на север и обратно край черноморския бряг.. Какво и къде го вози - "тайна вавилонска". Неприятен и страшен е този рев на голямата машина, която би трябвало да лети на 9-10 хил. метра височина, а не на 3-4 хиляди................Спете спокойни деца, за утрешния ден !!

    Коментиран от #139

  • 138 Толкова елементарна лъжа !

    18 9 Отговор

    До коментар #132 от "Цял свят разбра че...":

    Убиват българи пък търсят убежище в България. Много плитка лъжа.
  • 139 до Шаран БГ

    10 14 Отговор

    До коментар #137 от "Шаран БГ":

    А за теб правилното е да помогнем на агресора да победи по-бързо за да има мир по путински !!!
  • 140 БКП-партиец Радев

    13 15 Отговор
    "Огромната бълг. историческа диаспора" в Украйна и Модова е като "стотиците хиляди репресирани македонски българи в РСМ" - Няколко броя пропагандни патриотар-търговци на заплата от бълг. бюджет! Много преувеличава решетниковото фатме Радев (и съветниците му ДС-читаци) за да направят наци-пропагандна "партина" на новата фатмашка партия в Б-ия!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Българин

    10 12 Отговор
    Представете си какъв ще е наследника на Срадев.Направо не ми се мисли какъв закоравял комуняга ще е следващия президент.
  • 146 Хах

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "Недей лъга няма изгорен Българин":

    Като се събуди потен ли беше?
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Кой разбрал,разбрал

    24 10 Отговор

    До коментар #113 от "Наблюдател 1":

    Глупости си написал. Ти за тавариш Сталин нищо не знаеш. Примерно, не знаеш,че за да пишеш днес на кирилица заслугата е на таваришч Сталин. Че България да е в тези граници пак заслугата е на таваришч Сталин. Но да ви обяснявам е безмислено. И все пак за буквите. След революцията болшевиките начело с Ленин , започват въвеждане на латиница в целия СССР. Към смърта на Ленин около 80 процента от съюза да били преминали н а латиница. С идването си на власт първите три неща които прави Сталин са: 1. Забранява педофилията въвежда строги наказания. 2.Възстановява независимостта на руската православна църква. 3. Възстановява отново кирилицата в целия СССР и честването на празника на св. Братя кирил и Методи. Спирам до тук,защото сте непросветени и манипулирате незнаещите малоумници.

    Коментиран от #164, #204

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 ха ха ха

    17 4 Отговор

    До коментар #103 от "До Радев казва истини":

    Казано е рускоукраинските степи. не е казано украина. и от двете страни има хора с българска кръв ,за това става дума. ние не искаме да се избиват българи с българи с българско оръжие.
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Анонимен

    3 3 Отговор
    Меди Доганов не се е изказал, а всичко зависи от тях дпс. Те са репресираните, така излиза, а не всички други лежали по затворите на Белене, Скревена, враг на народа, без съд и присъда и реабилитирани по време оно. Бъдете здрави. Всеки има право на избор, било то РР, ББ и сие. Ако всички както казваше другаря Съдия, харесват само пример, маса, стол...

    Коментиран от #166

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Радко Младич

    15 8 Отговор
    Автор:Георги А.Ангелов...толкоз.Ама сложи си снимчицата поне бе АВТОРЕ.Да ти се види физиономийката!?То бива ВНУШЕНИЯ и ПРЕДНАМЕРЕНОСТ бива,ама Вие вече издълбахте дъното бе!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Боцко

    14 6 Отговор

    До коментар #6 от "Иван Костов":

    Прибави тогава и Стефан Стамболов, чиито са думите: "Никога срещу Русия !"

    Коментиран от #209

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Боцко

    13 11 Отговор

    До коментар #149 от "Кой разбрал,разбрал":

    Освен това да си запазим днешните граници ,,виновен" е пак Сталин. Гърция и Югославия (съюзници и потърпевши) са настоявали за териториални компенсации от нас и САЩ и Британия активно са ги подкрепяли. Сталин е настоял и постигнал България да е в днешните си граници, а не да остане само със Софийска област и Стара планина. Друг е въпросът за Македония като свързващо звено на една обща съюзна държава, според вижданията му, което според нас е недопустимо.

    Коментиран от #203

  • 165 СУВЕРЕН

    5 2 Отговор

    До коментар #60 от "Скандала и ПОЗОРА Радев":

    Това е заради народната любов.,😁 Идва им в повече и си направиха форт ,че имат лош спомен....тичане в свински тръст до автобусите ,😀😀😀
  • 166 Боцко

    12 8 Отговор

    До коментар #154 от "Анонимен":

    За всички е имало Народен съд. За всички. Този съд е наложен от Великите сили (САЩ, Британия, СССР) и ние не сме имали право да се противим (от страна на загубилите). Плътно са следили за резултата от процесите срещу колаборантите на Германия. От това е зависело нашето съществуване като държава.

    Коментиран от #202

  • 167 Дика

    11 10 Отговор
    С псевдоаргументи прави нелепи опити да си каже, че е на страната на Путин, но като цял живот ЗКПЧ-то ти е набивал в канчето комунизъм, това е положението...
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Бивш шеф на ЦРУ купи ТЕЦ "Марица Изток 3

    10 7 Отговор
    Бивш шеф на ЦРУ купи ТЕЦ "Марица Изток 3"
    Бивш шеф на ЦРУ купи ТЕЦ "Марица Изток 3" - ЯКО Е КРАЛ !

    Коментиран от #170, #176

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Ти с коя история на заблуждаваш

    4 2 Отговор

    До коментар #103 от "До Радев казва истини":

    Има си нова история, базирана на геном, не с написана от силния на деня.
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Bai Ivan

    12 6 Отговор
    А колко Българи имаше убит е 2014 и 2015 година в Одеса и околностите? Забравихме ли ги? Или това е друг въпрос?

    Коментиран от #185

  • 175 Правилно, само че

    5 4 Отговор

    До коментар #103 от "До Радев казва истини":

    Волжка България днешна Република Татарстан субект в състава на Руската Федерация. И защо се сърдим на македонците?
  • 176 Сбърка за якото крадене!

    3 3 Отговор

    До коментар #169 от "Бивш шеф на ЦРУ купи ТЕЦ "Марица Изток 3":

    Там не само бият по пръстите. Особено ЦРУ. Да не ти е каскетово правосъдие?
  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Българка

    9 11 Отговор
    Като ви чета коментарите ясно личи колко е опростял народа, всички търгуват с Путин само Киро тъпото се прави на " велик"
  • 180 Нямаш

    4 4 Отговор

    До коментар #52 от "Разбира се,":

    пълнеж в горния завършек на тялото. Всичко е проверимо ноооооо........най- добре си пий редовно хапчетата, или ходи при зеленото човече, белким ти пусне една линийка и на теб...

    Коментиран от #184

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Оня

    11 5 Отговор
    Акъл под шапка не вирее
  • 183 от народа

    14 16 Отговор
    Браво на президента Радев ! Отново ще го изберем ние народа ако се кандидатира пак. Пропуснах да кажа, че в народа не влизат наведени евроатлантически слуги, цционистки слуги и софиискитеСорроскиГендар-Тролове

    Коментиран от #188, #201

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Bai Ivan,е

    4 0 Отговор

    До коментар #174 от "Bai Ivan":

    А колко украинци щяха да искат убежище тук?
  • 186 Това е

    14 15 Отговор
    Единственния президент до сега който наистина мисли за Българите и България.
  • 187 Ти да видиш!

    12 12 Отговор
    Защо русофилските подлоги и турските еничери мислят,че всички търгуват с Рф"оръфляците"?Факт е,че Рф е толкова компрометирана,оръфана и нищожна.Тази земя,култура,политика и писменост са заграбени,изплагиятствани и опорочени като са ги обявили руски.Русия няма нищо свое,дори и пиянството е плагиатство.
  • 188 Таквиз дето се драскат от народа

    5 3 Отговор

    До коментар #183 от "от народа":

    Народа е множествено число, пиша ти го не съкратено за да го разбереш. И аз съм от народа, и точно твоите възгледи най-много не одобрявам.
  • 189 Даааааааааа

    10 15 Отговор
    Никой не го е питал иска ли НАТО както и народа направо ни вкараха в кюпа.На кого тогава да сме лоялни на една военно политическа мафия работеща за Америка.Радев е българин истински политик и военен стратег

    Коментиран от #191

  • 190 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 191 до Даааааааааа,то

    13 13 Отговор

    До коментар #189 от "Даааааааааа":

    Никой не го е питал иска ли Русия както и народа направо ни вкараха в кюпа.На кого тогава да сме лоялни на една военно политическа мафия работеща за Русия. Радев е българин, като копейкин, подържа агресора, истински въртелив гълъб.
  • 192 Ттт

    15 9 Отговор

    До коментар #131 от "Наблюдател 1":

    Браво. Тъпунгера с вдигнати юмрук уж президент в затвора,а Путин в Хага. Това ще се случи със сигурност.
  • 193 Ал Тъпоне

    4 7 Отговор
    Значи ние винаги сме си продавали оръжие, независимо къде е бил конфликта, като сме си успокоявали съвестта, че все пак трябва да се яде и като някой иска да си купи оръжие защо пък да не му продадем. Не му го даваме насила я. Предполагам, че и сега чрез полски, чешки, словашки или без значение какви фирми пак продаваме и въоръжаваме до някаква степен и този конфликт, но този път с упокояването на съвестта си за това, което всъщност правим, където се вика "хвърлихме геле" или "ударихме на камък" или пък както искате го наречете, защото наистина там има голяма българска общност, а пък и Президентът им г-н Зеленский (не е Зеленски да знаете. Зеленский е!) рече , че щели до последния човек да се бият и сега пред нас застана въпросът "Да пратим ли на нашите сънародници оръжие да се бият до последния човек ? Ами ако им изпратим не ги ли обричаме на почти сигурна смърт? Дали не по-добре а не участват? И без това са руско говорящи, какво значение има Русия или Украйна. Да не отваряме приказка, че повечето хора, като мен например, не правят разлика между руснак и украинец. И на мен ми се струва безсмислено нашите сънароници да вземат участие в този конфликт.
  • 194 Изненада Софияяя

    0 0 Отговор
    Кво оръжие то хахаха стига шеги те моля
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Иван

    4 5 Отговор
    Бегайте в чужбина и не се занимавайте с децата на комунистите.
  • 197 Бил Гет

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    Не става , има 62% подкрепа .
  • 198 Българин

    8 7 Отговор

    До коментар #9 от "Десен(СДС 90s)":

    А се оказа верен слуга на Русия, фатмака. То и физиомомиата му е комунистическа.
  • 199 Дянков

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иван Костов":

    Пари са дадени , газопровод има транзитни такси платени. Пари са дадени са олети и завод за самолети няма и парите ги няма . Къде са бе умник .
  • 200 Докога

    8 7 Отговор
    Радеф е путинска подлога и срам за България.
  • 201 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 202 А защо сме припобедените

    6 4 Отговор

    До коментар #166 от "Боцко":

    България не изстрелва един куршум срещу Русия. Но България е поставена от страната на победените по настояване на Русия.
  • 203 Това е фейк

    4 3 Отговор

    До коментар #164 от "Боцко":

    Всъщност Най-глупавия българскиполитик /не е Румен Радев, той е втори/ отива и предава Южна България на Гърция защото БГ комунисти са обзети от идеи. Идеята е БалканскаФедерация начело с България. После става Югославия и по чудо оцеляваме. Геша Димитров ходи да подписва . . .
  • 204 Е такъв фейк не бях чел.

    4 3 Отговор

    До коментар #149 от "Кой разбрал,разбрал":

    Вярно е че Путин искаше да въведе латиницата, защото нали претендират че са наследници на Византия . . . А и СтаниШеф за малко да последва, защото нали компютрите са на английски. Слава на Америка че направи Уиндоуса и на Кирилица.
  • 205 Мишо

    6 8 Отговор
    Радев е обикновена руска червена свиня нищо повече
  • 206 Да допълня

    8 3 Отговор

    До коментар #113 от "Наблюдател 1":

    Официалната позиция на Русия е че в България Българи няма. Според тях, ние сме славяни. Българите сме били една много малка орда, която се е претопила в славянското море. Има и други идеи, че не сме никакви българи, ами траки. Абе, няма такова нещо като българи. Който не е славянин е трак.

    Коментиран от #227

  • 207 Ани

    7 5 Отговор
    Радев е вреден за България.
  • 208 111

    8 6 Отговор
    Български политик, тръгнал срещу Русия, винаги в края на краищата, е губел първоначално в краткосрочен и след това в дългосрочен план.
    И в момента над 70% от народа не одобрява политика, насочена срещу Русия. Радев усеща настроенията на хората, и въпреки глобалната геополитическа насоченост на страната, той е длъжен да остава Президент на страната, отчитайки желанията на болшинството от българите. Просто е! А противното мнение, официализирано и чрез продажните ни политици и клакьорите им, има място в обществото, но именно затова правителствата ни се сменят, а на Радев се гласува доверие за втори мандат. За справка - и Парламент, и Правителство имат изключително нисък процент на одобрение, за разлика от това към Президента.
  • 209 Ника

    4 4 Отговор

    До коментар #162 от "Боцко":

    И Буров, и Симеон,и българите,които познават историята и знаят,че когато ВЕЛИКИТЕ СИЛИ са делили Европа след Втората световна,Западът не ни искал(не че сега ни иска,но знае,че сме бедни и лесно манипулируеми)
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Бетеро

    2 10 Отговор
    Ужас знаех че народа е прос ма чак толкова не предполагах. Дано Господ да ни опази от самите нас.,От каде се взеха толкова тъпунгери дето искат да ни наредят редом с Ватенките Северна Корея Чечня и прочие Олигофрен ски Територии
    Трагедия много има за трепане по БГ
  • 213 Туриста на бунището

    2 7 Отговор
    Радев, надъхан с руска пропаганда, предполагаше че Русия ще приключи "специалната опреация" за има няма една-две седмици. Затова когато се изказа прибързано, сега съжалява и се чуди как да се измъкне от положението. Той никога не е мислил за народа, още по-малко за Бесарабските, Таврийските и другите Българи. Това е един тип прекарал живота с в службогонство и предателство.
  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Младен

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "АнтиГост":

    ОСТАВКА !!! ИМПИЙЧМЪНТ В ТОЗИ МОМЕНТ МОЖЕМ И БЕЗ ПРЕЗИДЕНТ И ТО САМО-ОБЯВИЛ СЕ ЗА ТЕЖКО ЗАВИСИМ КОЕТО ГО НАЛАГА КАТО ЗАДЖИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ ! ЗА СЕГА ЕДИНСТВЕНО ЛОЗАН ПАНОВ Е СТАТИСТИЧЕСКИ НАЙ АДЕКВАТНИАТ ВАРИАНТ С ОГЛЕД ЦИВИЛИЗАЦИООНИЯТ ПЪТ НА БЪЛГАРИЯ-НАТО и ЕС МАТЕМАТИЧЕСКИ и ФАКТИЧЕСКИ.

    Коментиран от #230

  • 216 Асен

    3 3 Отговор
    Бесарабски Българи са писали до всички Български институции с молба да им бъдат извадени Български паспорти за да могат да си дойдат и до България! Писали са и до Радев! На всякъде им е била отказана кореспонденция и съдействие, включително и Радев. За това вместо сега бесарабските Българи да са си на сигурно в България те биват избивани от Азов. Военен съд за Радев за държавна измяна! ПРЕДАТЕЛ И БЪЛГАРОУБИЕЦ!
  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Главатари на "Напиши коментар"

    4 0 Отговор
    Под заглавието поставете името на автора и кой го побликува. Известни са автори и агенции на пасквили. Ще ни улесните да ги игнорираме
  • 219 Асен

    2 0 Отговор
    Още в самото начало на конфликта 200 бесарабски семейства са били евакуирани с кораб на червения кръст от Украйна но не към България, а към Израел! На кораба е имало Български преводач изпратен от София. В Израел в Тел Авив Българите са били настанени в хотел с охрана и при тях са дошли от Българското посолство. Казали са им, че не могат да ги приемат за България защото бежанците нямали паспорт и трябвало да изчакат седмица докато им бъдат извадени паспорти. Два дни преди предполагаемата дата в която те трябваше да си дойдат за България кореспонденцията от тяхна страна прекъсна. Седмица по---късно името на акаунта на бесарабския Българин с който си пишех беше сменен ,а съдържанието в него подменено. Според тези които го издирване тези 200 бесарабски семейства са били отвлечени в Израел и ние искаме случаят да бъде осветен от Българската държава и да има разследване. Моля разпространявайте това съобщение за да може то да достигне до колкото се може повече хора! Ние искаме медиите да разследват случая , както и самата държава да вземе отношение.
  • 220 Прав е!

    4 2 Отговор
    Прав е Радев! Изключително много е прав, кой по добре знае обстановката от един генерал.
  • 221 Същият

    3 1 Отговор
    Хубавото е,че единполитик не е внаведена поза.А вие г-н Ангелов сте си едно американско мекере.
  • 222 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    Не е важно толкова какво казва ,а какво върши,наистина не си мръдва пръста за да спре изпращането на големи транспортни самолети ,натъпкани с военна продукция.Изглежда се надява с подобни изявления да подхранва повехналата и развенчана агентурна легенда ,че е уж русофил и вече кахърен и за таврийските българи.Радев по дефиниция си е натовски генерал ,та дрънка,играта му е двойнствена с цел подлъгване на левия и русофилски електорат при едни нови избори,с корнела са като пижо и пенда,имитатори.

    Коментиран от #229

  • 223 РАДЕВ И БЪЛГАРИТЕ

    0 0 Отговор
    РАДЕВ И БЪЛГАРИТЕ В УКРАЙНА- ТОВА БУДИ ИНТЕРЕС. ЗАСЕГА Е ВЯРНО САМО ЕДНО- БЪЛГАРИ СА УМИРАЛИ КАТО БОЙЦИ ЗА НОВАТА ИМ РОДИНА УКРАЙНА. ЗА БЪЛГАРИТЕ ОКОЛО МАРИУПОЛ СЕ МЪЛЧИ ОТ РУСКА СТРАНА - ФАКТ !!!! АКО УКРАИНЦИ СА РАЗРУШАВАЛИ БЪЛГАРСКИ СЕЛА ТАМ, РУСНАЦИТЕ С ЦЕЛ ДА ИЗВАДЯТ БЪЛГАРИЯ ОТ СЪЮЗ С НАТО, ЩЯХА ДА ПРОПИЩЯТ СВЕТА !!!!!!!!! КОЛКОТО ДО ОРЪЖИЕТО- ПРЕЗИДЕНТА Е ПРАВ- ИМА СИ ФИРМИ, КОИТО КУПУВАТ НАШЕ ОРЪЖИЕ, НА КОИ ГО ПРОДАВАТ- ТЯХНА СИ РАБОТА.
  • 224 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    На № 139 За мен правилното е да бъдем НЕУТРАЛНИ ! Когото и както да го подкрепим в тоя гаден конфликт – ще сгрешим.И не грешим Аз и Вие, не грешат народите на Украйна, България, Русия, Полша и Германия и народите изобщо. Грешат нашите и техните политици!! А ние с Вас ще го "отнесем" – бъдете по-вече от уверени........ Този европейски коктейл го забъркаха братята американци, сложиха го в украинския котел, а ние имаме честта да ръчкаме отдолу сухите цепеници. Един ден тези цепеници недялани ще заиграят по нашите гърбове....... И дано да съм лош пророк, НО ще ни блъскат, и едните, и другите.....заедно.!!

    Коментиран от #228

  • 225 От всичко по много

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Българин":

    Има положения, когато интересът на велика сила съвпада с българския интерес (България да печели пари и влияние). И никакви Байдъновци и Путиновци не са по-важни.
  • 226 От всичко по много

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "А50":

    Кой е казал, че трябва да са български военни?
  • 227 От всичко по много

    0 0 Отговор

    До коментар #206 от "Да допълня":

    Обади се на някой познат журналист да пита Митрофанова и да го излъчат. Доста интересна позиция. Нас ни интересува позицията на сегашна Русия, а не в 19и век.
  • 228 От всичко по много

    0 0 Отговор

    До коментар #224 от "Шаран БГ":

    Пак опираме до договаряне между големите. Русия ще е съгласна за български неутралитет, ама фащ - тц.
  • 229 Той е президент да говори

    0 0 Отговор

    До коментар #222 от "Матей преображенски":

    а не да върши. Върши само правителството. Би трябвало да е ясно.
  • 230 От всичко по много

    0 0 Отговор

    До коментар #215 от "Младен":

    Мислим, че заигравките с нато не са за всеки. Като кажат нато, сякаш чувам цру. Тези не се командват от америчкия президент.
  • 231 КИРО ИСКА ПЪК ДА ЗАБРАНИ ЛЕВА

    1 0 Отговор
    НЕГОВАТА ВОЛЯ Е ЗАКОН ЗА НАС - НАЛИ ТОЙ Е ПРЕДАТЕЛЯ ОПРЕДЕЛЕН ЗА ТОВА !
  • 232 ЕВИЛО

    1 0 Отговор
    ПЪПЕША се търкаля на всякъде!