Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Април, 2022 14:22 5 892 56

Четирите шанса на кабинета "Петков". И две позорни алтернативи.

  • кирил петков-
  • румен радев-
  • българия-
  • украйна-
  • продължаваме промяната-
  • асен василев-
  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • итн-
  • война-
  • руски газ-
  • бойко борисов

Бойко Борисов подаде вече открито ръка на президента Румен Радев и поиска от него да събори настоящото правителство, за да управляват заедно

Четирите шанса на кабинета "Петков". И две позорни алтернативи. - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Правителството "Петков" - с всичките му недостатъци - има едно съществено и решаващо преимущество: става все по-ясно, че алтернативите му са не просто по-лоши, а направо позорни. Тази квалификация, използвана публично от вицепремиера Асен Василев, не е преувеличение, а хладна констатация на политическата реалност.

Алтернативите на настоящото правителство са всъщност две. Първата е служебно правителство на президента Радев с премиер Стефан Янев (или подобен кандидат). То ще подготви избори, на които путинофилският вот ще нарасне сериозно. Втората алтернатива е сформиране на ново правителство в сегашното НС около ГЕРБ, ДПС, БСП или ИТН. Независимо дали ще бъдат постигнати с избори или чрез преформатиране на мнозинството в парламента, наличните възможности за алтернативно управление се свеждат до тези две: "Радев-Янев" и "Радев-Борисов". И двете сериозно ще тласнат България в проруска орбита, като първата ще го направи по-открито, а втората ще заложи на запазването на газовата зависимост на България от Русия.

Още новини от Украйна

Алтернативата "Радев-Янев"

България би била много различна, ако се реализира вариантът "Радев-Янев". Страната ще се самоизолира в НАТО и ЕС. Няма да пращаме оръжие в Русия, да приемаме войски на НАТО в България, няма да се превъоръжаваме със западно оръжие, ще заобикаляме и бойкотираме общи санкции срещу Русия, ще плащаме руски газ в рубли или каквото поискат от Москва и няма да търсим алтернативни енергийни източници. Страната номинално може да остане в евроатлантическите структури за известно време, но ще тече и активна подготовка за референдуми за излизане от тях.

Външната политика на България ще разчита на победа на Русия в Украйна и ще работи за по-бързото "идване на мира" - т.е. капитулацията на украинците. На Балканите ще се превърнем в основната пречка пред интегрирането на региона в ЕС: за целта ще блокираме започването на преговори със Северна Македония по всякакъв начин, като измисляме все нови и нови условия.

Във вътрешната политика, уж за да се постигат социални цели, ще се слагат спирачки на всички проевропейски инициативи: от въвеждане на еврото до зелените политики за възобновяеми енергийни източници.

Алтернативата "Радев-Борисов"

Бойко Борисов подаде вече открито ръка на президента Румен Радев и поиска от него да събори настоящото правителство, за да управляват заедно. Бихме могли отсега да си представим как би изглеждало едно общо управление. На думи то ще е по-проевропейско от варианта "Радев-Янев", но по съдържание едва ли ще е много по-различно. Перспективата за референдуми за излизане от ЕС и НАТО може да се поотложи във времето, доколкото "Възраждане" би останало по-изолирано от управлението. Също така може да се предприемат някакви противоречиви действия по отношение на Украйна - даже да се изпратят като помощи символични пратки оръжие. Но същевременно най-вероятно ще се работи за реално ограничаване на нужните на украинската армия български муниции. Модернизацията на българската армия, интеграцията на Балканите в ЕС и въвеждането на еврото у нас няма да се случат, но за тях ще се говори (най-вече от Борисов).

Вариантът "Радев-Борисов" със сигурност би продължил политиката, запазваща монополните позиции на "Газпром" в България. Скрито зад приказки за "диверсификация", едно подобно правителство би отстоявало, докато е възможно, зависимостта на България от руски газ и други ресурси. Дори проектът "Белене" би могъл да се затъркаля отново в политическото пространство при първа удобна възможност.

Политическата логика на варианта "Радев-Борисов" е ясна: индулгенция за Борисов по отношение на корупционните скандали срещу промосковски концесии от страна на ГЕРБ. Докъде ще стигне този алъш вериш не може да се прогнозира, но в него едва ли ще има ясни "червени линии".

Шансовете на настоящото правителство

Колкото по-ясни стават алтернативите, толкова повече нарастват шансовете на настоящото правитество да оцелее и да запази про-европейската и атлантическа ориентация на България. Решението на Путин да спре газа за Европа, ако не се извършват плащания в рубли, сложи картите на масата. Позиционирането на българските политици се изясни по следните разделителни линии:

1. Европейското единство: Критиците на правителството се опитват да наложат тезата за приемане на руското условие - плащане в рубли. Още преди да са се провели консултации в Брюксел с европейските партньори и против позицията на ЕК, че удоволетворяването на искането на Путин би нарушило санкциите, в България вече се настоява да не действаме заедно с останалите държави от ЕС. Първото решение, което правителството "Петков" трябва да вземе и защити в тази ситуация, е България да застане зад обща европейска позиция и да работи за нейното постигане. Такава обща позиция ще е най-голямата защита на интересите на страната. И президентът Радев, и ГЕРБ не дават вид, че разбират важността на този въпрос и вместо да подкрепят правителството срещу неприятелските действия на Русия, всъщност застанаха срещу него и така постигнаха част от ефекта, който Путин е целял.

2. Неизбежността на руския газ: Веднага се появиха разнообразни говорители, които започнаха да убеждават аудиторията каква трагедия ще настъпи в България заради спрените доставки на руски газ. И по този въпрос от президента Радев и ГЕРБ започнаха да рисуват безнадеждни сценарии за българската икономика. Оказа се обаче, че България има собствени решения поне за месец, а до средата на май се очаква и обща политика на ЕС по въпроса, която ще даде дългосрочна предвидимост. Т.е. апокалипсисът се отлага и той съществува основно в пропутиновското политическо въображение.

3. Цената на газа: Когато стана ясно, че България няма да остане без газ, въпреки спрения кран от руснаците, се надигна вой за цената на тази стока. Повишаване с 20% предвиди Асен Василев, а Теменужка Петкова веднага го надцака с 30% оскъпяване. Вероятно е временно да има такива промени на цената. Но не бива да се забравя, че ако ЕС сега отстои единна позиция, увеличи възможностите за алтернативни доставки и намали потреблението на газ, това в средносрочна и дългосрочна перспектива ще го постави в много по-изгодна позиция в преговори с Русия и "Газпром". Т.е. устоявайки на руския шантаж сега, България и ЕС си осигуряват дългосрочно по-стабилни и по-изгодни цени за времената след войната. Дългосрочните ползи многократно ще надхвърлят моментните загуби, които ще понесем. Междувременно и България, и ЕС трябва да предвидят достатъчни буфери и частични компенсации на бизнеса за тези краткосрочни загуби.

4. Оръжието за Украйна: Атаката на Румен Радев срещу правителството и Корнелия Нинова всъщност дава възможност на БСП да излезе по разумен начин от капана, в който сами се вкараха. Вече става ясно, че електорално БСП нищо няма да спечели от блокиране на военна помощ за Украйна: тези проруски гласове ще отидат в голямата си част при тандема "Радев-Янев" и "Възраждане". Да продължава да се състезава и да се опитва да "надцаква" откритите пропутиновски политики на конкурентите си -това е губеща стратегия за Нинова. Затова би било разумно от нейна гледна точка да опита да консолидира по-центристки ляв вот. Ако Нинова не иска да сложи подписа си под решения за пращане на оръжие в Украйна, това само по себе си не би било проблем за изпращането им при решение на НС по темата. Някакъв подобен компромис би извадил и България от крайно лицемерната позиция да бъде един от основните доставчици на оръжие за Украйна, но да твърди, че всъщност не го прави.

Страната ни е в изключително трудна ситуация.И вътрешно-, и външнополитическа. Трябва ясно да се разбере, че реалистичните алтернативи на настоящото правителство биха изкарали България от европейска орбита и биха я направили заложник на путинофилски нагласи и личностни стремежи към наказателно-правни индулгенции. Затова всички ресурси, с които разполагат проевропейските сили, трябва да се използват разумно и отговорно, за да не се стигне до резултат, който малцина са искали и дори допускали. Уви, времената са наистина драматични: естетиката и тясно партийните въпроси трябва да отстъпят на базовите принципи на морала и истинските стратегически интереси на България.

Автор: Даниел Смилов


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    54 27 Отговор
    "Алтернативите на настоящото правителство са всъщност две. Първата е служебно правителство на президента Радев с премиер Стефан Янев (или подобен кандидат). Втората алтернатива е сформиране на ново правителство в сегашното НС около ГЕРБ, ДПС, БСП или ИТН."

    Това не са алтернативи, а още от същото на нов глас. Алтернативата на сегашния и досегашните модели, която скриват от ДВ е Възраждане.

    Коментиран от #13, #30, #35

  • 2 Като реалист

    81 29 Отговор
    Мисля че правителство Радев Янев ще доведе до по-добри условия на българските граждани с своята балансирана икономическа политика. Не съм от никоя партия просто анализирам неприятната за България сегашна ситуация от действията на марионетките...,.

    Коментиран от #26

  • 3 ДВеле

    44 7 Отговор
    Гнус
  • 4 Перо

    64 11 Отговор
    Няма ли Дойче зеле да предложи началника си,чичко Шорош за Президент на БГ?
  • 5 Все повече се убеждавам

    70 7 Отговор
    че соросоидните планктони не могат да родят друго освен мерзости, които трудно се четят. Стигнах до третия параграф и не издържах повече на този бълвоч от полуистини, откровени лъжи и внушения.

    Коментиран от #40

  • 6 Киро Теслата

    24 65 Отговор
    Има и трети вариант-бутаме Радев и съответно няма да се осъществи никой от предвидените сценарии.След излагациите на този путлерастки парцал,едва ли ще има идиоти,които ще скачат пред Президенството да го подкрепят.Това се отнася и за симпатизантите на БСП,които той изпързаля епично.Боко Тиквата по презумпция е мразен от по-голямата част от електората.Изключвам гербаджийският слугинаж,който се е облажил от неговото управление.Янев ще отмъкне гласове от БСП,но едва ли ще вкара повече ченгета в парламента от Костя Копейкин,което между другото ще ги въвлече в пряка конкуренция за званието "най-мазен путлерастки парцал".Следващият Парламент,ще е по-неадекватен и от този.

    Коментиран от #21, #56

  • 7 Просто човек

    19 54 Отговор
    За пореден път съм съгласен с г-н Смилов! Боже, пази България 🇧🇬 и никой от тези сценарии да НЕ се случат...
  • 8 kvy

    57 6 Отговор
    Не ми пука от де е газта, защото ние нямаме собствен добив и винаги ще сме зависими от някой. По важното за мен е да е евтина. Все едно една част за колата да я продават в два магазина, като в единият е с 40% по скъпа от другият. И аз ей така за кеф да ида в по скъпият. Надали има такива ид....ти.

    Коментиран от #34

  • 9 hh88

    65 7 Отговор
    Семейство Смилови (Даниел и Ружа), които работят заедно в катедрата по политология на СУ „Св. Климент Охридски“ и освен това са програмни директори на Центъра за либерални стратегии, на Иван Кръстев, финансиран от Джордж Сорос Всъщност те са превърнали грантаджийството, правенето на протести в полза на менторите си и бабуването на „неолиберални“ формации във фамилен бизнес.
    И двамата са кадри на Централноевропейския университет в Будапеща – вузът, създаден и функциониращ благодарение на финансирането от Сорос, който университет беше закрит от Орбан, тъй като нерегламентирано се намесваше в държавното управление на страната.
    Няма ли ги грантовете от Сосрос, такива като този, ще умрат от глад.

    Коментиран от #31

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Загрижен

    51 6 Отговор
    Dw = на изсмукване от пръстите. Нищо от това не е вярно! Можем ли да наречем Австрия която ще плаща с рубли и Италия, която само чака зелена светлина за това, че са путински държавите? Не, не можем. Всички си гледат интереса, само нашите политици са марионетки. Кирчо и кокорчо са аут. Абсолютно нищо не свършиха от обещаното. Нито свалиха Гешев от власт, нито престъпникът от Банкя е в затвора. Цените са колосални, заплатите са от зле по-зле. Двамцата ни бутат към война, съвсем открито.
  • 12 Мдаа

    31 4 Отговор
    Задава се пореден удар по джоба на българина. Масовият хляб поскъпва от 1,55 до 1,80 лева доставна цена. Така за крайния потребител се очаква да мине 2 лева, което ще е пореден скок за последните месеци. Новата цена за доставка е обявена от 3 май, разказаха магазинери.
  • 13 Пешо

    42 2 Отговор

    До коментар #1 от "Грульо":

    Спрях да чета след "То ще подготви избори, на които путинофилският вот ще нарасне сериозно."

    ако народа гласува така, това проблем ли е за демокрацията? или когато чрез гласуване се избере управление различно от западното, това не е демокрация?!

    Коментиран от #51, #55

  • 14 Аман от аналлизатори!

    33 6 Отговор
    Смислов, в голяма грешка си! Кирчо-кокорчовското "правителство", командвано дистанционно отвън, а тук от Лена Филиптотюва ще падне до края на май! Тези тримата освен за герои на Доньо Донев за друго нищо не стават! Това вече и ония с дистанционното го разбраха, а те все пак мислят дългосрочно и не им се губи от глупост!
  • 15 Иванчо+Марйка

    22 7 Отговор
    Сега като сме в НАТО-ЕС орбита направо цЪфнахме и вързахме. Чудя се какво да си правя парите. Долара от 20 години стои 1.70. Е?
  • 16 САТЪРА НА ХАНА

    33 5 Отговор
    АЗ СЪМ ЗА ИЗГОНВАНЕ НА ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ОТ БЪЛГАРИЯ
    ..... ХИТЛЕРИСТКО ДЪРЖАВНО РАДИО НЯМА МЯСТО В РОДИНАТА
  • 17 Дилдо

    31 5 Отговор
    Стига сте ни промивали мозъците със статии от Дойче Зеле
  • 18 Феодал

    7 19 Отговор
    В момента има 200 депутата дето на секундата ще гласуват за импийчмънт на Янев.
    Отлагането на проблема не бива да има.Избора е ЕС и НАТО или 30 годишния модел.

    Коментиран от #23

  • 19 много

    14 2 Отговор
    странна статия, но от DW толкова.. кога си загубихме медиите за кликове??
  • 20 Рап

    12 5 Отговор
    Много точен коментар,но всичко си зависи от нас избирателите. Тези които не гласуват ,а само критикувт е крайно време да заемат позичия. За другите е ясно,всеки ще си гласува както до сега,но все пак помислете,защото бъдещето е за вашите деца.... Дано наделее разума,защото взе пак земята се върти...
  • 21 Наистина си голяма Тесла

    7 8 Отговор

    До коментар #6 от "Киро Теслата":

    Киро ....Тесла си вижда се отдалеч. Защо искаш всички българи да са зле само защото си въобразяваш че ти с тези санкции си добре.
  • 22 Хаах

    7 15 Отговор
    Нямаме нищо против мненията на 15% путинци, нж имаме против 15% да налагат на останалите как и къде да е Б-я и то с танковете на Путин от Буча.
  • 23 Qqq

    11 6 Отговор

    До коментар #18 от "Феодал":

    Къв Янев те пере бе? Той е никой.
  • 24 Трън

    17 7 Отговор
    Простокирчовците направиха така, че ГерП да са алтернатива. Някой от гласуващите за тях, дали си е мислел, че са толкова некадърни.
  • 25 ген Столти

    17 6 Отговор
    Единственият шанс на на Кире е да плува за Канада през Босфора, ако Ердо му даде пропуск, е и ако му стигнат силите.
  • 26 Не се заблуждавай.

    11 11 Отговор

    До коментар #2 от "Като реалист":

    И Радев и Янев са хора на козяк. Понеже Киро яко се дъни, Янев е новият вариант на метрополията да ни заблуди като поредния "спасител".
  • 27 Чест и почитания

    5 20 Отговор
    Много добър разбор на събитията. Но има нещо, което не се взима по внимание, последното проучване, преди унижителните действия на РФ, в лицето на митрофанова и Газпром срещу България, показва, че 63% са за НАТО и ЕС, и само 15% за русия на путин. Така, че тези 15% както и да ги разпределят, нама как да спечелят , ако се стигне до измама ще стане майдан - пък може би и от там трябва да се мине, за да се отървем от вечния ни "освободител". Върхушката около бойко са си руски слуги, но избирателите им не са.
  • 28 Буха ха

    18 4 Отговор
    Кирчо и Кокорчо избързаха да заявят че няма да плащат газа в рубли. Защо ли? Ами защото Гърция ще си получава предостатъчно газ от Русия, ще плаща в рубли, ще ни “помага” като препродава известно количество на посредник и този посредник пък ще го препродаде на БГ с надценка, така че да има комисионни и за тези които са одобрили тази схема. Дори и най-неострите се досещат, че при директна покупка от Русия тази врътка е невъзможна. На пелчелившите честито!
  • 29 ДжО1984

    6 8 Отговор
    Каквито и алтернативи да има, всички водят до НЕПРОМЯНА, а продължение на АГОНИЯТА ни и в крайна сметка СМЪРТ! Съществените ПРОМЕНИ се случват след ликвидиране на държавата и след това ПРЕОСНОВАВАНЕ то и ВЪЗРАЖДАНЕ то и! Това не се отнася само за нас Българите, това е от както на Земята ходят хора!
  • 30 даааааа

    8 10 Отговор

    До коментар #1 от "Грульо":

    ВЪЗРАЖДАНЕ Е ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ
  • 31 Сомо рубладжии ли да четем?

    4 15 Отговор

    До коментар #9 от "hh88":

    Путинофилите и без това са истерично кресливи.
  • 32 Чуждата преса за Радев

    5 10 Отговор
    Само това цитирано в чужбина е достатъчно за импийчмънт на Радев:
    „Категорично „не“ на предоставянето на военна помощ на Украйна, защото това ще бъде стъпка към прякото участие на България в този конфликт. Призивите за мир изчезват, а те се заменят с все по-остра реторика и призиви за победа Ако победата означава самоунищожение и икономическа ликвидация на Европа, ние се движим бързо в тази посока."
  • 33 Гадател

    15 4 Отговор
    Ако се изредят всички гадатели картината ще стане още по неясна. Зависи кой колко им е платил. Шансовете за България за съжаление тези идиоти харвардските послушници го пропиляха. Това което се задава без да съм гадател е глад, липса на пари за храна и лекарства и мор дори без вируси. Стоп на това оравителство и съд за всички виновни.
  • 34 Задунайская Губерния

    5 14 Отговор

    До коментар #8 от "kvy":

    И да те упровлява нискочел, пиян дребосък диктатор от Кремъл, това ли ти е идеала? Мерси, придпочитам ЕС и НАТО и малко по-скъп газ, но да имам свободен избор.
  • 35 Вън сащ от България

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "Грульо":

    Точно, както Радев, така и Радев са американски генерали. Играят определена политика-не сме с НАТО, но не сме и против тях.
    Освен Радев, Янев е спечелил много от НАТО. Работил е като офицер за анализ към Департамента по планиране и програмиране в Белгия (1998 – 2000). След това завършва Военен колеж към Националния военен университет във Вашингтон, САЩ (2004 – 2005). В периода 2005 – 2007 г. е началник на департамент „Tрансформации“ в Центъра на НАTО за борба c тероризма в Анкара. А от 2011 до 2014 г. е военен аташе в САЩ. Но когато трябва да бъде истински натовец, Янев си спомня, че всъщност е русофил и руските интереси са му най-мили. Не на нас тия- американската марионетка си личи и от самолет!

    Новата партия на Янев е американски демагогски проект - да разцепи Възраждане, или поне да дръпне гласоподаватели с антинатовски виждания.

    Коментиран от #44

  • 36 Мазало

    2 10 Отговор
    След като на 4 май НС гласува за военна помощ за Украйна, Радев на коя Държава е Президент да питаме?
    Кой стои зад личното му мнение, има ли легитимност той и откъде на къде за 6 месеца се проведоха 3 избора за НС, а за Президент един.

    Коментиран от #48

  • 37 Айде де

    9 1 Отговор
    Кви шансове кви 5 лв.бе баахлуци.
  • 38 bbb

    11 1 Отговор
    Е тоя Смилов е уникален тъпанар
  • 39 Doni Brasko

    2 7 Отговор
    Добър анализ.
  • 40 Doni Brasko

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Все повече се убеждавам":

    И кои са пълните истини?
  • 41 боко

    11 0 Отговор
    кирчо и кокорчо с еднопосочен билет за канада

    Коментиран от #46

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Ал Бунди

    3 10 Отговор
    Оказа се че шофьора на самолет в случая е по-голямото зло дори от Тиквоча. Тоя трябва да си заминава немедленно, иначе България отива стремително към гражданска война. ИМПИЙЧМЪНТ ЗА Радев.. това е спасението..иначе...Бог да е на помощ на България.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 стоп!

    6 0 Отговор
    Народно Събрание!За се затвори!Ремонт поне 5години! 32г -около 1300бр говеда са вечни!Те са нищо- правище лапачи! Консуматори на доверието Народа!....
  • 46 боко моко

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "боко":

    няма да минеш метър. За сега си козирувай ..
  • 47 Детска градина

    5 0 Отговор
    Използването на прости примери за обясняване на сложни казуси издава неподготвеност.
  • 48 111

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Мазало":

    НС се саморазпусна 2 пъти, защото спящите агънца така и не отидоха да гласуват. Напомням, че гласуването по конституция е задължително, а за формирането на мнозинство е крайно необходимо. Гласувайте!
  • 49 ЧОБАНИН

    8 0 Отговор
    ТИЯ МИСИРИ НЕМАТ ШАНС ЩОТО СА МИСИРИ ТЕ СА ЗА КОЛЕНЕ И ГО ЗНАЯТ СЕГА ПРАВЯТ ПАРИ И ГИ ТРУПАТ ЗА ПОСЛЕ А ВИЕ ЖЪЛТОПАВЕТНИ ГЛУПАЦИ ЩЕ ПЛАЩАТЕ А НИЕ ОТ ПРОВИНЦИЯТА ЩЕ ВИ ТРИЧИМ / ПАРНОТО КОЛКОТО СТРУВА ТОЛКОВА АРЕ ЧИБА/ ПАНЕЛКА С КЮМБЕ ПРЕЗ ДЖАМА И ДЪРВА НА БАЛКОНА
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Точно

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пешо":

    казано. Браво..................
  • 52 Швабските зелки

    3 0 Отговор
    Са продажни говеда като Факти и Джамбазов.
  • 53 ЦарВул

    2 0 Отговор
    Ха да ги видим сега КОКОРЧОВЦИ И ПРОСТОКИРОВЦИ КОЙ ЩЕ ГИ ПОДКРЕПЯ АКО БСП НАПУСНЕ КОАЛИЦИЯТА??ГРОБ-АРИТЕ СА ГОТОВИ И ЩЕ ГО ПОДКРЕПЯТ АМА НАРОДА ДЪЛ ШЪ ГО ПОНЕСЕ ТОВА УНИЖЕНИЕ-ВРЪЩАНЕТО НА ТИКВОЧА ВЪВ ВЛАСТТА?ИЛИ ПЪК ДПС-МАЛКО ВЕРОЯТНО,НО------АКО ТОВА СТАНЕ ОТНОВО ЩЕ ИМА "ТИ ЛИ МЕ БУТНА ИЛИ САМ ПАДНАХ"??ТАКА,ЧЕ ТЕЗИ ПРИШЪЛЦИ ДА СИ НАПРАВЯТ ДОБРЕ СМЕТКАТА И ДА СИ КУПЯТ ОН УЕЙ ЦИКЕТС ЗА КАНЕДИЪН БАРАБАР С ДБ,ИТН И ДРУЖИНА!!!А НА КОГО ЩЕ ОСТАВЯТ ГЕШЕВ ЕДИН БОГ ЗНАЕ!!!!МАЙ,МАЙ ИМ ИЗТИЧА ПЯСЪКА В ЧАСОВНИКА!!ЩЕ ИМА "ЧАО!И ДО СКИФ"ВЪВ ФЕЙСБУК,ДЕ!!ИЛИ ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ ДИСТАНЦИОННО КАТО УЧЕНИЦИТЕ!!!ХА!ХА!ХА!ХИ!ХИ!ХИ!НЕ СТАВА СЪС "СЛУГИ НА ДВАМА ГОСПОДАРИ"!!!КРАВАРИСТАН И СУВЕРЕНА/НАРОДА/!!!КАЗАХ!!УМНИТЕ ЩЕ РАЗБЕРАТ!!ОСТАНАЛИТЕ Е....ТЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ!!!
  • 54 "Вместо мозък, идеален газ"

    1 0 Отговор
    Арестович, съветника на Укро райха
  • 55 Анджело

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Пешо":

    Референдум за излизане от НАТО е обявяване на война на САЩ
  • 56 киро теслев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Киро Теслата":

    като бутнеш радев, всичко ще бъде пометено, заедно стеб. огледайсе. народа толко муе писнало от нато, еввро простотйй, че виси на косъм да излезе и да помето всичко и всички. сляп ли си. отиди в некое село влез в някоя кръчма и слушаи какво си говорят хората дето не могат да си купят хляб и не могат да си карат колата . не гледай големите джипки в софия. виж другите.