Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 16:00 1 899 16

Любомир Аламанов: Как корупцията убива

  • корупция-
  • ограда-
  • кражба

А приказките как е нямало поддръжка за една година и затова се струтва, са смешни

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Цяла седмица знайни и незнайни бивши милиционери дефилираха по медиите, за да обясняват колко прекрасна ограда била направена на границата. Показваха снимки с чужди премиери как им демонстрират оградата. Колко била прекрасна.

Както всичко, и това се оказа пълен фейк. Оградата е направена като временно съоръжение, по специален закон, приет през 2015 г. И не е подлежала на никакъв контрол, на никакви документи, на нищо.

„Държавата е правила така, че да се строи с много по-малък контрол и оградата не прави изключение. Така са го измислили политиците. За съжаление, случаят е идентичен с темата за строежите, които политиците от същия период, се опитваха да правят и да ги наричат по друг начин, но които не изпълняват цялата същност на закона".

Стотици милиони са дадени от европейските структури като за стабилна ограда. Парите са "усвоени", но е построена хартиена, или бамбукова, или тенекиена ограда. Без контрол. Любимата милиционерска практика.

А приказките как е нямало поддръжка за една година и затова се струтва, са смешни. Както за магистралата - нямало поддръжка за няколко месеца и се разваля. Просто са направени некадърно, а парите са откраднати.

Всичко е така. Цялата държава деградира. Защото едни бивши милиционери са откраднали парите.

Точно като руската "показуха", както написа тази седмица проф. Дайнов. Само демонстрират модел, а крадат парите и нищо няма на практика. По корупция наистина сме станали част от съветската вселена.

Корупцията убива.

Но искат да се забрави, да се прегърнем и да ни спасяват. Безсрамници.

Спокоен ден!

(от фейсбук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 7 Отговор
    Учителите по корупция са в Брюксел.Всички схеми дойдоха оттам.Да не мислите че простата Тиква е измислил толкова сложни схеми за кражби.
  • 2 Държавата

    17 0 Отговор
    гасне , корупцията процъфтява !
  • 3 Павлов

    7 3 Отговор
    Опгто пак е "изненадано", че тяхното управление фрасна неизлечим печат на българите като най-корумпиранитеи липса на борба с корупцията и върховенство на закона....това са ви плодовете гепаджии и пишмн патриоти плюс оод8опг дпс...докато не ви изринат бантустанците и не заприилчат поне малко на еропейска държава няма признаване за равни на европийските държави...и никой друг не вие крив, със смешните закани как те нямали да гласуват за един си кой...ще сте късметлии ако не приемат в близко бъдеще правила за игнориране, т.е ветото да падне на такива членове втора и трета категория и даси останете с опгетата на шията в предверието на европа...
  • 4 Русия враг №1 на България

    10 11 Отговор
    Всички злини идват от Мордор !
    Комунизмът си отиде, но Радев, Йотова, Нинова, Копейкин, Първанов, Румен Петков, Бойко Рашков, Румен Овчаров, Румен Гечев, Борисив, Доган и вся остальная ... още са тук... тук са и управляват ... крадат в полза на фашиста Путлер

    Коментиран от #6, #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последния Софиянец

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Русия враг №1 на България":

    Мордор = Брюксел.
  • 7 Българин

    6 6 Отговор
    Аламанов ако беше мъж щеше да каже кой е корумпиран политик №1, но нали си е оставил "топките" на Урсула не смее да гъгне срещу нея!
  • 8 Хахаха

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Русия враг №1 на България":

    Урсула и тя открадна милиарди покрай Пфайзер за да финансира Путин, нали дженди:)
  • 9 Реалност

    7 3 Отговор
    Тези знайни и незнайни бивши милиционери започнаха да крадат и да пълнят чекмеджетата чак когато влязохме в ЕС...защо така бе Алабалов?
  • 10 жжжжжж

    3 7 Отговор
    щото простокиро и ко не крадоха. и документи има. смешник. окошариха твоите хора в сливенския и ревеш. нали съдът е ваш?!. само опорки ръси. дай документи и свидетели .
  • 11 един

    6 0 Отговор
    Аламанов го е казал точно,безсрамници!
  • 12 бай Даньо

    1 5 Отговор
    Пълни тъпотии Аламанов! Не се упражнявай на красноречие на гърба на държавата разрушихте я вече такивата като теб "сладкодумци" обезверихте народа и го направихте само нихилисти , фаталисти , пораженци и циници .... Не случайно не казвам упражнявате се на на гърба на тая или оная партия или политик защото това злословене трашване на държавата и постоянно търсене на виновен където някога просто го няма а има трагични обстоятелства, международно положение .... не ти ли е ясно че България е на основния път на трафика на емигранти от Турция за Европа къде другаде да се случи тая трагедия ако не на българо- турската граница!? Ало Аламанов!?
  • 13 ха ха

    1 1 Отговор
    това всички го знаем , въпроса е че те / милиционерите / контролират институциите както и политиците са тяхна собственост , а пък тях ги контролират чужди разузнавания , проклета територия не е за нормални хора
  • 14 чудя се

    3 1 Отговор
    Защо при тези "свободни медии", толкова често срещам ник нейм "последния софиянец", който обикновено пръв се изказва и подава тон на тълкуванията на коя да е статия. Просто се зачудих?

    Коментиран от #15

  • 15 нека ви кажа

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "чудя се":

    Най-вероятно е част от екипа на сайта и е на заплата.
  • 16 Добре,че сте само като руснаците по кору

    1 0 Отговор
    ...пция , Че ако бяхте като тандема - Бил Гейтс и Урсула ланянска и мъжО или Джо байдън- хънтър байдън- порошенко- Боризма досега да го няма и това дето още то има тука...