12 Март, 2023 13:00 4 927 332

Червената армия окупира България, макар тя никога да не е воювала срещу СССР

  • червена армия-
  • ссср-
  • окупация-
  • българия

Адв. Емил Василев посочи какво да се прави с МОЧА

Червената армия окупира България, макар тя никога да не е воювала срещу СССР - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Основният аргумент на по-умерените защитници на МОЧА е, че той трябвало да напомня на бъдните поколения за събитията от 1944 г., за да си вземаме поука, да не допускаме това да се случва и пр.

Това коментира във "Фейсбук" адв. Емил Василев.

Всъщност какви са събитията? Червената армия окупира България, макар тя никога да не е воювала срещу СССР, пък и срещу никой от антихитлеристката коалиция.

Тук оставяме настрана подвизите на българските летци, които са защитавали София от атаките на американски и английски бомбардировачи. Възползвайки се от това група въоръжени терористи прави държавен преврат и върху щиковете на червената армия докарва комунистите на власт.

Останалото го знаем. А последствията още ги търпим.

Горните тъжни исторически събития безспорно са важни за България - обръщат коренно политическото и икономическото ѝ развитие през следващия половин век. Правят я най-бедната и изостанала държава в Европа, дори в сравнение с другите страни от Източния блок.

Но това ли са най-важните събития, които трябва да ни се напомнят с този тумор на гигантизма на 200 метра от Софийския университет и 400 метра от Народното събрание? Освобождението не е ли по-важно от комунистическия преврат?

А Съединението и Независимостта да не би да са по-маловажни от окупацията ни от СССР? Но не! Според феновете на МОЧА именно този паметник трябва да бъде най-гигантският и именно той да е точно на пъпа на София.

Всъщност този паметник е апотеоз на националния ни нихилизъм и робско коленопреклонничество. Той е унижение за всеки нормален българин. Аз лично си мисля, че една скромна възпоменателна плоча на мястото на МОЧА ще има много по-възпитателна цел.

На нея трябва да пише: "Тук се намираше унизяващ националното ни достойнство гигантски паметник на съветските окупационни войски, довели на власт през 1944 година сателитен на СССР комунистически режим, който спъва развитието на България в продължение на десетилетия.

Помнете и не допускайте никога това да се повтори."


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 174 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    170 58 Отговор
    Този адвокат ,вместо да адвокатства да взема пушката и да отива при гироите на Окраина.Аман от диванни патриоти!😎🙉🤡🙉😎

    Коментиран от #20, #53, #110, #203, #233, #327

  • 2 ТаУмВзе

    119 37 Отговор
    Улавите няма успеят да бутнат каквото и да е!

    Коментиран от #85

  • 3 И ѝ сложи

    48 13 Отговор
    чатала на врата !
  • 4 Петър

    169 64 Отговор
    България, никога не е била окупирана от съветската армия, ако някой твърди, че сме били окупирани от съветската армия, значи сега сме окупирани от армията на НАТО и САЩ.

    Коментиран от #38

  • 5 Едни укопират

    76 17 Отговор
    Други бомбандират

    Коментиран от #11

  • 6 Раданч Татлъту

    145 46 Отговор
    Факти и по 1000 статии дневно да пускате,огромната част от българският народ НИКОГА няма да намрази Русия!😎🥳🤡🥳😎

    Коментиран от #16, #25, #30, #37, #82

  • 7 Адам Хилтън

    100 16 Отговор
    Пък турската армия само е "присъствала" и "партньорствала" са нашата, въпреки че са воювали с нашата армия и са я ликвидирали - също като американците сега.
  • 8 Сталин

    128 35 Отговор
    Ако не беше тази " окупация" сега българо турската граница щеше да бъде някъде покрай Пловдив

    Коментиран от #331

  • 9 Да живее РУСИЯ

    108 45 Отговор
    Да живее червената армия освободителка от фашизма
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Раданч Татлъту

    27 8 Отговор

    До коментар #5 от "Едни укопират":

    И трети пред компютъра мастурбират!😁😁😁🥳🤡👍
  • 12 Истина

    40 83 Отговор
    Окупира и изпрати българите като пушечно месо в Унгария и Австрия.Цар Борис не жертва българските войници на Източние фронт но комунягите ги жертваха на Западния.
  • 13 СЕЛЯНИН

    65 15 Отговор
    ЗАЩО НЕ СЕ СЪБЕРЕТЕ КОМУНИСТИ И ФАШИСТИ И ВЗЕМЕТЕ ДА СЕ ГРЪМНЕТЕ ЗАЩОТО НИ ПИСНА ОТ ВАС СОФИЯНЦИ
  • 14 Аман от джендарляци

    81 13 Отговор
    Лгбт евроатлантици разна паплач фашистка
  • 15 Сатана Z

    60 26 Отговор
    3ти Украински фронт окупира България,а не Червената армия.Ако имате претенции,то те са към Бандеровците от 3ти Украински.

    Z
  • 16 Едни и същи сте

    14 51 Отговор

    До коментар #6 от "Раданч Татлъту":

    драскачите на евразия

    Коментиран от #22

  • 17 Сталин

    59 21 Отговор
    Скоро предстои мобилизация и в България, Украйна се готви да отвори втори фронт в Приднестровието и Молдова, защо мислите Бай Дън събра онези мушмороци от Източна Европа онзи ден, питайте Радев.
    Българските цървули ще бъдат натоварени на влака и изпратени да гният в окопите на Молдова

    Коментиран от #33, #74

  • 18 Ами

    17 51 Отговор
    Спорни исторически събития и личности няма как да обединяват и няма нужда да имат паметници. В историята си имаме достатъчно много личности и събития, които не пораждат разделение, а обединяват. Щом даден монумент е подложен на непрекъснати с години посегателства значи той няма място като такъв в тази страна. Защо примерно паметника на Левски или този на Шипка не са обект на непрекъснати посегателства? Ами защото просто не прославят спорни личности или събития и не разделят обществото и съответно имат своето място като паметници.

    Коментиран от #142

  • 19 Постоянно воюваше!

    76 14 Отговор
    От четири български летища денонощно излитаха самолетите на Луфтвафе и бомбардираха нон-стоп СССР,три български Окупационни корпуса бяха в Македония,Гърция и Югославия,Царството бе член на Тристранния Пакт с Хитлер начело и още и още и още...

    Коментиран от #78

  • 20 Хаха

    9 38 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Бареков стига си писал глупости по форумите.
  • 21 Сталин

    62 21 Отговор
    Скоро предстои мобилизация и в България,да видим колко ще явят да се бият и умират за господарите си от Сащ,и същo за именията и яхтите на нашите олигарси и фабриките и банките на западните мародери.Българина няма друг избор освен да обеси тези които вкарат България във война с Русия,представете си лампите около парламента окичени с телата на предателите и изедниците вкарали България във война за интереса на западните мародери.Това ще бъде най красивата картинка в цялата история на България.
    Кой няма да иска селфи на фона на висящите Тулупа,Киртака,Ристю и другите изедници и някоя друга женска от парламента като Деса дуловската и Фидосова закачена с краката нагоре за малко еротика
  • 22 Раданч Татлъту

    49 13 Отговор

    До коментар #16 от "Едни и същи сте":

    Заминавай при гироите на Окраина,кво чакаш?😎🙉🤡🙉😎
  • 23 България

    28 16 Отговор
    Е окупирана от украинци - 3-ти Украински фронт. Не преиначавайте историята.
  • 24 БАЙ КУРТИ

    53 7 Отговор
    Никога не сме воювали, но обявихме война на САЩ И АНГЛИЯ/съюзници в антихитлеристката коалиция. Е тогава защо ревете.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Ники

    37 22 Отговор
    Махането на МОЧА сигурно драстично ще осмисли живота на този адвокат и махането му ще е единствената битка в живота му, която е спечелил! Хвала на такъви борци!!!
  • 27 Яне Сандански

    65 10 Отговор
    Нека тези които искат махането на паметника да помислят какво ще правим с паметника на американските летци които са взели живота на 4000 мирно население българи юДа сложим една плоча ,тук беше паметника на убийците на 4000 мирно население .Сега от свободата на словото ще ме изтрият но иначе говорят за свобода на словото и демокрация ,нали ? Но така е когато се страхуваш от истината .

    Коментиран от #239

  • 28 СССРБарета

    53 16 Отговор
    Червената армия победи българските фашисти както и тези в Eвропа! Българският народ е признателен и благодарен за освобождението от фашизма от страна на червената армия!

    Коментиран от #32

  • 29 Списък на позора

    23 49 Отговор
    Въпросния монумент - извисява се над български институции като Софийския университет и близкостоящия Парламент. Най-големия ни православен храм - кръстен на руски "светец" мюсюлманин, плащал данък на монголците, нямащ нищо общо с България или българската култура или религиозен живот. Дондуков, Аксаков и Игантиев - трио руски властимащи, които доказано са работили срещу интересите на България с главни улици/булеварди в центъра на столицата, руски "културен" център - всяка година организиращ "празненства" за 24 май, на които думичката БЪЛГАРСКА никъде не се използва в комбинация с "азбука". И още много подобни елементи от градския облик и то не само в София.
  • 30 Ха ха ха

    20 48 Отговор

    До коментар #6 от "Раданч Татлъту":

    То цял свят намрази пРоссия, е BG ватенките правите изключение, за вас матушка е над всичко....

    Коментиран от #35

  • 31 Българка

    17 61 Отговор
    Одобрявам позицията на адв. Емил Василев, защото тя е историческа истина. МОЧА е позор. Окупираният роб издига монумент с благодарник към агресора. Жертвата възхвалява насилника. На това ли искаме да научим децата и подрастващите? И до сега много българи са лазейки и спротегната ръка за джобни към Кремъл. Робе, дойде време за ОСВОБОЖДЕНИЕ. Средновековна България също е била империя на три морета. А духът на много българи - русоробски

    Коментиран от #66

  • 32 Историк

    16 42 Отговор

    До коментар #28 от "СССРБарета":

    "Червената армия победи българските фашисти както и тези в Eвропа! " В България през ВСВ "Фашизъм" не е имало като част от упревлението на страната, а Сталин и Хитлер са били съюзници между 1938 и 1941ва година.

    Коментиран от #43, #47, #87

  • 33 алооо

    7 19 Отговор

    До коментар #17 от "Сталин":

    Да не забравиш да си пиеш хапчетата на обяд.

    Коментиран от #70

  • 34 комунистче

    42 22 Отговор
    комунистическия режим спъвал развитието, дето построи нормални жилища на хората, с парно и топла вода, осигури им работни места, училища и детски градини, транспорт, символични цени на храните и битовите сметки, какво ли е правил тогава режима отпреди 1944 година, с калните пътища, дребните нивички, чиновническия произвол, лихварите чорбаджии и авторитаризма от 1934 година, да не споменаваме събитията от 1923 до 1927 година, той направо ги е унищожавал българите

    Коментиран от #45, #49, #63

  • 35 Раданч Татлъту

    19 7 Отговор

    До коментар #30 от "Ха ха ха":

    Ами айде де!Кога тръгваш за Кийф?🙉🤡🙉

    Коментиран от #41

  • 36 Адвокатът

    30 7 Отговор
    Явно е доста тп и поради това е и прст. Историята е наука, която трябва да се изучава и помни, смотльо. Явно според тоя корифей бг армията е играла някаква детска игра из Гърция и Югославия, а.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Българка

    15 34 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    Би ли ни споделил кога България е издържала години над 600 000 американски или натовски войски, които са насилвали и грабили българи. Да не споменаваме стотиците избити от интелигенцията. За Русия България и до днес е тяхна колония, Задунайска губерния

    Коментиран от #157, #312

  • 39 Кресна

    47 12 Отговор
    Защо в Германия никой не маха паметниците на червената армия ? Германия която е страна в конфликта не го прави ,но нашите атлантици по големи американци от американците и майка си ще продадат за да угодят на онази мустакатата.Срам и позор .Като искате да махате паметници ,махайте всички но е срам да махаш паметник на обединена Европа срещу нацизма и да държиш паметник на хора убили 4000 мирно население .

    Коментиран от #44

  • 40 Американска демокрация = смърт

    37 8 Отговор
    Фалшифициране на история
  • 41 Ха ха ха

    8 21 Отговор

    До коментар #35 от "Раданч Татлъту":

    Аз ли.... когато ти идеш в москалията.....
  • 42 Раданч Татлъту

    19 6 Отговор

    До коментар #37 от "Бай Яни":

    Бай Яни,заминавай за Кийф!🐷🐷🐷👍
  • 43 СССРБарета

    27 11 Отговор

    До коментар #32 от "Историк":

    Че ти внимателно аз не казвам че е имало фашизъм аз казвам че е имало български фашисти, точно тези които са вкарали българия на страната на фашизма от хитлеристка Германия! Паметниците в цяла македония от това време доказват че има български фашисти! Тези които днес подкрепят фашизма в Украйна също са фашисти и затова искат да бутнат паметника!

    Коментиран от #50, #51

  • 44 Ясно е

    8 21 Отговор

    До коментар #39 от "Кресна":

    На всичките ти въпроси на теб лично ти е отговаряно многократно, тъй че единствената причина отново да ги задаваш е зова на кремълските другаре.

    Коментиран от #58

  • 45 Прокопий

    13 30 Отговор

    До коментар #34 от "комунистче":

    Построил, на цената на три фалита, два пъти целият златен резерв отива в СССР и на кражбата на милиони декари земя и сгради, за да може ти да наследиш една панелна гарсониера. Я се скрии, ватник, сега щяхме да сме поне с Хърватия и пред Румъния, ако не бяха корумпираните комундета. С наследството от блатните - последни!!!

    Коментиран от #57

  • 46 Късно за каквото и да било

    14 28 Отговор
    Още през 89 трябваше да се унищожат всички съветски паметници и най-вече трябваше да се разстрелят публично всички комунисти - от бай Тошо до последния партиен член. Сега все тая.
  • 47 Бай ти Ганьо

    21 8 Отговор

    До коментар #32 от "Историк":

    Да питаме ли Македонците по въпроса за българските фашисти? Нашите днес са напъват да се карат на македонците да премахнат паметниците в които пише български фашисти... но македонците не могат с лека ръка да променят историята си! Историята е за това за да се помни и да се извличат поуки и когато днес отново българия подкрепя фашизма по заповед на Вашингтон след време също ще има последствия!
  • 48 Има кой....

    27 8 Отговор
    Колко много сте, колко низки сте, прода.ж.н.и.ци като "адвоката", може би на дявола?
    Добре, че има кой, къде и как да ви съди за индоктринациите ви. Впрочем, неблагодарността в кой кръг на ада я поставя Данте?!
  • 49 пффф

    11 19 Отговор

    До коментар #34 от "комунистче":

    Ти на гадната двустайна панелка нормално жилище ли му викаш?
  • 50 Прокопий

    6 18 Отговор

    До коментар #43 от "СССРБарета":

    Бъркаш фашисти с нормални хора, защото хем ти си фашист, а не се виждаш отстрани, хем страдаш от стокхолмски синдром, а за капак си емблематичен пример на Дънинг-Крюгер!!!
  • 51 Историк

    10 14 Отговор

    До коментар #43 от "СССРБарета":

    Прочети си поста, сам си противоречиш. А голямата ти грешка бе, че използва МАКЕДОНИЗМА, който НАПЪЛНО официално е създаден от руснаците, за да отдалечи исконни български области с българско население, от България. Следователно си наясно с дейността с която се занимаваш.

    Коментиран от #162

  • 52 Ха ха ха

    8 17 Отговор
    Довечера пак ще ида да се измoчaм върху мoчaтa.....
  • 53 АУУУУУ

    8 26 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    ЩЕ СЪБОРИМ МОЧА И ВСИЧКИ РАШИСТКИ ПАМЕТНИЦИ...... ТОВА Е ИЗБОРЪТ НА НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ.....ВИДЯХМЕ КАКВА БЕШЕ ВЪЗРАСТТА НА ЗАЩИТНИЦИТЕ.......ТЕ СА МИНАЛОТО....НИЕ СМЕ БЪДЕЩЕТО.......ЕВРОПЕЙСКО И НАТООВСКО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ. 🇧🇬🇪🇺🇺🇲🇧🇬🇪🇺🇺🇲🇧🇬🇪🇺🇺🇲

    Коментиран от #55, #67, #73

  • 54 Гъбарко

    36 5 Отговор
    Никога не е имало турско робство. Никога не е имало фашизъм и никой не е спасил света от него, никой не е бомбардирал София. Утре вашите спонсори ще ви накарат да бутнете паметниците и на националните ни герои. Много платена мърша се навъди. Бог да пази България!

    Коментиран от #61

  • 55 Раданч Татлъту

    16 7 Отговор

    До коментар #53 от "АУУУУУ":

    Ъхъ,и ша построите нова България.Гарантирано от Кир Чо,Иц Ко и Ас Ен !😁🥳🤡👍
  • 56 НЯКОЙ

    30 10 Отговор
    Защо все такива като тоя се изказват и публикуват. И яко лъжат впрочем. До 1990 година България беше двайсета икономика в света, каква бедност те гони, бедни сме сега, след грабежа и срутищата който оставиха след себеси тея дето говорят като теб, което не се отнася за тях самите. Дааа, те станаха много богати . И докога ще живеем в Оруел, имало ли е турско робство или не, и ако е имало как е свършило? Може би Боримечката с черешовото топче е сразил смъртно Империята? Имало ли е хитлеристка ос или е нямало и ние участвали ли сме в нея или не, и ако да, как сме платили участието си след разгрома и. ( Историята учи че победените винаги плащат) . Може би с репарации, загуба на територия?! Ако сме минали метър, защо, и благодарение на кого? Уважаемият адвокат би трябвало да знае, професия му подсказва образованост, добре е да обесни какво има в предвид под окупация. Руско правителство ли има в България, руски войски може би, нямало е индустрия, икономика, не сме страната с най много собствени жилища в Европа на глава от населението, в голяма степен предобити по време на ,,окупацията,,. Докога ще се навираме между шамарите и ще го отнасяме накрая, докога подобни хора ще определят пътя ни на вечно губещи в големи конфликти? И най важното , докога безропотно ще слушаме ЛЪЖИ.
  • 57 комунистче

    25 6 Отговор

    До коментар #45 от "Прокопий":

    не са ти виновни руснаците, за твоето некадърие, безхаберие, арогантност, и лошо образование и възпитание, Хърватия има хиляда километра топло море, на хвърлей място от Централна Европа, целия поток туристи се стича към тях, защото в Италия цените са по високи, Румъния има младо и амбициозно поколение, което работи във всички индустрии, България какво има, има само пенсионери, и малък брой младежи без трудови навици и амбиции, нито Хърватия, нито Румъния можем да бъдем, това са ваши глупости и измишльотини, които нямат нищо общо с действителността
  • 58 Смотльо,

    22 5 Отговор

    До коментар #44 от "Ясно е":

    Какво му е отговорено ? Я да чуем защо пречи паметника на червената армия но ви харесва паметника на убийци погубили живота на 4000 човека ? Имаш ли отговор ????

    Коментиран от #65

  • 59 ЛиБеРаст

    27 5 Отговор
    България е определена за зона на влияние към СССР от Чърчил, Рузвелт и Сталин. Никой не ни е питал за нищо!!! Съветската армия влиза в България, за да не допусне "промени" в територията от страна на Гърция, Сърбия или недай боже Турция. Скоро ще предстои нова подялба на света и заради клакьори като този и други финансово подплатени може да се ревизира каква територия може да е българска( ние така или иначе не желаем да управляваме държавата си, даваме я на външно управление) и какво да се даде на Турция като нов геополитически партньор на Русия. Кирякстефчовците вече 100години затриват държавата.

    Коментиран от #83

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Историк

    10 26 Отговор

    До коментар #54 от "Гъбарко":

    Сталин и Хитлер са били съюзници. Съветската пропаганда нарочно е избягвала истинското наименование национал-социализъм, и го е замествало с нацизъм/фашизъм, за да не водят следите на името до собствените им врати. Фашизъм през ВСВ е имало - в Италия, и Испания. В СССР е имало Сталинизъм, в Германия е имало Нацизъм, който е братче на Сталинизма. В днешно време има рашизъм - който е смесица между фашизъм и сталинизъм.

    Коментиран от #170

  • 62 Военнопрестъпника Путин

    7 14 Отговор
    Руските либерсти които са на власт ,обслужват интересите на Сорос и Ротшилдовите
  • 63 Бай Яни

    6 22 Отговор

    До коментар #34 от "комунистче":

    👼😄😄😄😄,смешник ,циркаджия неограмотен. Не жилища а бетони кочини подобия на аартаменти, това строяха комунистите крадливи, ... Дори първият работнически квартал изграден в София е по виенски модел, тухлени къщи със самостоятелен санитарен възел. ,А земеделски колпирации, тъй наречените ,,задруги,, е имало преди 44 година. А терористите червени изпратиха масово народа на полето да копае с мотики за шепа стотинки.90% от производството отиваше в СССР а тук магазините празни и само сухари и стока некачествена. Напълниха София само с неуки роби, послушковци на партията, и възпитаваха младежта по съвецки модел,лъжи и послушание.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ясно е

    1 9 Отговор

    До коментар #58 от "Смотльо,":

    Ти си същия човек.

    Коментиран от #118

  • 66 Абсолютно сте права

    4 12 Отговор

    До коментар #31 от "Българка":

    Адмирации за правилната ви позиция
  • 67 Минго

    15 4 Отговор

    До коментар #53 от "АУУУУУ":

    Бъдещето си...,но на турски поданик, безправен. След NATO(а те ще де оттеглят, че укра сдаде) единствените с интерес към тази кочина корумпирана и разградена, имат само турците.
  • 68 Атлантическата Харта

    9 20 Отговор
    САЩ и Великобритания спасиха раша от Адолф ,иначе сега щяха да щпрехат немски
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Адвокатско бълнуване

    18 2 Отговор
    На 01 март 11941 г. бъб Виена Богдан Филов след няколко срещи с Хитлер, подписва участието на България в Тристранния пакт начело с третия райх. Пакта продадохме през 1944 когато обявихме война срещу Германия, на която 3 години преди това услужливо дадохме възможност да настани войските си у нас? Сега този историчар отново продажно се обявява и срещу СССР. Продажниците никой не обича.
  • 73 ТИР

    20 4 Отговор

    До коментар #53 от "АУУУУУ":

    Смешници,,,първо си спуснете
    крачолите,тези които защитават паметника са създателите на всичко онова което ограбиха сегашните ви кумири,,,а вие дето бленуваните за т-н демокрация ще живеете с кредити за да ядете червеи и буболечки,,,,

    Коментиран от #135

  • 74 Сатана Z

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "Сталин":

    Така е ,товарищ Сталин. На българите ще им бъде представена фактурата по сметката за осребряване на 34 годишната "демократична" окупация от Чичо Сам. Те са вложили пари тук в хора,организации и инфраструктура. Освен това имат компромати за цялата продажна пасмина,която им слугува още от 1944 до днес.

    Z

    Коментиран от #77

  • 75 Историк

    8 18 Отговор

    До коментар #64 от "окупация, за да ни овободят от фашизма":

    "за какво са съдени политици и военни през 1945 г.?" Даже името на това масово убиийство е руска лъжа. Не е имало никакъв "съд". Било е просто една цинична постановка с предизвестен край, с която поставените от съветските окупатори кукли (петима от тях граждани на СССР) са разчистили всичките си опоненти за властта, плюс всеки, който е бил по някакъв начин представител на българската култура, икономика или военно дело. Оставени са само тези, които са се съгласили да съдействат за смачкаването на българската идентичност и замяната й с робски манталитет на послушание. Не са били пощадени дори доскорошните "съюзници" на сатрапите на Москва - Отечествения фронт, не са били пощадени и истински комунисти като Трайчо Костов. Всичко, което не е служело на НКВД и назначените от Сталин хора е било премахнато.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Историк

    4 18 Отговор

    До коментар #74 от "Сатана Z":

    "34 годишната "демократична" окупация от Чичо Сам." Окупация от "чичо Сам" а? Кажи ми кой от Луканов, Гечев, Овчаров, Радев, Първанов (1 и 2), Премянов, Нинова, Рашков, Гоцев, Виденов, Орешарски и Станишев е "американски"?

    Коментиран от #86, #88, #106

  • 78 Добре казано

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "Постоянно воюваше!":

    Само адвокат не може да го разбере
  • 79 Мдаа

    4 12 Отговор

    До коментар #76 от "Ъхъъ":

    Това сочи копи пейста, който си правил много пъти и който многократно е разбиван на съставните му части. Доста интересно е да се наблюдава дейността на "родолюбците" русофили.

    Коментиран от #91

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Само питам

    18 3 Отговор
    И къде в България имаше Руски бази , защото сега мога да изброя четири краварски .

    Коментиран от #102

  • 82 ВЕРНО Е МЮ МЮН,

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Раданч Татлъту":

    ЩОТО ПО ЦЯЛ ДЕН СА НА
    РУ.КИ ТЕЧНИ ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ😁
  • 83 ...осведомен либраст

    2 14 Отговор

    До коментар #59 от "ЛиБеРаст":

    ...ни информира за предстоящото "ново разделение" на света. Осведоменият естествено е осведомен, защото получава информация от центъра който се готви да новопреразпределя света. Центърът има проблеми при новопреразпределението в Украйна, буксува край Бахмут, но осведоменият все още вярва в преразпределението. Вярва, че ленин е жив и здрав и в паузите когато не се показва на посетителите яде, пие, пуши и гледа дори порно, че сталин наблюдава всичко и ръководи от таен бункер и че путин всъщност е кентавър, който с поглед може да изпепелява хора и цели градове в Западна Европа. Слава на задунайская губерния!

    Коментиран от #93

  • 84 Покана

    4 6 Отговор

    До коментар #80 от "Хубаво го прочетете ! Това са фактите !":

    Дай си източниците на "фактите"

    Коментиран от #237

  • 85 Европа

    16 6 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Всичко е просто - Русия освободи България от османско иго, СССР освободи Европа от фашизма. Ние сега нали централно у Европата. Паметника си е точно на място.

    Коментиран от #133

  • 86 интересно

    19 3 Отговор

    До коментар #77 от "Историк":

    А какво правят америте в четири бази на територията на България ?

    Коментиран от #90

  • 87 Боклук

    20 4 Отговор

    До коментар #32 от "Историк":

    Монархо-фашизъм е думата,която ти се изплъзва.Цар Борис Три е бил военен и политически съюзник на Хитлер.Българската войска окупира Македония и Беломорието ,където са избили много етнически Българи живеещи по тези земи.
    Дори в романът "Тютюн" са описани Българските издевателства в днешна Гърция и как са умирали хората от глад.
    Иди днес до Македония и питай местните какви са Българите,които без да се замислят ще ти кажат -Фашисти
  • 88 Само питам

    23 4 Отговор

    До коментар #77 от "Историк":

    Кой ни бомби през ВСВ ? Руснаците или западняците ? Кой ни спаси от репарациите и загубата на територии ?

    Коментиран от #92

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Историк

    2 8 Отговор

    До коментар #86 от "интересно":

    Гарантират, че господарите ви няма да им хрумне да "открият" "фашисти" и у нас.
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Историк

    4 11 Отговор

    До коментар #88 от "Само питам":

    "Кой ни бомби през ВСВ " Англичани, руснаци, американци и югославяни.

    Коментиран от #97

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 България е във възход след 1945 г.

    33 8 Отговор
    Та значи Русия окупирала България и я обрала до шушка. Та на къде да гледаме не знам?

    Кога България е имала 440 бойни изтребителя не на чертежи.

    3000 танка 7 подводници и 200 000 армия.

    Кога България имаше ядрена централа с планирани 9 ядрени блока и 7 работещи

    Кога България е била на първо място по брутно производство на тютюн в света, преди САЩ и Турция?

    Кога България е била на първо място в света по производство на първи клас розово масло.

    Кога България е била космическа нация.

    Кога България имаше най мощната спедиторска организация в ,Европа.

    Кога България е била 9 300 000 население с по 28кв. жилищна площ на човек.

    Кога България е била без неграмотно население.

    Кога в България нямаше наркотици и проституция.

    Кога българина е консумирал 290 яйца годишно, 95кг пилешко месо годишно и 67кг телешко и 42кг агнешко месо. 132 кг млечни продукти.

    Кога здравеопазването е било безплатно за всички и почти еднакво.

    Кога образованието на българина беше безплатно

    Кога правото на труд беше гарантирано.

    Кога образованието до 8 клас беше наистина задължително.

    Кога България имаше изкуствени напоителни системи.

    Кога България имаше крупни 42 ВЕЦ и 12 ТЕЦ.

    Кога лева струваше 1долар

    Кога България имаше електрокарна индустрия.

    Кога България произвеждаше транс манипулатори, телевизори и компютри.

    Кога България е имала тежко машиностроене.

    Кога България е имала Фармация на световно ниво.

    Има и доста дребни ф

    Коментиран от #99, #107, #116, #130, #137, #141, #144

  • 95 МАЛОУМНИКА

    1 0 Отговор
    Ооооо, СЕГА ЛИ ОТКРИХТЕ топлата вода!?!
  • 96 Мдаа

    4 6 Отговор

    До коментар #91 от "Болят ли":

    Ти факти нямаш. Никога не си прочел една книга по тези въпроси. Всичко са ти факсимилета подадени ти от някого.
  • 97 Само питам

    13 1 Отговор

    До коментар #92 от "Историк":

    И къде ни бомбиха Руснаците и Югославяните ?
  • 98 Селянин

    3 15 Отговор

    До коментар #10 от "Кресна":

    Сигурен ли си в писанията си или си на заплата към мутрофонова?да хванем бас за по една дясна ръка?

    Коментиран от #115

  • 99 Е не!

    1 12 Отговор

    До коментар #94 от "България е във възход след 1945 г.":

    Толко дълго няма да ти го чета 😆

    Коментиран от #101, #108, #166

  • 100 Павел пенев

    20 3 Отговор
    България беше съюзник на Хитлеристка Германия в Тристранния пакт бе простак. Като не е воювала срещу СССР, защо беше бомбардирана от нейните съюзници САЩ и Англия? Как може да пишеш такива глупости? Искаш вероятно да блеснеш сред демократите с евро ценности. На всички е ясно ,че сте ненормални.
  • 101 филипинец

    10 0 Отговор

    До коментар #99 от "Е не!":

    Ми като не можеш да четеш , какво друго да кажеш .... ха ха ха ...
  • 102 Руснаците ни бяха

    5 14 Отговор

    До коментар #81 от "Само питам":

    отписали. Най-слабата държава от ВД срещу втората по сила в НАТО и гръцката от юг. На запад Югославия която не беше член на ВД и на север кекава Румъния. Малка България трябваше да защитава СССР първите 1-2 дни от Турция и Гърция - това заплаха ли беше за нас? От Одеския военен окръг щели да пратят войски на летище Бургас. Като знам колко се мотаха около Украйна и никаква логистика нямаха представям си какво щеше да бъде - добре, че не стана.

    Коментиран от #105

  • 103 Простак

    3 14 Отговор
    Мислех, че по прост народ от нашия няма! Оказа се, че има и по прост! Затова сме „братушки“ с руснаците!
  • 104 България е във възход след 1945г.

    23 6 Отговор
    Има и доста дребни факти как Руснаците са ни обирали боклуците срещу петрол и газ и ни направили нефтохима най големия на Балканите.

    Как руснаците ни направили оръжейна промишленост, че сега да продаваме с врътки оръжие по цял свят.

    И така някой да вземе да ми изброи фалбите на Американската междукрация дет сега ни е окупирала, че нещо аз не ги виждам!

    Няма как на един гладен и поруган народ, превърнат в мизерстващ клошар и безродник да обясниш че е щастлив и ще взима заплатите на тези проклети комисионери дето го обират ежедневно. Англосаксонските идеолози се мъчат да го обясняват на много народи по света неуспешно вече два века.

    Слава на Русия и братският народ...слава!

    Коментиран от #223

  • 105 малииии , разбирач

    9 5 Отговор

    До коментар #102 от "Руснаците ни бяха":

    Точно за това Руснаците трябваше да срипат Киев до основи още в началото и до сега войната отдавна да е свършила .

    Коментиран от #120, #138

  • 106 Сатана Z

    9 1 Отговор

    До коментар #77 от "Историк":

    Бивши комунисти ,кво да са? Ти май не четеш с разбиране?Писал съм,че Американосите са вложили пари във всички горепосочени от теб.
    Шантажът обаче е безплатен и е американско изобретение.Справка Боко тиквата при него е 3 в 1,че и повече.Класическа подлога.
    За Нинова нещата са ясни както и за Мунчо

    Z
  • 107 Аз мразя Америка!

    8 14 Отговор

    До коментар #94 от "България е във възход след 1945 г.":

    Обичам само американските долари! С тях едно време си купих дънки от Кореком, защото с рубли не даваха!

    Коментиран от #143

  • 108 Аха

    18 4 Отговор

    До коментар #99 от "Е не!":

    Козяшки трол не чете. Козяшки трол само драска за грантове.
  • 109 Аз съм от ссср

    13 2 Отговор
    Вие демократи какво направихте за България, освен да решите друго не знаете ако не вярвате обиколките страната и ще видите.

    Коментиран от #123

  • 110 Да питам

    3 11 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Ти от къде се обаждаш бе..от Бахмут сигурно? Я кажи , как е при Пригожин, дават ли хубави пари и беплатни ли сач чувалите..че мисля да ставам контабасист..?
  • 111 Путинофил

    6 6 Отговор
    Ама путин как само ви изклати, клати, като тати, а! Цените как са, а?
  • 112 Вредител

    11 2 Отговор
    Най-безполезните паразити са адвокатите!
  • 113 Марков

    20 4 Отговор
    Платена неистина от това адвокатче. Бих ме препоръчал да потърси Потсдамската и Ялтенска срещи на Сталин, Рузвелт и Чърчил. И да види какво са се разбрали тримата големи и какво Чърчил е написал на салфетката. "Да оставим настрана бомбардировките на американците" . Ами да, сега те са ни братя, било каквото било.
    И да го попитам, като се огледа, с какво се отоплява, осветлява? А пътищата, без "бойковите" магистрални отсечки, кой направи? А не е чел, че започна се "революцията", когато България беше на 28-мо място по стандарт в света., А сега къде сме и защо? Къде е електрониката ни, леката и тежката промишленост? И това да оставим настрана, а? Недейте да решите направеното. Вие направете нещо. Не само фотоволтаични и вятърни генератори с европейски пари. И не ми говори за окупации. Германия и до сега е окупирана. А 4-те бази на САЩ у нас какво са? Къщи за гости? Ами да и то безплатни. Жалко за България.
    Бъдете живи и здрави!
  • 114 Мочо

    6 10 Отговор
    Скоро паметника няма да го има,колкото и да се напъват рубладжиите.
  • 115 Кресна

    8 2 Отговор

    До коментар #98 от "Селянин":

    Нямам нужда от подаяния .Имам си достатъчно пари за да съм на подаяния като повечето в България .Говоря от опит и познания и със сърце за разлика от такива като теб
  • 116 555555

    7 14 Отговор

    До коментар #94 от "България е във възход след 1945 г.":

    И въпреки всичките благинки които описваш ,Българите живееха бедно,бяха истински крепостни роби,а магазините за които пишете че продавали само качествена стока,бяха полу празни.

    Коментиран от #149

  • 117 да ти кажа ...

    4 7 Отговор

    До коментар #80 от "Хубаво го прочетете ! Това са фактите !":

    малии..май си докопал някой рядък екземпляр на Работническо село, а? Пази го, че ше стане библиографска рядкост..
  • 118 Смотльо,

    1 1 Отговор

    До коментар #65 от "Ясно е":

    Да ли е същия или е друг е без значение ,аз искам отговор от теб ,ясен и конкретен ,имаш ли такъв или си просто на принципа ,Бла Бла Бла
  • 119 Перо

    23 2 Отговор
    Неграмотният адвокат от джендърския СУ, да прочете историята, БГ в какъв съюз е била и защо е бомбардирана от американци и англичани! Не става така в международните отношения, да се правят селски тарикатлъци: когато германците са в Югославия, ние сме съюзници в тройния пакт и ги пропускаме за агресия, когато руснаците са на Дунав, ние сме против германците! Това ни струва над 4000 загинали от бомбардировките и 32,000 убити при заключителния етап от ВСВ. В края на крайщата съюзниците определиха БГ като губеща страна, съюзник на Райха, а Италия не, поради което сме плащали жестоки репарации! Освен това БГ не е окупирана от СССР страна, а разпределена в Ялта от Рузвелт, Чърчил и Сталин в съветската зона на влияние и от целия Източен блок, само в БГ не е имало съветски военни бази, за разлика от сега! Запазени са и границите от 1939 г.! Защо съветските паметници в Европа и концентрационните лагери, никой не ги пипа? Да не би да пропагандират несъществуващите армии на СССР и Вермахта или съответните държави, от онова време! Това е част от историческата памет от едно друго, отминало време, като всички други паметници! Този паметник е строен с лично събирани средства от народа! Който иска друг паметник, да има обществено обсъждане и да се събират пари по същия доброволен начин. Защо на 09.09.44 г. е било преврат, а през 2014 г., на Майдана не е? Да не говорим за Кувейт, Ирак, Либия, Сирия, Сърбия и т.н.”цветни революции”! Джендърската, разложителна идеология тря
  • 120 Защо точно

    3 12 Отговор

    До коментар #105 от "малииии , разбирач":

    на най-слабото място на границата между ВД и НАТО, там където е втората армия от НАТО(турската) и гръцката, бе никакъв тил нямаше руски бази? Направо бяхме оставени на заколение от "братушките", а тяхните бази в ГДР пазеха доскорошния си враг - немците. Сега викаш Киев да разбиели, обаче трябва първо през Бахмут да минат, после Часив Яр, Славянск, Краматорск и още доста градчета по 1г. за всяко да ги превземат.

    Коментиран от #124

  • 121 Безплатен урок

    6 5 Отговор
    Дълбоко невежество! Не познаваме историята - давам два странични примера: 1. Истамбул име метро една година преди Априлското въстание! 2. Ние спасихме нашите евреи, но депортирахме десетки хиляди от Гърция и Македония!
    И накрая една лека задачка: Кой е казал - дружбата ни с Русия е тъй жизнено необходима, както слънцето и въздуха за всяко живо същество!

    Коментиран от #218

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 555555

    4 8 Отговор

    До коментар #109 от "Аз съм от ссср":

    В тази държава демократи няма-има само комунисти и прекрити комунисти.Затова и демокрацията ни е такава,защото комунист не може да прави демокрация.

    Коментиран от #127

  • 124 и някой закла ли ни бе охлюв

    3 3 Отговор

    До коментар #120 от "Защо точно":

    ама да си пишеш глупостите ей тъй - лаф да става .

    Коментиран от #132

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Руски ценности-избиване на християни

    5 13 Отговор
    Русия е терористична държава.факт

    Коментиран от #128

  • 127 епилиран нежен ляв демократ

    3 2 Отговор

    До коментар #123 от "555555":

    Не приказвай така брат . Аз и ти какви сме тогава ?

    Коментиран от #147

  • 128 много ги разбираш

    13 1 Отговор

    До коментар #126 от "Руски ценности-избиване на християни":

    Кои са християните които избива Русия ? Бандерите дето погнаха поповете и разрушиха манастирите ли ?
  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Но не станахме

    6 10 Отговор

    До коментар #94 от "България е във възход след 1945 г.":

    като разрушената до основи Германия(и не само тя), с нейния стандарт на живот благодарение на плана Маршал. Не можехме да пътуваме свободно, имаше дефицит за всякаква черна и бяла техника, инструменти, леки коли и апартаменти с вноски за по 10-20 години, доларът беше 0,96лв/$, но никоя банка не го продаваше дори за повече пари. Липсваха и много хранителни стоки и зависеха силно от сезона. Има и много други "подробности".
  • 131 ФАКТ

    16 4 Отговор
    НЕДЕЙТЕ ДА ЛЪЖЕТЕ!
    БЪЛГАРИЯ НЕ Е БИЛА ОКУПИРАНА СЛЕД 1944-1945 ГОД. ОТ РУСИЯ!
    РУСКА ВОЙСКА В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИМАЛО, СЛЕД ВОЙНАТА НИТО 1 РУСКИ ВОЙНИК НЕ Е ОСТАНАЛ В БЪЛГАРИЯ!
    ОКУПИРАНИ СМЕ СЕГА ОТ АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ! СЕГА В БЪЛГАРИЯ ИМА АМЕРИКАНСКИ ВОЙСКИ И БАЗИ! ЗАЩО ЛИ, А? КАТО НЕ СМЕ ГИ КАНЕЛИ,КАКВО ТЪРСЯТ ТУК? ВОЙНА В БЪЛГАРИЯ НЯМА, АКО ЩЕ ИМА ЩЕ Е ПО ТЯХНА ВИНА, ПРЕДИЗВИКВАТ!

    Коментиран от #145, #310

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 555555

    4 11 Отговор

    До коментар #85 от "Европа":

    Русия те е освободила единствено от това което трябва да се намира между ушите ти.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 охлюв

    12 2 Отговор

    До коментар #132 от "Друг охлюф...":

    никой не посмя да си помисли да нападне тогава Ссср и Варшавския договор . А след 1995 година можеш ли да изброиш краварите и отбранителния алианс колко държави нападнаха ?
  • 137 България в разпад след 1945та

    6 15 Отговор

    До коментар #94 от "България е във възход след 1945 г.":

    "Кога България е имала Фармация на световно ниво." България няма никакви значими патенти. Това е пълна лъжа и фалшификация.

    "Кога България е имала тежко машиностроене." България не е произвеждала никакви "тежки машини". Това е пълна лъжа.

    "Кога България произвеждаше транс манипулатори, телевизори и компютри." България произвеждаше компютри три генерации след развитието на съответния отрасъл - от подарени (от омразните американци) или откраднати технологии. България не произвеждаше НИКАКВИ кинескопи. Интересно ти виждал ли си кинескоп от онова време.

    "Кога България имаше електрокарна индустрия." България и сега има електрокарна индустрия.

    "Кога лева струваше 1долар" Когато долара не се търгуваше свободно на пазара. Неофициалния (и реален) беше 5 лева за долар. сега е 1.60

    "Кога България имаше крупни 42 ВЕЦ и 12 ТЕЦ." Първите ВЕЦ проекти в България са от ЦАРСКО време, а ПАВЕЦ Чаира е изграден над 70% след 1989та година. ТЕЦ в България е имало от царско време.

    "Кога България имаше изкуствени напоителни системи." В България в момента има повече изкуствени напоителни системи от когато и да било в историята й. Да не говорим за ЕФЕКТИВНОСТ.

    "Кога образованието до 8 клас беше наистина задължително." В момента е наистина задължително.

    "Кога правото на труд беше гарантирано." Никога. През комунизма не можеше да работиш, ако Партията не ти позволи. В днешно време не можеш да работиш, ако не си способен и квалифициран.

    "Кога образованието

    Коментиран от #163

  • 138 М3 голд

    8 0 Отговор

    До коментар #105 от "малииии , разбирач":

    А бе и аз така мислех, че ще стане, обаче после чета: Ами нали после трябва да храним цяла Окраина, защо ни е? И нека се премерим с НАТО да видим кой къде е. И се започна в Европа едно... Затваря се химическата промишленост с големи темпове, отопление до 19°, цени нагоре, негодуване и вече митинги срещу действия на ЕС и светът тръгна не където каза и иска Байдън. Та ще видим
  • 139 Ганчо

    6 1 Отговор

    До коментар #135 от "АУУУУУ":

    Ама като се завърти колелото още няколко години може и да станете русороби . Чудя се - дали ще има нов Народен съд или директно да ви пращаме на екскурзия в Белене .

    Коментиран от #167, #169

  • 140 Ганчо

    7 0 Отговор

    До коментар #135 от "АУУУУУ":

    Ама като се завърти колелото още няколко години може и да станете русороби . Чудя се - дали ще има нов Народен съд или директно да ви пращаме на екскурзия в Белене .
  • 141 България в разпад след 1945та

    8 16 Отговор

    До коментар #94 от "България е във възход след 1945 г.":

    "Кога образованието на българина беше безплатно" Никога. Няма нищо безплатно.

    "Кога здравеопазването е било безплатно за всички и почти еднакво." Никога, няма нищо безплатно. Здравеопазването почти еднакво, но само в комунистическите приказки - докато партийните функционери ходеха в Париж за сърдечни операции и в Швейцария на санаториуми, хората умираха от липсата на елементарни методи на лечение.

    "Кога българина е консумирал .... " Българина "консумираше" каквото си произведе сам. Магазините бяха ПРАЗНИ.

    "Кога в България нямаше наркотици и проституция." Всяко "елитно" училище беше развъдник на наркомани, а комунистическия режим изкарваше омразна западна валута като официално контролираше наркотрафика, точно както днес го прави Асад в Сирия.


    "Кога България е била без неграмотно население." Никога, и русофилите са най-яркото доказателство за това.

    "Кога България е била 9 300 000 население с по 28кв. жилищна площ на човек." Когато България беше концентрационен лагер и по опитващите се да го напуснат се стреляше с бойни патрони без предупреждение. Когато на хората беше дадено право да избират 1.2 милина го напуснаха за по-малко от 10 години.

    "Кога България имаше най мощната спедиторска организация в ,Европа." България имаше една от най-мощните, защото някой трябваше да изкарва омразни долари, за да си плаща режима гигантските дългове, които трупахме към СССР за "подарените" ни "благини" (които ни излизаха през носа)


    "Кога България

    Коментиран от #159

  • 142 Перо

    10 2 Отговор

    До коментар #18 от "Ами":

    Защото ционистите пет пари не дават за БГ кочината! Техен враг за световно господство е единствено Русия и всички други може да бъдат жертвани, както и бертваните нямат право на мнение и лични интереси, а трябва да защитават интересите на господаря! Измисленият проблем не е национален, а геополитически с робски изпълнители!
  • 143 Даваха

    3 5 Отговор

    До коментар #107 от "Аз мразя Америка!":

    Но преводни рубли, ако знаеш какво е това
  • 144 България в разпад след 1945та

    6 11 Отговор

    До коментар #94 от "България е във възход след 1945 г.":

    Кога България имаше най мощната спедиторска организация в ,Европа." България имаше една от най-мощните, защото някой трябваше да изкарва омразни долари, за да си плаща режима гигантските дългове, които трупахме към СССР за "подарените" ни "благини" (които ни излизаха през носа)


    "Кога България е била космическа нация." Откакто има космически изследвания България участва в най-различни разработки, включитело и в момента. Български апарат е на Марсохода,който в момента събира и изпраща данни от Марс.

    "Кога България е била на първо място в света по производство на първи клас розово масло." Българското розово масло винаги е било номер едно по качество - преди, по време на, и след "комунизма".

    "Кога България е била на първо място по брутно производство на тютюн в света, преди САЩ и Турция?" Никога.

    "Кога България имаше ядрена централа с планирани 9 ядрени блока и 7 работещи" Когато руските другаре овладяваха енергетиката ти, за да прикрият истинската си цел - българския уран, който им трябваше за ядрените им оръжия. Изнесен от България на приблизителна стойност от 85 милиарда долара.

    "3000 танка 7 подводници и 200 000 армия." Когато руснаците трябваше да си пласират военното производство и трябваше да ги пазим ЗА НАША СМЕТКА.

    "Кога България е имала 440 бойни изтребителя" Когато руснаците трябваше да си пласират военното производство и трябваше да ги пазим ЗА НАША СМЕТКА.

    "Та на къде да гледаме не знам?" Пробвай с ИСТИНАТА.

    Коментиран от #165, #194

  • 145 Единствен факт

    1 8 Отговор

    До коментар #131 от "ФАКТ":

    ...който избухва тук е , лоботомията е в синергия с "фактите" които получаваш от гаварит масква!

    Коментиран от #174

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 без коз

    7 0 Отговор

    До коментар #135 от "АУУУУУ":

    Братчет , що виеш като гладно куче ?
  • 149 В грешка си

    8 0 Отговор

    До коментар #116 от "555555":

    Пълни глупости си написал. Сигурно си под 35 години

    Коментиран от #161

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Реалист1

    13 1 Отговор
    "Правят я най-бедната и изостанала държава в Европа".
    Това твърдение не е вярно. По макропараметри БГ е някъде 20-30 в света, не в Европа. Сега е над 50 място.
    Но си беше диктаторски режим, без политика по доходите.
    Някои системи работеха по-добре от сега - образователната и здравната система бяха по-добри.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Руски ценности-глад и мизерия

    3 11 Отговор
    Mинимална пенсия в раша 70 евро,минимална заплата 170 евро,

    Коментиран от #154, #171

  • 154 бай икономисто

    8 2 Отговор

    До коментар #153 от "Руски ценности-глад и мизерия":

    Това са ви опорните точки , защото не можете да четете , а и от катуна не сте излизали .
  • 155 Зевзек

    12 1 Отговор
    На плочата трябва да се добави че ако не беше Съветската армия сега София щеше да е в Сърбия,а Пловдив в Гърция.
  • 156 Тото

    12 1 Отговор
    Еййй как ни бяха укупирали, всеки имаше собствен апартамент и къща на село,безплатно образование,безплатна медицина,във всяко училище имаше лекар и зъболекар безплатни,безработица нямаше,колбаси от месо,и още много много други такива лошотии!!😂😂😂😂😂.А сега колко е по хубаво ,никога хората не са живели по хубаво разбира се нашите партньори от САЩ и ЕС много ни помогнаха за това.Тези руски окупатори да се засрамят трябва!!!!😂😂😂😂

    Коментиран от #160

  • 157 Българин

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "Българка":

    А ти би ли ни споделила кога са се случили описаните от теб събития?

    Коментиран от #185

  • 158 Ганчо

    6 0 Отговор

    До коментар #135 от "АУУУУУ":

    Ама като се завърти колелото още няколко години може и да станете русороби . Чудя се - дали ще има нов Народен съд или директно да ви пращаме на екскурзия в Белене .
  • 159 Голяма глупост си написал

    13 0 Отговор

    До коментар #141 от "България в разпад след 1945та":

    Защото форумът е анонимен. За наркотици в България започна да се говори след разпадане на държавата през 1990 г. А за другите неща питай баща си. Не е срамно.

    Коментиран от #164

  • 160 Майтап отпреди 89та

    4 2 Отговор

    До коментар #156 от "Тото":

    "Еййй как ни бяха укупирали" Ааа, несъмнено и неграмотността през Комунизма е била "нулева" :))))
  • 161 555555

    3 8 Отговор

    До коментар #149 от "В грешка си":

    Не не съм.Живял съм достатъчно за да помня руското Робство.
  • 162 СССРБарета

    12 2 Отговор

    До коментар #51 от "Историк":

    Няма никаква грешка! Кмет на македонски град беше в студиото на бнт по повод спора в България! Когато му зададоха нападател на въпроса кога ще премахнат паметниците в македония на които пише българските фашисти човекът се изсмя и каза ма вие какво искате от нас? По времето на втората световна война българия е съюзник с фашистка Германия и фашистка Италия..... следователно какви са българите по това време... освен фашисти! Да каза той това не ви харесва но за съжаление това е истината ние няма да си променим историята с фалшива такава... и нашата водеща глътна бастуна! И днес в българия няма фашизъм но хората които искат да бутнат паметник който символизира победата на съветската армия над фашизма могат да бъдат наречени фашисти и по тази логика фашизъм в България няма но има фашисти! Достатъчно просто го обясних дано си е разбрал!

    Коментиран от #204

  • 163 СЕРИОЗНО ЛИ, БЕ

    9 1 Отговор

    До коментар #137 от "България в разпад след 1945та":

    ИДИ СИ ИЗПИЙ ХАПЧЕТАТА!
    ИСТЕРИЯТА, КОЯТО ТЕ ГОНИ, ТЕ Е УНИЩОЖИЛА!
    АЗ СЪМ НА 75 ГОДИНИ ЧОВЕК, И НЯМАМ НУЖДА ОТ СЛЕПЦИ И ЧУЖДОПОКЛОННИЦИ ДА МЕ "УЧАТ" НА КАКВОТО ДА Е БИЛО, ЗАЩОТО АЗ СЪМ ВИЖДАЛ КАКВО Е БИЛО С ОЧИТЕ СИ И СЪМ ГО ЧУВСТВАЛ С ДУШАТА СИ. ТОВА, КОЕТО СИ НАПИСАЛ Е ЗА КОКОШКИТЕ!

    Коментиран от #168

  • 164 България в разпад след 1945та

    0 6 Отговор

    До коментар #159 от "Голяма глупост си написал":

    "За наркотици в България започна да се говори след разпадане на държавата през 1990 г" Ти даже не знаеш, че в България ЛЕГАЛНО се изкупуваше смолата на Мака. Прочети малко, за да разбереш какво значи това. И се осведоми откога е тая практика, че знам за нея. Да не се окаже, че баща ти е по-малък с 10тина години от мен.
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Пашата

    0 0 Отговор

    До коментар #99 от "Е не!":

    Там ти е проблема ефенди, чакаш някой да ти прочете какво се случва, че теб те мързи.
  • 167 платен ром избирател

    2 11 Отговор

    До коментар #139 от "Ганчо":

    Ганьо, ако трябва пак да ставаме русороби, всички по-образовани хора, ще се изнесет на ура от страната. Ще остананат такива като тебе дето с вазелин и червена роза ще срещнат „освободителите“ и онези дето срещу стотина лева си продават гласовете за да живеят в мизерия. Такъв просперитет ви чака че следващият 10 ноември ще дойде след няколко години.
  • 168 България в разпад след 1945та

    2 12 Отговор

    До коментар #163 от "СЕРИОЗНО ЛИ, БЕ":

    "И СЪМ ГО ЧУВСТВАЛ С ДУШАТА СИ" Фактите не се "чувстват с душата" а се научават като си им СВИДЕТЕЛ и като си ЧЕЛ. Неслучйно русофилите го избивате на "чувства". Защото ви липсва, едното, другото, а най-често И ДВЕТЕ.

    Коментиран от #176, #178

  • 169 555555

    1 2 Отговор

    До коментар #139 от "Ганчо":

    Не се изказвай от последна инстанция, защото не знаеш от коя страна на Туарега ще се укажеш.
  • 170 СССРБарета

    7 3 Отговор

    До коментар #61 от "Историк":

    Само тотален неадекватник може да нарече Сталин и Хитлер съюзници! Не ти се получава човек колкото да искаш да ни накараш да твърдим че небето е БЕНБЕНО то просто е синьо! Не се хаби излишно!

    Коментиран от #173

  • 171 Американско говедо

    13 1 Отговор

    До коментар #153 от "Руски ценности-глад и мизерия":

    Какво точно искаш да докажеш?Че богатите имат право пред бедните?Че по бедните трябва да са роби на богатите?Че Айнщайн като е бил беден е по глупаво и недостоен от Ротшилд?Най великите хора раждали се на тая Земя са бедняци....и според теб са за присмех? Леонардо,Моцарт,Ван Гог, Бетовен,Галилей и мн.други.Елементарното ти мислене свежда всичко до пари и смисълът на съществуването ти се изчерпва с подмазване на богатите.Нямаш ли един грам достойнство?

    Коментиран от #175, #184

  • 172 Адвокат за грант историк става

    9 0 Отговор
    Историята се преподава и учи от историците, не от адвокатите.
    https://fakti.bg/mnenia/762429-mitko-delev-imalo-li-e-savetska-okupacia-v-balgaria
    Митко Делев: Имало ли е съветска окупация в България?
  • 173 Историк

    3 8 Отговор

    До коментар #170 от "СССРБарета":

    "Само тотален неадекватник може да нарече Сталин и Хитлер съюзници! " Само тотален невежа може да отрече ФАКТИ, които са скрепени в ХИЛЯДИ документи между СССР и Хитлеристка Германия от 1936та до 1941ва - търговски споразумения, военни споразумения, дипломатически споразумения. Всичко.

    Коментиран от #180, #186, #187

  • 174 ФАКТ

    8 1 Отговор

    До коментар #145 от "Единствен факт":

    ФАКТА СЪМ СИ АЗ! ТОВА, КОЕТО СЪМ ВИДЯЛ И ОСЪЗНАЛ ПРЕЗ 80 ГОДИШНИЯ СИ ЖИВОТ, ТОВА Е МОЯТ ФАКТ!
    КОГАТО СРЕЩУ СЕБЕ СИ ИМАМ КУХА ЛЕЙКА И СЛУГА НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ, КАЗВАМ ИМ: У ЛЕВО!

    Коментиран от #192

  • 175 Любопитен

    1 2 Отговор

    До коментар #171 от "Американско говедо":

    "Какво точно искаш да докажеш?Че богатите имат право пред бедните? Другарете от Политбюро на БКП как мислеха по въпроса?
  • 176 СССРБарета

    13 0 Отговор

    До коментар #168 от "България в разпад след 1945та":

    Не след 1945-та само фашистите и националните предатели в България бяха в разпад! Затова страната ни от селска се превърна в индустриална придоби ядрени технологии построиха се язовири канализации водоснабдяване електрификация на цялата страна рафинерии и какво ли още не! От 6 милиона българия достигна 9 милиона и 300 хиляди! Но фашистите възкръснаха 1989г. И леко полеко за 33 години ми върнаха на нивата от 1945г. Превърнаха българина в мечтател да ми е чинии на запад и това да бъде най-голямата му мечта и успех в живота! Направиха така че българина да не притежава нищо в собствената си страна всичко да бъде собственост на западните му господари!

    Коментиран от #190

  • 177 Да бе, жертви сте били?

    12 0 Отговор
    А кой е бил на страната на Хитлер? Кой е обявил война на коалицията в която е бил и СССР?
    Еми губите световната война и ревете от последствията?
    Мислете сега, какво правите пак? "Искате да помагате" на Украйна? И ако тя загуби войната, нищо чудно пак да сте "окупирани" от Русия?
    Еми понеже на власт тъпанарите във всяка война се включват и са винаги на страната на губещите, все някой друг след това ви е виновен!
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 хахаха

    8 0 Отговор
    България не била воювала срещу никой...алоооооо, адвокат ли си, кво си...когато си в ХИТЛЕРИСТКАТА КОАЛИЦИЯ, а тя воюва с антихитлеристката, то и ти воюваш...чий го диреше България в Беломорска Тракия и Македония? С чие разрешение тя окупира тия земи? Може и да не е изпращала войска на фронта, ама благодарение на окупационните български войски германците са имали повече на източния фронт..да не говорим за продоволствието и овчите кожухчета за немската армия...
  • 180 ВСВотСАЩ

    11 3 Отговор

    До коментар #173 от "Историк":

    И кога и с кой договор Сталин и Хитлер са били съюзници ??
    Неква нова история май почвате да измисляте..
  • 181 на тоя

    7 0 Отговор
    мозъка му е окупиран от бръмбари.
  • 182 черният джо

    5 0 Отговор
    Ти мало....умен лицемер предател даже да си свидетел -- не да си чул ---със очите си да видиш, че Американците изнасилват майка ти пак няма да вярваш ще твърдиш ,че не е имало ако е било сигурно Руснаците са го направили. Това е черта и мнението на нищожен, жалък, подмазваch, лицемер.
  • 183 ¹19008е

    2 4 Отговор
    Напълно съвпада мнението ви адвокат Василев с това на цялата Демократична България изцяло сме за предложението ви

    Коментиран от #197

  • 184 555555

    4 5 Отговор

    До коментар #171 от "Американско говедо":

    Не бедните не са длъжни да слугуват на богатите.Те имат права. Правото да умрат от глад поради некадърност,или правото да работят за богатите.
  • 185 Г-н Путлер

    1 4 Отговор

    До коментар #157 от "Българин":

    Ами четете я тази история , там всичко пише......
  • 186 Ъхъ

    8 0 Отговор

    До коментар #173 от "Историк":

    а британците, французите, американците не са ли имали хиляди търговски, военни и дипломатически споразумения? Те дали са били съюзници на хитлер? :) Историята, дето си я учил, сигурно е писана от баба ти с четвърто отделение на село...
  • 187 СССРБарета

    10 1 Отговор

    До коментар #173 от "Историк":

    Еми по твоята логика тогава и Чърчил, Хитлер и Рузвелт също са съюзници! Те нали са съюзници и са Сталин! Значи всички са съюзници и какво от това! Защо Чърчил и Рузват подкрепят окупаторската според теб съветска армия! Човече ти си фашист защото ти ме мразиш социализма комунизма и нещо друго ти просто мразиш Русия и руснаците! От това което чета че си написал ти четеш историята избирателно! Твоите куратори от вашингтон не ги интересува строя защото в една част от историята те го подкрепят но в друга част от историята твърди че го мразят но така или иначе те просто мразят Русия и всичко руско а това се нарича Фашист! Така както хитлер е мразил евреите!

    Коментиран от #200

  • 188 Точно така!

    7 0 Отговор

    До коментар #152 от "Чичак":

    България СЕ включва в световната война на страната на ГУБЕЩИТЕ!
    За това е имало "окупация" и "социализъм" след това! Даже западните ни "приятели" са искали изобщо да ни разформироват страната! СССР не е дал, но пък са ни включили в тяхната система на социлиазма...
    Който губи война, така е!!! Като не можеш да победиш, изобщо НЕ започвай такава война, в която ще загубиш!!!

    Коментиран от #205

  • 189 Ахмак

    9 2 Отговор
    Фанатизираните ЛБГТ русофоби намериха още един повод да налагат на всички техните виждания за света.Може да направят паметник на трансджендър станал майка.

    Коментиран от #285

  • 190 България в разпад след 1945та

    3 8 Отговор

    До коментар #176 от "СССРБарета":

    В България не е имало фашисти. Така руските окупатори наричаха монархистите и всъщност всичко, което им пречеше по пътя към властта. Те даже и стари комунисти обявяваха за "реакционери" за да ги премахнат от пътя си. С тия твърдения се подравянвате с "македонизма", който е същата реторика базирана на лъжи (и до днес се разпространяват от сръбските служби в РСМ с любезното съдействие на руските им господари - че българите са "фашисти"). Русофилите паднахте дотам, че в омразата и истерията си, започнахте да обвинявате по същия начин собствения си народ, както най-мразещите го врагове. Впорчем не само омразата е ваш инструмент, но и лъжата. В 1944та година населението на България е било почти 7 милиона, а не "6 милиона" както си написал. Има СТАТИСТИКА и се ЗНАЕ. А това, че наричаш хората управляващи България "фашисти" само потвърждава първите ми изречения - всичко което пречи на руските ви господари бива наречено "фашизъм". Интересно, защото повечето от тези, които ни управляваха са от ВАШАТА кохорта. Да не се окаже, че без да искаш си бил прав, но не по начина, по който си го замислил?

    Коментиран от #217

  • 191 ТЪПАК

    7 2 Отговор
    Прост и тъп адвокат ЛИЗАЧ
  • 192 555555

    1 5 Отговор

    До коментар #174 от "ФАКТ":

    До като наричаш носталгията по младините факт ти ще заслужаваш битието си на клошар.
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 ЧОВЕК

    11 2 Отговор

    До коментар #144 от "България в разпад след 1945та":

    БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1945Г. НЕ Е В РАЗПАД, А В РАЗЦВЕТ! В РАЗПАД ТИ Е МОЗЪКА И ПОНЕЖЕ РАЗПАД, И РАЗЦВЕТ ЗАПОЧВАТ С ЕДНА И СЪЩА БУКВА, ЗАТОВА СЕ БЪРКАШ, НЕ ПРАВИШ РАЗЛИКА М/У ДВЕТЕ ДУМИ.
  • 195 фактите фактите фактие

    11 1 Отговор
    А сета сме окупирани от САЩ. И сме най-бедните в Европа, но и не само на тоя континет предполагам. Разбити пътища, слабо здравеопазване, слабо образование, африкански заплати, запуснати села-призраци, бедни най-бедни пенсионери, много сиганяяя размножена ненужно...списъкът е дълъг!
  • 196 ежко

    7 1 Отговор
    Да ти е драго да го хванеш този адвокат за врата и.....
    България не била воювала...... само дето е обявила война на Англия и САЩ:)Обявила война!Факт!
    Ако беше само воювала, а не беше обявила война друго ли щеше да е, адвокатче.Тълкувате историята както ви изнася, драги.Сега остава да намерите някой неграмотник да се съгласи с вас.Няма да е трудно.....
  • 197 Васко да Гама

    8 2 Отговор

    До коментар #183 от "¹19008е":

    Моля да не приватизирате нагло "демокрацията".Да си демократ не означава да си либерален фанатик с обратни наклонности и екзалтиран русофоб.

    Коментиран от #225

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Историк

    1 7 Отговор

    До коментар #187 от "СССРБарета":

    "Еми по твоята логика тогава и Чърчил, Хитлер и Рузвелт също са съюзници! " Посочи ми съюзническите договори и съвместни действия на Чърчил и Рузвелт с Хитлер, както това е правил Сталин. Чакам.

    Коментиран от #210, #213, #238

  • 201 ауууу

    9 4 Отговор
    Глупости на търкалета. Никой не ни е окупирал! Тоя човек защо говори откровени злонамерени лъжи?! Мисли ни за слабоумни като него?! Това, което се изгради за 45 години - тия днешните не могат да го боядисат и това е ВИДИМО. Давам един елементарен пример. Околовръстното шосе на София, от Горнобански път до Люлин, а това са към 8 километра не е пипано, освен кърпено левашката, от 80-те години! По този участък има неспирен денонощен поток и големи задръствания, защото това на практика е една улица с две платна, без банкет, без тротоари, без нищо. Лампите не светят нощем, а беше дурто при бай Тошо. Да продължавам ли...
  • 202 Лукреция

    10 1 Отговор
    Бръмчете си колкото искате! Нямаме нищо по корен, православие и братство с келтите, англо- саксите, анадолците и краваристанците. Сега ни претопяват, а тогава бяхме почти 9 милиона. Сега сме донори, мърцина и поддържащ персонал на тяхната политика. Сега 2 милиона са им измекяри и никога няма да се върнат тук защото "онова там" е два пъти по- зле "същото тук". И не вече 70- 80 годишни "комунисти" са ни проблем, а новоназначените и създадени за целта евро- атлантици унищожат българското самосъзнание, памет и традиции!
  • 203 Ей товарищ

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Юли, ти ли си?
  • 204 Във всяка страна

    8 1 Отговор

    До коментар #162 от "СССРБарета":

    има червени, зелени, либерали, консервативни, десни, леви, фашисти и всякакви...
    Лошото е, когато на власт дойдат фашисти примерно, то цялата държавна политика, вътрешна и външна, става ФАШИСТКА!
    За нещастие по времето на германския националсоциализъм и фашизъм, подобни такива са на власт и в България! Държавната ни политика става фашистка и губим втората световна война, като ФАШИСТКА страна!
    И също сме съюзници на другите фашистки страни тогава! Еми, какво искате? Историята са факти. Колкото и да се "въртят" и интерпретират, не може да се скрие, какво е било тогава!

    Коментиран от #209

  • 205 СССРБарета

    5 3 Отговор

    До коментар #188 от "Точно така!":

    Братле господ е наказал България втората световна война заради това че вземаме страната на фашистите срещу нашия брат освободител Русия който само 70 години по-рано ни освобождава от турско робство! Тогава както и сега фашистите са вкарали в българия в тази ситуация а не българският народ но понеже българския народ си е мълчал кротко после е бил на страната на губещите по същия начин ще се случи и днес докато фашистите се опитват да бутат паметници и да променят историята ни както и да ни вкарат във войната твърдейки че това не е вкарване във война ще доведе до това че после всички ще понесем негативните последици! Русия така ли иначе е най-големият съюзник на българия във всички времена! Освен всичко друго ако мислим да живеем в тази страна русия ще ни бъде съсед и трябва да сме приятели да търгуваме свободно и да просперираме но аз го в сексуален съм не иска това той иска ние да сме кръвни врагове да се унищожаваме взаимно да не търгуваме а англосаксонецът да казват че той е добрият и ни помага в НАШАТА ВОЙНА срещу русия! НАГЛОСТ!!!
  • 206 Ябадабаду

    6 2 Отговор
    Г-н адвокати,българската армия е воювала през ВСВ.....в състава на Съветската армия,чийто паметник искате да съборите.
  • 207 555555

    2 4 Отговор

    До коментар #193 от "Чичак":

    И съвсем справедливо-За партизанство и държавна измяна наказанието е смърт.Не може под влиянието на чужди-комунистически сили да сваляш законно избрана власт.

    Коментиран от #215, #230

  • 208 Истината

    2 7 Отговор
    Псевдопатриотите русороби,клели се във вярност на Москва, да кажат какво бъдеще за България искат, защото миналото и настоящето го знаем, 45 години най-верния сателит на СССР, предложена за съветска република 2 пъти от диктатора Живков и 33 години подчинено на Кремъл управление на ДС-КГБ ченгета и партийни функционери. 78 години управление,което докара България до дъното, подчинено на Москва.
  • 209 Историк

    2 5 Отговор

    До коментар #204 от "Във всяка страна":

    "Държавната ни политика става фашистка " Посочи 14те елемента на клсаическия Фашизъм и дай за всеки един от тях отчет как България през ВСВ е отговаряла на него. Щом така нагло твърдиш, че собственият народ, от който произлизаш, е "фашистки" трябва да имаш НЕПОКЛАТИМИ причини да твърдиш такова нещо. В противен случай клеветиш собствената си страна.

    Коментиран от #221

  • 210 Спондж Боб Жълти гащи

    6 1 Отговор

    До коментар #200 от "Историк":

    А Сталин бил ли е съюзник с Рузвелт и Чърчил?
  • 211 Божеее... хипер наглец...

    8 2 Отговор
    "Правят я най-бедната и изостанала държава в Европа, дори в сравнение с другите страни от Източния блок."... пише тоя наглец!!!!!

    А световните справки казват;
    ИКОНОМИЧЕСКОТО ЧУДО НРБ (от 44 г. до 89 г.) в Цифри и Факти! ЕТО КАК БЪЛГАРИЯ ЗАЕ 25-ТО МЯСТО ПО БВП В СВЕТА:
    За периода 1979-1988 г. САЩ увеличава БВП на глава от населението със 182%, Япония с 275%, Германия със 158%, Франция със 157%, а България увеличава БВП на глава от населението с 234%. Това ще рече, че България по време на комунизма, дори и в годините на Перестройка, никога не е била в рецесия, камо ли фалирала, както поучава западната пропаганда.

    Коментиран от #216, #219

  • 212 Точен

    10 1 Отговор
    По повод статията на адвоката ще напиша само една дума: ЛЪЖА!
  • 213 Ъхъ

    4 1 Отговор

    До коментар #200 от "Историк":

    например Мюнхенския сговор от 1938г, Британия, Франция, Италия и Германия какво се споразумяват?... а ти какви съвместни действия на хитлер и сталин знаеш?
  • 214 Ивелин Михайлов

    5 1 Отговор
    ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ БРИТАНСКАТА АРМИЯ!

    Коментиран от #226

  • 215 Спондж Боб Жълти гащи

    6 1 Отговор

    До коментар #207 от "555555":

    Каква законно избрана власт те гони?Цар Борис суспендира Конституцията и забранява партиите.Това е преврат и диктатура.Престанете да си измисляте нова история на България!

    Коментиран от #227

  • 216 Историк

    3 3 Отговор

    До коментар #211 от "Божеее... хипер наглец...":

    "камо ли фалирала, както поучава западната пропаганда" Това не го "поучава западната пропаганда" а е известно от кореспонденцията между държавните ръководства на България и СССР, в което Българското във всеки отделен случай моли СССР да му отпусне още заеми, защото няма пари. Всеки път, когато щедрото ни закопаване от СССР е стигало своя естествен край, България е влизала в нова спирала, като вододела на всяка от тези спирали е съответния фалит. За тези неща има документи.

    Коментиран от #231

  • 217 СССРБарета

    5 3 Отговор

    До коментар #190 от "България в разпад след 1945та":

    Почти 7 милиона според теб не означава 6 милиона?!? Хахаха! Монархистите казваш са били обвинени че са фашисти! Ами нали те монархистите посрещат хитлеровата армия и са съюзници с нея от наше име! Разбира се че са фашисти монархистите! За последиците от потъването на кораба е виновен капитана а не чистача на каютите! За Македония... на мен също ми е неприятно че съм написан като български фашист в Македония но затова сте виновни вие хора като теб фашисти по душа които сте тласнали България в тази посока! И да аз приемам критиката на Македония и нейната история защото тя е вярна! Аз съм част от фашисти които са управлявали България по това време и точно поради тази причина днес ще се боря, и няма да ви позволя да победите като бутате паметник на армията която е победила фашизма!

    Коментиран от #228, #234

  • 218 Перо

    4 1 Отговор

    До коментар #121 от "Безплатен урок":

    В БГ е имало закон за защита на държавата, който забранява защитата на чужди граждани в окупираните от Германия държави. На БГ са предоставени само общински функции за управление и охранителен държавен апарат! Нямаме никакво отношение към депортираните 11,000 евреи /а не десетки хиляди/! Има надлежен отговор от БГ НС преди няколко години, по този въпрос! Прочети и не пиши джендърски, неграмотни глупости!
  • 219 555555

    2 4 Отговор

    До коментар #211 от "Божеее... хипер наглец...":

    Само че главите от населението нищо не виждаха от този робски продукт-Той отиваше в партийната върхушка.
  • 220 Айде,бе

    6 1 Отговор
    Само е пропуснал да каже,че без защитата ни от червената армия ,съдружието ни със Ссср и антихитлеристкото движение България щеше да загуби земи до Стара планина. Червената армия влизайки тук на 9 септември неслучайно се насочва кум турската граница. Да не говорим за претенциите на съседите ни,които Чърчил е искал да удовлетвори.А колкото до класациите някакви,сега цялата ни държава се крепи на Аеца от тогава ,даже и тец овцете, за които се молят в Брюксел сега,пак са от тогава:)А и без червената армия или само забавата и никакви евреи нямаше да спасим и Пасито можеше да го няма :))Всеки ден на този паметник цвете трябва да оставя:)
  • 221 Селяк

    4 1 Отговор

    До коментар #209 от "Историк":

    А може ли да си ЛБГТ без да си класически ЛБГТ+ ?
  • 222 лъжи

    12 4 Отговор
    В България преди никога не е имало руски войски, макар ние формално да сме били във война с тях! А сега, понеже сме "демокрация" имаме 4 американски бази и постоянно присъствие на американски войски! Нека народа сам прецени кога е било ОКУПАЦИЯ!
  • 223 ЛиБеРаст

    0 0 Отговор

    До коментар #104 от "България е във възход след 1945г.":

    Ееее! Те руснаците си предадаха руснаците срещу долари, ти искаш нашите кирякстефчовци да не ни продадат срещу долари. Тези които окрадоха държавата, тези които паразитират върху държавата, дистрибутурите чиито стоки са по-скъпи от държавите с висок стандарт, местните "феодали" ...Всички те нямат интерес да се промени нещо от окаяното състояние на държавата. Не искат народа да потърси сметка от крадци, спекуланти, монополисти и от обикновени търгаши.
  • 224 ТЪПАК

    7 2 Отговор
    Прост и тъп адвокат ЛИЗАЧ
  • 225 ¹19008е

    2 1 Отговор

    До коментар #197 от "Васко да Гама":

    Скрии се бе мъртвец Васко да гама е мъртвец
  • 226 555555

    2 1 Отговор

    До коментар #214 от "Ивелин Михайлов":

    Така ще е,докато ползваш главата си за поставка на шапка.
  • 227 555555

    3 1 Отговор

    До коментар #215 от "Спондж Боб Жълти гащи":

    И благодарение на това България има най развитата икономика в съвременната си история.

    Коментиран от #236

  • 228 България в разпад след 1945та

    3 2 Отговор

    До коментар #217 от "СССРБарета":

    "Почти 7 милиона според теб не означава 6 милиона?!" Смешно ти е, че те хванаха в лъжа ли?

    Коментиран от #242

  • 229 Въпроси

    10 4 Отговор
    Един въпрос към бесните десни , соросиоидитв и различнивидове sataninski западни НПО- та ,всички до един ближещи големите краварски з а д н и ц и.
    Да е имало след Втората световна война съветски военни бази в България?
    Н е е имало нали?
    А какво правят сега 4 те краварски военни бази в България?
    От кого ни пазят?
    Те директно ни казват -вие сте нисши, вие сте окупирани и ще правите това което ви заповядваме.
    А вие , цялата тази izmet посочена горе за какво сте ни?
    За да ни агитирате за краварската демокрация ,на която сме колония ли?
    И кой нормален човек ще ви повярва патриотизъм към България?
    Вие сте просто едни слуги, както по време на османското робство са били еничарите!
  • 230 Селяк

    4 0 Отговор

    До коментар #207 от "555555":

    Най малкият разстрелян партизанин и изменник на държавата е на 7 години.
  • 231 СССРБарета

    6 4 Отговор

    До коментар #216 от "Историк":

    След 1980г. Съветския съюз изостана технологично и това е факт! Но това няма нищо общо с борбата срещу фашизма от страна на червената армия! При това технологично изоставане руското ръководство може би подмамено от лъжливи западни обещания взе решение да разпусне източния блок защото Русия като държава която притежава най-голямата суша на земята най-голямото крайбрежие морски шелфове и най-многобройните природни богатства имаше всички данни да се превърне в най-богатата държава в света.... но само при условие че в света има свободна пазарна икономика базирана на световната валута долар каквато уж обещаха Сащ! Оказа се че Сащ се излъгали най- нагло като започнаха да злоупотребяват доминацията на долара към която Русия също се беше присъединила започнаха да налагат санкции и да спъват свободната търговия като по този начин изолират и мачкат Русия! При това положение русия беше длъжна да ревизира резултатите от студената война и тази ревизия вече започна! Един път Русия беше излъгана от Хитлер с договорът за не нападение! Втори път Русия беше излъгана от англосаксонците че военният съюз оглавяван от тях няма да се разширява на изток! Трети път обаче няма да има!
  • 232 пепа

    12 3 Отговор
    Емиле, емиле, ти май не си на център! Да наричаш България окупирана от СССР е малоумие. Може би някой ти е платил от милиардите на Сорос, много адвокати ги повредиха парите! От изостанала аграрна и бедна България , за 45 години с помоща на тези които хулите ,станахме страна с развита индустрия, селско стопанство, спорта ни беше на високо ниво и всичко останало в това число и военно оборудвани от тази омразна за теб страна! Дойдоха сорос, върнаха се фашистките кожодери и ликвидираха, ограбиха , оплячкаха страната ни! Да сега имаме милионери, милиардери- престъпници , средна класа няма, но има беден, гладен , болен български народ!
  • 233 Иван4о

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    България си "изпроси" окупацията - през декември 1944 г. без повод обяви война на Англия, след месец се оказахме във война и със САЩ. Когато попитали тогавашен министър ЗАЩО, отговприл: Защото са далеч . . . После се оказа че не е така - Английски и Американски самолети разрушиха част от София и не възразиха с/у окупацията. Просто и логично. Но не е логичен и паметникът, нека го разрушат или преместят.
  • 234 България в разпад след 1945та

    3 5 Отговор

    До коментар #217 от "СССРБарета":

    "И да аз приемам критиката на Македония и нейната история защото тя е вярна! Аз съм част от фашисти които са управлявали България" Ти си нямаш представа какво значи "фашизъм", затова си "съгласен с критиките на Македония". Запознай се първо с това какво означава Фашизъм, защото освен да срамиш родината си с тези изказвания нищо друго не можеш да постигнеш. Поведението и възгледите, които в момента демонстрираш, са директно доказателство за разпада на България след 1945та: такива като теб не само, че доброволно съдействат на окупатора, но и активно се ангажират в разпространение на анти-българската му политика. От това по-голям разпад няма. Винаги съм използвал леко метафорично, че русофилите не са българи, но разговора ми с теб ме убеждава, че вие наистина не сте българи. Няма българин, който да разпространява лъжете, които са създадени ПО НЕГОВ АДРЕС, за да се сложи на ЧУЖДЕНЕЦ. Това няма как да е българин, той не разбира какво значи това. Буквално.

    Коментиран от #251

  • 235 Мдааа Дааа

    8 4 Отговор
    На 1 март (събота) 1941 г. в двореца Белведере във Виена Филов подписва протокол за присъединяване на България към Тристранния пакт, т.е. за фактическо съюзяване с Хитлер. На другия ден за 18 мин. НС го одобрява с мощно УРА!!!

    Да припомнин - На 13.12.1941 г. Българският Парламент обявява война на САЩ и Англия.
    Значи Бг е съюзник на тристранния пакт с Хитлер, които като цяло воюват срещу САЩ, Англия и Русия .... ееее и кое е трудното да се разбере, че Русия напада и превзема съюзник на Хитлер в случая Бг.
    В случая тоя паметник МОЧА е и предупреждение за бедните поколения да не позволяват на управляващи да ни поставят от къде страната на булката, както доста пъти преди и както и на където и днес сме се запътили с тия военолюбци дето ни водят!!!!

    Коментиран от #248

  • 236 ко речи?!? ко?!

    3 0 Отговор

    До коментар #227 от "555555":

    сега имаме най-развитата икономика в новата ни история?!? :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    ставаш за стендъп комик....
  • 237 Адолф

    4 5 Отговор

    До коментар #84 от "Покана":

    Източника му на информация най-вероятно е оная лелка с пеньоарчето и ролките за накъдряне от съветското посолство.Май Митрофанова се назоваваше.Било имало 20 000 ятака?!?!?!И на кого са били ятаци тия 20 000 бе, при положение че е имало не по-вече от 50-60 шумкарина скрити в гората по онова време?Яко са го облъчили тоя другар като гледам какви ги пише.
  • 238 СССРБарета

    6 3 Отговор

    До коментар #200 от "Историк":

    Договорите за военна взаимопомощ между Чърчил, Рузвелт и Сталин от една страна и договор за не нападение между Сталин и Хитлер от друга страна! Още повече договорът за не нападение не е съюзнически договор а договор който урежда отношенията между двете държави да не се нападат взаимно! От друга ръководството на съветския съюз в лицето на Сталин няма как да знае какви са намеренията на хитлеристка Германия в лицето на фашиста Хитлер! Така или иначе този договор парче хартия е нарушено и неговата стойност не струва пет пари! Няма как да обвиняваш някой че е приятел с друг човек който по-късно става убиец! Така или иначе никой не знае намеренията на друг човек и всеки носи отговорност за действията си! Ти се опитваш да прехвърлиш вината на Хитлер върху Сталин защото така ви учат в гранд-аджийските организации финансирани от сащ! В някоя африканска държава може да ти се получи в българия хората са образовани и трудно биха повярвали на подобни глупости!

    Коментиран от #245

  • 239 Гачо

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "Яне Сандански":

    Ти пък и ти! Сега на дневен ред е МОЧА,га го бутнем тогава ще се разправяме с американците дето бият негрите.
  • 240 аааахахахааа

    2 3 Отговор

    До коментар #80 от "Хубаво го прочетете ! Това са фактите !":

    Това в "Комсомолская Правда" ли го прочете бе?
  • 241 Обективен

    9 3 Отговор
    Окупират ни, защото сме били враг. Били сме съюзник на Германия. А немците са избили много руснаци. Е, как очаквате да влязат в България? Да носят дарове за домакините ли? Отделно - сегашните ни "партньори" добре са ни изтъргували. Плюс това, и "партньорите" и руснаците са имали "едно на ум" за Турция - имали са опасения от атака и превземане на България от страна на Турция. Там и сега ни гледат като тяхна територия. В крайна сметка, сегашните ни "партньори" винаги са ни презирали. И сега сме само евтина работна ръка и слуги.
  • 242 СССРБарета

    7 2 Отговор

    До коментар #228 от "България в разпад след 1945та":

    Каква лъжа бе! 6 милиона не означава почти 7! Още повече аз говоря образно казано не съм седял да ги броя защото по твоята логика сигурно и ти лъжеш защото няма число почти 7! Факт е че българия от 6 милиона и нещо става 9 милиона и нещо! А ти като няма какво друго да кажеш понеже си неадекватен се хващаш за запетайките!

    Коментиран от #252

  • 243 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 244 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 245 съд

    5 8 Отговор

    До коментар #238 от "СССРБарета":

    А ти като си толкова образован имаш ли идея другаря Сталин колко на брой поздравителни телеграми е изпратил на Хитлер по случай завземането на нови и нови територии от Европа?Имаш ли идея че освен пакта за ненападение е имало и таен договор за подялбата на Полша и разпределяне сферите на влияние над Европа от страна на Хитлер и Сталин?И имаш ли идея според тоя договор България в коя сфера на влияние е попадала? май нямаш никаква идея, язък че си толкова образован.
  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 248 Историк

    3 6 Отговор

    До коментар #235 от "Мдааа Дааа":

    На 2ри септември България прекъсва дипломатически отношения с Германия. На 5 септември се обсъжда обявяването на война на Германия: решението е отложено от военния министър генерал Маринов със 72 часа, официално аргументацията на генерал Маринов е "технически проблеми", но реалната причина е, че той вече е вербуван от СССР и целта му е да даде възможност на СССР да обвини българското правителство в "неискреност" и да ни обяви война. Въпреки всичко решението е обявено и България е във война И с нацистка Германия. Въпреки че закъснява с "обвинението" СССР ни обявява война и ни напада, без България да е де факто във война с никого и без да има войски зад граница.

    Коментиран от #257, #261

  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Асвабадителите

    4 6 Отговор
    Писмо от Г. Димитров до Сталин, 22 септември 1944 година, относно поведението на Червената армия в България.

    “На редица места има случаи на насилие по отношение на местното население от страна на отделни червено-армейски военнослужещи:

    1. Произволно се вземат от местното население, работен добитък, каруци, хранителни продукти и др., без да се уведомяват местните власти, и без съответното оформяне, на иззетия добитък и хранителни продукти;
    2. Произволно се изземват държавни и частни моторни превозни средства, и смазочни масла и материали. Това води до проваляне на есенната сеитба.
    3. Някои военнослужещи в пияно състояние влизат нощем по домовете на хората в градовете и селата с цел грабеж, а и в някои случаи – изнасилват жени и убиват мъжете им. Така например в село Дивдядово, Шуменска околия тогава, а сега Шуменска област. Наред с другите хора, е и убит, и един от старите членове на Партията. Доколкото такива произволни действия внасят голям смут сред населението, което с неописуема радост и възторг посрещна Червената армия, моля да се направи всичко възможно за тяхното по-бързо прекратяване”.
  • 251 СССРБарета

    6 2 Отговор

    До коментар #234 от "България в разпад след 1945та":

    По принцип фашистите не сте българи и винаги съм се чудил защо е имало народен съд който е сложил тези хора като теб там където има мястото! Вече имам отговори на тези въпроси и предполагам че народен съд пак ще има! А относно македонизма! Ти твърдиш че трябва да бъдеш фашист но след това да го отричаш упорито и да обвиняваш всеки който ти го напомни че едва ли не говори лъжи и те мрази! ХахахаааааХа! Македония е държава със собствена история и тези паметници са строени тогава когато ти още не си бил планиран! Това че ти се иска не означава че не си! Продължавай да си фантазираш! Тъй западните дни уж партньори също заеха македонската позиция като с това доказаха че македонците всъщност имат право! А на мен няма нужда някой да ми казва какви са хората които са подкрепяли фашистка германия! И като говорим за фашисти това са ръководните органи на нашата страна а не обикновените хора! Ти като обикновен гражданин си прав за себе си че не си фашист но хората които те управляват и вършат политика от твое име подкрепяйки фашистите те превръщат автоматично в такъв без да го искаш!
  • 252 България в разпад след 1945та

    1 6 Отговор

    До коментар #242 от "СССРБарета":

    "Каква лъжа бе! 6 милиона не означава почти 7! " Населението на цпоред ценза от 1946та година е 6 890 хиляди. Това е "почти 7 милиона", твърденията ти, че България е била "6 милиона" при идването на комунистическия режим на власт са обикновена лъжа. Това е "материала", който е произвела великата система отпреди 89та. - лъжи и сервилност. Пълен РАЗПАД след 45та.

    Коментиран от #258

  • 253 Мнение

    7 2 Отговор
    Как може възрастен човек да пише такива глупости! Тук в Берлин има мемориал на освобождението на Германия от фашизма от Червената армия,величав като Мамаев курган в Сталинград,и на никой никога няма да му дойде на акъла да го осквернява,камо ли разрушава! И е на огромна паркова площ. Паметникът в София е символ на победата над фашизма,в който загинаха само от съветите 27 милиона души. Хайде сведи глава, вместо да пишеш глупости,или не си човек?!

    Коментиран от #259

  • 254 емил василев манипулатора

    7 2 Отговор
    „Червената армия окупира България, макар тя никога да не е воювала срещу СССР, пък и срещу никой от антихитлеристката коалиция.“ викаш не сме воювали - окупацията на югославия и гърция и освобождаването на ресурс на хитлер за източния фронт какво е?!? кой обявява война на двама от съюзниците, ерго на коалицията?!?ако не сме воювали, за какво са претенциите за репарации от югославия и гърция?!?! ако българия е окупирана от ссср, разоръжена ли е армията ни?!? администрацията и съда руски ли са?!? що не сравняваш нашето присъствие в югославия и гърция и съветското при нас по определенията на хага 1907-ма за окупация?!? май нашето отговаря напълно на хагското определение
  • 255 Асвабадителите

    2 5 Отговор
    До края на 1945 г. според сведение на БНБ, издръжката на окупационната съветска армия се увеличава до 30 милиарда и 470 милиона лева, а в шифрована телеграма, изпратена на 20.ІХ.1947 г. до българската легация в Москва, не друг, а Трайчо Костов пише черно на бяло: „…по изпълнението на съглашението за примирие държавата е изразходвала приблизително 150 милиона долара“.

    За сравнение: жестоките репарации, които трябваше да платим след войната на Гърция и Югославия в продължение на 8 години, бяха общо 70 милиона долара . Сиреч, издръжката на съветската армия за три години ни струва двойно повече: 150 милиона долара!
  • 256 Асвабадителите

    1 5 Отговор
    „… към септември 1946 г. от съветски войници и офицери (…) са били убити 123 деца, жени и мъже, българи и българки. Списъкът не е пълен и се отнася само за 1946 г. … Убитите жени са на възраст от 18 до 23 години …” (Архив МВнР, СКК, оп. 1, а. е. 423, л. 8, 37; а. е. 424, л. 5 – 17; а. е. 312, л. 4; а. е. 325, л. 4; а. е. 315, л. 2; а. е. 424, л. 7 – 11). История на комунизма в България”, том I, стр. 245:
  • 257 абе историка

    6 0 Отговор

    До коментар #248 от "Историк":

    дядо ми къде е бил запасняк преди 9-ти?!? в нашия окупационен корпус в гърция! нямали сме войска зад граница, а?!? “Втори окупационен корпус е сформиран на 5 ноември 1943 г. с щаб в град Драма В него влизат 7-а, 16-а и 28-а пехотни дивизии и различни допълващи поделения. Йерархически е подчинен на Щаба на войската, а в оперативно отношение – на командването на немската Група армии „Е“. Общата численост е около 58 000 души. “

    Коментиран от #260

  • 258 СССРБарета

    6 1 Отговор

    До коментар #252 от "България в разпад след 1945та":

    А ти имаш ли представа за салфетката в Крим на която Чърчил, Рузват и Сталин чертаят сферите на влияние! Имаш ли също на представа за десетките писма и телеграми поздравяващи лошата окупационна червена армия за победители над Хитлер от страна на Чърчил и Рузват! Значи че западните лидери са съюзници с комунизма и лошата окупационна съветска армия и не им е никакъв проблем това! Истината е приятелю че не ми е проблем в комунизма или в социализма или в червената армия..... проблемът ти ме че мразят руснаците и Русия на расова основа така както Хитлер мразеше евреите на расова основа! И затова с право подобни хора се наричат фашисти които днес искат да премахнем паметника на съветската армия утре ще искат да сменим националния празник за освобождението на българия от турско робство и общото между тях е че и двете са извършени от руснаци без значение дали едното е по времето на комунистическата епоха а другото по времето на царската фашистите просто мразят други хора на расова остава!

    Коментиран от #264

  • 259 Историк

    3 7 Отговор

    До коментар #253 от "Мнение":

    Копи пейст опорката за "тук в Берлин" съм я срещал много много пъти. Докъде сте се докарали! Нито ти си в Берлин, нито сравнението ти е адекватно. За разлика от България, съветската армия ВСЪЩНОСТ е дала жертви в Берлин/Германия. В България Съветската армия жертви в бойни действия - 0. Също така, монумента в Берлин е именно на загиналите воини и е реално войнишко гробище. Въпреки всичко памета за погромите на съветските войници в Берлин не са забравени - мемориала се нарича от местните още "гроба на незнайния изнасилвач" в "памет" на героизма на съветските "асвабадители" след завладяването на Берлин.

    Коментиран от #266

  • 260 Историк

    2 3 Отговор

    До коментар #257 от "абе историка":

    Казах, че де факто не е имало войска зад граница при капитулацията ни. При Муравиев правителството започва на 2ри септември ИЗТЕГЛЯНЕ на всички български войски. Тогавашния министър на Военното министертво е ЗНАЕЛ за това, така че са знаели и неговите бъдещи шефове от СССР. Той нарочно се е опитвал да предотврати безусловното предаване на България и излизането й от войната ИМЕННО за да може СССР да ни окупира.

    Коментиран от #272

  • 261 СССРБарета

    6 1 Отговор

    До коментар #248 от "Историк":

    Ма кой си ти бе Ганьо че някой ще те чака да си променяш решението и да искаш да определяш световните правила! Да вдигнеш ръка срещу народа който е воювал с теб рамо до рамо на шипка народ чиито генерали са влизали в български градове и се обявява ли независимостта на българия от турско робство! Ти не трябва изобщо да си помисляш да влизаш в съюз с фашистите от Германия! И баба знае така като види че съветският съюз обръща хода на войната българските фашисти такива като теб започва да ги хваща страх и да ги обзема паника и търсят всякакви начини да се продадат на новите силни а именно съветската власт недей да си измисляше да си фантазираш живейки в собствения си свят и мислейки си че света се върти около теб! Иди се оплачи на американците и англичаните които сринаха София са земята от бомбардировки на тях да им се извиниш и по чиито препоръки особено на англия софия трябваше да бъде картофено поле а границата ни с Гърция трябваше да минава покрай Велинград!

    Коментиран от #270

  • 262 Пооп

    2 0 Отговор
    Забавно , но и гнусно е да давате думата на всякакви екстремистки изроди
  • 263 Борис Трети обявява война на

    1 0 Отговор
    САЩ и ВБ да ни окупират когато загуби Хитлер но Сталин Рузвелт и Чърчил са се разбрали друго Сталин е искал България за доставки на храни на СССР
  • 264 България в разпад след 1945та

    1 5 Отговор

    До коментар #258 от "СССРБарета":

    "Значи че западните лидери са съюзници с комунизма" Запада никога не е бил "съюзник с комунизма". Запада е бил от една и съща страна на борбата - по неволя. И Запада се е съгласил със Сталин не заради друго, а защото Европа е била смазана от войната. Сталин е заплашил, че всъщност ако не се съгласят на условията му "ще продължи". Никой не е искал да води война този път срещу другия дикатор. А е трябвало, вместо да приемат "примирието". Истината е, приятелю, че РЕАЛНОСТТА те опровергава. Ако мразеше руснаците, Запада нямаше да им подава неколкократно ръка, включително по време на ВСВ, а щеше да остави Хитлер да се разправи с тях.След това, когато СССР се срути под тежестта на собствената си некадърност, Запада ОТНОВО подаде ръка на Русия. Трети път НЯМА ДА ИМА, тъй че ви остава да се надявате Путлер да стигне до края. Друг изход няма да има, защото ако той не стигне този път Запада ще остави Русия да се разпадне (най-вероятно в ръчичките на Китай). Няма да има повече помощ от Запада. За вас, това означава, че трябва да изберете и повече НИКОГА да нямате избор. Ще видим какво ще изберете.

    Коментиран от #271, #275

  • 265 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 266 Мнение

    9 3 Отговор

    До коментар #259 от "Историк":

    В Берлин съм от 40 години,историко!!! Неадекватния си ти, защото аз пиша,че паметника на съветската армия в София,е символ на победата на Червената армия над хитлерофашизма. Да се разрушава такъв символ, означава да реабилитираме хитлерофашизма! Ти за това ли си ,историко???

    Коментиран от #273

  • 267 а стига бе!

    5 1 Отговор
    Правят я най-бедната и изостанала държава в Европа, дори в сравнение с другите страни от Източния блок.???????Това вече е лудост!!!!Преди години България беше втората Швейцария в Европа бе!!!
  • 268 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 269 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 270 Историк

    3 7 Отговор

    До коментар #261 от "СССРБарета":

    "Ма кой си ти бе Ганьо " Аз обяснявам какво е станало, и е очевидно, че България нито е имала "фашистко правителство", нито последвалите действия на СССР са оправдани. Те не са имали НИКАКВИ поводи да ни окупират, камо ли да инсталират на власт хората, които след това са извършили с тяхна (на СССР) подкрепа нечувани престъпления срещу българската държавност. Не знам кой българин би стъпкал българската държавност с аргумента - "щото са могли, затова, и това е ОК" и отгоре на всичкото обяснява, че трябвало да сме им "благодарни" за това. Има всички белези, че без "освободителите" България е щяла да бъде истинска нормална държава. Но това не е изненада. Същото влияние на СССР се наблудава навскяъде, където са отишли. Изненада е, че в България се намират особено отвратителни примери на родоотстъпничество като тези на хроничните съветски слуги.

    Коментиран от #274, #277, #279

  • 271 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 Историк

    3 4 Отговор

    До коментар #266 от "Мнение":

    "В Берлин съм от 40 години,историко" Значи от 1982ра. :)))) Извини ме, че няма да те взема насериозно. За разлика от теб аз знам кои живееха в Берлин в тези години. Паметника на Съветската армия е символ на окупацията на България. Историята на паметника не е някаква откъсната от реалността ситуация, в България Съветската армия реално е била окупационна, реално е извършвала престъпления, и реално режима, който е инсталирала е бил тоталитарен и мачкащ българската държавност. До такава степен, че Тодор Живков им предложи да им станем 16та република. ТОЛКОВА за "родолюбивите" комунисти и техните верни последователи във ваше лице.
  • 274 хубаво обясняваш

    2 0 Отговор

    До коментар #270 от "Историк":

    ама.... членове ли сме на хитлеристката коалиция?!? да! във война ли сме с двама от съюзниците?!? да! необходим ли е повод тогава третият съюзник да ни обяви война?!? според мен не! абе, що не се сърдите на чърчил и рузвелт, че ни дават на сталин?!? че то след ялта влизането на червената армия у нас си е от ясно, по ясно!
  • 275 СССРБарета

    7 3 Отговор

    До коментар #264 от "България в разпад след 1945та":

    Реалността е че сащ е купувач номер едно на Китайски комунистически стоки! Сащ беше държавата която беше най-големият инвеститор в комунистически Китай! Приятелю реалността не е твоята фантазия! Сащ следват собствените си интереси и изобщо на един интересува дали е комунизъм дали е канибализъм или каквото и да било важно е те с с едната ръка да те ДОЯТ а другата да ти подават ЗОБ да ядеш докато ти си мислиш че са ти подали ръка! Хахаха! Комунистически Китай мой човек! Реалността е такава че вие сте фашисти! И всички глупости които пишеш нямат никакъв смисъл!

    Коментиран от #278

  • 276 България в разпад след 1945та

    3 3 Отговор

    До коментар #271 от "Аршлох":

    Ти дори не си прочел какво съм написал. Аз говорех за помощта, която Запада оказва на СССР през ВСВ както материална, така и чрез военните действия, и за помощта, която Запада оказва на Русия, след разпада на СССР. Трети път няма да остане здрава стомната, тъй че този път за вас наистина е "всичко или нищо". Надявайте се, да е всичко, защото ако не е, ви чакат доста мрачни времена. Но че вие сте доказателството за това какъв разпад е настъпил в България след 45та - това е безспорно. Личи си във всяко изречение, което напишете. Пълен провал като българско самосъзнанание.

    Коментиран от #281

  • 277 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 278 България в разпад след 1945та

    5 4 Отговор

    До коментар #275 от "СССРБарета":

    Това ви остана последната надежда - че сте се закачили за Китай, и макар наистина да е голяма надежда, не съм оптимист за бъдещето ви, защото дори Китай да спечели, Китай няма да ви предложи нищо повече от това да сте му роби, и тъй като не можете да сте му роби както бяхте на СССР (защото бълнуванията за "славянски братя" не вървят), ще ви цедят като лимон. Нямате представа какво си пожелавате, за разлика от вас, аз съм бил в Китай. Никакви "остроумни" прякори и тролействане няма да ви помогнат пред тях. Така че който и да спечели, вие ще сте на пангара. Напълно оставям настрана факта, че дори за да се присламчите към Оста на Авторитаризма и Тоталитаризма, вече се е наложило да изоставите принадлежността си към България. Безродника на никого не е мил.

    Коментиран от #283

  • 279 СССРБарета

    4 2 Отговор

    До коментар #270 от "Историк":

    Ама ти се оправдаваш след като влизаш в оправдателен режим "ама аз искам да кажа", "ама аз исках това ама те са искали онова"! Не си ти човекът който определяш правилата! Реалността е такава подкрепяш ли фашизма значи си фашист никой не го интересува какво си искал да кажеш важното е как изглеждаш! Даваш ли оръжие за една от страните в една война то ти се превръщаш в съучастник в тази война без значение че на теб ти се иска да не си съучастник! И аз като българин приемам и се извинявам на Македония както и на Русия за това че хората които са ме ръководили подкрепят фашизма дано да ни простят! Дано бог да пази русия и да помогне в което не се и съмнявам защото фашизмът трябва да бъде победен от висшия разум той е варварство на човешки облик и трябва да бъде унищожен вкарам на два метра под земята или в затвори като белене там където ги е пратил народния съд!

    Коментиран от #282

  • 280 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 281 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 282 Историк

    3 4 Отговор

    До коментар #279 от "СССРБарета":

    Не си разбрал. Аз преподавам урок. С ясното съзнание съм, че не теб може да ти се помогне, използвам разговора ако някой друг се интересува от темата. Вие сте истински слуги на Путин - и той действа от позицията на "силата". Само да не се окаже, че не е той по-силния, че тогава ще го втаса (и той и вие). Ние, нормалните, поне знаем към кой свят принадлежим. Имаме позиция, и ще се борим за нея. Вие ставате и почвате да се чудите откъде ще задуха вятъра. Затова си служите с лъжи, изопачавания, злоба и фантазии. Не можете да разберете силата на това да си НОРМАЛЕН.

    Коментиран от #287, #289, #292

  • 283 СССРБарета

    7 4 Отговор

    До коментар #278 от "България в разпад след 1945та":

    Фактът че няма какво да кажеш по въпроса че западът подкрепя комунистите и червената армия, а сменяш темата в съвсем друга посока говори красноречил че си тотално безпомощен и в нокаут! Като сменяш темата и продължаваш да ръсиш подобни глупости какво щяло да стане остави висшия разум да прецени какво ще стане вместо теб недей много да умуваш! Голямата битка в момента е срещу фашизма и ако досега ние обикновените хора стояхме и псувахме пред телевизора днес вече сме наясно че трябва да излезем на война не срещу Русия а срещу тези които искат да ни вкарат във война срещу Русия!

    Коментиран от #286

  • 284 България в разпад след 1945та

    5 3 Отговор

    До коментар #281 от "Аршлох":

    "Кое е българското самосъзнание,че не разбрах?" Нормално е да не можеш да разбереш българското самосъзнание. Него или го имаш или го нямаш. :)
  • 285 Ха ха ха

    3 2 Отговор

    До коментар #189 от "Ахмак":

    На Соловьов сина ли, рушкото Блонди.... кой
    е таткото....стария Соловьов ще черпили Путин за внучето...
  • 286 България в разпад след 1945та

    5 7 Отговор

    До коментар #283 от "СССРБарета":

    Знам как да те накарам да изпаднеш в спирала, и ще направя точно това: изброй 14те белега на Фашизма, да видим дали режима в Москва не отговаря на тях. Нали каза, че се бориш срещу "Фашизма" Я да видим, дали е вярно. Ти си.

    Коментиран от #294

  • 287 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 288 странна логика

    6 3 Отговор
    мразя какво е направила една страна за мен в миналото, щото сега тя е лоша, независимо, че не е към мен!
    ами тогава дайте да мразим германците сега, заради хитлер тогава или.... сбъркана работа!
  • 289 СССРБарета

    9 5 Отговор

    До коментар #282 от "Историк":

    Аз по начало не търся помощ от фашисти! Няма нужда да ми помагаш опитай да помогнеш на себе си! Казваш Путин използва страната на силата! Страната на силата е справедливостта! Справедливостта е по-силна и затова червената армия е победила през 45-та година! Хората като теб не ги притесняваше когато сащ се възползваха от страната на силата в инвазията си срещу Ирак! Мълчиш по тази тема защото нахлуването и агресията на сащ срещу ирак нямаше никаква правна стойност! Това беше решение което сащ взеха самостоятелно без да имат разрешение от ООН! Следователно си наясно че каквото за мен това и за гол Асан! Справедливостта е по-силна тя е еднаква за всички след като може за Косово значи може и за Крим! След като може за Ирак и Югославия значи може и за Украйна! И в крайна сметка никой не го интересува какво мислим аз и ти! Както вече каза Путин.... " невероятно но 70 години по-късно отново ни заплашват с германски танкове с кръстове"... или както каза хърватският президент ако Германия си мисли, че е във война с Русия искам да им кажа, че ние не сме пожелавам им успех защото знам как свърши последния подобен опит.

    Коментиран от #295

  • 290 КОНТРАТА

    8 7 Отговор
    Само фашизоиди са се чувстват окупирани след 9 Септември
  • 291 Бесен- _Язовец

    9 8 Отговор
    Сор.осоидни бок.луци са окупирали България от 30 години
  • 292 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 293 хммм

    7 6 Отговор
    Мръсни червени окупатори!!!
  • 294 СССРБарета

    5 5 Отговор

    До коментар #286 от "България в разпад след 1945та":

    Не ми отговори на въпроса защо западните ти господари така пламенно търгуват с комунистически Китай! Според твоята логика Сталин ги бил заплашил и на тях видиш ли не им се воювало и затова решили бе я да си вземе и ние сферите на влияние и да напрегръщаме и да нацелуваме лошият Сталин и неговата окупационна червена армия! Хахаааа! А иначе за фашистите: Крайнодясната политика може да включва антиимиграционно или антиинтеграционно отношение спрямо групи, които смята за по-нисши или нежелани.В най-крайния си вариант екстремно десните фашистки движения провеждат политика на потисничество и геноцид срещу групи или отделни лица на основата на приписвана им малоценност ( в нашия случай говорим за Русия като обект на потисничество) говорим за избиването на рускоговорящи в Украйна за забраняването да се гледа руска телевизия да се говори на руския им роден език, най-вероятно и за събарянето на паметниците и промяна на историята им! Я колко прилича на това което мислиш ти! :)))
  • 295 Историк

    3 7 Отговор

    До коментар #289 от "СССРБарета":

    "з по начало не търся помощ от фашисти!"Всичките ти опроки до една са от руския фашистки режим в момента и неговите подопечни организации. Иначе си "самостоятелен" де, но само в това колко ще се вложиш на амбразурата. Жалко, че няма да се оцени.

    Коментиран от #297

  • 296 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 297 СССРБарета

    6 5 Отговор

    До коментар #295 от "Историк":

    Вече си в нокаут и се гърчиш дори не знаеш какво смислено нещо да напишеш! Всичките ти соросоидни упорки са на парчета! Обичам да споря с някой който има аргументи дори бих приел както казах аргументите на Македония защото те са верни въпреки че не ми е приятно защото съм българин! Но ти вече си толкова наврян в земята че дори нямаш аргументи и вече не ми е интересно да споря с теб довиждане пожелавам ти да отидеш на фронта там при другите твои са братя фашисти в окопите срещу Русия!
  • 298 Мнение

    6 6 Отговор
    Така са я "окупирали",че още има снимки и филми как с цветя са ги посрещнали.Питайте баба си и дядо си.
    Стига сте изкривявали нещата.

    Коментиран от #300, #301

  • 299 Минка от маалата

    5 5 Отговор
    Защо нии то памитник да устани само памитника на Рейгъна Нали тай на усвободил от турскоту робству.

    Коментиран от #305

  • 300 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 301 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 302 Гошо мексиканеца

    4 4 Отговор
    За първи път чета адвокат да казва истината!

    Коментиран от #308

  • 303 !!!?

    12 5 Отговор
    С паметниците на съветския окупатор червените терористи дамгосаха цяла България с намерението да я присъединят към руския Гулаг, както по-късно Т. Живков официално обяви като цел. Физическото присъствие в българския ландшафт на тези мастодонти на раболепието е най-голямото унижение към българите за всички времена !!!?

  • 304 хихи®

    7 3 Отговор
    Абе България през ВСВ от страната на Булката ли беше или ДА???
    И защото бяхме от страната на Булката ли ни бомбиха американски и английски бомби???
  • 305 !!!?

    11 2 Отговор

    До коментар #299 от "Минка от маалата":

    Тебе Сталин ли те е усвободил от турскоту робству !!!?
  • 306 Алиса

    3 0 Отговор
    Абе вас все някой ви окупирал, все някой ви бил виновен хайде стига с тия смешни истории вече.

    Коментиран от #309

  • 307 Матей преображенски

    5 1 Отговор
    Въх,тя червената армия връхлетяла ей така и окупирала!!!Сякаш тук не е имало немски войски,монархо-фашистка власт и месните комунисти преследвани по всички възможни начини,затворите бъкани с политически затворници,интернирани и жестоко тормозени ятаци на антифашистките партизани.Ако червената армия се е забавила да навлезе,тогава англо-американските войски са щели да навлязат през Гърция и да подарят южна България на гърците.Русия впоследствие пак ни спасява от разорение като победена страна,при следвоенното устройство на страните участвали във войната.Така че ,американистите да оставят тоя смешен плач и да погледна реалистично ,че в момента сме окупирани от американски войски,те си шетат необезпокоявано и демонстративно,подготвят нашествие през наша територия към Русия,опитват се да увлекат остатъците от българската армия със себе си и необучени младежи за жива сила.Положението е далеч по-драматично ,отколкото през 2 св.в.,когато царя не е допуснал българска войска на източния фронт,сега сме в ръцете на едни продажници.

    Коментиран от #325

  • 308 Поп андрей

    2 0 Отговор

    До коментар #302 от "Гошо мексиканеца":

    Лъжеш се. Адвокатите никога не казват истината. Те винаги се ръководят от интереса.
  • 309 Минка от маалата

    0 0 Отговор

    До коментар #306 от "Алиса":

    Кой то сталин ба я знам рейгана
  • 310 Абе,факт

    0 2 Отговор

    До коментар #131 от "ФАКТ":

    Ми на кого тогава сме плащали заплати от държавната хазна и сме давали толкова храна та чак любимия ти Г.Димитров се вдига да иде да моли Сталин да си прибере "освободителите"?
  • 311 Никой не забелязва!!!

    2 4 Отговор
    Никой не забелязва автоматът, който размахва най-високата фигура в този ужасяващ паметник, това ми прилича повече заплаха, а не на освобождение! Никоя фигура на паметник Не трябва да размахва оръжие!!! Било автомат, било сабя, било меч! Освободителите влизат с Прибрано оръжие!
    Този паметник по-скоро възхвалява АК на руснаците, а не някакво освобождение! И ние се радваме като идиоти!!!
  • 312 Малко преувеличено

    1 5 Отговор

    До коментар #38 от "Българка":

    Може би в първите месеци на руското военно присъствие да ги е имало тия изнасилвания,грабежи и т.н.,но след оплакването на Г.Димитров Комендант почнал да си гледа работата.Кво,не е имало разстели ли?В Русе има едни паметници на руски/съвецки войници.Чете се,че в дните на установяване на народна власт,а и влизане и разквартируване на съвецка армия в Русе съвецки войни се присъединили към местни партизани в ограбване на къщи на заможни граждани и комендант пам-пам-пам.И неистовите писъци нощем в къщите станали военни комендантства са едно често явление на провинили се войници.За издръжката на тая армия,конфискацията на германските предприятия в страната,неизгодните цени(1938-ма ниво на цени и курс на лева) на износа на тютюни,храни,плодове и т.н.,всичко е могло да поеме народното стопанство- разруха,грабеж,съсипия.Но това са временни явления.Това,което не можеше да поеме,беше налагането на комунистически ред в икономиката,национализация и ГОСПЛАН и насилственото налагане на комунизма в земеделието.Хората напускаха селото постепенно с годините,влизаха в заводите(които вече ги няма),останаха в града и никога не се върнаха на село.Бг се оказа най-засегнатата от тия текезесета.Глей кво стаа-кило агнешко петдесет кинта и от.спекула на хранителните продукти.
  • 313 Окупация

    3 4 Отговор
    133 млpд. лв. е cтpyвала cъветcката окупация на Бългаpия!
  • 314 Истината

    2 3 Отговор
    За издръжка на Съветската армия в България са изразходвани 25 млpд. и 500 млн. лв. Издръжката на съветските окупационни войски е непосилно за бюджета на тогавашна България. Това измислено освобождение не е даром!
  • 315 Яяя тук какво пише в една медия

    2 2 Отговор
    "Червената армия ограбвала всяка държава, в която стъпи неин крак. Оглабването е в чудовищни размери."
  • 316 лудия

    6 2 Отговор
    Войски на СССР нямаше в България по време на соца. Но сега има американски, мисля ,че на това се казва окупация. Я пак да помисля ,о американци има и в Япония ,Германия то тези държави също под чужда власт

    Коментиран от #319

  • 317 Безплатен урок

    3 2 Отговор
    Дълбоко невежество! На 1-ви септември 1939 г. Германия влиза в Полша! Дни след това Англия и Франция обявяват война на Германия!!! На 17-ти СССР също нахлува в Полша! И о, чудо - никой не обявява война на СССР?! Интереса клати феса!!!
    И накрая една лека задачка: Кой е казал - дружбата ни с Русия е тъй жизнено необходима, както слънцето и въздуха за всяко живо същество!

    Коментиран от #322

  • 318 Истината!!!

    3 5 Отговор
    Руснаците изнасят и държавния архив на България и голяма част от него все още се намира в Москва!!! Изнасят държавния резерв!!! България плаща милиони следвоенни репарации!!!
  • 319 Не е вярно!

    2 7 Отговор

    До коментар #316 от "лудия":

    За издръжка на Съветската армия в България са изразходвани 25 млpд. и 500 млн. лв. Издръжката на съветските окупационни войски е непосилно за бюджета на тогавашна България. Това измислено освобождение не е даром!
  • 320 По същата

    6 1 Отговор
    Логика, САЩ са окупирали България в момента.
  • 321 Шаран БГ

    6 1 Отговор
    Въпреки, че модераторът ме трие преди да съм публикувал написаното , ще се опитам да се повторя.....
    Царска България НЕ Е ОКУПИРАНА от Хитлер. Народна Републиса България НЕ Е БИЛА ОКУПИРАНА от Съветската Армия. Войските на Бирюзов са тук до края на ноември 1944 год. НАЙ-СТРАШНИ окупатори за българския народ се явяват българските комунисти 1945-1950 год. Тази "окупация" също не е еднозначна и грубо СССР обявява война на Царнство България на 05.09.1944 г. по простата причина, че ние сме във война със САЩ и Англия от 1941 г. Все пак били сме ФАШИСТКА ДЪРЖАВА - СЪЮЗНИК НА хИТЛЕР. Военни действия между българската армия и тази на СССР НЕ Е ИМАЛО !!
    Отхвърляйки политическите пристрастия и тогава , българина посреща СА като Армия -Освободителка !!
    Просто е смешно, след като не се знае какво е ОКУПАЦИя, сега след близо 80 години, да се "скача" срещу един паметник. Е-е-е, по този начин се излива някаква злоба срещу "Матушка Русия" за дето е създала България като държава. Не е далеч времето , когато ще благодарите на Европа и САЩ, че България е ликвидирана като държава.
    Споко, не бързайте ......Всичко е по плана на икономическия "убиец" САЩ !!
  • 322 Линията кързон и Вилнюс

    4 0 Отговор

    До коментар #317 от "Безплатен урок":

    Слуд края на Пълвата световна война границите на Полша са определени от Антантата дълбоко несправедливо в ущърб най-вече на Германия. На Полша е даден чисто немският град Данциг,днешният Гданск само и само Полша да има излаз на море. От Германия са взети части от Померания,Силезия и Източна Прусия. На изток е определена т.н. линия "Кързон" по името на английския лорд участвал в комисията за границите на Полша. Още в края на 1918г. Полша нарушава определените от Антантата граници във всички посоки включително и чешкия град Тешин. През 1920/21г. Полша навлиза далеч на изток от линията "Кързон" и окупира белоруски и украински земи,а даже и столицата на Литва гр. Вилнюс. Смешното и трагичното е,че до 1939г. има държава Литва,но столицата и е в състава на полската държава. През 1939г. Сталин си връща окупирани от Полша литовски,белоруски и украински земи и нито метър повече на запад от линията "Кързон". Томно затова Британия и Франция не реагират защото Сталин е изпълнил договор създаден от самите тях. Това е и причината Литва да е благодарна защото Сталин и връщо отнената и от Полша столица.
  • 323 Eдин

    2 0 Отговор
    Емиле, след "руската окупация" какъв контингент руски войски има в България? А когато руски войник е посегнал на българка - знаеш ли каво се е случало ? Разстрел на насилника ! Мога да те заведа на такова място по разказите на свидетели! А сега като не сме окупирани - колко американски, испански, италиански ... воиници има в България? Знаеш ли? А ако някой от тези натовци насили дъщеря ти знаеш ли какво се случва? Да те "светна"- нищо че си адвокат! Натовския контингент не подлежи нито на разследване , нито на процесионални действия , нито носи съдебна отговорност пред българските институции! Е срещу ей тази окупация трябва да се борим !
  • 324 странно

    3 0 Отговор
    Не очаквах подобна некомпетентност от адвокат. България "никога да не е воювала срещу СССР, пък и срещу никой от антихитлеристката коалиция". Тоя да ходи и да повтори уроците по история - България е била съюзник на Третия райх, а от 1941 официално обявява война на Великобритания и САЩ (ако не беше отношението на народа към Русия като към освободител от турското робство, най-вероятно царя и на Русия щяше да обяви война). Така че, по всички юридически правила е очаквано България да се води окупирана от първия съюзник на антихитлеристката коалиция достигнал до нашата територя. Адвокатчето да чете повече, преди да се изказва неподготвен.
    Крайно време е да се научим да не изкривяваме историята. Фалшивия прочит няма да върне грешките или да ги измие, най-много да ги повторим.
  • 325 не е баш така

    2 0 Отговор

    До коментар #307 от "Матей преображенски":

    Поздравявам те за коментара, но е добре да се уточни, че въпреки окупирането ни от руснаците, САЩ и Великобритания са искали южна България да се даде на гърците. Добре би било, хората да прочетат малко повече за Ялтенската конференция, където е поставян този въпрос и където, благодарение на упоритостта на Сталин, България запазва своята цялост. Ако Сталин не беше с такъв авторитет, вероятно независимо, че ни окупират руснаците, щяха да предоставят южна България на гърците.
    Това за което си абсолютно прав е, че не се знае дали Сталин щеше да успее да запази целостта на България, ако част от територията ни беше окупирана от САЩ и Великобритания.
  • 326 Иво.

    1 2 Отговор
    Браво! Най после нещо вярно и умно написано!Тези който искат този паметник да си стои там, много много не се итетесува от истината или каквото и да е, важното е да сме активни другари и да ни снимат от телевизиите!
  • 327 По същата логика

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    Раданч Татлъту да хваща пушката и да отива да се бие за руснаците,щом са му толкова мили!И аман от Г........и!
  • 328 Вирус

    2 1 Отговор
    Поредният платен от Козяк нали историята трябва да се подмени полека хаха
  • 329 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 330 Гост

    1 2 Отговор
    Адвокате...много прост човек е русофила...има нещо сбъркано психично при него....тъмна сила...радваща се на Тоталитаризма....има само един лек за тях...........................
  • 331 Други мнения

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сталин":

    Има един зевзек в youtube, канала му се казва КИТАЙСКИ ДРАКОН. Там е алтернативната насока...
  • 332 Малеее

    0 0 Отговор
    Много ми е интересно, как се биете е гърдите и се кланяте на чужди армии и държави! Що са предатели сте!