Last news in Fakti

21 Май, 2023 20:00 5 017 50

Къде сбъркаха с опита за убийство на главния прокурор Гешев?

  • иван гешев-
  • главен прокурор-
  • убийство

Ако той докаже намеренията си като българин с кураж, мъж с достойнство и прокурор с решителност – предстоят интересни дни

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Къде сбъркаха с опита за убийство на главния прокурор Гешев?

Нека допуснем, че атентатът не е целял физическото отстраняване на главния прокурор, както твърдят многобройни специалисти по всичко, включително взривни устройства.

Нека допуснем, че е инсценировка или постановка – кой както го харесва.

Със сигурност обаче са верни две неща.

Първо, атентатът е целял отстраняването на главния прокурор от поста му, без значение физически или юридически. Мутрите не подбират средства, особено политическите мутри – жив или мъртъв, Гешев им трябва извън кабинета на главния прокурор.

Второ, доказателство за горното твърдение е цялата медийна постановка, целият истеричен джендър-вой, който се изсипа върху главния прокурор в дните след атентата.

Така че ако някой е подготвил постановка с този несъмнен атентат, това не е Гешев. Подготвили са я тези, които оркестрираха последвалата истерична медийна кампания срещу главния прокурор.

Ако я беше подготвил той, тогава щеше да води инициативата, щеше да диктува темпото на събитията. И нямаше да изпадне няколко дни след атентата в онази видимо пасивна позиция, в която отсрещната страна пое инициативата. Все пак, всеки има право да бъде шокиран при опит за убийство срещу него.

Кой обаче има интерес от атаката срещу Иван Гешев? Повече от ясно е – това са припокриващи се кръгове от политици, мутри, политици-мутри, олигарси, соросоиди и олигарси-соросоиди.

Този престъпен сговор стана ясен от приказките за „конституционно мнозинство“, възможно само при обединяването на въпросните политици-мутри и олигарси-соросоиди.

И не само от приказките, но и от персоналното гласуване срещу главния прокурор – цели 191 гласа в парламента гласуваха „закона на Крум Зарков“, а всъщност, "законът на Сорос", целящ обсебването на позицията „главен прокурор“ и поставянето ѝ в ръцете на местните му слуги, какъвто е Зарков.

Как така довчерашните врагове - мутри-политици, от една страна, и олигарси-соросоиди, от друга - плеснаха с ръце и се прегърнаха?

Каква чудна постановка само!

Всичко изглежда предрешено, всичко изглежда безпогрешно подредено.

И все пак, има една грешка.

Сгрешиха в преценката си за човека Иван Гешев. Страхливците си мислят, че всички са страхливци – и както те се страхуват от „Магницки“, така и главният прокурор ще се страхува от тях.

Когато човек помни откъде е тръгнал, това му дава сила.

Знам го по себе си. Помня откъде съм тръгнал. Знам за борбите на своя род, знам за подвига на моя предшественик Петлешков, горян жив за вяра и свобода. Наистина, такива примери дават сила.

Гешев многократно казва, че си спомня откъде е тръгнал – от македонския край; от какъв род произлиза – род на свещеници и войводи; как е стигнал до най-високата прокурорска позиция – от най-ниското стъпало като оперативен работник.

Поне ако е вярна публичната информация, която може да се намери в интернет.

Първият главен прокурор, изминал целият път на йерархията – от първото до последното стъпало.

Сигурно е означавала много подкрепата на излезлите по стълбите на Съдебната палата магистрати – всички заедно рамо до рамо публично в негова защита.

Иначе да – хихи-михи, платена либерална ехидност, кой как изглеждал от магистратите. Тези ехидни джендъри винаги са най-убави. Нищо че не знаят мъж ли са, или жена.

Това беше първата грешка на кукловодите – политици-мутри и олигарси-соросоиди - сбъркаха човека.

Втората грешка беше нетърпението им и убедеността им, че контролират нещата напълно. Да бяха изчакали да направят правителство, щом са толкова сигурни. И тогава вероятно щеше да им бъде по-лесно...

Само че се оказа, че „където дойде гордост, идва и срам“, както казва един най-мъдър древен цар.

Вместо Гешев да подаде оставка, на Габриел ѝ подадоха оставката. Каква поредна футболна драма. Тъжно, но факт.

И то само заради глупашката самонадеяност на една мутра-политик и нетърпението му той лично да вземе главата на Гешев.

Какво получи обаче?

Получи главата на своя еврокомисар, и така остави България без еврокомисар в следващата повече от една година.

От многото акъл на този именит футболист, тенисист и народен артист.

Е, Гешев не падна – поне засега – но падна опорката как защитава ГЕРБ и ДПС. Ще видим оттук нататък какво предстои да пада.

Особено ако Гешев докаже намеренията си като българин с кураж, мъж с достойнство и прокурор с решителност – вероятно предстоят интересни дни и седмици. Меко казано, интересни.

Когато си казал А, трябва да кажеш и Б.

По тази логика Гешев трябва да се изправи срещу цялата политико-олигархична мафия, която мачка цялото общество през последните повече от 30 години.

Това им е проблемът на тези мафиоти – не обезлюдяването на България и демографската катастрофа, не обедняването на българите и съсипването на държавата, не: техният проблем е Гешев.

Тюхкат се за бюджета на страната, нямало да има пенсии, ах, но не гласуват национален бюджет, а гласуват „Закона Сорос“ срещу главния прокурор.

Това има значение за тях и за техния престъпен сговор, барабар с цялото ехидно либерално мейнстрийм хихикане – като възбудени люлючета, подскачащи покрай своите черни мирилаи, Елин Пелин го е описал.

Някои от тези американски „национални телевизии“ могат да вземат кадри от видеообмена и да покажат как такъв насочен взрив, дето „много плитка дупка оставил“ – как такъв точно насочен взрив пробива брониран „Хамър“. И то само с половин килограм тротилов еквивалент, а не с три килограма, както срещу Гешев.

Няма да покажат, разбира се.

Няма да покажат и какво остава от един неброниран автомобил, станал обект на насочен взрив – каквото антитерористично учение само седмица преди атентата са провеждали НСО и спецчасти на МВР. /Линк в коментарите/.

Вероятно трябва да се извини, че е останал жив, така се получава...

На кого да се извини обаче? Кои са поръчителите?

Предвид развитието след атентата и поведението на политическите играчи, логиката води към мутро-политическия кръг около Борисов.

Кой го изпълни технически? Добре е службите за сигурност да отговорят на този въпрос, този въпрос е към тях.

Добре е да докажат и кои са тези, които са „отделили неограничен ресурс за главата на Каскета“?

Отговорите предстоят, няма да останат в тайна. Няма нищо тайно, което да не стане явно.

Най-важният отговор обаче е отговорът на ето този въпрос:

Дали българското общество ще намери сили в себе си да подкрепи един главен прокурор, който направи заявка за война срещу мафията – война в защита на хората и на България.

Това е въпросът.

Отговорът предстои.

НАРОДЕ????

Текстът е публикуван във Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 63 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лицето б борисоф

    47 4 Отговор
    Е мафиот

    Коментиран от #21, #23

  • 2 Попето

    40 9 Отговор
    Сценария е писан от приятелите от итн сигурно
  • 3 Несвързани

    60 11 Отговор
    И противоречащи си едно на друго истерични брътвежи
  • 4 Приземен

    54 17 Отговор
    Автора е талант по словоблудство! По мислене обаче хич не е, ама хич. Все пак - дано му платят добре за драсканиците, че с друго явно не може да си изкарва хляба.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 00014

    39 9 Отговор
    Авторът защо се учудва, че са се съюзили отляво и отдясно срещу Гешев. Нали така подляха вода и на Виденов, пак под същия диктат. Не че ми е симпатичен Гешев но съм отвратен от цялата лява и дясна соросссссоидна измет. Кажи им български политици на всички и си запуши носа.
  • 7 Тоя мафиот

    23 12 Отговор
    Се самоинсценира ...толко е прос ,зима ни за мезе крадеца
  • 8 нео

    39 3 Отговор
    Една тротинетка причини повече щети от 3 кила тротил
  • 9 КТБ

    38 1 Отговор
    Авторът - евангелист-педофил, написал книга "Татко, обичай ме"
  • 10 Доротея

    19 5 Отговор
    Много разточително, бе-еееее! Улови се работата! Сарафките се опитаха да го подплашат и пенсионират с почести и след като не стана, се нахвърлиха отгоре му като бесни псета! Между защитата на Гешев от гилдията, с протест в тоги на магистратите пред сградите им, до подаване на сигнал срещу него от Сарафов и започналото незабавно разследване, пътят е кратък - липса на съвест и мафиотски нрав! А Христо Иванов от сътворението на света искаше да се въведе такъв механизъм за раследване на главпрокурора!? Мафията го въведе за час!!
  • 11 Хохо Бохо

    27 6 Отговор
    Ако Гешев си свърши работата като главен прокурор и прати мафиота при бай Ставри,
    ще стане
    НАЦИОНАЛЕН ГЕРОЙ.
  • 12 Пълна глупост

    42 7 Отговор
    Гешев бил направил заявка за война срещу мафията?!?!?!?! И бил от добрите, а лоши хора искали да го махнат?!?!?! Затава народът трябвало да го подкрепи. Абе, еййййй.....(самоцензура) Няма такава смешка!!!!!.
    Докато се пишат подобни абсурдни манипулативни простотии, противоречащи както на фактите, така и на разума, и им се дава гластност, все ще сме на дъното и мафията все ще е отгоре!

    Коментиран от #48

  • 13 Шерлок

    10 9 Отговор
    Вс е постановка на козяк.
  • 14 Шин Фейн

    19 4 Отговор
    "Кратерът" трябваше да е с дълбочина поне 2 метра и диаметър 10.И всичко щеше да е ok.
  • 15 ЕДГАР КЕЙСИ

    10 5 Отговор
    МАФИОТ Е ........ ZЕЛЕНИЯ ЧОРАП И ........ ШАРЛАТАНИТЕ ....... ФАКТ !

    Коментиран от #22

  • 16 Мнение

    10 9 Отговор
    Вас не ви ли притеснява това,че първоначално медиите го обявиха за "инцидент"?Веднага политици без да имаг никакво понятие за взривове запяха в хор,че било исценировка.
    Малко преди взрива беше хванал някакви с наркотици.
    Сготвиха го Гешо.Той си вярва в Господ и той го е пазил.
    Дори да го махнат да не се ядосва.Всяко зло за добро.Поне ще е жив и далаче от откачени.Политиката е мръсна работа.
  • 17 Да, бе

    19 2 Отговор
    Да убиеш каскета е точно толкова възможно, като да съживиш смелостта в тулупа... Кауза пердута, по принцип и генетично... От друга страна калните борби между милиция и пожарна винаги са интересни с липсата на интелект.
  • 18 каскет

    13 10 Отговор
    Я отпечатайте името на автора на този смешен пасквил...Да не е Недялко? Щом е намесил джендъри, соросоиди и тем подобни ясно е, че е някой ала копейкинов и рускоробов! Не ставайте за смях! The Cap...смехурко
  • 19 Грешката

    9 4 Отговор
    Лоша актьорска игра и кофти сценарий тип нискобюджетен филм от 90те..
  • 20 Пълни

    11 3 Отговор
    Аматьори сър ,циркаджии ,все едно да трепиш муха с пистолет а не с мухоловкаП.С взеха ни за тотални балъци
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Оооох

    4 3 Отговор

    До коментар #15 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Олкова елементарно ,че даже скучно,оставяме на Веса Далаферата да ни обясни как свсичко което е казала е истина.Ама и тя май взема пАри ,при желание за коментар забрави не е разрешено
  • 23 Лицето Zелен чорап

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лицето б борисоф":

    е кръвника на мафията .
  • 24 Ха-ха

    11 1 Отговор
    Бих повярвал за издигането от най-ниското стъпало, или дедите войводи, само ако не беше оня запис с “Шефе”. Този запис обезсмисля цялата статия
  • 25 Алеле

    10 4 Отговор
    Още ли има ДСари, които пробутват версията, че това е бил истински атентат? Докога бе, другари?
  • 26 МаДа

    8 4 Отговор
    "олигарси-соросоиди😁
    Или малко по-коректно:
    "олигарси-путьоиди"
  • 27 Варненец

    16 3 Отговор
    Никакъв опит за убийство не е имало. Това беше като на доганя засеклия газов пистолет, обикновен пи ар. Мафията обича да си играе с наивността на хората.
  • 28 поглед от страни

    3 2 Отговор
    след години ще пишат , че борисов и гешев са " обединители". бб обедени всички с/у себе си . гешев обедини и бб към първите. обединени на едната мафия с/у другата. интересно гешев към кои е сега?
  • 29 Сорос

    12 5 Отговор
    Зарков Комуниста Соросоид ли бил не знаех .
    Хаха
    Баа ти , тоя какви простотии написал .

    Тоя какъв се пада на Гешев .
    Адвокат ли или ПР.
    Изведнъж всички били Джендъри или Соросоиди .
    Хаха
    Пълен палячо си ей автора .
  • 30 Алооо

    9 4 Отговор
    Авторчето , да питаме Радев какъв мъж е Гешев .
    Хаха
    Не бил джендър , а мъж с достойнство и кураж
    Хаха
    Вземи му купи нов каскет на Бореца срещу Мафията
    Хаха
  • 31 Страх и памперс

    8 3 Отговор
    Давай Гешев имаш доказателствата необходими за ареста на борисов.
  • 32 ГЕРБ ФАТАЛНО СБЪРКАХА С ОПИТА ЗА

    8 3 Отговор
    САМОУБИЙСТВО НА ГЕШЕВ С КЬОРФИШЕКА ! СБЪРКАХА И С ТЪПАЧКАТА ГАБРИЕЛА !
  • 33 Да живее Козлодуй

    2 2 Отговор
    В.Петлешков е жив.
  • 34 Артилерист

    18 2 Отговор
    На места звучи логично, но повече прилича на поръчана ода за възхвала на Гешев. Та Гешев няма едно обвинение срещу мутрите! Той само театралничеше срещу противниците на мутрата Борисов и шайката му, включително и срещу президента, за да ги "страхува" да не се занимават с шайката и да я оставят да си краде на воля. Нима Гешев възпрепятства кражбите: на 4 милиарда от КТБ-това са много пари, с които могат да се купят всякакви хвалители и защитници, включително и като този автор-от магистралите, от къщите за гости, от строежите на стадиони в селища без жители, от енергийната мафия итн, итн. Страната тъне в мутренска престъпност, политически предателства, престъпни агенти за американско влияние, донесли на страната милиарди загуби и прочие, а Гешев ходи при бабите да ги утешава, че малко са ги окрали и при американците да проси политическа индулгенция. Това ли е "защитника на гражданите",както често се хвали Гешев?
  • 35 ТТТ

    9 5 Отговор
    Факти какви са тези рашистки помии. Копаем дъното с такива алтернативни мнения.
  • 36 Ха ха ха

    9 4 Отговор
    Не знам какво е това шизофенноизкривено съчиненийце , но автора съвсем не е на себе си .......
  • 37 Тома

    8 1 Отговор
    Кураж и мъж с достойнство- Шефе и аз се правя на луд ама ти се правиш много успешно.Това е каскета драги зрители
  • 38 Тъй

    3 1 Отговор
    Тъй ще е като влизаш в президентството,искаш да ми изкараш руските ризи май
  • 39 Ани

    6 7 Отговор
    ДА! Подкрепям Главния Прокурор! Смелия умира веднъж, а страхливеца хиляди пъти! Нека трепери обитателя на Дондуков 2!
  • 40 Предложение

    1 1 Отговор
    Гешев, ако процесуално е възможно може да поиска от съда да преразгледа делото
    на Д. Иванчева и да се допусне като доказателство резултатът на Иванчева от детектора
    на лъжата на който се яви. Или ако съдът прецени да възложи нов тест на полиграф.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Пише се МагниТски

    4 1 Отговор
    Гербераст смотан
  • 44 Айде

    3 2 Отговор
    Превъртели писачи тука! Ами да направим паметник на героя Гешев!
  • 45 Урумов

    5 3 Отговор
    още ли не си разбрал, че Гешев е юридически боклук, който си инсценира атентатът. Сбъркал си е професията, трябвало да влезе във ВИТИЗ. Такъв некадърен милиционер не сме имали за гл.прокурор. Много прост, умствено недоразвит, нравствено осакатен и пълен наглец.
  • 46 Интересен коментар

    1 0 Отговор
    Там кат идем, ще видим! Така отговорил сватбарския тъпан на кларинета, на път от Варна за Добрич, който питал честна ли е булката..
  • 47 Прокурор

    3 2 Отговор
    СМЯТАХ, ЧЕ УРУМОВ Е УМЕН И ИНТЕЛИГЕНТЕН НО ЗАРКОВ Е ЧЛЕН НА ИБ НА БСП И ВРЪЗКАТА МУ СЪС СОРОС Е ФАНТАЗИЯ, А ИЗГЛЕЖДА АВТОРА СИМПАТИЗИРА НА ТАНДЕМА ТИКВА-
    ПЕЕВСКИ, ЧИЙТО ЧАДЪР ДОСКОРО БЕ МИЛИЦИОНЕРА-ГЕШЕВ!!! ТОЗИ ГЛАВЕН ПРОКУРОР НИТО ИМА ПРАВНО ОБРАЗОВАНИЕ НИТО УМСТВЕН БАГАЖ ОСВЕН ИНАТА НА БОЙКО И ЛЮБОВ КЪМ ВЛАСТ И ПАРИ!!! ТАКЪВ КАТО НЕГО НЕ ПОДАВА ОСТАВКА ОСВЕН ПРИ СЛУЧАЙ НА СМЪРТ!
  • 48 Дедо Пене

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Пълна глупост":

    АКО "МАФИЯТА" СИ ВЪРШЕШЕ РАБОТАТА, СЕГА ЩЯХА ДА ИЗБИРАТ НОВ ГЛ. ПРОКУРОР И ВСИЧКО ЩЕШЕ ДА СЕ ЗАМАЖЕ СЪС СЪДЕБНАТА РЕФОРМА! АМА, НЕЙСЕ. МИЛИЦИОНЕР - ГЕШЕВ-ГЕРОЙ! И ФАЛКОНЕ. Е. РАЗСЛЕДВАЩ СЪДИЯ... ПОЗНАВАМ ГО ЛИЧНО!!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.