Last news in Fakti

20 Юни, 2023 17:45 26 991 160

Предлагам да го убием

  • волгин-
  • народен съд-
  • убийство

Да го пречукаме този Волгин и да видим дали кърви? От научна гледна точка, ако щете. А може и с камъни, за да преценим дали ни харесва как отскачат от главата му

Предлагам да го убием - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Хайде да го утрепем и да видим какво ще стане? Да го пречукаме този Волгин и да видим дали кърви? От научна гледна точка, ако щете. А може и с камъни, за да преценим дали ни харесва как отскачат от главата му. И всичко това в името на свободата, справедливостта и демокрацията. В името на народа и в името на зрелищата.

Да започна от по-далече. Познавам Петър Волгин бегло. Различаваме се по милион неща, но си приличаме по усещането, че в този свят, който ни се сервира има нещо нередно. Намираме за плашещо, че живеем в счупен свят, който някой се мъчи да залепи накриво. Може и да не съм прав, но така съм го усетил. Ако бяхме футболисти с Волгин щяхме да играем в различни отбори. Близки, приятелски, но различни.

Знам, че в този свят нито моя отбор, нито този на Волгин ще се доберат до какъвто и да е трофей, защото всички мачове, в които играем са купени. Толкова са купени, че титлите са разпределени за години напред. Питайте ни защо го правим?

Волгин пречи на добре смазания механизъм на НовоСвета. Пречи, разбира се, но малко. Колкото може да пречи сам човек? Точно затова е хубаво да бъде утрепан за пример. Примерът е за по-умните и несъгласните. Те трябва да схванат, че са тленни и лесно унищожими. Да си знаят, че не трябва много да знаят.

За тъй наречения народ всичко това, което се случва е напълно безопасно. Те са агитката на стадиона, която изпада във възторг, когато нападателят на противниковия отбор пада и си чупи крак. Ако попитате тези хора, които пеят химни на възхвала при вида на открита фрактура, дали са лоши, те ще ви кажат, че не са. Те са родители, плащат си данъците, поздравяват съседите си, и въпреки това стъпят ли на стадиона стават… изроди.

Но и те май не са важни. Нека задълбаем по същество.

Някак вселенски неубедително звучи законният иск на сто и две годишна баба срещу написаното Волгину. Баба, която страстно сърфира из дебрите на социалните мрежи и още по-страстно се обижда от пост на някой си друг, предполагам извън френд листа ѝ. (Някой моментално да обясни на бабата какво значи френд лист, защото скоро очаквам да дава интервюта.)

По-вероятно ми се струва някой новокомсомолец да е шушнал на въпросната баба какво мисли за народния съд и това лошо ли е? Цъкал е с език, докато е внимавал как да монетизира мъката, защото предварително е знаел, че въпросната жена е загубила скъп човек именно заради този съд. И бабата му е отговорила утвърдително, защото този въпрос не предполага нормален, човешки неутвърдителен отговор.

За съветниците на бабички само ще вметна - Не сте високи, но това някак напълно ви приляга.

Колкото до самия пост на Волгин - прочетете го. Няма да го цитирам. Прочетете не коментарите към него, а поста. Ако все пак предпочитате коментарите - пред вас стои въпросът защо, по дяволите, въобще сте се научили да четете?

За да спра в зародиш либералния гняв ще отбележа, че народния съд нито е бил народен, нито е бил съд. Било е чистка, изтребление, облечено в някаква идиотска форма на законност. Всъщност това се случва и в момента, но само като единични случаи. При така наречените народни процеси никога не е важна истината, а налагането на „вярната идеология“ чрез тормоз.

Тормозът е като да одереш живо животно и да го окачиш на вратата на колибата си, за да може с предсмъртните си крясъци да предупреди останалите в гората, че със собственика шега не бива. Каквото и да си говорим – това е много по-ефикасен начин за невербална комуникация от бърза и тиха смърт.

А сега, докато Волгин е сам и сравнително беззащитен грабвайте тоягите и да го приключваме. И кожата на вратата. Добре е да се знае, че и днес никой няма да е виновен, защото палачите отново могат да се скрият зад народа. Бийте и спете спокойно. Ако нещо се окаже, че сме грешили ще го пишем жертва на народния съд.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 316 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    181 67 Отговор
    Новите членове на СЕМ от ПП и ДБ спират предаването на Волгин.

    Коментиран от #18, #76

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 СмЕх и бонбонки

    104 347 Отговор
    Путинските драскачи се опитват да вкарват ирония, но си личи, че се насилват, защото не им се удава много да го правят по отношение на собствения си диктатор.

    Коментиран от #24, #26, #140, #151

  • 6 Русофил

    78 241 Отговор
    Да го пречукаме този Волгин и да видим дали кърви?
    Много добра идея на автора. Браво.

    Коментиран от #67

  • 7 обективен

    325 47 Отговор
    България спешно се нуждае да има истински народен съд в този момент , защото държавата ни ще я затрият политиците и прокурорите !!!

    Коментиран от #100

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 не чета

    51 128 Отговор
    Не цапай пейзажа мухъл.

    Коментиран от #23

  • 10 плюс минус

    255 68 Отговор
    Относно народния съд:
    Първо вижте какви са я вършили управляващите между Първата и Втората СВ,
    па после си казвайте мнението.
    Историята, добра или лоша за народа, не се триеи замита под килима.
    Тя остава такава, каквато е.
    Спомнете си и за ястребинчетата......

    Коментиран от #110

  • 11 Хайде

    74 269 Отговор
    Патосът и иронията са излишни....
    Мястото на вагин е в някоя кабеларка или в канал на тубата, не в национална медия .....

    Коментиран от #141

  • 12 Ежко Бежко

    230 17 Отговор
    Хора, грабвайте сопите. Иначе ние сме следващите.

    Коментиран от #113

  • 13 костя капейкин:

    94 258 Отговор
    Емо..
    Вие с вулгин се различавате само по това, че ти си обрасъл с косми, а той не е. Иначе и двамата сте обрасли с кремълски бръшлян.
  • 14 мдаааа

    71 197 Отговор
    Приличате си , по петолъчките , по "високите чела" ...
  • 15 Фори

    64 214 Отговор
    Волгин да се преименува на Ленин и да ходи да вдига революция в Ленинград.
  • 16 ха ха хааа

    27 106 Отговор
    Аз предлагам , щом си приличате , а ви нодаме ...🤭😁
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Тошко

    28 115 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Първо да го одерат и да го окачат на входа на колибата и с виковете си да предупреждава колегите си!
  • 19 00014

    88 12 Отговор

    До коментар #3 от "Нелепо":

    Каза го грантаджията.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    110 10 Отговор

    До коментар #4 от "СИНЬОТО":

    Виждаш ли,че разлика от Ганчо в Америка и Ганчо в България няма?....
    Манталитетът козината си мени,нравът не!
  • 22 волгин

    182 37 Отговор
    По добре отколкото новини на украйнски
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Сила

    31 102 Отговор

    До коментар #5 от "СмЕх и бонбонки":

    Направо си се Изнасилват сами..... садо мазо рашисти

    Коментиран от #152, #155, #156, #158

  • 25 !!!?

    57 33 Отговор
    Не пипайте Волгин...той е брониран здраво в гърдите !!!?

  • 26 горски

    130 37 Отговор

    До коментар #5 от "СмЕх и бонбонки":

    Някои от нас помнят комунистическата пропаганда .Още помня как учителката ми по литераура разправяше как работниците на запад били подложени на тормоз от капиталистите по 16 часа на ден,после същите работници минавали незнайно защо през публичните домове и накрая купувайки нарктици по пътя се връщали в къщи и пребивали жените и децата си...
    После се оказа ,че не баш така,но учителката вече беше много стара и не вървеше да я пребия защото ме е лъгала....си е била пропагандатор.
    А тогавашния Волгин ,го слушахме по Свободна Европа и гласът на Америка,тайно...непрекъснато донагласяйки станцията,защото имаше нарочни смущения...
    Сега преживявам дежа-вю,и ми е много тъжно да чета писания като Вашите.Без да съм фил или фоб,не мога да обвинявам нито руснаците,нито американците ,още пък по малко Волгин...
    Просто искам да знам ИСТИНАТА и докато още имам осъзнаване на заобикалящия сват,искам да разчитам на моя си ум и моята съвест кое е криво и кое е право...а не някакви недоноси ,предатели и и т.н ,да ми стават учителки на дърто време......

    Коментиран от #39

  • 27 такаето

    43 67 Отговор
    каква е тази статия написана от ниско интелигентно самонадъхано нещо което при дебат с Волгин ще изтече в канала и червеите ще се погнусят от него защото трябва акъл не само уста и наглост а простите са най самоуверени но са богоугодни нали така

    Коментиран от #153

  • 28 Кал Мук

    133 15 Отговор
    Не забравяйте, че ПъПетите сте под 10% по думи на киртака, та не тествайте търпението на останалите
  • 29 Уса

    90 16 Отговор
    Тръмп се завръща вашият кошмар
  • 30 Макробиолог

    120 15 Отговор
    Подобни съдилища има в цяла Европа, като осъдените на смърт са общо взето съизмерими с българските.Насилието ражда повече от същото.

    Коментиран от #114

  • 31 Диамантената ръка

    46 126 Отговор
    Йотовски, освен че играете в един отбор с Волгин, сте и некадърни...

    Коментиран от #56

  • 32 Волгин

    46 128 Отговор
    заслужава само всеобщо презрение.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Българин

    37 94 Отговор
    Йотински е по-зле и от Волгин.
  • 35 ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!

    158 47 Отговор
    П. ВОЛГИН И АВТОРЪТ НА СТАТИЯТА -ЕМИЛ ЙОТОВСКИ СА ДОСТОЙНИ НАСЛЕДНИЦИ НА ХРИСТО БОТЕВ И АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ, СИРЕЧ БЪЛГАРИ С ГЛАВНО "Б"!

    ДОКАТО ИМА ТАКИВА БЪЛГАРИ И БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИМА!

    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА ОТ циони$тит€(нато-фаши$тит€) БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА ПРАВОСЛАВНА РУСИЯ!!!

    БОГ И РУСИЯ ДА ПАЗЯТ ПРАВОСЛАВИЕТО, БЪЛГАРИЯ И СВЕТА ОТ циони$тит€- $ащ(нато) ,изра€л, британия, канада, ав$тралия,нова з€ландия,япония...!!!

    Коментиран от #115

  • 36 Мда

    37 117 Отговор
    Тези прийоми с жестоките убийства на сънародници са присъщи на русофилските продажници, справка-историята.

    Коментиран от #142

  • 37 Без коментар

    158 36 Отговор
    Волгин е трън в очите и ушите на тези които искат България да е кочина.
  • 38 Реалиста

    147 39 Отговор
    Ако имахме достойни журналисти като Волгин нямаше да стигнем дъното на злобата и разделението на останалият народ в бедната ни държавица между мутри милиардери, канадски недоразумения внедрени, алчни за власт и пари ! ! БНТ представете си включили новини на украинските фашисти , а премахнаха гледаната БСТВ, защо сте заспали социалисти и хиляди безпартиини привърженици! БСП е била социална Партия и ще остане такава, въпреки терора върху нея! На Витанов се усладиха хилядарките заплата в евро и той ренегат, отива на страната на богаташите леваци! Нищо добро не очаква народа ни при тези малограмотни, злобни, агресивни, продажни самопровазгласили се управляващи! Единствени телевизии които можеш да си позволиш да гледаш, са Евроком и АЛФА, всички останали попаднали в лапите на американските агресори!
  • 39 Няма край .

    36 115 Отговор

    До коментар #26 от "горски":

    Лъжеш...., също като Волгин.Точно там е проблема-истината.Пропагандата е точно това-ЛЪЖА.Не може Волгин да се основава на лъжи от медии на КГБ, създадени точно с тая цел, предимно внедрени на ЗАПАД и въз основа на тях да се прави на -ози, шаман,Кашпировски с анализи на ЛЪЖАТА.Няма да позволим да ни тровите цецата с хомофобия и комунизъм.

    Коментиран от #44, #143

  • 40 Последния Софиянец

    32 95 Отговор
    Няма по пропаднали, продажни и пошли от ватниците и балканските им раби!

    Коментиран от #71

  • 41 М, д…а……д…..а….

    23 81 Отговор
    Ще запомня този текст, рядко ми се случва да чета по-глупави и безпредметни… под безпредметни .имам предвид волгин ли е вислов, ли е, владайкин ли е?!, имам предвид мътния владайски канал, дето се изливат разни неща в него!!!
  • 42 Как

    25 76 Отговор
    Волгин се изживява като Ленин.
  • 43 Ха ха ха

    23 53 Отговор
    Платената фурнаджийска лопатка ,с нови сърцераздирателни и портфейл пълнещи бръщолевения на килограм .....
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Не е лоша

    18 41 Отговор
    Идеята...автора и той заедно с него
  • 46 Ганчо

    24 110 Отговор
    Най-накрая доживяхме да видим откровена защита на фашизма на лицето криещо се зад съветски псевдоним. На Волгин мястото е в затвора за проповядване на руски фашизъм.

    Коментиран от #93

  • 47 гледам

    78 18 Отговор
    умнокрасивитета пак се е възпалил, споко бе, електората ви пада ли пада, скоро пак ще лежите по паветата!
  • 48 умнокрасивите,

    77 15 Отговор
    да ви напомня едно скорошно изследване на европейска медия?!? намалявате прогресивно и ставате все по-кресливи пак прогресивно!
  • 49 Шоги 6

    74 18 Отговор
    Много соросоиден ,платен грантаджиийски боклук лае..... трябва отново да се проведе Народен съд-2!!!

    Коментиран от #116

  • 50 Николай Стоименов

    89 18 Отговор
    Ще цитирам думите на един ГОЛЯМ БЪЛГАРИН Атанас Буров:Българите имат три неща които обичат и тачат
    МАЙКАТА
    АРМИЯТА
    РУСИЯ ако някой обиди дори само едно от тях УБИЙ ГО не е грях
  • 51 Прокопий

    26 79 Отговор
    Ей, много отпадък, много pycopoби. Какво удоволствие е квиченето им и последбите им издихания. Безаналогови нефелници. 😂😂😂🤣🤣🤣😂😂🤣🤣

    Коментиран от #105

  • 52 Колко прост русофгил трябва да си

    23 75 Отговор
    за да си направиш сам "Възродителен процес" и да си смениш името на "Волгин"?

    Коментиран от #133

  • 53 Волгин направи от БНР

    23 76 Отговор
    радио " Гаварит Масква"!
  • 54 Москвичов

    13 61 Отговор
    Товариша Волгин е спрян от производство ,чакаме товариша Чайков да изсипе мнение
  • 55 Жорето

    17 46 Отговор
    За тази статия, бих съдил автора за подстрекателство към убийство и настройване хората един срещу друг. Достатъчно са се настроили по възгледи ,но и да потстрекаваш за саморазправа и то към един журналист?! Това е резултат на безсилие в сферата на словото и преминаване към първобитни методи за да бъдеш ТИ. Това ли са ни европейските ценности ? Излиза , че те се налагат със сила и дори с убийството!!!

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Така така

    68 14 Отговор
    Правилно, но омази чистка поне е имала някакво основание, било е след военно време. А нали днес уж е демокрация ония герой дето счупи плочата на паметника на съветската армия нали изразяваше лично мнение Герой, ами ако беше счупил една друга плоча пред американското посолство, която според мен лично е за чупене, какво щеше да последва? Та така и с Волгин. Светът сервиран от Запад е най лошият вариант на Диктатура съществувала някога
  • 58 Така така

    21 7 Отговор

    До коментар #55 от "Жорето":

    А бе ти що не посетиш 4 км има специалисти ще ти помогнат
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Касапин

    66 14 Отговор
    ЗА СВЕДЕНИЕ НА УМНОКРАСИВИТЕ РУСНАЦИТЕ МАЧКАТ УКРАИНЦИТЕ КАТО ПАТКИ ОТ ПУСИЯ ВСЕ ПОВЕЧЕ РУСНАЦИ С УКРАИНСКИ ПАСПОРТ РАЗБИРАТ КОЙ НЕ ГИ БРОИ ЗА ХОРА И Е ГОТОВ ДА ГИ ЖЕРТВА ЗА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ КИТАЙ ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ТРОГНА ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ЗАПЛАХИ И ДИПЛОМАТИЧНО ОТПРАВИ СЕКРЕТАРЧЕТО С ПРАЗНА ТОРБИЧКА В КЪЩИ ВЪЗРАЖДАНЕ НАБИРА СИЛА ПП ДБ И ГЕРБ СЕ ПОДМАЗВАТ НА ДПС НИКОЙ НЕ ГО Е ЕНЯ ЗА СТРАШНИЯТ МАГНИТСКИ ЛИ БЕШЕ И ВСЯКАКВИ КУХИ ПИНИЗИ СПОКО ВОЛГИН Е БЕТОНИРАН В БЪЛГАРСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА А ПП ДБ МИСИРИТЕ МОГАТ САМО ДА СЕ ЗАДЪХВАТ С ПЯНА НА УСТА КАТО ЕПИЛЕПТИЦИ
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 стига де

    61 13 Отговор

    До коментар #56 от "Жоро":

    Ти изобщо разбра ли какво точно иска да ти каже Йотовски или си функционално неграмотен? Ти вярваш ли, че 102-годишната жена е слушала Волгин в Ютуб и се е възмутила от думите му? И как пък точно Манол Пейков намери тази женица, за да й помогне да събере парите за държавната такса и адвокатския хонорар? М? Колко пъти трябва да ви се обяснява, че Народният съд се е провел по нареждане на страните - победителки във ВСВ, сред които са и любимите ви САЩ? Как да ви се обясни, че пред този съд са изправени фашисти, чиито действия са довели до смъртта на хиляди български мъже и овдовяването на хиляди български жени, които сами са отглеждали сирачетата си? По какъв начин трябва да ви бъде обяснена истината, че да има шанс да я разберете? В това дело, надявам се, Волгин ще поиска доказателства от старата жена, че нейният съпруг не е бил фашист и не е споделял нацистки възгледи. На следващо място се надявам делото да се гледа от независим съд, на когото не е платено за определен вид решение.

    Коментиран от #74, #117

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Свободен

    35 11 Отговор
    Поздравявам Волгин ! На някои им е минало времето, да си отиват в мир. Ще прочетем някоя и друга молитва и...поздрави на Свети Петър.
  • 65 Дядо Йоцо

    29 7 Отговор
    На бабата й дошъл цикъла и се заела със социалните медии...
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Темерут

    36 2 Отговор

    До коментар #6 от "Русофил":

    Този и други полуумни сред коментиралите са прочели само заглавието и идеята им е харесала. Или са прочели още малко, но не са схванали посланието, доказвайки, че сарказмът не е лъжица за всяка уста.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Къв е тоя

    10 25 Отговор
    Откъде изпълзяват такива, и все Факти им дават трибуна.....и си мисли, че е интересен.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 И аз да кажа

    16 26 Отговор

    До коментар #62 от "стига де":

    Какво ще ми обясняваш, като лично познавах деца на осъдени от "народния" съд- единият е бил свещеник, другият юрист и не са били никакви фашисти, естествено, просто първенци в съответните си населени места и за свещеника се знаеше къде, че са се гаврили с него, знаеше се кой го е убил (партизаниският командир Гънчо, който до 70-те години съжаляваше, че ги спрели и не можал да направи ЛИЧНО избитите от него 300 души! Сам си разправяше как обичал да ги коли с нож и беше убивал и преди да дойдат на власт! Беше ни съсед и цялото село го знаеше и хората се бояха, защото му беше оставено личното оръжие. Само изверги могат да одобряват касапницата след 9.9.44! Достатъчно документи излязоха. И не се оправдавате със западните съюзници, защото трябва да обясните как във фашистка Германия, при 40 милиона население има няколко стотици осъдени, а в окупирана от руснаците 8- милионна България има над 20 000 избити?

    Коментиран от #80, #83

  • 75 Анонимен

    8 22 Отговор
    Живял ли си живота на роднина на убит от народния съд!? Живял ли си живота на евреин гонен от нацисти, живял ли си живота на човек изобщо,!? Не мисля, не можеш да прилага присъда, защото не мислиш като някой, истината винаги има две страни.

    Коментиран от #79, #148

  • 76 Еврова и атлантическа смазка

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И на тях им предстои 2/1 , защото са смъртни.
    Вечно няма да са по разни постовеу и служби.
    Самозабравили се чинийкаджии!
  • 77 Мурзилкова Чебурашка

    8 37 Отговор
    Ах гнусни мужици бродят из българското медийно пространство... и то за жълти копейки...
  • 78 Никой

    15 4 Отговор
    Поздравления.Отличен коментар.
  • 79 Въпрос след въпрос

    43 5 Отговор

    До коментар #75 от "Анонимен":

    А ти живял ли си живота на човек ограбен от евреин под предлог, че човечеството му е длъжно заради т.н. "холокоста"? Живял ли си живота на човек, принуден да мълчи пред този грабеж? Живял ли си живота на българин, на който евреин му предлага да го пази чужда армия (турска), защото било по - евтино (Соломон Паси) Живял ли си живота на българин, на който му налагат като български еврокомисар евреин живял по - малко от 15% от живота си в България ( Даниел Лорел)? Живял ли си живота на българин, на който безапелационно обясняват, че ако не бъде назначен българският гражданин Даниел Лорел, животът ще му се стъжни от ЛГБТ? Не че има разлика - затова се е погрижил Дьорд Шорош.

    Коментиран от #81, #90

  • 80 ТрампЛин

    7 24 Отговор

    До коментар #74 от "И аз да кажа":

    То се говори на хора братче, на Комундел каквото и да му кажеш той е като чугун, кънти на кухо и не чува.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Аман от светци!

    22 5 Отговор

    До коментар #74 от "И аз да кажа":

    Да бе, да - в Германия били няколко стотици осъдени! Ами другите са били на фронта бе, момче, били са войници, а дядо ти поп и комшията тиса седели под асмата на ракийка и са гледали как по - лесно да натрупат парици - я като доносничат на полицията, я като ограбят някой беззащитен сиромах.

    Коментиран от #87, #88

  • 84 андрей от тв.

    10 1 Отговор

    До коментар #63 от "Алооооооо":

    до коментар 63,браво много умно написано,това е самата истина
  • 85 Просто човек

    3 2 Отговор
    Кой е тоя глу.пак?
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 И аз да кажа

    10 23 Отговор

    До коментар #83 от "Аман от светци!":

    Попът "ограбвал сиромаси"?! И затова да му прережат гърлото ( не искам да описвам какво още му сторили и как близките му са намерили тялото му). Става дума за реални хора и събития - с.Всдил Левски ( пловдивски окръг), партизаните начело с командира си Гънчо подкарват по-първите хора и ги избиват в една горичка край селото, която никой не доближаваше и с десетилетия беше прокълнато място. Същият Гънчо с каскетаджиите обикаля на 20 септември вдики по-богати къщи в Карлово, ровят с щикове в чеизите на дъщерите (майка ми са били само сестри, какви, по дяволите фашисти са дирили?), чупят, заплашват, отмъкват каквото им хареса, заплашват мъжете, които не им се радват на визитата. Дядо ми е бил привикан "за справка" и познат, който го вижда и знае, че нито се е занимавал с политика, нито е сторил някому зло, успява да го отпрати- иначе и него са щели да убият. Та Волгин ще ни обясни колко заслужен бил "народният" съд. Парижкият бюфет от къщата на леля ми в Сливен ( тя пък вдовица на юрист с леви убеждения, защитавал в съда комунисти) се оказал у един от партизанските командири. Но понеже всички знаели чий е и откъде е взет, тихомълком й го върнали, че голям резил за другарите. Волгин ще ме поучава, а!

    Коментиран от #91

  • 89 Четец

    1 2 Отговор
    Съперник на Нищото!
  • 90 7676

    8 16 Отговор

    До коментар #79 от "Въпрос след въпрос":

    А ти живял ли си в СССР, който е създаден
    от евреи.Без Ленин, виж колко са около него.
    ЙОСИФ Сталин, ФЕЛИКС Дзержински,ЛЕВ
    Троцки и още цяла плеяда от основателите
    на СССР.Вместо да ги уважаваш и почиташ,
    плюеш по народ който ви направи държава.
    Ами кой даде ядрената бомба на СССР, че
    сега заплашвате целия свят.Великите
    руснаци, хайде де.

    Коментиран от #132

  • 91 Мери

    27 3 Отговор

    До коментар #88 от "И аз да кажа":

    Добре, разбрахме за Гънчо, че е бил извратен садист. За съжаление не е единствен. Колко са били тези, които са газели тялото до смърт на вуйчото на моя приятелка през 1943 г. във врачанската полиция, колко са били тези, които са отрязали главите на живи хора -партизани и са ги набили на кол за назидание на другите (това се е случило в Балкана между Етрополе и Тетевен, на местността знам само съвременното име - Орлово гнездо.) Изглежда в България е приложен Старият завет -око за око, зъб за зъб. Объркани времена са били тогава и времето между престъпление и наказание, както и на наказание с престъпление твърде кратко, за да заличи следите. Но в днешния ден да си изпълнен със злоба, ненавист и мъст е неразбираемо и бих казала патологично състояние. Успокой се, трябва да ти мине, както на хората, които ми разказаха споменатите отвратителни случаи.
  • 92 Роналд Рейган

    13 2 Отговор
    ВОЛГИН Е ЗАМЕНЕН С КАРБОВСКИ, С НОАМ ЧОМСКИ, СПЕТЕ СПОКОИНО И НЕ УБИВАИТЕ НИКОИ
  • 93 А за сашиянския

    16 2 Отговор

    До коментар #46 от "Ганчо":

    Фашизъм и пропагандаторите му, какво ще кажеш? За тях, свобода и пари от грантове?
  • 94 Точно така!

    36 4 Отговор

    До коментар #63 от "Алооооооо":

    Евала. Може Волгин някъде и да е грешиш, НО има право на мнение. Всеки, който се опитва със забрани и закони, да ЗАДУШИ мнението на други, ни води към ДИКТАТУРА! НЕ МОЖЕ ТЕЗИ, ДА НАЛАГАТ ТЕХНИТЕ ИДИОТЩИНИ ЗА "НОРМАЛНИ" САЩ И ЕС ПРЕКАЛЯВАТ. ВЕЧЕ ОТКРИТО НАЛАГАТ ДИКТАТУРА!

    Коментиран от #125, #150

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Доротея

    1 1 Отговор
    Шматки! Безполезни шматоци!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Имало го е

    18 3 Отговор
    Забраняваш различно мнение, значи те е страх от него!
  • 100 Кокошки

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "обективен":

    И волгин
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 КовидманЯк

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Прокопий":

    Пич, на кви наркотици си?
  • 106 пътник

    5 5 Отговор
    Първо- да се знае,че мнението съвсем не е истината!Има различни мнения и само в КОНСТРУКТИВЕН спор с привеждане на аргументи може да се стигне до истина.Злобата убива разума:авторът в защитата си заприлича на средновековен инквизитор!
  • 107 Тошо

    9 7 Отговор
    бързахте да затворите Белене .. и е ви сега чистак нови кожодери
  • 108 резервист

    9 5 Отговор
    Свободата на словото е тънката преграда пред тираните. Ако не уважаваш чуждата мнение и заглушаваш гласът на различните значи си за тиранията. Тя цвят няма. Все едно кой те държи за гушата и ти пречи да дишаш - син, червен или на райета все тази. Волгин поне защитава позицията си с аргументи а не с лични напатки.
  • 109 Момчил

    12 9 Отговор
    Че Волгин безспорно се изложи с изказването за Народния съд - така е. Избили са без съд и присъда интелигенцията. Но тоя от снимката горе май си е за съд с тези си думи, призоваващи към насилие. Ако се случи нещо на Волгин, няма ли да му се търси на тоя горе съдебна отговорност? Определено ще има вина. Голям журналист няма що... Призовава да затрием физически друг журналист,защото не харесал думите му.
  • 110 Роко

    7 10 Отговор

    До коментар #10 от "плюс минус":

    А ти случайно да знаеш какво са вършили шумкарите преди това.
  • 111 Елена

    19 8 Отговор
    Волгин ...., Май само той остана да се бори с тъпотата....
  • 112 кабел

    7 16 Отговор
    Неееее,не пречуквайте този Волгин ,трябва да го хвърлите в река Волга.
  • 113 Роко

    8 18 Отговор

    До коментар #12 от "Ежко Бежко":

    Ами волгин представяше руските разбойници за жертви.Защо през соца въстанаха всички страни от соц затвора и само ние ръкопляскаме.Изглежда защото има много индивиди като волгин и неговия защитник на агресора
  • 114 Роко

    12 7 Отговор

    До коментар #30 от "Макробиолог":

    Да но в европа тия народни съдилища не са били под диктата на червената армия
  • 115 Роко

    9 11 Отговор

    До коментар #35 от "ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!":

    Ако в германия е имало кой да спре пропагандата на гьобелс, германия нямаше да е нацистка.Ако все спре пропагандата на такива като волгин няма да има.Ще и червен тоталитарен болшевизъм който не се отличава от немския национал социализъм по агресивност.Някой запитвал ли се е как русия се сдоби с тази голяма територия

    Коментиран от #120

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Роко

    9 3 Отговор

    До коментар #62 от "стига де":

    Ами според твоята логика защо не бъдат изтрепани всички с диктаторски комунистически възгледи.Абе вие ни вкарвате в един филм който знаем как завърши.Вервате ли си
  • 118 Мишок

    9 4 Отговор
    В момента народния съд са политиците,те колят те бесят и всичко според тях е в името на народа.А защо този народ е в кома нямам представа.
  • 119 Волгин

    11 4 Отговор
    Волгин НЕ Е сам.
  • 120 Ти Роко

    1 1 Отговор

    До коментар #115 от "Роко":

    Ти си тоталитарен
  • 121 Историк

    5 8 Отговор
    Руските слуги винаги така си представят решенията - с убийства : и когато "съдеха" в Народния "съд" и сега. В конкретния случай даже този другар НАРОЧНО използва този похват като "ирония", но неговите другарчета от народния "Съд" напълно неиронично правеха такива зверства. После и другарчетата им в концлагерите като Белене.
  • 122 Факт

    6 5 Отговор
    ПРОКУРАТУРАТА да се самосезира по тази публикация и да открие дело за "планиране на убийството на П.Волгин!
  • 123 Колко много

    4 5 Отговор
    Словоблудство за да се оправдае човек налагащ мнението си което мисли за правилно с аргумента" друга гледна точка" . Драги на тоя свят има две понятия, добро и зло и те са добре различими и дефинирани. Така , че това ,което си написал може да се отнесе към личности като хитлер и сталин.....
  • 124 Иванчо

    5 12 Отговор
    Боже, боже какви борци за истината в света.
    Не няма да хвърляме камъни по Петър защото като всяко рядко нещо ще ни опръска.
    Той отдавна се е отекъл у волгодонския канал, ама други като емилчо трябва да му лъскат тръбата.
    Ако с тая публикацийка смяташ да станеш четирихилядник, рано ти е още.
    Те местата за платените балалайки май са вече заети.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Москвич

    16 5 Отговор
    Яко им бърка в здравето истината казана от Волгин!! Чак ви кара да покажете истинската си същност !! Виновен със това че има мнение и не заема страна !!
  • 127 Москвич

    13 3 Отговор
    Винаги съм го знаел че тези от ДБ ,СДС Юроатлантиците са внуци и синове на онези палачите през комунизма!! Леко по-леко се разкриват!! Щели да трепят щото тва било демокрация
  • 128 Митев

    5 3 Отговор
    Има нещо гнило в Дания,в Европейската общност не в Дания.....
  • 129 ИНЖ

    9 14 Отговор
    Волгин не е нито мъченик, нито журналист. Той е платен от Кремъл пропагандатор и безродник. Едва ли го прави просто ей така!?
  • 130 Иван

    7 1 Отговор
    Не искам да съм американец, нито европеец в доминирана от ФР или ФРГ Европа. Не искам и да съм руснак или украинец. Искам да съм българин и да слушам и двете страни, за да знам какво трябва да направя и какво не, за да сме велики и силни, както е било едно време при царете като Симеон Велики....или....какво?
  • 131 Не харесвам Волгин.

    4 9 Отговор
    Много му е издайническа фамилията: Волгин. Много кофти асоциации ми създава! За добър синхрон трябваше да е Пьотр Волгин.
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Само питам

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "Колко прост русофгил трябва да си":

    Запознат ли си,че край Волга е родена България?Че на повечето езици и викат Болга,оттам и населението покрай реката българи.

    Коментиран от #144

  • 134 Свидетел

    12 1 Отговор
    Колко много псевдодемократични ,псевдоантикомунистически коментари...тези с промитите мозъци ...хвърлят първи камъка...през социализма бяха най-големите комунисти сега са най-големите евроатлантици..а всъщност са едни безлични,без собствено мнение индивиди,които си търсят враг,дали Волгин,дали Русия..важното е да плуват по течението..да са политкоректни ..
  • 135 1234

    8 4 Отговор
    Само да светна по - незапознатите, /може би и автора/, че Народният съд в България е продължение на Нюрнбергския процес /за който никой не казва , че е комунистически/ и е правен в доста страни, не само тук след края на войната. Не е невъзможно да са пострадали и невинни в тази месомелачка, но срещу гласа на тази баба могат да се изправят гласовете на стотици наследници на убити по Закона за защита на държавата Без Съд и Присъда и заровени в масови гробове, които са имали греха да мислят различно от властта.

    Коментиран от #136

  • 136 отчет

    6 2 Отговор

    До коментар #135 от "1234":

    Добре.Но защо не спомена колко смъртни присъди има "там",и колко народ е избит тук ,без присъда?Само за това ,че си образован и кадърен.

    Коментиран от #160

  • 137 Доволен

    0 3 Отговор
    Тази сутрин много хубаво се облекчих...
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Факти

    4 6 Отговор
    Важно е КАКВО е правил Народния съд и КАК го е правил, а това е определяла Русия, а техните слуги са провеждали по най-брутален начин. В тази цинична имитация на съд е имали 5 (петима) граждани на СССР. Затова и в България са издадени невъобразим брой смъртни присъди, често на хора, които първо са били убити, а след това са ги "съдили". Самите обвиняеми не са имали право дори да се защитават - били са им изчитани обвиненията и след това са им постановявали "присъдата" без да могат да се защитят.

    Георги Димитров (ръководител на Международния отдел на всесъюзната комунистическа партия разпорежда (относно подсъдимите на бъдещите Народни съдилища) на ЦК на БРП на 21 декември 1944 г.: никой не трябва да бъде оправдан”

    Народния съд е престъплението МАСОВО УБИЙСТВО извършено от комунистите по поръчка на съветските им господари, прикрито като "съд".
  • 140 Иванчо иотатан ничтожнии

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "СмЕх и бонбонки":

    А ти какъв драскач си .Като искаш да драскаш прочети малко история,прочети за Вела Пеева с какво са я удряли кандидатите за народния съд при разпитите и още такъв съд е имало не само в България.Прочети какво се случило с Мусолини в Италия и още много неща.
  • 141 Пешо

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хайде":

    И да дойде някой недоразумение като теб,ужас.
  • 142 Мне

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Мда":

    Изпуснал си едно ъ в името
  • 143 Емили

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Няма край .":

    Как по точно ,като станат хомо ли ?
  • 144 Пешо

    0 0 Отговор

    До коментар #133 от "Само питам":

    Не питай няма смисъл мозъка е промит
  • 145 Никой

    0 7 Отговор
    Умел манипулативен коментар на Волгините излияния. Явно автора от друг ъгъл е чел поста на Пьотър. По източен ъгъл, бих казал. Природадата баце достатъчно го е застреляла този индивид. Ти бегло го познаваш ,но идеологията която проповядвате е взаимна.
  • 146 Джаската

    7 2 Отговор
    Знаетеле какви са били бабата и дядото на Асен Агов --члнове на "тройка" група от комунисти занимаща се с разправа на инако мислещи, сега Агов също е члана н "тройка" заедно с Тагарев и Запрянов....
    да волгин пречи, пречи защо има опцията да изразява публично през ефира на Радиото това което мислят повечето хора
  • 147 мръсник

    4 0 Отговор
    НЕдей да лъжеш и не подстрекавай към убийство да не се озовеш зад решетките с канибалите.
  • 148 Роко

    3 3 Отговор

    До коментар #75 от "Анонимен":

    Ами тая твоя истина за народния съд ако се приложи сега за червената паплач какво ще кажеш
  • 149 Милена - баба на 76 г

    1 3 Отговор
    Убийте и мен. В желанието да го защитите отивате отвъд нормалното с призив за убийство,та дано го пожалим.
    Моето поколение се учеше на естетика в т.ч .на хуманност, от автори като Толстой, Чехов,Достоевски, Стринберг, Стайнбек Мопасан и....
    Уважавам човешките терзания,творческите търсения .екстравагантността, до степента, в която мисълта и емоциите създават обич, състрадание, съпричастност и себеуважение.
    Не одобрявам разрушителните послания,колкото и интересни ,необикновени и новаторски да звучат за техните автори.
    Както лошо миришат клошарите, и се отвръщаме от тях в трамваите , без да ги обиждаме, така години наред слушаме и подобни речеви творения от талантливи хора на перото ( добри жонгльори на речта) като г-н Волгин,Крворкян , понякога ги достига и Карбовски макар и под сълзливи прикрития.
    Та ,такива надарени да подбуждат хората към омраза, с неуважителни квалификации и сравнения е добре да знаят, че за мнозина от нас представляват нивото на клошарите в т.к. публицистика.
    Казах ,каквото мисля.Не ги убивайте, че ще престанем да уважаваме одеколона.

    Коментиран от #154

  • 150 Роко

    2 5 Отговор

    До коментар #94 от "Точно така!":

    Обаче когато дойдат комунистите на волгин за каква демокрация говориш.Такива като него сега се ползват от демокрацията но като дойдат забравят за нея
  • 151 Дядо Щукар

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "СмЕх и бонбонки":

    Зарежи иронията и станалото банално понятие "диктатор", което едва ли можеш да дефинираш. А се замисли върху метафората (която използва г-н Йотовска) за "счупени свят" и обречените опити за залепването му. Но един редови консуматор едва ли би разбрал нещо извън вмирисаните клишета на системните СМИ.
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Дядо Щукар

    2 0 Отговор

    До коментар #27 от "такаето":

    Човек, който не използва главни букви и препинателни знаци оценява интелигентността на други... Примитивизмът вече е навсякъде.
  • 154 Роко

    1 5 Отговор

    До коментар #149 от "Милена - баба на 76 г":

    И след идването на болшевиките не се е появил нито един като предишните големи руски класици.Ето какво представлява болшевишката тоталитарна система, ако някой червен примат знае какво означава АНГЛИЙСКАТА дума TOTAL

    Коментиран от #159

  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Дядо Щукар

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Сила":

    Исках да кажа " НЕ схващат"
  • 157 Започва се

    8 2 Отговор
    В "демократична "България опиташ ли се да изказваш различно,от наложеното от запада мнение, си оплют и низвергнат!Точно това се случва с Волгин, който иска да прави истинска журналистика,а не да казва това,което му е наредено!
  • 158 Дядо Щукар

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Сила":

    Ти явно не схващаш драматизма на собственото си положение :-)
  • 159 Дядо Щукар

    0 0 Отговор

    До коментар #154 от "Роко":

    Още един, дето все още го тормозят червени демони. И дава оценка на глобални събития според един конкретен факт
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.