Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 15:09 2 882 63

Калоян Методиев: Днес Румен Радев за пореден път показа, че е президент на себе си и не го интересува българската държава

  • калоян методиев-
  • румен радев-
  • президент-
  • интерес-
  • българска държава

Не е негова работа да се намесва в текущата работа на кабинета. Има си опозиция, която контролира и опонира на мнозинството. Не му е работа да лобира за чужда държава – достатъчно глупости натвори с подобен лобизъм като направи поръчки за самолети (американски), за  бронетранспортьори (американски) и подписа  предателския антибългарски договор с „Боташ“ (турски). Това се нарича предател на националния интерес, коментира още политологът 

Калоян Методиев: Днес Румен Радев за пореден път показа, че е президент на себе си и не го интересува българската държава  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По време на най-тежкия момент с мигрантската криза през 2013-2015 година Орбан ни заби нож в гърба. Изпрати унгарски граничари на българо-сръбската граница, за да връщат нелегалните мигранти на българска територия. Не ги изпрати на българо-турската, където умираха български полицаи и хиляди на ден атакуваха трите ни гранични региона.
Затвори ни. Може би някои са го забравили. За мен от този момент той приключи като наш съюзник. Същевременно изгради ограда на унгарско-сръбската граница и със газ и кучета спря потока. Да, той защитава националния си интерес и територия. Обаче тези у нас, които го харесват като защитник на унгарския интерес, трябва да решат какво правят, когато неговият интерес не съвпада с родния. Може да имаме съвпадение по определени политики с централноевропейските страни – например, нулев прием на мигранти, но ние сме в друга ситуация. България и Гърция са буферът на сухоземна Европа с Азия. Тук интересът ни вече е съвсем друг и съвпада с гръцкия – да не сме мигрантско гето, да не сме буферна зона с бежански лагери, да не сме извън Шенген. И разчитаме на европейска солидарност. А точно това искаше Орбан, когато блокира мигрантските потоци между Турция и Сърбия – да станем буферна зона на ЕС и ние да сме зад оградата. В момента извива ръцете на българското правителство да няма транзитни такси за пренос на газ за Унгария. Иначе щял да ни сложи вето за Шенген!!!
Тоест, ние да сме мигрантски буфер, да не си пълним националния бюджет и да угаждаме на политиката на Орбан като пълним неговия бюджет. Най-бедните да издържат по-богатия за своя сметка. Да си зарежем нашите граждани, за да му правим евала на него.
И днес президентът Румен Радев за пореден път показа, че е президент на себе си и не го интересува българската държава и общество. Защити унгарското правителство срещу собственото си правителство! Пак с патос, пак с позьорство: „Посегнаха на нашия европейски партньор Унгария!“. И последващото, че правителството започнало война със самия него. С кое правителство не воюва? Коя партия не разби и не нападна? Кой парламент не оплю? Кой политически лидер не обиди? Кой член от Конституцията не наруши?
Не е негова работа да се намесва в текущата работа на кабинета. Има си опозиция, която контролира и опонира на мнозинството. Не му е работа да лобира за чужда държава – достатъчно глупости натвори с подобен лобизъм като направи поръчки за самолети (американски), за бронетранспортьори (американски) и подписа предателския антибългарски договор с „Боташ“ (турски). Това се нарича предател на националния интерес. И не е работа на Сглобката да му държи всички управленски кадри и същевременно да им слушаме взаимните нападки. Изчистете си позициите и спазвайте някакви базови правила в интерес на българската държава и нейните граждани, а не на чужди интереси.

Коментарът е публикуван във Фейсбук


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 74 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Валери Божинов

    70 80 Отговор
    Р. Радев е президент избран от българския народ така че мнението на този евроалантически джендьо и други като него няма никакво значение!

    Коментиран от #5, #23, #30, #34, #54

  • 2 Господин Никой

    59 48 Отговор
    Се исказва за българския Президент
  • 3 Ти пък кой си

    42 32 Отговор
    Че да ти печатат мисирските блянове. Както ги нарече Бандита от Банкя
  • 4 горски

    45 26 Отговор
    Когато се разкрякат жълтите жаби значи някой оспорва повелите на господарите отвъд океана...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 мдааа... изрепчи се мижитуркоф

    43 30 Отговор
    И тоя лилипутьо ли се изока от локвата... изгониха го като мръсно коте от президентството за некадърност и нелоялност и сега бълва змии и гущери...
  • 7 ИВАН

    28 8 Отговор
    Сплотения народ - никой не може да го помръдне от мястото му, останалото е лавиране и шикалкавене ... оказва се, че в демокрацията и капитализма - честния човек няма шанс за оцеляване и развитие, тогава по добре да е диктатура, но на народа - народна диктатура, да видим тогава как ще виреят разните мафии - горска, зърнена, енергийна .... и всякакви там мулти милионери и милиардери

    Коментиран от #21

  • 8 Румко ние си го избрахме

    35 26 Отговор
    Фашагите да си изберат Плевню отново - кой им пречи?
  • 9 Излагаш се!

    33 20 Отговор
    Стига, бе Методиев! Млъкни малко!
  • 10 българка

    44 19 Отговор
    Добре казано! Всеки, който иска да бъде уважаван и търпян като държавник, на първо място трябва да защитава интересите на държавата и да се застъпва, когато са нарушени интересите на нейните граждани! Обикновено хората без качества и морал, когато са на власт в един момент се самозабравят, но ние не забравяме какви са ги вършили и ги осъждаме според моралните си възгледи! Изглежда че в момента президента не е наясно какво е отношението на тези, които го избрахме?!?

    Коментиран от #15

  • 11 Опааа

    33 36 Отговор
    Ей Методиев! Дразниш! Ще те намеря! Само Президент Радев ще ви оправи вас! Продажно правителство!
  • 12 Абе

    29 40 Отговор
    Гнусен мазен пасквил!! Слава на президента Радев!! Винаги точен и ясен!!
  • 13 Защо го публикувате

    28 28 Отговор
    Този предател и продажник Калоянов...скрий се бе ГМО боклук
  • 14 Обичам

    25 23 Отговор
    да слушам евро-жидо-атлантически рев. Това е музика за ушите ми.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ти си доста път

    20 17 Отговор

    До коментар #5 от "бай хой":

    Имам по-добра идея. Евро-гои-атлантиците да отидете по-близо до атлантическия океан. 2500 км. в западна посока.
  • 17 !!!?

    39 8 Отговор
    Орбан и Радев - двама русофили, от които първия е смятан от Кремъл за "приятел", а втория е обявин за "враг" !!!?

    Коментиран от #32

  • 18 Кой си ти ве Методиев?

    25 28 Отговор
    Плюнчо!
    Марш да играеш кючеци на Пеефски като Киро Тъпата кадъна
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 кокорчо

    17 22 Отговор
    КАЛОЯНЕ ПРОДАЖНО МЕКЕРЕ СИ ТИ
  • 21 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "ИВАН":

    БГ
    Народ от
    33
    Години
    Нее
    Сплотен
  • 22 българка

    11 5 Отговор

    До коментар #15 от "Скрий се бре":

    Леко, ще спукаш някой кръвоносен съд! От твоите грубости не ми пука, защото показват един примитив, който е няучил само буквите и дотам!

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 БЪЛГАРИН🇧🇬

    18 34 Отговор
    ГЛАСУВАХ ЗА ГЕНЕРАЛ РАДЕВ, И СЪМ ДОВОЛЕН....
    А КОЙ БЕШЕ калоян методиев ?!!!!!!!!!

    Коментиран от #38

  • 26 Вовка Пут

    30 21 Отговор
    Румбата се е доказал, че е продажна кремълска подлога. Отдавна трябваше да го "импийчментосат", този неадекватен, случаен субект. Най-жалкият фигурант, който е бил на поста Президент. Подобно мазно влечуго, не е пълзяло по коридорите на "Дондуков 1". Дори Плевнелиев имаше повече достойнство от тази московска марионетка.

    Коментиран от #41

  • 27 Българин

    22 18 Отговор
    Радев е гнусен проруски отпадък!
  • 28 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 4 Отговор

    До коментар #22 от "българка":

    не им Обръщай Внимание на някои това им и е Целта да обиждат тогава са Щастливи Доволно
  • 29 Доротея

    25 12 Отговор
    Гьоте, любимият поет на Радев е казал :"Няма нищо по-страшно от активната глупост“. А откакто излезе с вдигнат юмрук през Президентството Радев проявява огромна активност.
  • 30 Пояснение

    24 15 Отговор

    До коментар #1 от "Валери Божинов":

    Той не беше избран!
    Той беше подаден от Кремъл и Бойко Борисов помогна много като извади Цецка Цачева!
  • 31 ххммм

    6 10 Отговор
    Интересуват го само фашистките му другари..
  • 32 !!!?

    24 9 Отговор

    До коментар #17 от "!!!?":

    Кремъл е обявил Радев за враг, при все че си изпълнява стриктно нарежданията като Троянски кон...В това се състои и разликата между Орбан и нашия Фигурант !!!?
  • 33 Механик

    24 13 Отговор
    Радев се състезава с Орбан кой по-качествено ще избърше, оближе, подсуши и напудри изцапаните от специалната военна обосрация задни части на Путин. Засега Орбан води в класацията, но Радев не се дава и като нищо ще дръпне
    на финалната права. Има огромен хъс и талант!

    Коментиран от #36

  • 34 Радева

    11 11 Отговор

    До коментар #1 от "Валери Божинов":

    Е пълен провал, не струва дори плюнката за да го заплюеш. Той е проста агент Потьомкин. Агент на ФДБ и Путин. Деса му прибира пачките. Аз гласувах за него, вече не бих го сторил.
  • 35 Българин

    26 7 Отговор
    Ето каква България мечтае да направи Радев-покорно навела глава в позиция "партер" под зоркият поглед на руският генерал-губернатор.

  • 36 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор

    До коментар #33 от "Механик":

    Всички Политици се гаврят с Бг Народ
    господин Механик
  • 37 Путриот

    18 6 Отговор
    Никаква аванта на Унгарския Тарикат .

    И Сърби и Унгарци да си плащат .

    Радев като иска ,той да поеме разходите на Орбан .
  • 38 Прабългарин

    17 9 Отговор

    До коментар #25 от "БЪЛГАРИН🇧🇬":

    Аз не гласъвах за Радев .
    И съм още по доволен .
    Защото Радев се оказа Червен Чаршаф .
  • 39 Никой

    16 9 Отговор
    Този п Резидент Радев не е избран от целокупния български народ а от част от българския народ. Така ,че този национален предател не може да говори от името на целия български народ. Той не е мой президент,Той е президент на тези които противопоставиха два нарцистични индивида един срещу друг. В последствие една ,грозна стара жена.

    Коментиран от #43

  • 40 Емо

    13 5 Отговор
    Има една приказка - първия мандат президента работи за втори, а във втория - за джоба си (за себе си).
  • 41 Кондьо

    6 6 Отговор

    До коментар #26 от "Вовка Пут":

    А за американските подлоги да изкажеш мнение, моля!
  • 42 Макробиолог

    3 9 Отговор
    К.М. кой е ?Орбан да дойде да пази нашата граница?Гърция построи стена и там има 0 трафик.Транзитните такси имат общо приети стойности и те са около 10%от цената на газа,а не колкото му хрумне на Денков.
  • 43 И правилно

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "Никой":

    Ти си НИКОЙ...плюнко
  • 44 мунчо

    15 5 Отговор
    Мунчо не е никакъв президент. Мунчо е пут ле раст ка под ло га. Лиже пиз дата на Пу тя.
  • 45 инж. Ганчо Илков

    15 3 Отговор
    Когато Корабът потъва, най-напред бягат Мишките. Агента Георги Марков внедрен във СДС, пишещ се Приятел на Бойко Борисов, отдавна избяга в Унгария. Често в Изявления в Медиите изказваше Възхищението си от Орбан. Оказа се че Орбан води Политика срещу ЕС и приема Путин за Приятел. Така, че нищо ново под Слънцето на Болшевизма.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 ОСТАВКА ЗА КАРМАЗЪ ФАТМАК!

    6 5 Отговор
    П€Д€-рад€в € КАТО КРАД€ЦА, КОЙТО ВИКА ДРЪЖТ€ КРАД€ЦА....!
    ИМАМ НЕЩАСТИЕТО ДА го ПОЗНАВАМ ЛИЧНО - П . Т К А-ч€лов€к €! НО НАЙ-СТРАШНОТО € , Ч€ той Н€ € ИЗОЛИРАН СЛУЧАЙ, ТОВА € МОД€ЛЪТ НА "българският нато-БКП политик" В ПО$ТКОМУНИ$ТИЧ€$КИ €вроатлантич€$ки БУЛГАРИ$ТАН!
    P.S.
    БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА, БЕЗ Ч€РВ€НИ -М€К€Р€ТА!
    ОМРЪЗНА МИ ОТ nato-БКП-ФАТМАЦИ,ОТ €вро-дж€н д€ра$ти и ГЛУПАЦИ!
    СЕГА ЗА БОЙ АКО НЕ СТАНЕМ, булгари$тан ЩЕ СИ ОСТАНЕМ!

    Коментиран от #58

  • 48 Българин

    5 10 Отговор
    Калояне,стига си плюл президента.Той е единствения,който защитава българския национален интерес и работи единствено в интерес на българските граждани.Такива платени статии,които пишеш никой не го интересува.Това е най-достойният президент,който сме имали,така,че недей да пишеш глупости,на които никой не вярва.

    Коментиран от #49, #50, #51, #52, #53

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Калоян Методиев Фейкове и маниполации

    2 1 Отговор
    Ръси Калоян помия по Президента,!

    Коментиран от #59

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Съдията Дред

    0 2 Отговор
    Да, на момчето му е мъчно че го уволниха като съветник, и си връща. А самолетите/втората доза/ не ги купи служебното правителство, има решение на Народното събрание, бронетранспортьорите ги купува Тагаренко, и отново има решение на Народното събрание. Да си кажат направо, цялата схема е да се фалира Булгартрансгаз, и активите и/газопроводите/ да бъдат изкупени на демократична цена от някой евроатлантически партньор. От което ще имаме полза толкова, колкото имаме полза от най големият добив на злато в Европа извън Русия.
  • 61 Кой заби

    2 0 Отговор
    нож на хунгарците и сър-бите с по-високи такси за газа ... а сега о ле ле ..
  • 62 Абориген

    0 1 Отговор
    Как се обърках, моите извинения, пак си плюл по президента, браво, поздравления!
  • 63 Реалист

    1 0 Отговор
    Ти за пореден път показа,каква злопаметност те гони,по страшна от диарията.Не се ли умори аланкоолу,да лаеш по президента на Републиката ни?Ставаш банален, омразен и т.н.