Last news in Fakti

19 Януари, 2024 16:00 1 592 4

Адв. Емил Василев: Грандкорупцията спъва България

  • емил василев-
  • корупция-
  • българия-
  • мафиоти-
  • съд

Години наред в моите постове съм изнасял данни за превръщането на някои звена в ГДБОП в частни служби за унищожаване на конкуренти по поръчка

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нищо ново под слънцето. Имам предвид огромния скандал с превръщането на Комисията за защита на потребителите /КЗП/ в частна служба за тормоз над определени фирми в полза на други.

Години наред в моите постове съм изнасял данни за превръщането на някои звена в ГДБОП в частни служби за унищожаване на конкуренти по поръчка.

Това коментира във "Фейсбук" адв. Емил Василев.

Каква беше схемата?

Мастит бизнесмен си урежда среща с Главния прокурор, където изнася "данни" как негови конкуренти уж нарушават закона. Всевластният и безконтролен Главен прокурор свиква съвещание с участието на ръководството на ГДБОП, на което се обсъждат "мерки". Следва погром от спецполицаи и Жандармерия в офисите на нарочените за жертви търговски дружества.

Трошат се врати, изземват се документи, техника и компютри, секретарки и счетоводителки се напишкват от страх и месеци наред след това пият хапчета, образува се досъдебно производство срещу "неизвестен извършител", което се точи с години, без по него да се прави нищо, но виси като Дамоклев меч над главите на нарочените...

И после се чудим защо сме втора категория страна-членка на ЕС, не ни приемат в Шенген и пр. Ми защото сме корумпирани и защото държавата е превзета. Корупцията не е само да вземеш едни 62 бона, за да ги дадеш на зам. министър на спорта, за да подсигури финансиране на определена федерация.

Ако даването и вземането на подкупи ни беше единственият проблем, направо да сме цъфнали и вързали.

Големият ни проблем, тази т. нар. ГРАНДКОРУПЦИЯ, е именно подчиняването на държавни органи в услуга на частни субекти. Особено страшна е тази корупция, при която правоохранителни и правораздавателни органи действат по поръчка на частници, а не в изпълнение на закона.

Затова и западните ни партньори непрестанно ни напомнят, че следва да направим нещо, което да гарантира

независимостта на съдебната власт, за да се откъсне тя от влиянието на разни олигарси, ДС-та и ченгета.

Това беше и смисълът на промените в Конституцията, които бяха приети наскоро, както и на приетата процедура за разследване на Главния прокурор.

Дали обаче конституционни промени, извършени под западно давление от доказано корумпирани политици ще дадат резултат, е отделен въпрос. Моето лично мнение го знаете: докато братските спецслужби не изпратят снайперисти, които да поразчистят по-сериозно терена /както през 90-те години/, нищо няма да стане.

Разстрелът на Трактора бе едно доста ясно предупреждение и дано този път адресатите му са достатъчмно умни, за да разберат какво може да последва.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 После сме били трето качество

    13 0 Отговор
    Кой знае как не се подиграват.
  • 3 Фашистката Диктатура тук!

    7 1 Отговор
    Фашистката Диктатура тук! Затваря вратите на България за Света!
  • 4 Емо

    5 0 Отговор
    Малкото коментари по темата дават ясно да се разбере, че обществото няма информация по темата. Медиите мълчат, а това което пише автора е абсолютно вярно. Цели отдели в ГДБОП начело с шефа работят за някой бизнесмен или групировка. Най-малкото е, че му се пращат полицаи, които получават и държавна заплата да го охраняват за 100 лв. на ден, тези пари се получават от шефа и се разпределят надолу.