13 Юни, 2024 14:43 2 800 18

Благодаря, но беше достатъчно

  • николай николов-
  • бсп-
  • корнелия нинова

На "Позитано" имаше идеи, но липсваха идеология и изпълнители

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Корнелия Нинова подаде оставката си като председател на БСП. Мярнах заглавието на новината, но по-нататък не четох. Това с изборния разгром и напускането беше нещо предопределено…

После ми разказаха, че особено надарените кадри от старата гвардия и младежкото движение побързали да обругаят публично своята другарка и ръководителка. Те, както своите бащи и дядовци, са женени за властта… Има такава професия - синковец. И сега тези клетници се чувстват излъгани и неразбрани… Пътят от високо вирнатия нос до мозъка е дълъг, затова авантаджиите още не могат да осъзнаят, че бюлетините за тях са били пуснати по-скоро по инерция, жалкият резултат е твърде голям за тях. Но такива са им моралът и партийната дисциплина.

През 1989 год. превратаджиите използваха партията, за да разгромят държавността… Много злини и разочарования донесе тя на българите. Нищо социалистическо нямаше в това сборище на чорбаджии. Последната обитателка на "Позитано" опита да доближи политиката до хората… Постъпката беше смела, бих казал – рицарска… В началото ѝ симпатизирах, щеше ми се положените усилия имат резултат… Защото социализмът е този строй, който поставя на преден план човека – стремежа към добро, развитието и благополучието на обществото. Но чудеса в нашата злощастна колония не се случват.

Нормалната политическа дейност предполага наличието в страната на ред условия: национален суверинитет, действено правосъдие, силна армия, промишленост, образование… На господарите на Запад тези неща не им трябват.

Няма кадри. От управлението изчезнаха българите и българките с чест и разум. А как да се бориш за национално добруване с отрепките наоколо?!

Появата на Корнелия Нинова в ръководството на БСП бе като свеж повей. Образована. С богат опит. Отличен оратор. Умее да увлича и обединява хората. Другаде политик като нея би постигнал много за своята държава… У нас тя бе като онази теменужка от приказката, която разцъфнала сред ледената пустош и опитала да докара пролетта…

Аз не бях съгласен с много нейни решения. Според мен лидерката прояви мекушавост пред вътрешната опозиция. Избираше неподходящи кандидати за ръководни постове. Не призова симпатизантите да подкрепят протестите през 2020 год. Срамно бе участието на бесепарската върхушка в правителството на Кирчо. Знаехме, че там ще крадат като невидели… Ала да вкараш България във войната срещу Русия – това е непростимо! На "Позитано" имаше идеи, но липсваха идеология и изпълнители.

Благодаря Ви, г-жо Нинова, за усмивката и устремеността! И за мимолетната надеждица! Но е добре, че си тръгвате… Няма защо да гледате последните гърчове на партията! Този инструмент на колониалната администрация само позореше нашата родина и светлите идеи. Омаскари светлата памет на хилядите българи, които се бореха за справедливост и равенство, строяха новия живот…И пороби потомците им. Стига толкова!


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    17 26 Отговор
    Този път наистина ще си ходи. Да пържи мекици у мезонета у Манхатън.

    Коментиран от #5

  • 2 Подложка на Борисов сте, а писача

    16 8 Отговор
    Тоя е абсолютен ду..ли..ц, то бива, то може, та чак да благодари. Имали идеи в централата, и какви, бе. Кой да се намърда в парламента и кой в Европарламента. Бсп е узурпирана партия, нямаща нищо общо с бсп като същност и идея.
  • 3 Щом

    9 6 Отговор
    Пелеядите почват да напускат, значи края на България е близо

    Коментиран от #4

  • 4 честен ционист

    8 13 Отговор

    До коментар #3 от "Щом":

    Всеки край е ново начало.
  • 5 Хи Хи Хии 🤣🤣🤣

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Може..ама хубавото знаеш ли кое е... че след нея си заминава и БСП(БКП) в небитието.. А коя е нейната грешка ??????????..ами нейната грешка е на Дондуков в Президенството.

    Коментиран от #8

  • 6 инж. Ганчо Илков

    7 10 Отговор
    Нинова, се Писа "Социалист", на създаден от Болшевишка Пролетарска Диктатура. Липсата на Инициативни и Предприемчиви Личности я прави Продължител на Загнилият Диктаторски Социализъм. В Света има Социалисти, но не създадени чрез Геноцидният Болшевишки Диктаторски Механизъм. Изключвайки ЧАСТНАТА СОБСТВЕНОСТ, Болшевишкият Социализъм оставя Нацията без Инициативни и Предприемчиви Личности. "На Сила, Хубост не става!". Така, че Нинова би била "Последният Мохикан" на Загнилият Диктаторски Болшевишки Социализъм. Младите и Последователи трябва да имат Това в Предвид, макар, че за Реставрация неостана Правилен Ход.
  • 7 Недев

    5 5 Отговор
    Николов защо ни занимава с Нинова?Вместо да вземе един голяяям букет и да й го занесе тръгнал да се тръшка по сайтовете.Кой е той,член ли е на БСП,с какво е допринесъл за партията?Акъл да дава е лесно и много любимо на българина,но работа не върши.Много социалисти с право водят битка с Нинова вече 8 години но тя е твърда и последователна.След оставката започва битката за преизбирането й с нужните за целта манипулации и интриги.В събота на 15 юни предстои рунд първи….На Николов пожелавам да гледа,слуша и чете повечко защото БСП е сложна партия и не е за всеки.
  • 8 честен ционист

    5 9 Отговор

    До коментар #5 от "Хи Хи Хии 🤣🤣🤣":

    Скоро всичките партии ще са в историята. Така че не тъжи за БСП-то и без това е труп от 2013 год насам.

    Коментиран от #11

  • 9 !!!?

    14 1 Отговор
    Реквием за БСП

    Борбата е безмилостно жестока
    Борбата както казват, е епична
    Аз паднах. Друг ще ме смени...
    и толкоз.
    Какво тук значи някаква си личност ?!

    Н. Вапцаров

  • 10 БСП за България и Радев

    1 10 Отговор
    Има опастност другарката Нинова да си върне оставката, както предните два пъти... Време е генерал Румен Радев да действа бързо и да оглави партията майка

    Коментиран от #12

  • 11 Хи Хи Хии 🤣🤣🤣

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    Че какво те кара да си мислиш, че съм се разтъжил баш аза БСП арите...Нещо баят си се объркал ми се струва..
  • 12 Хи Хи Хии 🤣🤣🤣

    8 1 Отговор

    До коментар #10 от "БСП за България и Радев":

    То и дрогарят ти Радев достатъчно се е омазал, та ,, не си мисли ,че някой може да ги изтини тия от тиняка в който са затънали. В огромна част вината за това дередже е именно на тия, дето се подвизаваха ( и още се подвизават) в и около тая партийна мафия..
  • 13 Илиева

    1 2 Отговор
    Елементарно, Николов! Започвате с обидни определения за хора и партия, които не познавате и не разбирате. Това говори преди всичко за вашия морал.
    “Последната обитателка на Позитано” или “свежия повей”, но от СДС, е известна с приватизаторските си умения и близостта си с кадри именно на СДС, увлечени и обединени от задачата вкупом да разбиват БСП!
    Нинова въплати в действията си успешно тази идея и наистина заслужава определението “синя теменужка”, но не от приказките…
  • 14 !!!?

    9 1 Отговор
    Катарзис - Нинова облече белия тоалет...байрак !
    Няма нестихващи ръкопляскания, няма червени рози, няма красны галстук...
    ...ама какво ще каже електората !!!?
  • 15 Копейкин Костя

    5 2 Отговор
    Чини ми се , че другарят инженер тъгува за НРБ, уравниловката, жителството, ергенския данък, опашките за всичко, режима на тока и водата, ръководната роля на Партията и т.н.
    Слава богу, че това време няма да се върне никога!!!

    Коментиран от #16

  • 16 Глупости

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Копейкин Костя":

    Другарят тъжи за младостта.....като мен. Всичко друго е бла бла..... ако мажех да върна младостта ?, пък макар с недостатъците на соца .......ооооо...с най - голямо удоволствие!!!
    Ама няма.....
  • 17 Име

    2 0 Отговор
    Не им е виновна Корнелия, на космонавтите в БСП!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.