30 Август, 2024 14:49 2 198 12

Емил Василев: В сагата "Пеевски-Доган" няма добри герои!

  • доган-
  • пеевски-
  • дпс-
  • корупция-
  • мултигруп

Наблюдаваме битка между два мафиотски клана, които безнаказано бяха оставени да грабят и изнасилват българския народ в името на етническия мир

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В сагата "Пеевски-Доган" няма добри герои!

Затова искрено съм озадачен от положителното отношение, което медиите като цяло, пък и коментиращите в социалните мрежи, излъчват към дъртия агент на ДС. Едва ли не Доган е жертва. Едва ли не на ДПС се крепи демокрацията и социалният мир в страната ни.

Това коментира във "Фейсбук" адвокат Емил Василев.

За Шиши няма какво да си говорим. За него всичко е ясно. Търси се смелият прокурор, който да го прати при бай Ставри - строг, но справедлив. Защото е нелепо човек, обявен от Държавния департамент за опасен за сигурността на САЩ, спокойно и необезпокоявано да си разиграва коня в БГ.

Доган обаче е по-големият мафиот от него и ще се аргументирам:

Моделът на политикоикономическия "преход" на страната ни след 1989 г. бе измислен в кабинетите на ДС. Трябваше политическата власт на червените фамилии да се преобразува в икономическа. За целта бяха създадени наказателни бригади в лицето на ВИС и СИК, които да "охраняват" процесите, както и политическа партия, която да изразява и защитава политическите интереси на новосъздадената управленска мафия. Нямаше как това да бъде бившата комунистическа партия, защото много щеше да бие на очи. ДПС се оказа идеална формула, защото след спомените за Възродителния процес на никой и през ум не можеше да му мине нещо да направи срещу една турска етническа партия. С финансирането ѝ се зае "Мултигруп", която в ония времена беше "главата на гущера". Доган и Илия Павлов бяха изключително близки и можеше да бъдат видени заедно в централата на "Мултигруп" всеки ден. Стигна се до там, че Доган заяви от парламентарната трибуна преди 24 години, че основната роля на ДПС ще бъде от тук - нататък да брани икономическите интереси на "Мултигруп", т. е. на видимата част на мафиотския айсберг, под чиято повърхност действаха новите бизнесмени - деца и внуци на комунистическата номенклатура.

С други думи, Доган от най-високото място в парламентарната република заяви ДПС като политическо крило на организираната престъпност, а себе си - като тартор на това крило.

Та да се върнем в наши дни...

Наблюдаваме битка между два мафиотски клана, които безнаказано бяха оставени да грабят и изнасилват българския народ в продължение на няколко десетилетия уж в името на етническия мир и демокрацията. Под благосклонното око на прокуратурата. И ако 500 години сме били под османска власт, то аз не разбирам поради каква причина сме се оставили вече четвърто десетилетие под властта на новите поробители в лицето на мафиотската политико-икономическа организация ДПС и финансиращите я криминални икономически структури. И докога ще търпим да ни се хвърля прах в очите, че това е цената, която трябва да платим за етническия мир. Самите български турци отдавна са наясно, че собственият им елит не се интересува от нищо друго, освен от кражби и грабежи, по схеми от рода на "ББР косвено финансира Доган през Вълка". И ако случващото се е прославяния от Доган "български етнически модел", то очевидно е крайно време да се освободим от съвременното ново турско робство.

ПП Изрично подчертавам, че в горния ми пост няма нищо срещу съвременната Република Турция, която многократно в постовете си през годините съм сочил като най-големия и искрен приятел на България още от времената на Ататюрк. Самия създател на Република Турция считам за един от най-големите европейски политици на 20-ти век и също многократно съм го казвал в постовете си.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    5 17 Отговор
    В тоя водевил България всичките са нископлатени герои.

    Коментиран от #2

  • 2 Ти отново

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Все всичко знаеш, все си компетентен
  • 3 Три боклука има в сайта

    13 2 Отговор
    Циониста Софиянеца и Глухара
  • 4 Защо не изгоните маскалите

    5 8 Отговор
    от Камчия и Росенец, а русофили?
  • 5 една

    19 0 Отговор
    Отдавна не бях чела толкова смела в изказа си и правдоподобна статия Да докато спим и търпим ще ни мачкат
    и крадат и ДПС и всички измислени партии и ПАК НА ИЗБОРИ СЪС СТАРИТЕ КРАДЦИ ВЕЧЕ СТИГНАХМЕ
    ДЪНОТО
    и всеки народ си заслужава съдбата но можем сами да я преобърнем време е за събуждане
  • 6 Имаааа,...

    6 0 Отговор
    българинът.
  • 7 Гост

    15 0 Отговор
    Какви герои бе? В тая сага има само престъпници, дето няма кой да ги утепе
  • 8 НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ

    5 4 Отговор
    НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ДА СМЕ РАЗКРАЧЕНА ДЪРЖАВА МЕЖДУ РУСИЯ И ЗАПАДА.
  • 9 🍊🍋🇧🇬

    5 1 Отговор
    Това са си наши български работи, не става въпрос за Турция.

    А. Доган и Д. Пеевски им е забранено да влизат в Турция ,от Турското Правителство, анадънмо аркадашлар?
  • 10 ДПС Е ПАРТИЯ

    8 0 Отговор
    СЪЗДАДЕНА И СТРУКТУРИРАНА ОТ ДС С ЦЕЛ ДА СЕ УПРАВЛЯВАТ И КРАДАТ ДЪРЖАВНИ РЕСУРСИ БЕЗНАКАЗАНО. ЗА ДОГАН Е СЪЗДАДЕН МИТ И ОРЕОЛ НА ДИСИДЕНТ УЖ ЛЕЖАЛ В ЗАТВОРА И ТАКА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ РАЯТА Е ПРИСПАНА И ОПГ ДПС ВИЖДАМЕ КАКВО ТВОРИ 35 ГОДИНИ. НИЩО ЗА ЕЛЕКТОРАТА СИ НА КОЙТО БЯХА ИЗПОЛЗВАНИ САМО ГЛАСОВЕТЕ. АРОГАНТНО И НЕУВАЖИТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ НА ТАЗИ ПАРТИЯ КЪМ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
  • 11 граф Монте Кристо

    2 0 Отговор
    Какво иска шиши,да затрие дпс ли,речено-сторено,колко патриотично начинание,само че той самият какво ще прави с освободеното политическо пространство е пълна загадка.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.