4 Октомври, 2024 10:02 2 586 64

Полина Паунова: Разследван ли е неправомерно човек с имунитет - Джейхан Ибрямов?

  • джейхан ибрямов-
  • разследване-
  • подслушване-
  • имунитет

Използвани са и специални разузнавателни средства

Полина Паунова: Разследван ли е неправомерно човек с имунитет - Джейхан Ибрямов? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Когато изтеглите файла, изпратен от парламента посветен на невероятната му колаборация с прокуратурата на републиката по повод ареста на депутата Джейлан Ибрямов…. получавате уърдовски файл. В него уж са заличени поредица лични данни: на тоя дето предал “подкупа” на Ибрямов, на специалния инспектор от КПК. Като турите мишката на "заличаването" - излизат имената и данните, които уж са скрити.

Това коментира във "Фейсбук" Полина Паунова.

Два съществени момента тук:

Първият: Според файла, изпратен от НС до журналистите, който съдържа данни от прокуратурата Ибрямов поискал дар, който не му се следва от 200 000 лв от Мирослав Валентинов Тодоров. По публични данни до момента Мирослав Тодоров би следвало да е задържан, защото беше арестуван през лятото по обвинения за данъчни престъпления и пране на пари. Мирослав Тодоров беше задържан заедно с Пламен Пасков, Красимир Запрянов и Любима Стоянова по разследване на ГДБОП през месец август. По същото дело беше иззет и джипът на изключения от ДПС депутат – „Рейндж Роувър“. Автомобилът е собственост на контролирана от арестуваните през август фирма.

Основният въпрос тук е дали прокуратурата не е прибегнала до онази стара своя практика, при която: обвинен рязко бива мотивиран да стане свидетел, вършейки безобразия. И понеже всички знаем отговора, и той е очевиден отиваме към втория едър момент.

Според данните, изпратени от парламента: “в хода на разследването са разпитани множество свидетели като очертаната очертаната в мотивирано искане обвинителна теза се подкрепя от гласните доказателства, чийто източник е протоколът за разпит на свидетеля Георги Йорданов Йорданов от 03.10.2024 г. На длъжност специален инспектор в КПК.

Същият излага детайли относно проведените оперативни мероприятия, както и че са били експлоатирани специални разузнавателни средства (СРС), като пресъздава хода на разследването, както и съдържанието на информацията, придобита чрез СРС”.

Тук всъщност е главният въпрос: разследван ли е неправомерно човек с имунитет - Джейхан Ибрямов?

Неговият имунитет е свален от вчера, а тия СРС-та, белязването на парите, което също е СРС и тн се е извършвало преди датата на снемане на законовата защита, с която Ибрямов се ползва.

Ако това е така се намираме в епицентъра на изключителен по мащабите си скандал, който на практика казва, че законите нямат никакво значение. А нарушението им е норма, която може спокойно да бъде описана в прессъобщение и да не се окаже непоносима за обществото.

Защото: пак да повторим - за времето, което се описва в прессъобщението Джейхан Ибрямов се ползва с два имунитета.

Ако някой е искал да го разследва е трябвало да поиска тия имунитети предварително и да действа, за да разкрие евентуалното престъпление.

Ако някой е вършил или имал намерение да върши престъпление, аз лично като данъкоплатец в тая проядена от собствените си киселинни сосове държава, настоявам той да бъде разследван и съден справедливо, за да понесе своята отговорност. Това става по правила. Без правила не е нито разследване, нито съд, нито може да понесе отговорност. Защото е разправа.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌

    49 0 Отговор
    Питам защо Законите в Бг пазят престъпниците

    Коментиран от #61

  • 2 Васил

    38 1 Отговор
    Браййййййййй какви дарове от 200к и аз искам такъв!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Някой

    60 26 Отговор
    Чакаме оставките на Сарафов и цялото обвинение за цирка, който сътвориха по заповед на Пеевски

    Коментиран от #11

  • 6 Директора

    52 11 Отговор
    Не ми дреме за никакъв имунитет. Значи, ако имаш имунитет, можеш да искаш и да взимаш подкупи, така ли?
    На кой му пука за имунитета на някой, след като е престъпник.
    Гледайте престъплението!!!

    Коментиран от #27, #47

  • 7 Аман...

    46 0 Отговор
    В каквото и да се опитват да ни убеждават политиците, както и журналистите, които им припяват, хората добре знаят, че това са някакви си техни битки, войни, подлости, конкуренция. Никъде и никога не е ставало дума за хората, за обществото и за прогреса на държавата. Използват хората за нещо като заложници, като публика, от която да крадат внимание, енергия и финансови облаги, разбира се.
  • 8 СЗО

    29 1 Отговор
    Даааа, манджата в тенджерата се нагрява, нагрява, започва да къкри, после завира, ври, ври и експлоадира. Като експлоадира олива всичко в мъзгоч. Мъзгоча трябва да се чисти. Чакаме да дойде момента за чистенето....
  • 9 Трябва справедливост

    28 8 Отговор
    Какво значи "Разследван ли е неправомерно човек с имунитет" ? Това означава ли, че този "човек с имунитет" е по специален от станалите хора от народа и не може да бъде разследван? И, какво като е с имунитет, това означава ли, че може някой да върши престъпления и да не му се търси наказателна отговорност? Що за държава живеем? Нали уж гледаме от демократичните държави, ама когато опре работата да се спазват законите за тези с имунитет явно не важи.

    И тук в случая, какво има да се разследва? Хванали някого без значение кой е той дали е депутат или някакъв друг, та хванали го с предварително белязани пари и оттам нататък, какво има да се мисли, умува и разследва? Тя работата е ясна и следва съда да раздаде необходимото правосъдие.

    Коментиран от #26, #50

  • 10 хммм

    31 4 Отговор
    ама полино, то като се разчуе че ще се изска свалянето на имунитета му, и се проточи една седмица поне, после ще намериш доказателства на кукуво лято, аман от такива правозащитници, то затова у нас няма осъден висш кадър, а в Румъния ги натряскаха по затворите с хиляди
  • 11 ТЪПУНГЕР

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Някой":

    ИМА МНОГО ДА ЧАКАШ.
  • 12 Отец Чапаев

    27 6 Отговор
    "Мирослав Тодоров би следвало да е задържан, защото беше арестуван през лятото по обвинения за данъчни престъпления и пране на пари"........удобния кошаревски свидетел..... Шопар Магнитски превзел държавата действа безкрупулно
  • 13 Гласувай срещу мафията !

    19 6 Отговор
    Kъм негласуващите, които вместо да си стоят у дома, могат да отидат да гласуват за малка незначителна партия, която няма да мине 4%. Така резултатът от това гласуване ще е еквивалентен на негласуването - гласът ще се изгуби... , НО
    ...тези гласове ще увеличат избирателната активност и базата, върху която се изчисляват 4%. И Пеевски може да не влезе! Малкото ДПС на чалгарите, също няма да мине 4% и няма да разиграват маймyнckи сценки в Парламента ! Патерицата на бойко-разбойко Копейкин ще е на санитарния минимум и няма да пълни Парламента със сервитьорки, шпакловчици, бакшиши и всякакви неyдачници!....
    Пеевски ще е първият опит в историята партия да влезе в парламента само с купени и контролирани гласове. Обикновено купените гласове са около 120-130 хиляди гласа. Това е купеният вот общо. Досега се разпределяше между патериците на ГЕРБ-ДПС, но сега е необходим на Пеевски.
    За да влезе, Пеевски трябва да го купи изцяло, т.е. да избута всички останали. Дори да го направи, тези гласове плюс корпоративния е около 5-6% с настоящата активност .. НО ако вдигнем активността, може границата от 4% да е 160 или 180 хиляди гласа.
    И Пеевски изгаря...От там изгаря васала му Борисов, който ще бъде пресиран от Пеевски, от там лъжливото Коце, бастуна на Бойко .... Нека опитаме да разплетем мафиотската кошница.

    Коментиран от #19, #25

  • 14 Радев и Борисив са руски еничари

    13 8 Отговор
    Ако политиците нямаха имунитет, Борисов, Радев и Пеевски трябваше да бъдат арестувани и осъдени по бързата процедура за национално предателство само за Турски поток и договора с Боташ.
    10 милиарда имперски данък платихме на най-големите ни душмани !

    Коментиран от #37

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иван Грозни

    25 0 Отговор
    Затова кочината е на дъното. Най-големите айдуци с имунитет, а обикновение /дребни/джепчии с условни присъди. С една дума нито едните, нито другите. Пълно разграбване на територията от наши и чужди.
  • 17 ДЪНО

    19 5 Отговор
    Колко ли трябва да е пропаднало едно ... същество /защото не знам П. Паунов/а/ какво е точно - мъж , жена , журналист , или ... какво , за да се втурне да брани един /отдавна/ обществено известен рекетьор и корумпе , като "Диджи" Ибрямов ???!!! Закопчан и със СРС и с белязани банкноти и със запис на искането на кеша !!! Ама ... имал бил имунитет ?! Ами , преди избори с имунитет се здобиват между 3 и 5 000 човека /зависи колко партии са заявили участие/ и ако тръгнем по тази логика ... ми , тези 3-5 000 човека могат да правят каквито си искат престъпления без да ностя наказателна отговорност , така ли ?! Щото ... са недосегаеми ???!!! Знам , че блатото и на българската политика и на българската "журналистика" няма дъно , но май П.П. /Поли де , не ПП партията ,макар че и Парапетка също реве за Джиджи от вчера/ вече го е стигнала !
  • 18 Махайте МВР

    10 10 Отговор
    МВР унищожават систематично Български граждани заради критики срещу Борисов и Гешев!
  • 19 дедо..

    16 6 Отговор

    До коментар #13 от "Гласувай срещу мафията !":

    Аз съм за кокорчо,киртак кирчо и мустаката лена..те поне не са харвадски мафиози,.дако парапетаджийката уреди простио да стане премиер с фалшькораль подписи..излъга и седем млн.бгмишока че нема двойно гражданство а они му плескат и викат бис бис..
  • 20 Опорка

    14 6 Отговор
    От както министър-председател беше канадски гражданин, за мен е ясно, че това е територия на тоталната свобода и демокрация.
  • 21 Буха ха

    15 5 Отговор
    И този престъпник ще осъди държавата на стотици хиляди обезщетение за незаконния му арест, но няма да ги платят милиционерите а ще ги платите вие, уважаеми дами и господа, другарки и другари.
  • 22 да бе

    14 4 Отговор
    значи хората с имунитет могат безнаказано да вършат престъпления, изнудвания, крадене и т.н и няма да ги разследват и накажат?! Ттова ли ни е демокрацията и правовата държава - да ги толерира и само "за кокошка няма прошка"?точно това е в основата на неимоверното забогатяване на Доган през годините и с помощта на такива като Ибрямов, щото няма как по нормален и законен начин да натрупа толкова богаства от пари и злато, недекларирани и с недоказан произход - а през това време Доган ги е пазел от преследване и наказание, а сега изведнъж се оказаха на светло и без протекциите, на които са свикнали! Явно има защо да стачкува гладно го-жа серетарката на Доган, щото и тя се е облажавала по същия начин в годините
  • 23 Иванов

    15 3 Отговор
    По въпроса с прилагани СРС е редно да се отбележи, че има разрешение от компетентен съд. Това означава, че е законно. Второ: Ако някой е извършил престъпление следва да му бъде наложено наказание, без значение дали свидетелят е подсъдим по някакво дело, каквото и да било. Трето: Войната между политически фигури взема жертви, но това помага на обществото, тъй като незаконно придобит финансов ресурс се връща в държавата. Какво притеснително и незаконно има тук?
  • 24 бай Ставри

    17 0 Отговор
    В България всички престъпници освен кокошкарите са с имунитет. В момента се включват платените клакьори на престъпниците.

    Коментиран от #32

  • 25 ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гласувай срещу мафията !":

    "приказки под шипковия храст" е всичко това, от рода една жена каза
  • 26 Другарят Си

    7 5 Отговор

    До коментар #9 от "Трябва справедливост":

    Роднините на Джиджи Ибрямов трябваше вече да са платили куршума .Така се работи в Китай.Затова са и N1.
  • 27 точно!

    13 4 Отговор

    До коментар #6 от "Директора":

    затова престъпниците драпат за имунитет, и Догат отново вкярва все такива в листите, та да могат безнаказано да му изпъняват заповедите! Пеевски им бил виновен - ако спазваха законите, нямаше да са на това дередже и без да го има Пеевски, добре че си намериха оправдание

    Коментиран от #49

  • 28 Пешо от панелката

    10 1 Отговор
    А защо нито коментаторите, нито мисирките смеят да напишат какво точно е поискал Мирослав Валентинов Тодоров от бай Джейхан, защо е бил убеден че точно бай Джейхан може да оправи работата и какво точно му е обещал бай Джейхан за да получи "подаръка" от 200 хиляди?
  • 29 РИТОРИЧНО

    5 0 Отговор
    А НА ДОНАЛД ДЪК👂
    ПИТАЙТЕ КО МУ Е.....
    С 99 ОБВИН.АКТА...😱
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 никола гешев

    9 4 Отговор
    Абсолютно точно! СъвеЦките Прокурватура, МВР и КОНПИ + НС грубо потъпкват Зскона, използвайки СРС срещу лице с имунитет( без разлика, че тоя кога и да го вкараш в затвора, все ще е късно) След време Джейхан ще осъди България в Стразбург и всички ние ще плащаме, заради едно дебело милиционерче, което е приватизирало въпросните "институции"! Абе, русофилчетата - защо от Москва не сме чули една критика за корупцията в България?!
  • 32 Леля Ставревица

    11 0 Отговор

    До коментар #24 от "бай Ставри":

    Не само с имунитет бе Ставри, я виж колко престъпници се оказват сътрудници на милицията и разни други служби.
  • 33 фаро

    7 1 Отговор
    тъпи въпроси. възможно е срс да са приложени спрямо другото лице, участвало в срещата. възможно е също така то да е дало доброволно съгласието си за това. така срс не са експлоатирани спрямо г-н кандидат-депутата. липсва цялата картина, г-жо паунова.
  • 34 Ха стига ,бе !

    6 1 Отговор
    Стига бе ! Демек , някоя от шашавите партии дето са се писали за предсрочния вот ме вкарва като кандидат за депутат на 25 място в някоя си листа ,дават ми имунитет до изборите и аз спокойничко отивам до някоя банка ,вадя купен от битака Макаров и го опирам в главата на касиерката ,тя ми брои колкото пари има в касата и аз си излизам спокойно навън ,където ме чака патрулка с ченгете , които любезно ме карат до вкъщи щото - нищо не могат да ми направят .щото съм с имунитет ,така ли бе ПОЛИ ?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Боби

    9 6 Отговор
    ПП /полина паунова/ брани със зъби и нокти корумпето и крадец ибрямов, един от най-приближените на доган, за който е известно, че е агент от ДС и КГБ... Защо ли? Очевидно е. Лидерите на ПП/ДБ, на които полина паунова е глашатай, са наследници на агенти от ДС и партийни секретари от БКП. Затова ПП/ДБ, начело с хр. иванов от кървавочервения род бойкикеви, подкрепят доган... налите и родителите им заедно са крали, и заедно съсипват България. Но, наистина трябва да си много нагъл, като полина паунова, за да защитаваш престъпник заловен с белязани пари в момент, когато взема подкуп, при това уличен със СРСта. На какво основание??? Защото даващия подкупа също бил престъпник. Ами, кой може да даде 200 000 лв. подкуп??? Аз не мога, и всички честни българи не могат.
  • 37 Тъпакооо

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Радев и Борисив са руски еничари":

    Всичко друго разбирам, но КАКВО ОБЩО ИМА ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ с изписаното от теб? Колкото и да плюете “доброжелателите” му няма да го опетните.

    Коментиран от #46

  • 38 Няма имунитет!

    4 2 Отговор
    Има МАЙМУНИТЕТ! Защо ли? защото такива "народни представители" като този на маймуни ни направиха, а имунитета им е даден тъкмо от такива представители на животинската фауна(съдии и магистрати), които ако ги сложим в Парламента вместо тези сигурно биха се представили по-добре!Стига вече крадци и дерибеи в Парламента! Трябват ни хора, които наистина милеят за Родината, а не такива тунеядци гледащи как до дупка да напълнят джобовете си за сметка на окаяните си избиратели!

    Коментиран от #40

  • 39 Хихи

    8 3 Отговор
    Пеевски щом жълтопаветничка вие като развален флекс, на прав път си...
  • 40 Хихи

    8 0 Отговор

    До коментар #38 от "Няма имунитет!":

    Ставаш депутат. Вземаш рушвет, имаш имунитет, връщаш заема с който си станал депутат. Вземаш нов, плащаш си следващия мандат, пак вземаш....
    Перпетуум мобилен...
  • 41 Време е!

    8 1 Отговор
    ДПС олигарсите крадоха доста, време за затвори до живот!

    Коментиран от #53

  • 42 Хаджия

    2 2 Отговор
    100% съгласен. Как добре ги мотивират тия “свидетели”.
  • 43 Питанка

    5 2 Отговор
    А кога ще започне операция "чисти ръце " срещу дерибеите в руенско и айтоско, област Бургас?
    Народът чака с нетърпение да се освободи от тези изверги.
    Молим Ви господин Пеевски, спасете ни....
  • 44 Питанка

    6 1 Отговор
    А кога ще започне операция "чисти ръце " срещу дерибеите в руенско и айтоско, област Бургас?
    Народът чака с нетърпение да се освободи от тези изверги.
    Молим Ви господин Пеевски, спасете ни....
  • 45 Развитие

    6 1 Отговор
    КАКОООООО ТОЗИ С КАКВО Е ПОВИЧЕ ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЩИ ЗА ТОЗИ БЕЗСРАМНИЦА НАЕТА А ТОЗИ 30 ГОДИНИ ПРИБИРАБЕЗНАКАЗАНО
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бацо Гацов

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Директора":

    Какво престъпление? Това, което казва купеният прокурор ли? Медиите на Пеевски? Ако е престъпление това, което казва ЗАВИСИМАТА Прокуратура... тежко му на народа. Нека зависимият съд се произнесе, а после ще се произнесе и зависимият ВСС.
  • 48 Веси

    5 1 Отговор
    Боже какъв рев и късане на ризи от либерастията за агент Сава/Меди Доганов!Той същински безкрилен ангел според Полин Паунов на хранилка на Капитал.

    Коментиран от #51, #56, #58

  • 49 Пешо

    4 1 Отговор

    До коментар #27 от "точно!":

    Говориш като проклет гербер. Какво защитаваш Пеевски, все едно ви е ментор. А може и да е такъв на краставите гербери.
  • 50 Дърт Българин

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Трябва справедливост":

    Каква справедливост кото разчистват само неудобните.Няма оправия всички власт имащи са се облажели и навързали като свински черва.

    Коментиран от #64

  • 51 Веси ма

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Веси":

    Пеевски ли ти го турга.
  • 52 Е ,брей "защитници"

    1 2 Отговор
    Ами правомерно е другарко,хванат е при получаване на подкуп ,и казал че това са джобни пари.Какъв е проблема с имунитета ,значи според приближената до един държавен глава е било редно да не се предевява обвинение ,а след изборите и ако евентуално стане депутат ,а ако не стане и през това време офейка извън страната барабар с имунитета си?Вие нормални ли сте ,този човек е свързан,с тези дето точат държавата и въртят схеми.А какво влияние и какво ще иска от военното министерство ?
  • 53 ХАХАХА

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "Време е!":

    Сокола ги създаде сега му го връщат с лихвите.
  • 54 Паунова, що се

    2 3 Отговор
    Правиш на гламава, първо имунитета и после разследване...ще го хванат за кое, според теб, а как да се свали имунитет без нищо, така направиха твоите аватари от пп с Борисов и други, айде без малоумщини, ако може, да не разследват никой и от твоите там, мирчев да наривя, че не се прави нищо с купения вот, тъй ли го измисли сега
  • 55 Е стига ,де

    2 1 Отговор
    Я какъв плач за дерибейчето дето целия регион го знае.Може ли човек с имунитет и който представлява гражданите да върти такива игри за лично облагодетелстване.И кой пита ,тази която участва преди 4 г.в схеми ,че уж имало насилие над журналисти ,когато с един уговорен в тълпата й измъкна телефона .Когато вървяха протестите на олигарсите.
  • 56 За тях е ангел,

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Веси":

    Гласуваха с пепейците да няма правителство, искат руските интереси да си продължават, както е било през целия преход, и днес така искат
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Слокум

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "Веси":

    Птъщиш от мозък .Този когото плюеш съхрани етническият мир в България. Колкото и да не ви се вярва това е заслуга на Доган и неговата политика кото изключим въртенето и раздаването на парчета от така прословутата баница.Тези същите които бяха на софрата и облизваха пръсти след поредното получено парче сега му копаят гроба.
  • 59 ДАААА

    1 0 Отговор
    ВСИЧКИ КЪРЛЕЖИ ОТ ПОЛИТИКАТА ДА СЕ САМОИЗЯЖДАТ.ДО ЕДИН.
  • 60 Руснаци

    1 0 Отговор
    Ето това целяха да постигнат ПП-ДБ. Да не се действа по този начин. Затова направиха много компромиси. "Прогресивните сили" - ГЕРБ, ДПС, БСП, ИТН, Възраждане го осуетят. Всяка една от тези партии се бори да няма контрол над неправомерни съдебни действия и предследвания. Както в този случай прокуратурата е използвана от Борисов и Пеевски да отстранят Доган. Вярно е, че Доган е за отстраняване, но Борисов и Пеевски също са за затвора.
  • 61 Ами според

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌🙌":

    теб, кого трябва да пазят? КОЙ друг е застрашен от правораздаване?
  • 62 Доган си отива

    1 1 Отговор
    Сега е момента да говори. Сигурно е рисковано, но и другото е такова.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Трябва справедливост

    0 0 Отговор

    До коментар #50 от "Дърт Българин":

    И, какво предлагаш? Да не правим нищо и да гледаме като ни крадат още 36 години, или да стоим като овци на заколение и да си чакаме часа когато ще ни ... ? Това ли предлагаш? Е много рационално от твоя страна.

    Истината е, че всички трябва да отидем и да гласуваме, за да не яхнат отново властта тези. Това е спасението. И който си мисли, че от него нищо не зависи и поради това не ходи да гласува си заслужава мизерния живот, който води.