Last news in Fakti

6 Януари, 2017 07:44 18 605 29

Българската зима е АДСКА зима!

  • зима-
  • студ-
  • иво сиромахов

У нас всеки сезон е мъчение за народа и повод за нечовешко напрежение и драми, пише Иво Сиромахов

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В нормалните държави сезоните протичат спокойно и без истерии. Само в България не е така. Тук всеки сезон е мъчение за народа и повод за нечовешко напрежение и драми.

БЪЛГАРСКАТА ЗИМА е адска зима. Студено е и вали сняг. А не като в нормалните държави – да е топло и да пече слънце. Братчеда ходи да бачка три години в Германия и вика: “Да видиш ква зима имат германците. 30 градуса, слънчице, германките ходят по бански. А не кат нашта загубена зима тука...”

БЪЛГАРСКАТА ПРОЛЕТ е най-отвратителната пролет в света. Снегът се топи, газим в киша до колене, почват да цъфтят некви неприятни цветя и да се разлистват некви скапани дървета. За кво изобщо трябва да се разлистват? Това е безсмислено. Ще се покрият с листа, наесен тия листа ще окапят и ще трябва някой да ги чисти. Егати тъпата пролет. Освен това тополите цъфтят и на хората им тръгват алергиите.

Баджанака бачка в Чикаго и вика: “В Щатите е абсолютно забранено да имаш алергия от тополи. Ако фанеш алергия от тополи, директно влизаш в затвора от пет до десет години. Затва хората там са дисциплинирани и стискат. А не кат нас с наште загубени алергии тука...”

БЪЛГАРСКОТО ЛЯТО е най-гадното лято в света. Жега, слънцето пече безмилостно, баби припадат в градския транспорт, кучета получават слънчеви изгаряния, хамстери псуват грозно, зловещо. А в нормалните държави лятото е хладно, с температури от минус 5 до плюс 4 градуса. Комшията беше пет години в Испания и вика: “Да видиш испанците кво лято са си направили, братче – хладинка и сянка, даже не ти се допива биричка. Ако температурата случайно се качи над 15 градуса, от общината излизат и почват да фърлят лед по улиците... А на всеки гражданин му назначават една лична асистентка от общината, която ходи до него по монокини и му вее с ветрило, за да го охлажда. Е тва е лято. А не кат нашто загубено лято тука...”

БЪЛГАРСКАТА ЕСЕН е най-противната есен, която може да съществува. Дъждове валят, колите ръждясват, листата на дърветата падат. Пълна простотия! А в нормалните държави няма такива работи. Шурея гледал по дискавърито един филм за Япония и вика: “Да видиш японците ква есен имат!... Направили са едни такива специални платформи, които улавят дъжда още във въздуха, преди да падне на земята. И гледаш – вали яко, а долу улиците са сухи. И като го уловят тоя дъжд платформите, го засилват директно в една пивоварна и го правят на биричка. И държавата безплатно я раздава тая биричка на хората, щото за кво й е на държавата толко биричка? А па над дърветата са монтирали едни такива гигантски прахосмукачки и като тръгнат листата да падат, не падат надолу, ами падат нагоре, директно в прахосмукачките. Изобщо японците имат бахти яката есен, а не кат нашта загубена есен тука...”

Коментар на Иво Сиромахов за "168 часа".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fanetti Mazakura

    48 11 Отговор
    Модерно стана всички да се надсмиват над България- така е модерно и носи дивиденти. А хората като г-н Сиромахов, които на практика възпитават обществото, вместо да създават нация напук на всичко и всички, я рушат и допълнително бутат и без това отрицателното българско самочувствие и любов към родината, в името на келепиреца.

    Коментиран от #22, #27

  • 2 kcaniba

    13 11 Отговор
    Слабо управление, слаб мениджмънт на високите етажи на властта в БГ са причините!!
    Нулева отговорност за некомпетентността и колко министри, депутати са в затвора за агромните провали в политиките - също 0!!
    А господа И. Сиромахов, И. Инджев са удобни и платени при всяка власт в БГ, защото с драсканиците си отново търсят нулева отговорност от управляващите, а всичко е в обобщителната плоскост на българщината, една жена ми каза, братовчеда от нам...натаси... руснаците са виновни, това бяха руските хакери и т.н. ...
  • 3 една жена казала

    10 10 Отговор
    Ако го погледнем от някакъв положителен ъгъл /колкото и да е тъп/ - все пак нали казват, че силните хора умеят да се надсмиват на себе си !!! Значи всъщност ние българите сме един силен народ, така да се каже :)
    Готин си, Иво...
  • 4 Истината

    27 6 Отговор
    Г-н.Сиромахов,вместо да пълните главите на изстрадалите българи с брътвежите си,по-добре се поучете от човека който заслужи уважението на българина с перо и сабя! Ботев днес има годишнина и през целият си кратък живот е направил толкова,колкото такива като теб и за столетие няма да направят,защото сте раболепни на всяка власт.

    Коментиран от #28

  • 5 Бате Цецо

    10 2 Отговор
    Чак пък адска - звучи ми артистично. Иначе зимата си е люта, но не бива ние българите да се проявяваме като най-мрънкащият народ. И в по-богатите държави има зима и там хора седят в колите си с часове чакайки да им разчистят магистралата. Просто когато тръгнеш на път през зимата трябва да си с подготвена кола и с нагласа, че може да закъсаш. Пък ако всичко мине ОК си е бонус.
  • 6 гражданин на България

    17 7 Отговор
    По времето на социализма беше забранено да се пишат такива негативни неща. Пишеха се хубави работи, колко хубаво е всичко и хората наистина бяха щастливи. Дойде демокрацията и стана модерно да се пишат простотии и негативни работи.

    Коментиран от #8

  • 7 Гоуст

    8 3 Отговор
    Крадецът на статуси а.к.а. Иво Сиромахов се чуди каква глупост да напише, за да се изкара по-остроумен
  • 8 Гоуст

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "гражданин на България":

    Да! А сега от малък ти се налива в главата колко си мизерен, как си последен, как те наричат кенефа на Европа.... но какви силни сме били... някога
  • 9 даамане

    3 2 Отговор
    А бе объркана работа! Нещо като фамилното ти- едва ли си подушил дори сиромашията.
  • 10 гощо

    16 2 Отговор
    А бе от кога зимата стана новина и то лоша?!??!?! Паднал педя,две сняг и вече военно положение,край!!!!!
  • 11 Morgoth

    35 1 Отговор
    България е на перфектно място откъм сезони - имаме от всичко по малко за да не ни писне.
    Зимата имаме сняг - нещо което далеч не всеки вижда в родината си. В същото време голям сняг има 2-3 пъти в годината и е достатъчно по един ден да се остане в къщи когато навали за да няма проблеми по пътищата. Ако смятате, че е много идете на разходка до Норвегия - по крайбрежните пътища няма да видите асфалт 6 месеца в годината. Колите се движат по добре обработен и надран от снегорините лед, който ако внимаваш не се хлъзга.
    Пролетта ни макар доста изменчива е свежа и прохладна. Идете вижте Китай или Австралия - там си имат дъждовен сезон. Вали на поразия, влага над 90% и температури от 30 градуса, които се усещат като 50. Когато си мокър от дъжда се радваш, защото иначе си мокър от пот.
    Лятото ни е топло, но не прекалено. За това помагат многото планини. София в частност е обагодетелствана с по-хладно лято заради близостта си до Витоша, докато жегата по морето е по-скоро желана отколкото проблемна.
    И накрая есен която има поне наполовина слънчеви дни в които ако сте на правилното място в по-ниските части на планината можете да се нагледате на невероятно красиви цветове.
    Иначе разбирам Сиромахов и иронията му към типичното българско мрънкане, ама какво да се прави - такива сме си, мрънкачи :)
  • 12 БАБА ГЕНА

    8 6 Отговор
    ЗИМАТА НЕ Е ТОЛКОВА СТРАШНА,ОТКОЛКОТО БЕЗОТГОВОРНОСТТА НА УПРАВНИЦИТЕ.СКОРО РАЗБРАХ ОТ НОВИНИТЕ,ЧЕ ДЪРЖАВАТА РАЗПОЛАГАЛА С ПРЕДСТАВЕТЕ СИ---3000 СНЕГО ПОЧИСТВАЩИ МАШИНИ.И КЪДЕ БЯХА ТОГАВА СРЕЩУ НОВА ГОДИНА ТЕЗИ МАШИНИ,КОГАТО МНОГО ХОРА БЯХА БЛОКИРАНИ НА ЕДНО МЯСТО ОКОЛО КАРНОБАТ.И ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ПОЯВИ БАТМАН ,ЗА ДА СЕ ПОМОГНЕ НА ХОРАТА,КЪДЕТО ИМАШЕ И МАЛКИ ДЕЦА.
  • 13 Гостун

    12 3 Отговор
    Цялата пътна мрежа в България е 12051 км. 3000 снегорина??! Пада се средно по 4 км на снегорин! Лъжат за машините!

    Коментиран от #14, #15, #19

  • 14 Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гостун":

    снегорините не са 3000, а 300!

    Коментиран от #29

  • 15 Бате Цецо

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Гостун":

    Незная колко снегорини реално са работили, но сметката ти не е много точна. Според Уикипедиа "дължина на пътищата от републиканската пътна мрежа на България към 31 декември 2012 г. е 19 602 km", тук обаче не се включва общинската пътна мрежа и 99% от улиците в населените места. Да не говорим, че пътищата имат поне по 2 ленити. И не на последно място при навяване 15 мин след минаване на снегорина пътят е отново непроходим. Нека добавим и авариралите автомобили, които блокират снегорините и картината става ясна.
  • 16 сезони

    8 3 Отговор
    ИВО МНОГО СИ ПАДНАЛ ИВО.
  • 17 Македонси българин

    14 1 Отговор
    България си има перфектната клима, прекрасни планини, едно хубаво море и едно още по-хубаво море на близу (гърция). Имаме си снежна зима, топли лета, просто обичам си България! Да живее майка България!!!
  • 18 Denis

    10 3 Отговор
    Да, наистина сме най-мрънкащата нация. Все някои ние виновен, и все търсим под вола теле.
    На кривата ракета и космоса и е крив.
    А относно че сме много беден народ, не вижда бедни хора по моловете, всички молове в София са пълни с народ. Бедност има на всякъде по целия свят, въпроса е да не драматизираме и да него превръщаме веднага в политика.
  • 19 Гоуст

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Гостун":

    Републиканската пътна мрежа е 19 853 км, имаш и общински пътища близо 21 500 км, имаш и пътища в градовете и селата.
    Трябва да се направи сметка и колко от пътищата са двулентови, трилентови и т.н.

    По думи на управляващите, действащите снегорини са 3000. Всеки сам да си прави сметка по колко км се пада на снегорин
  • 20 Ричи Рич

    4 5 Отговор
    Ех Иво, ех Сиромахов! Сиромашка душа имаш ти, сиромашка!!!
  • 21 Жоро

    9 3 Отговор
    Браво Иво така е много плачещи върби в родината.Ама не ги дразни тези завистници че виж как коментират!
  • 22 НЕ СПИСВАЙТЕ А ДЕЛА СТОРЕТЕ

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Fanetti Mazakura":

    СЯ И ИВЧО ВИЙ ВИНОВЕН.ВИНОВНИ СМЕ ВСИЧКИ ДЕТ ОЩЕ ПРЕКЛАНЯМЕ ГЛАВА И ПОДАЛИ Г.З НА МУТРЕНСКОПАРЛАМЕНТАРНОЕВРОГРАБИТЕЛСКО И УБИЙСТВЕНО ЗА НАС УПРАВЛЕНИЕ.ВИЖТЕ ГЪРЦИТЕ ОТДАВНА ИМАТ РЕВОЛЮЦИННА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА СИЛОВА БОРБА СРЕЩУ ГРАБИТЕЛИТЕ НА НАРОДА.
  • 23 те това е

    4 1 Отговор
    А да знаеш въздуха, който дишаме какъв е...! Абе, целият космос е крив.
  • 24 Бедняк Горделиев

    6 1 Отговор
    Предлагам ,пез зимата да живеем в сахара . Защо? Хем щее топло ,неможе да ни прецака енергото и топлофикация ,хем ще унищим песъка ,като го превърнем в бетон и бетонни съоръжения всичко. Тук всичко на всеки пречи. Къде ни е довел хан Аспарух?
  • 25 Стефан Марков

    3 0 Отговор
    Прав е автора. Тази есен и моята кола ръждяса. .ахти скапания сезон.
  • 26 Партиец

    1 0 Отговор
    Но партийците са ни за чудо и приказ. Най са добри когато нищо не се случва или когато хората се справят без тях. Най им харесва да ходят по места, където има трагедии да покажат как може да пречат, но да ги изкарват герои.
  • 27 Гост читател

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Fanetti Mazakura":

    Надсмиването не е над България,а над българите. Модерно е ,защото стана много модерно ,всички българи да мрънкат и да се оплакват,без да спират. Искат магистралите да нямат една снежинка, искат всички други да си вършат перфектно работата ,но не поглеждат себе си -какво правят те? Българите са най-мрънкащите и оплакващи се хора на света. На тях всичко трябва да им е идеално и ако не е- виновна е държавата. Има държави където дори няма пътища-хората са по -щастливи от нас. Има държави,където общо взето няма нищо- пак там са по-щастливи. Надсмиването над себе си е много ценно качество,но за съжаление малцина го имат.
  • 28 Гост читател

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    Ти,като си такъв патриот и проповедник ,какво направи за България? Дай един пример.Като развяваш името на Ботев,какво направи за нея?
  • 29 Д'Мин

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Киро":

    Киреее, пак си пишеш на хавая!
    Държавата е готова за зимата на пътя. В това увериха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Част от ремонтите по основни пътища в страната обаче ще продължат.
    Над 3070 са снегорините, които ще чистят от снега и леда от пътищата тази зима.
    Вярно не са 3000 ама не са и 300, 3070 са АПИ го казва!