Last news in Fakti

14 Януари, 2019 09:35 1 651 0

Екстрадират убиец в Италия

  • чезаре батисти-
  • боливия-
  • самолет-
  • италия-
  • екстрадиран-
  • убиец

Той е обвинен в четири убийства

Екстрадират убиец в Италия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият италиански крайноляв активист Чезаре Батисти, осъден на доживотен затвор в Италия за убийства, който беше арестуван в Боливия, ще бъде екстрадиран в Италия, съобщи премиерът Джузепе Конте, цитиран от световните агенции.

Батисти ще бъде качен на самолет от Санта Крус директно до Рим. Италианският премиер се е чул по телефона с бразилския президент Жаир Болсонаро, на когото благодарил от името на италианското правителство за ефикасното сътрудничество, довело до залавянето на Батисти. Конте благодарил и на боливийските власти.

Очаква се Чезаре Батисти да пристигне на италианска земя в ранния следобед, според информирани източници. Самолетът ще направи междинно техническо кацане. По-рано беше съобщено, че Батисти ще бъде екстрадиран от Боливия в Бразилия, а оттам - в Италия.

64-годишният Чезаре Батисти бе издирван в продължение на дълги години за убийства, извършени през 70-те години. В присъдата е посочено, че Батисти е признат за виновен в четири убийства. Той избяга от затвора в Италия и се укри в Южна Америка.

Екстрадират убиец в Италия
Снимка: БГНЕС/ EPA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: