Last news in Fakti

19 Април, 2024 09:25 1 149 18

След израелската атака срещу Иран, авиокомпании променят маршрутите си

  • израел-
  • атака-
  • иран-
  • авиокомпании-
  • маршрут-
  • променят-
  • самолет

Австралийската Qantas Airways, заяви в събота, че пренасочва полетите между Пърт и Лондон поради опасения за Близкия изток

След израелската атака срещу Иран, авиокомпании променят маршрутите си  - 1
Снимка: БГНЕС

Авиокомпаниите бързо промениха маршрутите на полетите си над Иран, пренасочвайки се към алтернативни летища в отговор на затварянето на въздушното пространство и летищата след израелска атака срещу Иран, показват данни от проследяване на полети, цитирани от Ройтерс и News.bg.

Иран затвори летищата си в Техеран, Шираз и Исфахан след атаката и освободи полетите от западната част на въздушното си пространство за няколко часа след атаката, според уебсайта за проследяване на полети FlightRadar24.

До 04:45 летищата и въздушното пространство бяха отворени отново и известията за затваряне, публикувани в базата данни на Федералната авиационна администрация на САЩ, бяха премахнати.

Преди летищата да отворят отново, Flydubai заяви, че е отменил петъчните си полети до Иран.

Полет на Iran Air от Рим за Техеран е бил отклонен към Анкара, Турция, показа Flightradar 24.

Emirates, Flydubai, Turkish Air, Wizz Air Abu Dhabi и Belavia са сред компаниите, които продължават да летят над частта от въздушното пространство на Иран, която остава отворена в първите часове след атаката рано в петък, показва уебсайтът за проследяване.

"Наблюдаваме ситуацията отблизо и ще направим промени в маршрутите на нашите полети след консултация със съответните власти", се казва в изявление на Flydubai.

Затварянето на въздушното пространство и летищата в Иран усложни допълнително натоварената седмица за базираните в Дубай авиокомпании след рекордните валежи в Обединените арабски емирства.

От вторник 1478 полета са били отменени до и от Дубай, приблизително 30% от всички полети, според FlightRadar24.

Много западни и азиатски авиокомпании вече се отклоняваха от Иран и въздушното му пространство преди израелската атака, която дойде дни след атаката на Иран с ракети и дронове срещу Израел.

Lufthansa удължи спирането на полетите до Техеран до края на месеца, позовавайки се на продължаващи опасения за сигурността в региона.

Австралийската Qantas Airways, заяви в събота, че пренасочва полетите между Пърт и Лондон поради опасения за Близкия изток, тъй като избягва въздушното пространство на Иран.

Тайванските China Airlines "продължава да обръща внимание на ситуацията, докато разработва и планира най-подходящите маршрути в съответствие с препоръките на Федералната авиационна администрация на САЩ (FAA) и Агенцията за авиационна безопасност на Европейския съюз".

Etihad Airways съобщи, че "непрекъснато следи актуализациите на сигурността и въздушното пространство, безопасността винаги е наш най-висок приоритет и ние никога не бихме изпълнили полет, освен ако не е безопасно да го направим".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    4 0 Отговор
    Светът пак откачи
  • 2 КОТарАК 🐱

    3 5 Отговор
    сериозно ли мислите , че Иран , дето Садам ги буха 10г. имат шансове срещу Израел? въпреки че ботокса им помага и със спътникови разузнавания ?

    Коментиран от #13

  • 3 Последния Софиянец

    5 5 Отговор
    Иран предупреди три дни предварително за своето нападение а хазарите нападат подло и даже не смеят да си признаят от страх.

    Коментиран от #4

  • 4 подло е

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    когато насочваш 300 ракети с/у цивилни - това е подло. ЦИВИЛНИ !!!!!!!
    НЕ ВОЕННИ, НЕ ВОЕННИ СТРУКТУРИ А ЦИВИЛНИ ЩОТО СА ТИ ИЗБИЛИ ТЕРОРИСТИТЕ С ЕДНА РАКЕТА
    А ПОЗОР Е КОГАТО ТИ СВАЛЯТ ВСИЧКИ РАКЕТИ И ДРОНОВЕ.

    Коментиран от #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гошо

    1 1 Отговор
    А Зеленски дали харесва това
  • 7 РЕАЛНО

    4 4 Отговор
    Израел би цялата арабсак лига 49-та. После пак ги намачка всичките 67 и то само за 6 дена. ШЕСТ ДЕНА И ТО СЪВСЕМ САМА - БЕЗ САЩ.
    Но явно русоробските изтривалки не четат история.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хуманно действат

    3 0 Отговор
    Този път шийти и сунити са заедно Израел нямат шанс даже и Турция ще се включи срещу тях

    Коментиран от #10

  • 10 да налеем малко знания в кратуните

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Хуманно действат":

    Арабско-израелската война от 1967 г., известна още като Шестдневна война и Юнска война, се води между Израел и арабските му съседи Египет, Йордания,Ирак, Ливан, ООП (Организация за освобождение на Палестина) и Сирия
    5 юни 1967 г. започва войната
    6 дена по-късно
    Египет: 10 000 – 15 000 убити, Сирия: 2500 убити, Йордания: 600 убити
    Израел: 776 – 983 убити
    10 юни 1967 г. - Чалмите свалят гащите и се предават.
  • 11 Някой

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "подло е":

    Хм, Иран предупреди и набеляза само и единствено военна инфраструктура.Няма и един пострадал -даже и военен. Цивилни никога не са били набелязвани от иранците.
    И 300 дрона и ракети. Но по предварително оповестени маршрути. Където са ги чакали (договорено) американски, английски куп други самолети и ПВО. И всичко това добре координирано между всички участници.
    Днес виждаме една слаба атака от страна на евреите. Няма поражения от нея. Сигурно пак е договорено да е така. Поне напрежението между Иран и Израел се намалява...

    Иначе, позорно е да говориш глупости без да мислиш.

    Коментиран от #12

  • 12 подло е

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "Някой":

    когато се приинъчяват фактите, а по-подло е като се ЛЪЖЕ:
    "набеляза само и единствено военна инфраструктура" - току що ли си го измисли? и коя беше тая ВЕННА СТРУКТУРА разположена на 11 000 км2 (на такава площ бяха прихванати ракетите от север до южната част.
    "яма и един пострадал -даже и военен" - защо ли няма? аре малко мисли
    "Но по предварително оповестени маршрути" - съгласувай си опорките с Иран - ВЧЕРА КАЗАХА ЧЕ НЕ СА СЪГЛАСУВАЛИ НИЩО С НИКОЙ. Имаше и статия
    "Днес виждаме една слаба атака от страна на евреите" - Нищо не виждаш., Дори не са евреите теиз които атакуват днес. Много добре знаем как го правя и какво използват. Видяхме и 49та и 67ма и 91ва.
    "Сигурно пак е договорено да е така" - при тебе всичко е СИГУРНО.,.. ма са пълни измислици
    Един пост пълен с ЛЪЖИ и ИЗМИШЛѝОТИНИ.
    нямам намерение да водя диалог с ЛЪЖЦИ и ФАНАТИЦИ. Бълвочи си каквото искаш нататък. За мене разговора ни е разговор със стена на която има пропаганда.
  • 13 Пусикет

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК 🐱":

    живее още в 80-те, когато Кравария нямаше държавен дълг 35 трилиона и частен още толкова…
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.