6 Декември, 2022 14:07 8 862 39

Само във ФАКТИ! 600 лв. бонус към заплатата дават на летището, ако не си бил болнични ноември и декември

  • летище-
  • софия-
  • бонуси-
  • коледа-
  • заплата

Половината летище ходи на работа с ангини и пневмонии, за да си вземе бонуса, коментира пред ФАКТИ служител на аеропорта

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Допълнителни 600 лв. със заплатата ще получат служителите на Летище „София“, но при определени условия. Това коментира източник на ФАКТИ от Летище „София“ и обясни при какви условия. От ръководството са спуснали вътрешно съобщение, в което се казва, че ще има бонуси към заплатата за декември.

„В продължение на политиката на грижа към екипа изпълнителният директор със своя заповед определя еднократно допълнително възнаграждение за точно и ефективно изпълнение на трудовите задължения в размер на 600 лв., което да бъде изплатено заедно възнагражденията за декември. C важно условие за получаване на сумата е служителят да има изработени пълен брой работни дни, работни смени в това число и ползван планиран и разрешен платен годишен отпуск в съответствие с работния график и работните дни за месеците ноември и декември 2022 година. С решението за допълнителното възнаграждение ръководството оценява приноса на колегите в екипа за изпълнението на корпоративните цели и продължава традицията за стимулиране на качественото изпълнение на трудовите ангажименти“, се казва в официалното съобщение.

„Има бонус за тези, които не са излизали болнични ноември и декември – 600 лева. И половината летище ходи на работа с ангини и пневмонии, на тежки антибиотици, за да си вземе бонуса“, каза още източникът на ФАКТИ от Летище "София", пожелал анонимност.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЕЩ

    27 4 Отговор
    Това...на мига ще падне в съда , като дискриминация ! Имате юристи, посъветвайте се преди да правите глупости.

    Коментиран от #3

  • 2 Намаляваме

    26 2 Отговор
    И още по 600 ако изпращат нашите на терминал 2 с пожелание да не се връщат повече.
  • 3 Тротинетката

    17 8 Отговор

    До коментар #1 от "ВЕЩ":

    Дискриминация е, че няма и тоалетни за третия пол на летището. Нещо по въпроса?

    Коментиран от #6

  • 4 Петър

    5 5 Отговор
    Това е много гъвкав начин на заплащане.
  • 5 Бедните пак ще го ду)(@т

    21 0 Отговор
    Случаят свидетелства, че нито на работодателя му пука за работника, нито на държавата. Излиза, че всички робуват, не за благото на човечеството, а ми за благото на БОГатите хорица.

    Коментиран от #29

  • 6 ВЕЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тротинетката":

    До момента, България не е признала официално съществуването, на трети пол (въпреки огромния натиск от страна на атлантическите партньори и европейски директиви). Има безброй примери брак, лични документи и прочие. Следствие на това е и липсата на съоръжения , инфраструктура и др. свързани с обслужването, на трети пол.
  • 7 Стюардеса

    9 1 Отговор
    Къде е новината или сензацията? Аз също за 600 лева съм готова на всичко
  • 8 Пешо

    17 1 Отговор
    И аз - така - ходя вече три месеца на работа с тежки усложнения след боледуване , защото не мога да отсъствам. Няма и бонуси, щото работя в калпава институция , а не на летище с големи заплати. Проблема е че за тези три месеца що пари отидоха по аптеки. Та не им завиждайте на хората за бонусите , защото за лекарства отиват много пари и тия 600 лв. ще отлетят като перушинки за хапове. Да се влачиш на работа болен , недоизлекуван си е мъчение отвсякъде и бърка дълбоко в джоба , па след години докторите като ти лепнат някоя тежка диагноза и ти кажат - ами това ти е от нелекувано еди какво си...Иди се оправяй. Ама с тия работодатели дето само чакат да сгънеш нещо - боледуването в къщи си е лукс

    Коментиран от #31

  • 9 Някъде Никъф

    2 11 Отговор
    Нищо нередно не виждам в новината! Дават бонуси ако не си излизал болничен! Все едно да ти дават бонус ако си поддържаш работното място чисто и т.н? Какво нередно има? Искаш болничен излизаш,искаш бонус не излизаш? Какъв е проблема?

    Коментиран от #13

  • 10 Служител

    4 2 Отговор
    Язе съм навитак ма за 100 литра гроздова на 50 градуса. Не им ща 600-те западногермански марки...
  • 11 Това е за съд бре

    7 0 Отговор
    Синдикатите да ги дават на Гешо
  • 12 Българин

    14 3 Отговор
    Само че бонуса не е за да ходите болни на работа, а АКО не сте болни и сте били на работа. Това са две различни неща, но за байганьовския "мозък" тези пари "му принадлежат", тъй че ще направи и невъзможното, за да ги вземе, включително ще заразява колеги и пътници. Ето затова сме на този хал, щото голяма част са СБЪРКАНИ като МИСЛЕНЕ.

    Коментиран от #18

  • 13 .......

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Някъде Никъф":

    Всич не си прав даже, ама аре не ми се обяснява колко закона нарушават

    Коментиран от #14

  • 14 Българин

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от ".......":

    Я кажи ЕДИН закон който "нарушават" и цитирай в коя част.
  • 15 Въх ма Божкеееее

    10 0 Отговор
    Да караш ти болни хора да ходят на работа, тва е геноцид според ООН

    Коментиран от #19

  • 16 Хммммм

    8 0 Отговор
    качествено изпълнение на трудовите ангажименти не значи да дискриминираш хора с болничен бре! А корпоративните цели са си цели ама си има и трудово законодателство май още в България

    Коментиран от #17

  • 17 Логик

    1 8 Отговор

    До коментар #16 от "Хммммм":

    "качествено изпълнение на трудовите ангажименти не значи да дискриминираш хора с болничен бре!" Как точно "дискриминираш" хора с това че поставяш условие да постигнат определение резултати, за да получат допълнително възнаграждание?
  • 18 12345

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    На българина, не само мисленето е сбъркано! То е мислене на цървул! Гена им е сбъркан, ДНК-то е с пропуски във структурата, за това тази държава за 143 години само се руши и отглежда цървули.
  • 19 Под феса има Ум

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Въх ма Божкеееее":

    Това вече е български концлагерен фашизъм! Даже навремето в концлагерите не са били толкова безчовечни, има ли са малко милост! Ти болен човек да го караш насила да работи и да заразява здравите си колеги, само и само щото си алчен, стиснат и ти се с видят парите! Боже, боже до къде я докарахме!!!
  • 20 поглед

    6 5 Отговор
    Не виждам някой да е накарал болни да вървят да работят. Това е начин да ги накарат да не вземат скалъпени болнични в натоварен трафик. През април- още една такава заповед. Кой смятате, че ще обслужва летището ? Журналистите ли ?...

    Коментиран от #22

  • 21 Дааааааа

    7 0 Отговор
    Съгласно Закона за защита от дискриминация тормозът на основа на изброените по-горе признаците се смята за дискриминация. “Тормоз” е всяко нежелано поведение на основата на дискриминационните признаци, изразено физически, словесно или по друг начин, което има за цел или резултат накърняване достойнството на лицето и създаване на враждебна, обидна или застрашителна среда. (Справка: 1, т.1 и 2 от допълнителните разпоредби на Закона за защита от дискриминация).

    Коментиран от #25

  • 22 Под феса има Ум

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "поглед":

    Ако работодателя не е алчен и стиснат, винаги трябва да подържа резерв от 10-15% повече персонал за да запушва дупките който се получават при излизането на хора в болнични и отпуск! Нима не го знаеш!!!
  • 23 Бивш левскар

    4 1 Отговор
    Само в територията има 20 дни отпуск и 60 дни болнични за почивка. Живите мощи в къщи.
  • 24 Фашисти

    4 0 Отговор
    На летището дойдоха
  • 25 Шабан

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Дааааааа":

    Тогава този работодател и другите като него трябва да се линчуват публично, за урок на останалите ненаситници, дето унищожават човешкият живот!!!
  • 26 Съд бре

    6 0 Отговор
    Справка: чл. 23 от Всеобща декларация за правата на човека)

    Съгласно Хартата на основните права на Европейския съюз, всеки работник има право на условия на труд, които опазват неговото здраве и сигурност и т.н..не могат да ги дискриминират категорично по този признак....да ги съдят до дупка !!!!
  • 27 Бла

    5 1 Отговор
    Така , като чета статията, бонуса е за хора не взели болничен за изброените месеци. Това , че ходят болни, никой не ги кара на сила, взимат болничен и се лекуват. Ама пустия бонус, нали сме изгладнели всички за съжаление...
  • 28 Съд и да им блокират сметките

    4 1 Отговор
    До края на делото. Да.
  • 29 Феликс Дж

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бедните пак ще го ду)(@т":

    Правилно Маркс, Енгелс, Ленин трябва да се четат и прилагат на практика. Особено Ленин.
  • 30 финанси

    4 0 Отговор
    очаквайте полуздрав персонал, който ходи на работа, за да вземе коледния бонус
  • 31 Не им завиждам за тия 600 лв.

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Чудя им се на простотията да се влачат болни на работа за 600 лв. Някои може и да не дочакат бонуса. Освен това сега е сезонът на грипните вируси и с какво право заразяват и други. Че и бонус на всичкото отгоре. Попаднали са на "работодател" и държавата спи.
  • 32 Кольо,

    4 0 Отговор
    Те пък там се преуморили от работа...
  • 33 Погледнете какво е текучеството

    5 1 Отговор
    на служителите на летището. Не искам да цитирам заплатите им, условията, при които работят, контакт с изнервени пътници, ставане в 2 часа сутринта, за да бъдат на работа за най-рано излитащите самолети , сега и болни да ходят на работа. Явно сегашното ръководство не знае как или не може да задържи наземния персонал, което се отразява на цялостната работа на летището.
  • 34 Венци с малките менци

    0 0 Отговор
    Добре че съм аз да лижа гъа на Павката!
  • 35 Жоржиния Дончева

    1 1 Отговор
    Не се притеснявайте от догодина не 5 а 6 звезди ще е Летище Лудогорец!
  • 36 Напуснал служител от пспрб

    2 0 Отговор
    Ами смях в залата е положението! Добре че се махнах, тоя русИнски селянин Коджахристов даже е размятал столевки пред колегите, супер много работа поверена на малко хора със смешни заплатки - това е реалността
  • 37 Евгения Тодорова

    0 3 Отговор
    не се оплаквайте всичко е тип топ!
  • 38 коментар

    3 0 Отговор
    Горките много зле, затова човек не може да се уреди да започне работа на летището. Яки връзки и подкупи трябват.
  • 39 Летище София! Тея Самолети които

    1 0 Отговор
    Минават над кв Люлин и кв Обеля до 1-2 ч през ноща и сутрин прелитат от 5ч,! Не кацат на Летище София продължават на Исток!! Хиляди хора живеещи в тея квартали не могат да се наспят!! Има служба РВД на летище София, кой нареди да летят по тоя маршут и толкова, ниско!Тагарев или министъра на Транспорта, Или никой не знае нищо??? ?