Last news in Fakti

13 Ноември, 2016 18:27 925 0

Тасевски пред завръщане в Левски

  • тасевски-
  • левски-
  • суфанбури

Македонецът остана без отбор заради смъртта на краля на Тайланд

Македонският халф Дарко Тасевски е вариант пред Левски за зимна селекция. Бившият играч на сините става свободен агент на Нова година и ще може да премине в който пожелае клуб без финансов иск. В последната половин година той носеше екипа на тайландския Суфанбури. Поради смъртта на краля на тази страна Пумипон Адулядет се оказа, че плеймейкърът няма да може да продължи кариерата си там, пише "Тема спорт".

Заради кончината на монарха бе обявен едногодишен траур. Първоначално бе съобщено, че в идните три месеца се преустановяват всички дейности в държавата, в това число и футболният шампионат, но впоследствие се оказа, че срокът ще е по-дълъг. 32-годишният Тасевски вече се прибра със семейството си в България, а до понеделник гостува на роднини в Македония. Другата седмица Дарко отново ще е в София и ще се заеме сериозно с намирането на отбор, в който да продължи кариерата си. Левски е един от клубовете, които следят ситуацията около полузащитника.

"На грешното място в грешно време", написа Тасевски във Фейсбук и обяви раздялата си със Суфанбури. "Говорихме за нов контракт с клуба, но не се разбрахме. Двете страни се разделяме. Повече няма да играя в Тайланд. Има няколко отбора, които се интересуват от мен. Мисля, че ще продължа още дълго да играя", каза Тасевски пред медиите в Тайланд. Полузащитникът изгледа последния шампионатен мач на Левски на „Герена” победата с 1:0 над Черно море. Вчера той не отрече пред "Тема Спорт", че има вариант пак да облече синята фланелка.

Дарко Тасевски е роден на 20 май 1984 година. Игра за Левски от 2007 до 2012 година. След това бе продаден на израелския Ирони Кирят Шмона. След сезон и половина в този тим той отиде в Тайланд. 2,5 години бе част от Банкок Глас, а през последните 6 месеца игра за Суфанбури. През есента взе участие в 12 шампионатни двубоя, в които реализира 3 гола.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА