14 Януари, 2022 23:15 1 082 0

Габон измъкна точка от „червените звезди“ в последните минути

  • габон-
  • гана-
  • купа на африканските нации

Гана е пред угрозата да отпадне още в групите на КАН

Габон измъкна точка от фаворита Гана с гол в последните минути на мача, като така застраши класирането на „червените звезди“ във фазата на елиминациите.

Андре Аю откри резултата за символичните гости в 18', но Джин Алевина върна попадението в 88', за да извоюва точка за своя тим.

Резултатът означава, че Мароко си гарантира класирането към 1/8-финалите, докато Габон почти със сигурност продължава напред, защото дори третото място в групата дава шанс за класиране, ако се окаже един от четирите най-добри тимове на тази позиция.

Гана от своя страна ще вложи всичко в мача си с Коморските острови и в случай, че победи също ще продължи напред.

Лошото обаче в срещата се случи след края на мача, когато двата отбора се сбиха, а дори Бенджамин Тете удари с юмрук в лицето един от габонците. Това му спечели червен картон и му гарантира, че няма да участва в турнира най-малко в следващите мач, ако не и три.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА