Last news in Fakti

20 Март, 2022 14:00 1 385 1

ЛеБрон вече е №2 в историята на NBA

  • леброн джеймс-
  • ла лейкърс-
  • карим абдул джабар-
  • карл малоун

Голямата звезда на баскетбола изпревари „Пощальона“ по точки в шампионата

ЛеБрон вече е №2 в историята на NBA - 1
Снимка: БГНЕС

ЛеБрон Джейм официално се нареди на второ място в историята по отбелязани точки в редовния сезон на Националната баскетболна асоциация в САЩ след загубата на неговия ЛА Лейкърс над Вашингтон Уизардс със 127:119, научихме от официалната страница на NBA.

37-годишното леко крило отбеляза 38 точки в срещата, като така увеличи актива си на 36 947, изпреварвайки легендата на Юта Джаз Карл Малоун (36 928).

Пред ЛеБрон остава единствено Карийм Абдул-Джабар с 38 387 точки в славната си кариера от 70-те и 80-те години на миналия век с екипите на Молуики Бъкс и ЛА Лейкърс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    3 1 Отговор
    да се стараят, да вкарват... но всичко е без отношение към това, кой е най-добър, най-велик, най-по-най и пр. мястото е заето от майкъл джордан, въздушният.