30 Октомври, 2022 17:43 1 186 3

Шаповалов даде отпор на Медведев, но титлата от Виена можеше да отиде само в една посока

  • данийл медведев-
  • денис шаповалов

Руснакът загуби едва втория си сет в турнира

Шаповалов даде отпор на Медведев, но титлата от Виена можеше да отиде само в една посока - 1
Снимка: БГНЕС

Данийл Медведев спечели титлата на ATP 500 турнира във Виена след 2:1 сета срещу Денис Шаповалов, като това се превърна едва втория мач, в който руснакът губи сет.

Двамата си спретнаха страхотна битка, достойна за финал, макар всички прогнози за успех на Медведев се сбъднаха.

През първия сет канадецът проби на два пъти своя опонент още в началните геймове, а след това трябваше да се бори геройски, за да не допусне изравняване. В крайна сметка световният №19 поведе след 4:6.

Бившият №1 след това отново заигра най-добрия си тенис. Той спаси една точка за пробив и след това веднага отне подаването на Шаповалов. При 3:1 видяхме и най-дългия гейм, в който Данийл Медведев спаси цели 4 брейкпойнта, за да опази аванса си. Зрителите обаче видяха как той губи аванса си при 4:3 и веднага след това си върна преднината и то на 0 при сервис за Денис Шаповалов. Сетът приключи при 6:3.

Първата ракета на Русия стигна скоростно до 5:1 във финалния сет, а след това най-добрият канадец в тениса вложи всичките си сили, за да спаси цели 3 мачпойнта на свой сервис. В последния гейм стигна до равенство след 40:0, но накрая Медведев финишира с класа, за да се добере до трофея.

Статистиката показва, че Денис Шаповалов е бил по-добрият на корта в почти всичко, но не и в процента успеваемост на първи сервис, където шампионът триумфира в 62% от случаите срещу 53% за канадеца.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какъв канадец

    3 0 Отговор
    Руснак по произход под канадски флаг
  • 2 фАНТОМасс

    1 0 Отговор
    Явно руската школа е водеща ! Двама руснаци на финал. Кога ли ще я забранят ?
  • 3 умен и образован

    0 3 Отговор
    защо рашистите още не са изхвърлени от тениса?