Last news in Fakti

14 Ноември, 2022 17:50 945 2

Медведев и Рубльов си спретнаха страхотна битка на старта на финалите на ATP

  • данийл медведев-
  • андрей рубльов

Двамата руснаци прекараха над два часа и половина на корта в Торино

Медведев и Рубльов си спретнаха страхотна битка на старта на финалите на ATP - 1
Снимка: БГНЕС

Данийл Медведев отстъпи с 1:2 сета на Андрей Рубльов в изцяло руския сблъсък в групите от финалния турнир за титлата на ATP през 2022 г.

Двамата прекараха 154 минути на корта в Торино, като предложиха удивителна битка за любителите на тениса в Италия и по света.

В първия сет двамата си размениха по един пробив, а след това Медведев спаси два сетбола, за да прати частта в тайбрек. Там драмата бе още по-голяма, защото Рубльов пропиля цели 5 възможности, за да запише точката за себе си, а накрая съперникът му се поздрави с успеха.

Във втората част световният №7 успя да изравни общия резултат, пробивайки още в началото своя сънародник, а след това видяхме и най-дългия гейм в мача при 3:5. Медведев спаси два сетбола, но при третия се провали и резултатът бе изравнен.

Историята от първия сет едва не се повтори и в решителната част, макар този път всеки от двамата да спечели подаванията си и то по много убедителен начин. не видяхме нито една точка за пробив и така логично стигнахме до нов тайбрек. Там пръв мигна Медведев, а след това отново го видяхме да спасява 5 мачбола, докато накрая съдбата не му обърна гръб и победата отиде в ръцете на Андрей Рубльов.

Двамата са част от „Червената група“, където са още Новак Джокович и Стефанос Циципас. Те играят помежду си малко по-късно днес.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Копейкин

    2 1 Отговор
    Медведчук и Рубльов са ми любимци.
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Хубав мач.Страничния рефер на линиите се опита с много неточни отсъждания да даде мача на Медведев,нооо дори той не успя....