Last news in Fakti

18 Ноември, 2022 18:25 3 466 4

Джокович и Медведев сътвориха истинска тенис-класика в Торино

  • данийл медведев-
  • новак джокович

Мачът им продължи 3:09 часа

Джокович и Медведев сътвориха истинска тенис-класика в Торино - 1
Снимка: БГНЕС

Данийл Медведев и Новак Джокович изиграха най-интересния двубой на финалния турнир в ATP до момента, завършвайки 1:2 в полза на „Ноле“.

В първия сет сърбина бе по-добрият тенисист на корта и това си пролича около дългите разигравания при сервис на руснака. Той стигна и до пробив при 3:5, за да затвори частта при втория си опит с 3:6.

Втората част бе доста по-оспрована, защото Медведев започна да търси по-сигурните ретури с посрещане дълбоко в своето поле. Това видимо измори съперника и дори се стигна до цели три сетпойнта при 5:5, които обаче бяха отразени от Джокович. Така се стигна до тайбрек, където ключовата грешка на „Ноле“ дойде при 5:5, за да позволи на Данийл да вкара мача в трети сет.

Срещата премина тричасовата бариера, защото двамата рядко печелеха бързи точки при свои подавания, а дори при 4:4 видяхме и най-дългия гейм, който продължи цели 21 точки. Тогава Новак Джокович може би мислеше, че е спечелил и мача, но веднага след това пробивът му бе върнат и този сет трябваше да се реши в тайбрек. Там обаче по-концентрираният от двамата бе сърбинът и той триумфира с 2:7.

Джокович си гарантира първото място в „Червената група“, докато Медведев напуска турнира след три загуби с по 1:2.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 0 Отговор
    Много ме съмнява,че Господ Джока е хванал някакъв вирус.Сега има грип,а той е с голям щаб....по едно време изглеждаше много зле физически,едва се държеше.Към края на 3 сет се пооправи......Той и болен печели,но по обре да е в кондиция!

    Коментиран от #2

  • 2 Търлък

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Нищо му няма, не го мисли.
  • 3 защо

    7 0 Отговор
    "дори се стигна до цели три сетпойнта при 5:5, които обаче бяха отразени от Джокович. Така се стигна до тайбрек"
    Десии, те такова нещо в тениса няма🤣🤣🤣

    Коментиран от #4

  • 4 Тенис цървул

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "защо":

    Май е имал предвид брейкпойнтс които всъщност са скрит сетбол. Защото резултат в третия сет беше 5:4 гейма за Медведев и три пъти имаше предимство, но Джокера ги отрази.