Last news in Fakti

15 Януари, 2023 20:33 1 069 2

9 години по-късно Арсенал се връща с 3 точки от стадиона на Тотнъм

  • арсенал-
  • тотнъм хотспър

„Артилеристите“ така натрупаха и аванс от 8 точки на върха в класирането

9 години по-късно Арсенал се връща с 3 точки от стадиона на Тотнъм - 1
Снимка: БГНЕС

Арсенал записа успех с 0:2 над Тотнъм Хотспър, с което сложи край на 9-годишното чака за успех в дома на градския си съперник и в същото време се откъсна на цели 8 точки на върха в класирането пред Манчестър Сити.

В 14' Уго Лорис сътвори една от най-големите грешки в кариерата си, опитвайки да пресече центриране на Букайо Сака от аут-линията. Французинът вместо това отклони кълбото в собствената си мрежа.

По-късно Мартин Йодегор се възползва от разколебания страж на „шпорите“, за да му вкара гол от 22-23 метра по земя и то без да изпрати топката прекалено прецизно в ъгъла.

Доминацията на „топчиите“ продължи през цялото първо полувреме, докато през втората част Антонио Конте опит да мотивира своите за обрат, но Аарън Рамсдейл бе далеч по-стабилен и предотврати няколко страхотни положения, открили се пред Хари Кейн, Хьон-мин Сон и Райън Сесеньон.

„Артилеристите“ в крайна сметка опазиха аванса си и вече имат 47 точки в своя актив преди дербито срещу Манчестър Юнайтед идната седмицата, с което ще се отбележи преполовяването на кампанията в шампионата.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голяма победа

    5 0 Отговор
    Тотнам смазани и обезчестени както се полага

    Коментиран от #2

  • 2 ТИРбушон

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Голяма победа":

    Ако ще ставаме шампиони трябва задължително да бием манчестър. Тотнъм е слаба ракия....