Last news in Fakti

31 Януари, 2023 16:33 2 014 6

Джокович ще бъде допуснат до US Open, но не и до първия „Мастърс“ за сезона

  • новак джокович-
  • us open-
  • indian wells-
  • miami open

Американското правителство удължи ограничителните мерки срещу пандемията до 11 май

Джокович ще бъде допуснат до US Open, но не и до първия „Мастърс“ за сезона - 1
Снимка: БГНЕС

Новак Джокович получи добри новини от САЩ за амбицията му да се състезава на Откритото първенство в страната. Daily Express съобщи, че местните власти са дали повече яснота около ограниченията при борбата с пандемията от COVID-19.

Здравните власти във Вашингтон удължиха рестрикциите за посещение до 11 май 2023 г. Това означава, че неваксинирани хора няма да бъдат допускани през границата преди тази дата.

Джокович продължава да е сред малцината тенисисти от топ 100 на ATP, които отказват всяка една от ваксините срещу коронавируса, така че той ще попадне под тези рестрикции още няколко месеца.

US Open обаче тази година стартира на 28 август и ще продължи до 10 септември, което означава, че 22-кратният носител на титли от „Големия шлем“ ще бъде допуснат до турнира.

Indian Wells обаче е планиран за периода 6-19 март, а Miami Open е между 19 март и 2 април. Двата „Мастърс“ турнира остават извън обсега на Новак Джокович, което неминуемо ще даде отражение в ранкинга в края на годината, както бе и през 2022 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мани мани

    32 2 Отговор
    най-великият тенесист за всички времена!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дааа

    12 1 Отговор
    АТП ще проведе поне 3,4 турнира по това време в други държави, които нямат тия изисквания. Може да не са от 1000, но от 500 ще са поне. Джокера нищо не губи, защото и миналата год не игра на тия два турнира. Опитаха се да го спрат заради Надал, но Ноле е н1
  • 4 Гришата

    2 0 Отговор
    Удри,бате Гойко!
  • 5 великият

    5 1 Отговор
    пак си е велик.нищо че не е ваксан.
  • 6 Ноле не е велик

    1 1 Отговор
    Джокович не е велик.