Last news in Fakti

26 Април, 2023 20:28 1 412 4

10 от ЦСКА 1948 удържаха обрата срещу Локо Сф за Купата на България

  • цска 1948-
  • футбол-
  • локомотив софия-
  • купа на бъгария

"Червените" биха с 3:2

10 от ЦСКА 1948 удържаха обрата срещу Локо Сф за Купата на България - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА 1948 стигна до обрат срещу Локомотив София с 3:2 в първи полуфинален сблъсък от турнира за Купата на България. Ивайло Найденов откри в 17-ата, а Сидклей Перейра изравни в 30-ата минута. Радослав Кирилов донесе пълния обрат в 32-ата минута. Педриньо също се разписа в 41-ата минута. Дейвид Малембана върна едно попадение в 50-ата минута. Гостите останаха с човек по-малко в 76-ата минута, когато за два жълти картона бе изгонен Симеон Петров.

Още преди да са изтекли и тридесет секунди от двубоя гостите спечелиха ъглов удар чрез Светослав Диков. Неговото изпълнение обаче се забави с около три минути, защото феновете на „железничарите“ бяха издигнали транспарант с катерица, който блокираше работата на една от камерите на системата ВАР. Впоследствие той бе свален и двубоят продължи.

10 от ЦСКА 1948 удържаха обрата срещу Локо Сф за Купата на България
Снимка: БГНЕС

В деветата минута Георги Русев центрира опасно, Диков отклони с глава към втора греда, където много малко не достигна на Октавио Мерло да засече топката от метър пред голлинията.

Две минути след това Антонио Вутов центрира коварно от ъглов удар, като топката летеше директно към вратата на Даниел Наумов, който обаче внимаваше и изби над гредата в нов корнер.

В 13-ата минута Русев получи отляво в половината на Локомотив, напредна и влезе навътре, след което шутира коварно с десния крак към вратата на Бабукар Гайе, като топката тупна точно пред вратаря, който я улови от втория опит.

10 от ЦСКА 1948 удържаха обрата срещу Локо Сф за Купата на България
Снимка: БГНЕС

Четири минути по-късно обаче домакините откриха резултата. Мартин Райнов получи отдясно на границата на наказателното поле, задържа добре топката и след това я остави за Юлиан Ненов, който центрира в наказателното поле. Там Наумов успя да я докосне и я отклони към задната греда, където Ивайло Найденов бе оставен непокрит и направи точна добавка с десния крак в опразнената врата – 1:0.

ЦСКА 1948 обаче вдигна оборотите и успя да изравни резултата след неконцентрирани действия от защитата на Локомотив в 30-ата минута. След изпълнение на тъч отдясно Кирилов получи и технично отигра за Диков, а той върна топката за Сидклей Перейра пред дъгата на наказателното поле, който финтира Божидар Кацаров и с мощен удар намери долния десен ъгъл на Гайе за 1:1.

10 от ЦСКА 1948 удържаха обрата срещу Локо Сф за Купата на България
Снимка: БГНЕС

Само две минути по-късно обратът стана факт след нова грешка в отбраната на „железничарите“. Стив Фуртадо напредна на скорост отдясно и центрира към втора греда, където Октавио отигра с глава за Русев, но Алан Диас успя да стигне преди него, но я подари с глава за Кирилов, който моментално стреля с десния крак от точката за дузпа и не остави шансове на Гайе – 1:2.

В 35-ата минута Локомотив беше близо до изравняването. Антонио Вутов центрира в наказателното поле, където Дейвид Малембана свали с десния крак за Алан Диас, който с глава нанесе изстрел към вратата, но Наумов изби прекрасно над гредата в корнер.

ЦСКА 1948 нанесе нов удар в 41-ата минута. След изпълнение на ъглов удар в наказателното поле играч на домакините изчисти топката, но тя попадна в Педриньо, който стреля отлично от движение с десния крак около дъгата пред пеналтерията и намери долния десен ъгъл на Гайе за 1:3.

10 от ЦСКА 1948 удържаха обрата срещу Локо Сф за Купата на България
Снимка: БГНЕС

Две минути след началото на втората част Локо София оцеля като по чудо да не допусне четвърти гол. След центриране от ъглов удар вратарят Гайе отрази удар от два метра на Октавио, а после стражът на домакините успя да направи ново блестящо спасяване при добавката на Петров. Секунди по-късно, след ново изпълнение на корнер, Петров направи невероятен пропуск с глава от три-четири метра на далечната греда.

Локомотив обаче наказа пропуските на своя съперник и се върна в мача в 50-ата минута. Тогава Вутов центрира от корнер, а Малембана се разписа след великолепен удар с глава – 2:3.

В следващите минути домакините опитаха да се вдигнат в търсене и на изравняването, но нови опасни ситуации липсваха. В 68-ата минута Вутов шутира директно от пряк свободен удар пред дъгата на наказателното поле, но високо над гредата.

10 от ЦСКА 1948 удържаха обрата срещу Локо Сф за Купата на България
Снимка: БГНЕС

Проблемите за ЦСКА 1948 се увеличиха в 76-ата минута, когато Симеон Петров получи втори жълт картон за грубо нарушение срещу Карлос Франса и беше изгонен с червен такъв.

Секунди след това Локомотив беше на сантиметри от изравняването. Тогава Красимир Милошев центрира от свободен удар в наказателното поле, където Елитон и Наумов не успяха последователно да изчистят топката. Тя попадна във Франса отляво до аутлинията, който центрира към границата на малкия пеналт, където резервата Станислав Костов стреля с глава, но Сидклей изби от голлинията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор
    Браво
  • 2 Котешки

    5 2 Отговор
    Тия наредени мачове защо ги играят изобщо,присъжда се победа на Цеко със същите коефициенти и поне играчите не се морят
  • 3 Красно село

    0 0 Отговор
    Гараджийска банда, чичо Венци им даде мача, сега съдбата им го връща.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.