Last news in Fakti

19 Август, 2023 23:07 1 129 0

Реал Мадрид оглави Ла Лига след обрат срещу Алмерия

  • реал мадрид-
  • ла лига-
  • алмерия-
  • футбол

Над всички в сблъсъка бе новата звезда на "лос бланкос" - Джуд Белингам, който имаше участие и в трите попадения за своя тим

Реал Мадрид оглави Ла Лига след обрат срещу Алмерия - 1
Снимка: БГНЕС

Испанският вицешампион Реал Мадрид постигна втора поредна победа от началото на сезона, след като стигна до обрат от 3:1 като гост на Алмерия в двубой от втория кръг на Ла Лига. Над всички в сблъсъка бе новата звезда на "лос бланкос" - Джуд Белингам, който имаше участие и в трите попадения за своя тим.

Иначе, всичко стартира със Серхио Арибас, който откри още в третата за домакините, но именно Белингам изравни в 19-ата, а след това донесе и пълния обрат в 60-ата минута с втория си гол. Винисиус Жуниор също се разписа с много красиво изпълнение в 73-ата минута след асистенция на английския халф, като по този начин беше оформен и крайния резултат. Столичани вкараха още веднъж чрез Тони Кроос в края на първата част, но този гол не беше зачетен заради нарушение по-рано в атаката.

Белингам вече може да се похвали с три попадения в два мача, с които затвърждава реномето си на един от най-добрите в света на своята позиция. Като цяло, Реал не показа сериозна доминация в срещата, като дори имаше моменти, в които Алмерия го надиграваше, но няколко добри намеси на вратаря Андрий Лунин се оказа от решаващо значение.

По този начин Реал оглави класирането с пълен актив от точки – 6, след като спечели и в първия кръг с 2:0 в гостуването си на Атлетик Билбао. Алмерия остава последен с две поражения и без актив. В следващия кръг възпитаниците на Карло Анчелоти пътуват до Виго за среща с местния Селта, докато Алмерия ще търси първи точки в гостуването си на Кадис.

Старши треньорът на Реал Мадрид – Карло Анчлоти, залага на вратата на Андрий Лунин, както обяви още в петък. В защитата действат Фран Гарсия, Дейвид Алаба, Антонио Рюдигер, който замества контузения Едер Милитао и капитанът Даниел Карвахал. В средата на терена са разположени Тони Кроос, Орелиен Чуамени и Федерико Валверде. Пред тях действа новото попълнение Джуд Белингам, а атаката е водена от Родриго и Винисиус Жуниор. На пейката за старта остават Едуардо Камавинга и Лука Модрич.

Домакините стартираха ударно и откриха резултата след само три минути игра. Тогава Алмерия организира бърза контраатака, Лукас Робертоне центрира отляво в наказателното поле, където Серхио Арибас изпревари Тони Кроос и стреля точно с глава цза 1:0, като не остави шансове на Андрий Лунин.

Реал опита да отговори в седмата минута, когато Кроос центрира от ъглов удар в наказателното поле, където Орелиен Чуамени засече с глава, но право в ръцете на вратаря Луис Максимиано.

"Лос бланкос", които тази вечер играеха в черно, отпарвиха още два изстрела в осмата и десетата минута. В първия сучай Винисиус Жуниор не уцели вратата, а при втори Джуд Белингам бе точен, но без проблеми за стража на домакините.

Реал обаче успя да изравни сравнително бързо в 19-ата минута. Федерико Валвреде раздаде на десния фланг за капитана Даниел Калвахал, който центрира точно за уругваеца и той стреля с глава. Топката обаче се удари в Белингам, след това рикошира в играч на Алмерия и се върна при него на границата на вратарското поле. Англичанинът се обърна и стреля точно с десния крак за 1:1. Останаха съмнения за засада на полузащитника, но от ВАР обаче не видяха такава и попадението беше зачетено. Така Белингам записа второ попадение в първите си два официални мача за испанския тим.

В 24-ата минута Феде Валверде стреля силно от дистанция, но право във вратаря.

Три минути по-късно Валверде изведе Родриго отдясно в наказателното поле, който веднага опита да намери далечния ъгъл на вратата, но топката премина на сантиметри от дясната греда на Максимиано.

Алмерия се посъбуди и в 34-ата минута беше близо до второ попадение, когато Идрису Баба Мохамед шутира ниско и коварно от дистанция, топката тупна пред Лунин, който обаче успя да избие с дясната си ръка. Три минути по-късно украинецът отново трябваше да се намесва след нов далечен изстрел на капитана Лукас Робертоне. Този път Лунин опита да улови кълбото, но неуспешно и то излезе в корнер.

В следващите няколко минути последваха още няколко отлични намеси на украинеца, с които той запази резултата непроменен.

Минута преди края на редовното време на първата част Родриго получи подаване отляво в наказателното поле от фланга и шутира мощно и точно, но Максимиано реагира добре и изби.

Домакините натистнаха и ударите към вратата на Лунин продължиха да падат, като във втората минута от добавеното украинецът изби с дясната си ръка в корнер опасен изстрел пред пеналтерията на Ларджи Рамазани.

В последната пета минута от добавеното време гостите помислиха, че са стигнали до пълния обрат след страхотен гол на Кроос, който получи в наказателното поле и с марково изпълнение завъртя топката с десния крак, за да реализира, но голът не беше зачетен заради нарушение на Дани Карвахал в хода на атаката.

Десет минути след старта на втората част Рамазани засече с ножичен удар центриране от десния фланг в наказателното поле на Реал, но Лунин направи шестото си спасяване дотук и улови топката.

Реал обаче този път стигна до пълния обрат след точно час игра. Тогава Кроос центрира в наказателното поле и намери по страхотен начин Белингам, който изпревари защитник и надскочи вратаря, след което засече с глава с гръб към вратата за 1:2.

В 68-ата минута Дани Карвахал получи отдясно и подаде за Родриго в наказателното поле, който стреля по диагонала, но покрай гредата в аут.

Три минути по-късно Алмерия имаше добър шанс да изравни резултата, когато Луис Суарес изпревари на първа греда Орелиен Чуамени след центриране от десния фланг и стреля с глава, но покрай вратата.

Веднага след това на терена Карло Анчелоти пусна Лука Модрич и Едуардо Камавинга, които замениха Родриго и Тони Кроос.

Реал Мадрид заигра с настроение и стигна до трето попадение в 73-ата минута и то какво. Валверде напредна отдясно и комбинира с Белингам пред наказателното поле, който с едно докосване намери Вини Жуниор вътре в него. Бразилецът овладя и веднага просто чукна леко топката с десния крак, която обаче се заби право в горния десен ъгъл на Максимиано за 1:3.

В следващите минути темпото спадна и с оглед на резултата. Чак в 89-ата минута "Лос бланкос" имаха ситуация и за четвърти гол. Тогава Лука Модрич изведе чудесно с подаване по въздуха Карвахал отдясно в наказателното поле, а капитанът на Реал стреля от въздуа в близкия ъгъл, но Максимиано реагира и спаси в корнер.

До края не се случи нещо по-интересно и Реал записа втори пореден успех, като по този начин оглави класирането в Ла Лига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА