Last news in Fakti

8 Октомври, 2023 18:12 1 335 1

Ливърпул загуби нови точки в борбата за първото място във Висшата лига

  • ливърпул-
  • тотнъм-
  • висшата лига-
  • брайтън-
  • футбол

След поражението от Тотнъм в 7-ия кръг, днес възпитаниците на Юрген Клоп стигнаха само до 2:2 при гостуването си на Брайтън

Ливърпул загуби нови точки в борбата за първото място във Висшата лига - 1

Отборът на Ливърпул загуби нови точки в борбата за първото място във Висшата лига. След поражението от Тотнъм в 7-ия кръг, днес възпитаниците на Юрген Клоп стигнаха само до 2:2 при гостуването си на Брайтън. Срещата на стадион „Амекс” премина през серия от обрати, но в крайна сметка двата тима не успяха да излъчат победител.

Симон Адингра откри за „чайките”, но с два гола на Мохамед Салах стигна до пълен обрат на резултата. Точка на спора сложи Люис Дънк, който се разписа в заключителните минути на срещата.

В 4-ата минута домакините стигнаха до първия си корнер, който бе изпълнен заучено и създаде сериозни проблеми за отбраната на Ливърпул. Соли Марч успя да стреля силно от близка дистанция, но след рикошет в защитник в червено, топката излезе в нов ъглов удар. След неговото изпълнение бранителите на гостите отново показаха колебания, за да се стигне до трети пореден корнер. След центрирането от него, Ван Дайк изчисти топката и гостите организираха добра контраатака, която завърши с нарушение срещу Дарвин Нунес пред наказателното поле на „чайките”. Трент Александър-Арнолд стреля от прекия свободен удар, но прати топката в стената.

След първите няколко вихрени минути на стадион „Амекс”, двата тима успокоиха темпото, а единоборствата и прекъсванията на играта зачестиха. Футболистите на Ливърпул рядко стигаха до наказателното поле на домакините и предпочитаха да разиграват предимно в своята половина, а това бе наказано от младока Адингра в 20-ата минута на срещата.

При поредния опит за постепенно изнасяне на топката Алисон комбинира с Върджил ван Дайк, който опита пас към Мак Алистър. Аржентинецът обаче бе изпреварен и Адингра му отне топката. Атакуващият футболист на „чайките” видя, че стражът на гостите е излязъл доста напред и стреля от дистанция. Алисон плонжира,но не и да стигне топката, която попадна в мрежата му за 1:0.

Ливърпул се опита да отговори бързо и веднага изнесе играта в предни позиции, а атаките на гостите определено станаха доста по-интензивни. Това от своя страна отвори сериозни свободни пространства за нападателите на „чайките”. В 31-ата минута домакините бяха много близо до това да удвоят преднината си. Карлос Балеба реши да стреля от дистанция, но топката премина встрани от вратата на Алисон. В 38-ата минута Алексис Мак Алистър извърши нарушение пред дъгата на наказателното поле и „подари” пряк свободен удар на Брайтън. Изстрелът от фала на Дънк обаче спря в стената.

Ливърпул обаче показа класа пет минути преди почивката, когато Салах изравни. Дънк сгреши с паса си при изнасяне на топката, който бе пресечен от Мак Алистър. Собослай овладя коженото кълбо и веднага намери Луис Диас в предни позиции. Той се освободи майсторски от бранител и комбинира с Нунес. Той от своя страна видя свободните отдясно Харви Елиът и Мохамед Салах. Първият пропусна топката, а след това Салах я насочи в мрежата за 1:1.

Пресата на „червените” даде резултат и минута преди края, когато Паскал Грос сгреши фатално и задържа за фланелката Доминик Собослай в наказателното поле и извърши нарушение за дузпа. Наказателният удар бе превърнат в гол от Мохамед Салах, който не трепна от бялата точка.

Втората част започна с няколко много добри положения за Брайтън. Първото бе на сметката на Симон Адингра, който обаче бе разколебан от Алисон. Котдивоарецът стреля от много близка дистанция, но бразилският страж на гостите се справи отлично и спаси. Няколко минути по-късно Фъргюсън също обстрелва вратата на „червените”, но ударът му мина покрай левия страничен стълб.

В 54-ата минута Ливърпул направи непростим пропуск чрез резервата Раян Гравенберх. Доминик Собослай бе изведен отдясно и веднага центрира към далечната греда, където Гравенберх стреля с левия крак, но за негово нещастие прати топката в напречната греда.

Нидерландецът имаше нова възможност да обстрелва вратата на Брайтън, но след рикошет топката не затрудни вратаря на „чайките”. В средата на втората част Луис Диас бе изведен от Собослай отляво, но силният му шут не намери рамката на вратата и излезе в аут.

В 69-ата минута играчите на Брайтън имаха сериозни претенции за дузпи. Митома се озова в на изгодна позиция в наказателното поле и понечи да стреля от близка дистанция. Японецът заложи на силата, но не уцели добре топката. Тя срещна крака на Върджил ван Дайк, а след това и ръката на нидерландеца. Реферът Антъни Тейлър обаче остави играта да продължи. Мениджърът на домакините Роберто ди Зерби протестира бурно, а Тейлър му показа жълт картон.

В 78-ата минута Брайтън стигна до един от редките си свободни удари пред вратата на Ливърпул след нарушение на Ибрахима Конате. След остро центриране във вратарското поле, Анди Робъртсън подцени ситуацията и остави топката да мине пред него, това заблуди Мак Алистър, който също пропусна тя да мине зад него, а там дебнеше Люис Дънк, който с едно докосване я прати в мрежата за 2:2.

Три минути по-късно домакините стигнаха до идентична ситуация. Този път обаче Грос реши да стреля директно към вратата, но прати топката в Мохамед Салах и тя излезе в ъглов удар.

Шест минути преди края на редовното време Брайтън пропусна „златен” шанс отново да поведе в резултата. След атака отдясно, топката бе центрирана към точката на дузпата, където абсолютно непокрит бе оставен Жоао Педро. Бразилецът стреля бе забавяне, но не направи добър контакт с топката и я прати над вратата на Алисон.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ОплоЖдам евреиии и еврейкииии

    1 1 Отговор
    Базплатно!!!