Last news in Fakti

8 Октомври, 2023 20:30 986 5

ЦСКА 1948 пречупи Ботев Пловдив в края

  • цска 1948-
  • ботев пловдив-
  • футбол

Чочев отново герой

ЦСКА 1948 пречупи Ботев Пловдив в края - 1

ЦСКА 1948 победи Ботев Пловдив с 1:0 у дома. Срещата беше от 13-ия кръг на еfbet Лига. Едиственото попадение в срещата реализира Ивайло Чочев в 86-ата минута. Националът се превърна в герой за "червените" и при успеха над Ботев във Враца в миналия кръг с 2:1, като така е с основен принос отборът му да се намира в серия от два поредни успеха.

В днешната среща възпитаниците на Николай Панайотов надиграха своя съперник, но имаха сериозни проблеми в опитите си да намерят очертанията на вратата. Над дузина удари на играчите в "червено" не намериха целта, а с пропуски с отличиха Чочев, Георги Русев, Педриньо и Емил Ценов. В 76-ата минута гол на Видар Кяртансон беше отменен заради засада.

С успеха ЦСКА 1948 събра 21 точки и заема шесто мястот във временното класиране. Ботев е 12-и с 12 точки.

Домакините започнаха по-добре срещата. След изпълнение на корнер в 5-ата минута "канарчетата" не успяха да изчистят топката, която се озова в Ерденис Гурища. Албанецът центрира в наказателното поле, където Ивайло Чочев отправи удар с глава, който срещна гредата. Три минути по-късно Педриньо центрира отляво, а Георги Русев беше оставен непокрит в наказателното поле и отправи удар с глава, който премина опасно покрай вратата.

В 23-ата минута Антонио Вутов се пребори с Антонио Перера, напредна с топката и отправи силен удар от около 25 метра, който премина покрай вратата на Даниел Кайзер. Три минути след това Реда Рабей продължи топката с шпагат към Антоан Бароан, който реши да отправи удар от далечна дистанция, но Даниел Наумов изби в корнер. "Канарчетата" погледаха по-смело към вратата на домакините и малко след това Самуел Акере проби отдясно, навлезе навътре и шутира, но след рикошет се стигна до корнер.

В 34-ата минута Рабей центрира към далечната греда, където Фаустас Степонавичюс опита удар от движение, който премина покрай вратата. В продължението на първата част "червените" пропуснаха отличен шанс за гол. Гурища изпълни бързо фал и подаде към Бирсент Карагарен отдясно. Фланговият нападател центрира остро в наказателното поле, където Ивайло Чочев от няколко метра не успя да насочи във вратата.

В началото на второто полуврене ЦСКА 1948 организира добра атака отдясно, като Гурища подаде към Карагарен и заходи зад него, но крилото реши да центрира в наказателното поле, където Емил Ценов опита удар с глава, който беше неточен.

В 54-ата минута Рабей центрира от корнер към точката на дузпата, където Антоан Бароан отправи коварен удар, но опитът му беше блокиран. Минута по-късно "червените" пропуснаха нов отличен шанс за гол. Симеон Петров се озова отдясно в полето на гостите и центрира в наказателното поле, където Антоан Конте изпусна Чочев, който от около десетина метра прати топката над вратата.

След час игра Педриньо отправи удар от около 30 метра, но Кайзер успя да избие в корнер. След неговото изпълнение Елитон стреля с глава над вратата. Малко след това Кайзер се справи с удар от фал на Чочев. В 75-ата минута Ценов се измъкна от защитата на Ботев и засече с глава центриране на Русев, но ударът му мина опасно покрай вратата.

Минута след това Кяртансон беше изведен сам срещу Кайзер и прати топката във вратата с прехвърлящ удар. Попадението обаче беше отменено, тъй кати исландецът беше зад отбраната на гостите. В 82-ата минута Русев центрира от фал, а защитата на "канарчетата" за пореден път изпусна Чочев, който отново не успя да намери очертанията на вратата.

Крепостта на Ботев падна в 86-ата минута. Домакините получиха право да изпълят фал отдясно на наказателното поле. Русев центрира прецизно, а отбраната на гостите за пореден път не успя да се справи с Чочев, който с глава насочи към далечния ъгъл за 1:0.


В добавеното време на мача Балоянис центрира в наказателното поле, където Мартин Секулич опита удар с глава, който беше неточен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриотичната сила ЦСКА 1923

    2 3 Отговор
    Жоро Русев последните 3 години е номер 1 по асистенции,гол плюс пас в топ 3
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор
    Колко толкова
  • 3 Някой

    1 1 Отговор
    ЦСКА 1948 толкова много изпускаха, че не вярвах, че ще вкарат, но успяха. С 14 неточни удара и едва 3 точни. Ботев има огромен проблем в защита. Където при центрирания се оказваха свободни хора без никой да ги притеснява. Само Чочев можеше да им вкара 5 гола, но изпуска ли изпуска преди гола. Поне се озовава на позиции и има движение, за да се озове на позиция, докато разни нападатели имат по полвин положение на мач. Ботев излезе с 0 бългира и приличаха на африкански отбор. Играеха на физика, преса и нарушения. ЦСКА 1948 излезе с 8 българи.
  • 4 ЧервенаФуражка

    1 2 Отговор
    съдиите ги бутат тия селяци
  • 5 Даниел

    2 0 Отговор
    Доста отдавна не сме чели статусите на цеката?! Що така?
    Къде си нашия?