Last news in Fakti

8 Октомври, 2023 20:35 1 889 3

Арсенал победи Ман Сити, спорни съдийски решения белязаха мача

  • арсенал-
  • манчестър сити-
  • футбол-
  • висша лига

Артилеристите се наложиха с 1:0

Арсенал победи Ман Сити, спорни съдийски решения белязаха мача - 1

Арсенал победи Манчестър Сити с 1:0 в изключително любопитен мач от 8-я кръг на Висшата лига.

В 5-а минута Манчестър Сити можеше да открие резултата, след като топката бе изчистена от футболист на Арсенал от самата голлинията след удар на Гвардиол, а след това Халанд отклони с глава към Нейтън Аке, който стреля от чиста позиция, но не успя да уцели вратата.

В 17-а минута се стигна до огромна грешка на Рая, който се забави прекалено много, а Фил Фодън пресира до последно, като топката се отби от крака му, но по късмет не влетя във вратата и напусна очертанията на терена.

Футболистът на Манчестър Сити Матео Ковачич извърши много грубо нарушение в средата на първата част срещу Мартин Йодегор от Арсенал, след като играчът на "артилеристите" бе отиграл топката, а кракът на хърватския полузащитник удари неприятно противниковия състезател. Съдията прецени, че това не е директен червен картон и показа само жълт картон на Матео Ковачич.

В края на първото полувреме между Арсенал и Манчестър Сити се стигна до нова дискусионна ситуация, която може да предизвика истински скандал. След като Матео Ковачич получи жълт картон за много грубо нарушение срещу Мартин Йодегор, малко след това той направи подобен закъснял шпагат срещу друг футболист на Арсенал, но втори жълт картон не му бе показан.

Главният арбитър Майкъл Оливър даде нарушение, но незнайно защо Ковачич не бе изгонен. Ситуацията напомня много с изгонването на Диого Жота от Ливърпул в двубоя срещу Тотнъм и със сигурност ще предизвика много дискусии.

Габриел Мартинели се появи на почивката и веднага се отрази неговата поява като получи добра топка на левия фланг и не се поколеба да стреля в близкия ъгъл, но Едерсон бе добре позициониран и успя да улови безпроблемно.

В 86-а минута се стигна до попадение! Кай Хаверц подаде топката на Габриел Мартинели и той стреля от границата на наказателното поле, като кълбото рикошира в Нейтън Аке и това подлъга Едерсон, който нямаше как да реагира - 1:0 за Арсенал.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Циник

    16 2 Отговор
    Ман Сити и те като разградчани към поредна титла с общи усилия на играчи, треньори и най-вече съдии
  • 2 Той

    2 2 Отговор
    Е що?
  • 3 КАЛАШНИКОВ

    5 0 Отговор
    Е то цял свят видя и разбра,че още след първата зверска балтия на Ковачич срещу Йодегор трябваше директен ЧЕРВЕН картон,...ама само съдиите не...То бива двоен аршин ама......,и простотиите на съдията от мача на Ливърпул предния кръг....ПАК ЩЕ СЕ ИЗВИНЯВАТ.