Last news in Fakti

27 Декември, 2023 20:15 994 3

Васьор не е доволен от първата си година като шеф на Ферари

  • ферари-
  • васьор-
  • болид

Новият ни автомобил трябва да е постоянен, казва французинът

Васьор не е доволен от първата си година като шеф на Ферари - 1
Снимка: БГНЕС

Година, след като оглави тима на Ферари във Формула 1, Фредерик Васьор обяви, че не е доволен постигнатото през сезон 2023. Французинът има най-трудната работа в света на моторните спортове, а през изминалата кампания Ферари спечели една победа и загуби битката с Мерцедес за второто място в класирането на конструкторите, предава sportal.bg.

Васьор започна работа във Ферари в началото на януари и наследи проекта SF-23 от предшественика си Матиа Биното, като болидът на италианците се оказа бърз в квалификациите, но износваше твърде много гумите в състезанията и късно в хода на сезона модернизациите на колата промениха характера му и насочиха развитието на колата в правилната посока.

Васьор вече потвърди, че колата за 2024-а ще е коренно различна от SF-23 и обясни, че този път никой в Маранело няма да храни неоправдано големи надежди за представянето на тима през новия сезон.

„ , да не е толкова агресивен, допълни французинът. – През 2023 SF-23 беше почти през цялото време на ръба на възможностите си, за да е бърз, но така много лесно можеше да допуснем грешка и да се озовем от неправилната страна. Точно в тази област Ред Бул свършиха по-добра работа от всички нас.”


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Никви ви няма

    1 0 Отговор
    От 2007г.с последната титла на Кими.Отдавна не гледам Ф1,а бях върл фен на Ферари ....
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    Цял отбор клоуни...
  • 3 Фен на турските сериали

    1 0 Отговор
    С черната блуза е батко Фарук от сериала "Завинаги"!