Last news in Fakti

6 Януари, 2024 19:00 1 481 6

Обвиниха ПСЖ в манипулиране на резултатите за Златната топка в полза на Меси

  • лионел меси-
  • футбол-
  • псж-
  • златна топка

Това се е случило през 2021 година

Обвиниха ПСЖ в манипулиране на резултатите за Златната топка в полза на Меси - 1

Френският гранд Пари Сен Жермен е обвинен в опит да манипулира резултатите от анкетата за Златната топка в полза на бившата си аржентинска звезда Лионел Меси. Това се е случило през 2021 година, уточнява "Льо Монд".

Според публикацията, официални лица на парижани са упражнявали влияние на главния редактор на организатора на анкетата "Франс Футбол" Паскал Фере. Той е получавал различни облаги в замяна на задължението да осигури подкрепа за Меси.

Разследван е и бившия директор по комуникациите на френския клуб Жан-Марсиал Рибе. Той е осигурявал билети за журналисти, политици, длъжностни лица, членове на кабинета и президенството, както и на хора от артистичния свят.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тома

    14 2 Отговор
    Половината топки са подарък +цяло световно първенство на меци
  • 2 ⚜️Просветен⚜️

    6 1 Отговор
    Че иначе как щяха да го накарат да иде!? Това бе част от сделката!
  • 3 Мариан Бачев

    3 0 Отговор
    Оправете си правописа на заглавието неграмотни писари
  • 4 Тумори

    2 2 Отговор
    А ПЕРЕС ?? КОГА ?? ТОЗИ СИ НАРЕЖДА ЗЛАТНИ ТОПКИ И СИ КУПУВА ШАМПИОНСКИ ЛИГИ КАТО КРОКИ. ЕСТЕСТВЕНО АРАБЕЛИТЕ НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ВИДЯТ
  • 5 пурко

    6 0 Отговор
    По голяма част от златните топки на хипофизното джудже Песи и на Пиналдо са резултат от манипулиране. Техните отбори купуват гласове, зашото когато техен футболист има златна топка това е допълнителен приход за клуба - реклами, фанелки и пр.
  • 6 факти само истински

    2 0 Отговор
    винаги нещата около този футболист меси са били нагласени още от барса за парите които дадоха за него подчиниха отбора да играе само за него обаче при франсетата не му се получи седи като статист с номер 30 и се разхожда като купена коза по терена! ,другото че от гаучосите има 7-8 футболери с класа над тоя меси като започна от виртуозния ди мария и т.н. и топките са му нагласени всичките както и на португалеца той поне е по класен и техничен от този измисленяк гаучос! парите управляват футбола и му дават наклон и не само