Last news in Fakti

16 Януари, 2024 14:00 1 150 2

Жозе Моуриньо официално напусна Рома

  • жозе моуриньо-
  • рома-
  • серия а-
  • футбол

Резултатите на Рома през този сезон са незадоволителни, като отборът е на 9-о място в Серия А

Жозе Моуриньо официално напусна Рома - 1

Жозе Моуриньо и Рома официално се разделиха по взаимно съгласие, гласи позиция на "вълците" в социалните мрежи. Португалският специалист бе начело на италианския клуб от лятото на 2021-ва година, като целта бе да върне тима в Шампионската лига.

Резултатите на Рома през този сезон са незадоволителни, като отборът е на 9-о място в Серия А. Преди броени дни "джалоросите" отпаднаха от Лацио за Купата на Италия, а дни по-късно загубиха и визитата си на Милан с 1:3.

Двете загуби допълнително са увеличили напрежението върху Моуриньо и собствениците семейство Фридкин са взели решението за раздяла. Реномираният треньор има едва 13 победи във всички турнири този сезон с "вълците", печелейки средно 1,61 точки на мач.

Феновете на римския гранд застанаха зад Моуриньо, който често апелираше за повече подкрепа на трансферния пазар, за да може да бъде конкурентоспособен.

Начело на Рома Специалния триумфира в първото издание на турнира Лига на конференциите през сезон 2021/2022, а година по-късно игра финал в Лига Европа, загубен от Севиля с дузпи.

Моуриньо обаче така и не успя да върне Рома в Шампионска лига.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    5 0 Отговор
    Надява се да го вземат Лески, но няма да му стане играта! В Подуяне имат високи цели и не им върши работа.
  • 2 Тома

    3 1 Отговор
    Най после