14 Август, 2024 21:04 3 464 16

Ето с колко ще премират олимпийските ни медалисти от Париж

  • премии-
  • олимпийските-
  • димитър главчев-
  • премиер-
  • медалисти-
  • олимпиадата-
  • париж

Министър-председателят акцентира върху представянето на българските спортисти на олимпиадата

Ето с колко ще премират олимпийските ни медалисти от Париж - 1
Снимка: shutterstock.com

За шампиони премиите са в размер на 250 000 лв., за сребърен медал – 200 000 лв. и за бронзов – 100 000 лв. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на днешното редовно правителствено заседание.

Министър-председателят акцентира върху представянето на българските спортисти на олимпиадата в Париж.

"Няма как да не поздравя българските олимпийци, техните треньори и ръководители на федерации затова, че състезавалите се от името на България, успяха да направят най-успешната олимпиада от 20 години насам", коментира премиерът.

"Не си приписваме никакви успехи и няма как, държавата като цяло е длъжник", посочи той. И подчерта, че колкото и да дава държавата средства за спорта, все няма да са достатъчно.

По думите му обаче си струва да се отбележат успехите и да се покаже признателност на спортистите, които прославят страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    34 6 Отговор
    Да ги харчат със здраве ! Заслужиха си ги честно и почтено !
  • 2 Съвет

    23 3 Отговор
    Дайте пари на хората че се жертват да развяват БГ флага..само гайтана открадна 150 милиона момчето
  • 3 Пенсионер ОСВ

    11 27 Отговор
    От къде накъде както казваше мразената Маргарет Татчър няма пари на държавата а на данъкоплатците..
    Аз 19 години се блъсках в мините и тунелите за да се пенсионирам по рано и да взема прилична пенсия а те за десет дена 250 бона и други баснословни суми...
    Ами на мен ще ми трябват десет години да ги събера при положение че съм жив до тогава!

    Коментиран от #8, #12

  • 4 До коментар #2 Съвет

    14 10 Отговор
    И кво ша та стопли като развяват байрака,ами те повечето от тях не са българи........
  • 5 Холандските медалисти

    6 2 Отговор
    Получават 30000 евра за златен медал. Бг е по- добре.
  • 6 Сатана Z

    3 3 Отговор
    Кубертен беле казал,че е важно участието на Олимпийските игри,а не парите.
  • 7 ....

    8 5 Отговор
    живо ме интересува какви са премиите на хората с мозък в главата. Докато спортистите са на преден план положението ще е дъно
  • 8 уйко калеко

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пенсионер ОСВ":

    Ами да беше станал спортист .а не миньор, Освен това мисля ,че тези суми се покриват от спортния тотализатор. чиято основна цел е подпомагане на спорта. ОТЧИСЛЕНИЯТА НА ТОТОТО КЪМ СПОРТНОТО МИНИСТЕРСТВО СА МИНИМУМ 5 МИЛИОНА ЛВ. НА МЕСЕЦ. Да са живи и здрави олимпийците и спокойно да си харчат парите НАПЪЛНО СА ГИ ЗАСЛУЖИЛИ .За хора които прославят страната ни не ми се свидят парите от моите данъци.

    Коментиран от #13

  • 9 Бпаво

    11 3 Отговор
    Това толкова ли е важно. Важното е, че са представили Родината достойно. Поклон на медалистите
  • 10 Перо

    1 3 Отговор
    250,000 лв. за след 20-то място в общото класиране! А първите няма да вземат и 1/20 от тези пари. Сякаш, през соца, когато имахме спорт, спортисти и стократно повече успехи, някой се е състезавал за пари! Вижте на кое място в класирането сме били на олимпиадата в Сеул през 1988 г. и колко пари са получили спортистите! Парите са стимул за индивидуални и свободни клубни спортисти, да си търсят успеха, в който клуб искат, но когато има общ екип и национален флаг трябва да има малко патриотизъм!
  • 11 СЪЧЕТАНИЕ С ДВЕ ТОПКИ

    0 0 Отговор
    МИ ЧИ ТО
    ОНОВА МАЛЕНКОТО
    НА ДЕСТО МЕСТО...ПАК ПРЕЦАКАНО,МАЙ
  • 12 Къде отиваш

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пенсионер ОСВ":

    Май нямаш никакво знание колко години Труд и лишения са зад гърба на топ спортистите. Виждаш фасадата само. Доста ограничено. Чети, образовай се, погледни отвъд салатата и ракията.
  • 13 ШОП

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "уйко калеко":

    Абе мало много умен тип. Парите отделени за спорт във ВСИЧКИ нормални държави се инвестират предимно в масовия спорт, спорта за всички а именно подпомагане на федерациите със средства които после се разпределят по клубове според това на какво ниво/класиране са техните състезатели. Инвестират се във инфраструктура, строеж и поддръжка на тренировъчни бази и заплащане на треньори, лекари и т.н. Ако си представим разпределението на средствата за спорта като една пирамида в която масовия спорт е в основата на тази пирамида а спорта за високи постижения е на върхът на тази пирамида. ВСИЧКИ нормални държави инвестират между 85 до 100 процента от парите отделени за спорт в основата на пирамидата, там където тези пари достигат най много хора/деца. В Бг разбира се е обратното и най много пари се инвестират в върхът на тази пирамида а именно спорта за високи постижения. Аз предпочитам детето ми да има къде да ходи и да тренира защото спорта е за здраве на населението а не за благоденствието на десетина медалисти всеки 4 години.
  • 14 Бачо е бачо

    1 0 Отговор
    Павкааа виж Ко правят истинските спортисти,а не кат тебе да пишат и качват снимки на дебелогъзести такива...
    Няколко пълни трудови стажа да изкараш у тия ФаТки,пишещ само простотии не мойизкара тия кинти ,дори и в ролята на това прави...вентилатор...
    Много си зле момче...
  • 15 Главчо Главанаков

    5 0 Отговор
    Много лесно раздава Главанака чужди пари. С чужда пита помен прави, това са наши пари, а той си приписва заслуги, че даже и ходи до Париж, санким без него не може.Лицемерие и използвачество.
  • 16 Туйто!

    3 1 Отговор
    Защо разликата м/у златен (250 000) и сребърен (200 000) медал е 50 000 лв., а м/у сребърен (200 000) и бронзов (100 000) 100 000лв.?
    Защо ощетяват бронзовия медалист с 50 000лв.? Иначе голяма еуфория, голяма тупурдия и хвалби бяха за бронзовия медал на Божидар.
    Лицемери ниедни!!