Last news in Fakti

25 Юли, 2016 15:22 4 999 11

АвтоВАЗ показа електрическа Lada

  • teal-
  • дрон-
  • квадрокоптер
АвтоВАЗ показа електрическа Lada - 1

Прототип на електрически седан Lada Vesta бе представен на фестивала на авторската песен U235 в гр. Соснови Бор, Ленинградска област. Снимки на колата публикува в профила си във Facebook началникът на маркетинговия отдел на АвтоВАЗ Александър Бредихин.

АвтоВАЗ показа електрическа Lada

Електрическата Vesta, която получава индекса EV, има мотор с мощност 82 к.с. и комплект йон-литиеви батерии с капацитет 25 кВтч. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 15.5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 140 км/ч.

АвтоВАЗ показа електрическа Lada

Според АвтоВАЗ Vesta EV може да измине до 200 км в града и 150 извън него с едно зареждане. Капацитетът на акумулаторите се попълва на 100% за около 9 часа.

АвтоВАЗ показа електрическа Lada

Lada Vesta дебютира през есента на 2015 г. Седанът се предлага с 1.6-литров бензинов двигател с мощност 106 к.с. Скоростните кутии са две - петстепенна механична и робот. Базовата версия на модела струва 489 000 рубли (€6 860), а върховата модификация - 710 000 рубли (€9 960).

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    За 6860 евро ,си е екстра колицата,ако е толкова издържлива колкото някогашните лади.......супер !
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Тя затова се купува в Русия, хората са си я направили бензин, за да издържа и пали на студ, да е лесна за ремонт и да е евтина. Алтернативите в този клас са двойно по-скъпи, а дали предлагат двойно повече може да се спори.
    Тази електричка вероятно е рено флуенс, което го спряха от производство, но с тези 25кв и 150км можеше да е добре преди 10г, сега под 300км няма как да е конкурентна.
  • 3 Бидона

    0 0 Отговор
    КЪДЕ И Е МАНИВЕЛАТА?
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    като изключим малкия проблем с електрическият двигател на мен много ми харесва, и да не забравяме че каквато и да е ние и такава не произвеждаме
  • 5 Ладо ле Ладо

    0 0 Отговор
    А ремаркето с акумулаторите защо не е показано?
  • 6 onq s konq

    0 0 Отговор
    Не виждам отдолу да се влачи жица за заземяване,което значи че водачът тр да кара с гумени ръкавици и галоши да не го изтряска тока
  • 7 ооооо

    0 0 Отговор
    вътре да няма някой малък Чернобил?:D:D:D
  • 8 прост

    0 0 Отговор
    то кола няма, те на ток ше я правят..
  • 9 до: 1

    0 0 Отговор
    "ако е толкова издържлива колкото някогашните лади.......супер !"

    Нещо не разбрах. За ония разпадащи се лади под които лежаха нашите бащи и дядовци всяка събота и неделя ли говориш ?
  • 10 ПЛЖ

    0 0 Отговор
    Всички хейтъри да си карат вагените на по 15 години, и да не се бъркат на хората, които се опитват да пробият на чужд пазар с ефтини коли. Забравихте когато се возихте до морето на счупените лади много бързо забравихте. Никой не ви кара да купувате.

    Коментиран от #11

  • 11 antimediator

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ПЛЖ":

    карал съм и Алеко и Ваген.Едното няма нищо общо с другото .Затова не ръси мозък и не ни обяснявай за "ефтини" коли.
    Всички руски хибриди,тролове и разни други подобни отрепки трябва да се задължат да карат руски коли и тогава ще разговаряме за тяхните "предимства"