Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 11:01 1 498 5

SpaceX изведе в орбита 10 сателита от ново поколение

  • spacex-
  • сателити-
  • ново поколение-
  • iridium-
  • орбита
SpaceX изведе в орбита 10 сателита от ново поколение - 1
Снимки: SpaceX

Американската компания SpaceX изведе в орбита десет сателита от ново поколение на Iridium – световен лидер в тази сфера.

Ракетата-носител „Фалкън 9“ изведе в орбита през миналия месец 10 сателита, а амбицията на компанията на Илон Мъск е да направи същото с още 60 спътника от следващо поколение.

Ракетата излетя от военновъздушната база „Ванденберг“ в Калифорния. SpaceX разпространи снимки от мисията.

SpaceX разработва ракети-носители, ракетни двигатели и различни космически апарати. Компанията си е поставила амбициозни цели за бъдещето.

SpaceX изведе в орбита 10 сателита от ново поколение

SpaceX изведе в орбита 10 сателита от ново поколение


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    9 4 Отговор
    Реалността е такава - има ли търсене, има и предлагане. Къде са копейкаджиите да ми обясняват за руските ракетни двигатели? Технологично е все едно да сравняваме Жигули с Тесла. За себестойност няма да говоря. А за това че Мъск направи и совалка също. Ну Мъск, погоди... :)

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Онуфри

    7 3 Отговор
    Не чувам масква нещо да изстрелва. Великата космическа сила, с 50г. черупки.
  • 3 космос

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Б днешно време науката се прави с пари , много пари . За това и американците са толкова напред . С пари могат да привлекат учени от цял свят , включително и руснаци , даже и българи . Участието обаче на учени от други националности не прави проектите по-малко американски . За това са толкова велика държава .
  • 4 Jack Bauer

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Ти прочетели заглавията:
    "SpaceX изведе в орбита 10 сателита от ново поколение"
    "Индийска ракета изведе в орбита 104 сателита"
    ... направи си сметка кой прави реклама и маркетинг и кой работи сериозно по въпроса с ракетите.

    Коментиран от #5

  • 5 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Jack Bauer":

    Джаки, забележи разликата - това е първата ЧАСТНА ракета извела успешно 10 сателита. От друга страна Индия си е цяла държава. След като наскоро и ОАЕ се изцепиха че ще "завладяват" Марс, човек си задава въпрос дали няма да видим супербогатите като Пути и Тръмп да ни помахват от излитаща совалка....след като са о.рали планетата ни. Май и мохамеданите ще са с тях.